PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kundalini reiki

hayalayaz
10-03-2009, 15:29
KUNDALİNİ REİKİ NEDİR ?

Kundalini reiki oldukça sade ve oldukça etkili bir şifa sistemidir. Temeli vücuttaki şifa kanallarının ve chakraların açılması ve niyet ederek kendimize yada başkalarına şifa vermeye dayanır.

Bizler yerküre enerjisini 1. chakradan (kök chakra) vücudumuza alırız. Bu enerji tüm chakraları ve ana enerji kanallarını dolaşarak tepe chakaradan çıkar. Kundalini enerji kanalı kök chakrada başlar ve tepe chakrada son bulur. Kundalininin açılmasıyla chakralar tam olarak temizlenir ve enerji kanalları açılır. Bu şekilde vücuda giren yerküre enerjisi artar, bu enerji chakraları daha çok besler ve devam ettiği enerji kanallarını açar. Kundalini enerjisine kundalini ateşi de denir.

Kundalini Reiki Mr.Ole Gabrielsen tarafından dünyaya tanıtılmıştır. Mr.Ole Gabrielsen Danimarkalı bir meditasyon masterıdır. Mr.Ole Gabrielsen ile Master Kuthumi'nin yaptığı çalışmalar ve ruhani bilgi alışverişleri sayesinde Kundalini Reiki tekniği doğmuştur. Şu ana kadar Kundalini Reiki uygulayıcıları bunun büyük faydalarını görmüşlerdir ve tüm dünyada büyük bir hızla yaygınlaşmaktadır.
ALINTIDIR
ÇEVİRİ: Hayal Ayaz

Pınar
24-06-2009, 21:37
Kundalini Reikiden korkan bir insandım, çevremde anlatılan onca kötü olaydan sonra bu reikiyi asla hayatıma sokmama kararı almıştım. :) Ancak, içsel rehberliğim beni bu enerjiye itti. Daha önce böyle birşeye inanmıyordum, rehber dediklerinde aklıma gelen tek rehber tur rehberliği idi.:) Ama şimdi biliyorum ki, içsel olarak neye ihtiyacınız varsa ona itiliyorsunuz.Şimdi Kundalini Reikiye uyumluyum, aşamaların aralarını 21 günlük arınma süresi ile sınırlandırdım.Söylenen gibi, bugün Kundalini Reiki 1 aşaması, yarın Kundalini Reiki 2, haftaya 3 şeklinde almadım.Resmen sindirdim, meditasyonlarını hissederek yaptım ve açılımlarımda harika oldu.Şimdi ellerimden akan enerjiyi daha rahat algılıyorum, biraz topraklanmada sorun yaşıyorum. Şükürler olsun ki, yaz mevsimindeyiz bunu da atlatıyorum böylece.:) Yalnız Kundalini Reiki gerçekten güçlü akan bir enerji, bu nedenle Reiki 3'den sonra uyumlanmanızı tavsiye ediyorum.:)

kısmen
24-07-2009, 02:34
KUNDALİNİ REİKİ NEDİR ?

Kundalini reiki oldukça sade ve oldukça etkili bir şifa sistemidir. Temeli vücuttaki şifa kanallarının ve chakraların açılması ve niyet ederek kendimize yada başkalarına şifa vermeye dayanır.

Bizler yerküre enerjisini 1. chakradan (kök chakra) vücudumuza alırız. Bu enerji tüm chakraları ve ana enerji kanallarını dolaşarak tepe chakaradan çıkar. Kundalini enerji kanalı kök chakrada başlar ve tepe chakrada son bulur. Kundalininin açılmasıyla chakralar tam olarak temizlenir ve enerji kanalları açılır. Bu şekilde vücuda giren yerküre enerjisi artar, bu enerji chakraları daha çok besler ve devam ettiği enerji kanallarını açar. Kundalini enerjisine kundalini ateşi de denir.

Kundalini Reiki Mr.Ole Gabrielsen tarafından dünyaya tanıtılmıştır. Mr.Ole Gabrielsen Danimarkalı bir meditasyon masterıdır. Mr.Ole Gabrielsen ile Master Kuthumi'nin yaptığı çalışmalar ve ruhani bilgi alışverişleri sayesinde Kundalini Reiki tekniği doğmuştur. Şu ana kadar Kundalini Reiki uygulayıcıları bunun büyük faydalarını görmüşlerdir ve tüm dünyada büyük bir hızla yaygınlaşmaktadır.
ALINTIDIR
ÇEVİRİ: Hayal Ayaz
emeğine sağlık hayal abla. bir hafta önce ablamla görüştüm ve kundalini 1 eğitimi aldığını söyledi bana da öğretmesini isteyince inisiyasyon uyguladı bana ve reiki 1 seviyesindesin dedi. ayrıca kendime ve etrafıma enerji yollayabileceğimi söyledi. ben tabii o buluşmanın gecesinde kendime şifa uyguladım. bilmiyorum ama acayip bi esneme bi rahatlık vucudumda bi akış hissettim ablacım. bundan sonra neler yapmalıyım ablamın da çok bi bilgisi yok bu konuda. bana notlar yollayacağını uygulamalarla 2-3 seviyesine çıkabileceğimi söyledi söyledi fakat bu yöntem ne işe yarar mesela telkin ya da hipnoz tarzı bi etkiyi bilinç bilinçaltı yönlendirmesi bu yöntemle sağlanabilir mi (kundalina reiki ile ilgili sağolsun pınar arkadaşımızın foruma eklediği bilgieri de okudum bu arada demin). bu konuda pek bi bilgim olmadığı için ifadelerimda yanlışlık olabilir. ablacım bu işin üstadı olduğunuz için en iyi bilgiyi sizden alabileceğimi biliyorum:)
sevgilerimle

