PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Masal değildir yaşamak..

Lier22
31-03-2009, 10:50
Yanılgılarla dolu hayatımızı yaşamaya çabalarken, yanlış zamanlarda doğru insanlar, doğru zamanlarda yanlış insanlar olmuştur hep yanıbaşımızda.
Peki bizim suçumuz mu yanlış zamanların yanlış insanların kesiştiği noktalarda olmak. Her hata da bir daha , bir daha yıkılmak.
Aslında bizlere anlatıldığı gibi değil hayat…
İyi kalpli, temiz yüzlü masal veya film kahramanları değiller hayatımızın gerçek kişileri. Belki bütün sorun buradan doğuyor…
Şöyle bir düşünelim bakalım… Ne öğretildi bizlere büyüyüp birer yetişkin olup hayatı paylaşmaya başlayana kadar…
Daha ilk çocukluk yıllarında masallarda anlatılan Beyaz Atlı Prensler, İyi kalpli, karizmatik, olağan üstü güçlü gençler yada güzeller güzeli, iyilik ve masumiyet timsali ne olursa olsan sonunda muhakkak kazanan Prensesler vardılar. Hepsi bizim kendimizi yerlerine koyduğumuz en büyük kahramanlarımızdılar.
Peki sonra ne oldu. Ne oldu da hiçbirine gerçek hayatta rastlayamadık bir türlü. Hatta tam tersi kötü diye bildiklerimizden almadık mı bu hayata dayanma ve tutunma gücümüzü.
Bu büyük çelişkilerle şaşakaldığımızda, hayatı öğrenmeye başlamıştık bile. Öğretilen ve dayatılanla karmaşık gelse de hayatın gerçekleri, masalların masal olduğunu öğretecek her birimize yavaş yavaş..
Ve artık bizi kurtaracak bir kahraman beklemenin boş olduğunu öğrenmiş olduğumuzda, yaralı ama yine de umutlu yüreğimizin bizimle barışık köşelerinde yarınlara taşıyacağız geçmişi… 13.05.2008

Ercan ALBAYRAK

Lier22
31-03-2009, 16:55
ilk ve son edebi yazımı sizlerle paylaşmak istedim ama beni teşvik edii bi yorum alamadım. oysa bi fikir daha vardı aklımda...

hemde birlikte yazabilceğimiz bi yazı neyse bende kalsın...

hayalayaz
31-03-2009, 18:00
aşkolsun lier kendimi bu konuda yeterli hissetsem susarmıyım, ama teşekkür ettim, ben okurum, hemde okudukları yerim su gibi içerim ama, hakkında bir şeyler yazmaya kalktığımda hönk diye kalırım, amaaaaaaaaa yazı, şiir, kitap yazanlar/ yazabilenler benim gözümde ulu manitu kadar büyüktür yaz kuzum sen, eğer altında teşekkür yoksa ya henüz görmemişimdir, yada o kadar beğenmişimdirki dilim tutulmuştur. senin fikirlerinde kıymetlidir paylaş sen onuda bizimle.

dyg
31-03-2009, 18:23
süper bi yazıııı olmuş=)tabi ki yaz arkadaşım..ama o insanlar da bizim seçimimizdi..şartlar vardı,çocuktuk sadece yönlendirildik ve çevremizde gördüğümüzü hayata geçirdik..dünyayı evreni tanıyamadık..tanyamadığımız için o insanları hayatımıza BİZ çektik..bilemedik,anlayamadık her şeyin eimizde içimizde olduğunu anlayamadık ve o insanlara izin verdik..ama çok şanslıyız farkettik giden düzeni..bi yolu olmalı dedik bu düzensizliğin..çevremizde aradık yine ararken yalnız kaldık o zaman içimizde olduğunu farkettik..bizler birer bilgeyiz farketmemiz gerekenleri farkettikk..farkettim! şu an da burda yazılar yazıyor isteğim doğrultusunda aynı fikirde olduğum insanlarla karşılaşıyorum ve onları hayatıma davet ediyorum..çünkü ben böyle istyorum..hayalayaz.com dayım burda olmayı ben istiyorum..geçmişi geleceğe taşımaya niyetim yok..ben geleceğe yatırım yapıyorum..saoll paylaşım içinn..sen her zaman yaz=) ben her zaman yorum yapayım=)
saygılar..

Limon
31-03-2009, 19:07
Sanki bir bitişin etkisiyle yazılmış, her seferinde kendime tekrarladıklarıma benzettim. Yine de başlarken gelen kahraman gibi, belki de sırf o an öyle hissettirdiği için. Zaten önemli kısmı olmadığını -bir kere- daha gördükten sonra devam edebilmek bence, sonunda kendi prensini yaratmış oluyorsun. Hangimiz masal kahramanı gibiyiz ki başkalarının karşımıza o rolde çıkmasını bekliyoruz, herkes kendi masalını anlatıyor ve elbet kendi seçtiği, kendi yarattığı kahramanlarla paylaşıyor.
Diğer yazılarınızı da merakla bekliyoruz.. Sevgiler & teşekkürler :)