hayalayaz
24-07-2009, 03:31
ablam her şeyden önce şunu söyliyeyim benim naçizane bilgilerime göre kundalini 1 eğitimi/ uyumlaması alan kişi başkasını kundaliniye uyumlayamaz.. master olabilmek için yani başkasını uyumlayabilmek için 2-ve 3 dereceleride alması gerekir..
daha sonra booster ler ile kundalini enerjisi güçlendirilir...
benden yardım istemişsin...ama senin sorumluluğun ablanda, benim öğretmen olarak başkasının işine karışmam etik değil..
zaten bak o benden daha değişik bilgilere sahip, ben 1-2-3- eğitim ve uyumlama yapılıyor diye biliyorum , o çalışmalarla bunu geliştirebileceğini söylüyor..
genelde kim gelirse bildiğim ne varsa, önüne dökerim..ama ben ve bazı arkadaşlarım ve mutlaka bir çok öğretmen böyle davrandıkça, şu an ben öğretmen oldum diye ortaya çıkan insanlar daha rahat davranmaya başladılar çünkü bizler onların dağıttıklarını topladık ve ortada şikayet eden kalmadı..ve insanlar pür cesaret ne aldıklarını bilmeden, enerjilere kendilerini açmaya başladılar...herkes kendinden sorumludur..ben öğretmenlik aldığımda, 7 yıl kimseyi uyumlamadım.. neden biliyormusun..öğretmen olarak önce kendimi eğitmem gerektiğini düşündüm..ve inan bana ben öğretmen olur olmaz hemen öğretmenlik yapsaydım, gerçekten bir öğrenciye yetecek bilgim vardı..fakat sorumluluk bilincim bana önce kendimi daha iyi eğitmem konusunda uyarı verdi..
bu güne gelinceye kadar,başka insanların uyumladığı çok kişiye yardım ettim ama, ben ve bir çok öğretmen, gerek bilgi gerek enerjetik açıdan yardım ettikçe, diğer insanlar yeni uyumlandıkları ve doğru dürüst bilgilerinin olmadığı enerjiyi başkasına uygulayıp insanları eksi bilgiyle ortaya bırakmaya başladı..
işte bu yüzden ben kendi adıma bir karar aldım..ben nasıl öğrencime saatlerce seminer veriyorsam, uyumlama sonrasında hiç bir mecburiyetim olmadığı halde en az 21 gün enerjetik olarak destekliyorsam, herkesde onu yapsın.. bak şu an saat gece 3.15 ben hala daha hastalarımla birlikte öğrencilerime enerjetik destek sağlıyorum..

benim yaptığım kadarıyla olmasa bile başkalarıda biraz daha fazla sorumluluk almalıdır diye düşünüyorum..
ablam senin öğretmenin ablan görünen o ki, o değişik bilgilere sahip, sen en iyisi onun sana göndereceği notları bekle.. sana yardım edemeyişimin bir nedeni daha var benim tüm notlarım almanca..üzgünüm sana bu konuda yardım edemiyorum..sevgiler..

kısmen
25-07-2009, 01:58
ay canım ablacım benim ya ben gece aklıma gelince sorayım dedim, msjı attıktan sonra da sohbet bölümünde iyi geceler yazını okuyunca, dedim kendime tam vaktinde atmışım yani böyle bi zamanlamam var hayal ablam ya, bi de gecenin o saatinde sen hemen bilgileneyim deyip cevabını yazmışsın ablacım, gece gece iş çıkardım bi de sana, tabi bize hiç kıyamadığın hemen cevabını atmışsın ablacım. ben demin girdim foruma şimdi gördüm yazını.uzun bir girişten sonra :) çook teşekkür ederim diyim canım ablam
benim.

aslında msjımda tam olarak anlatamadım sanırım. ablamda yaklaşık bir ay kadar önce reiki seminerine katıldı ve seminerden bi süre sonra telefonda konuştuk hatta bana sen de çok gerginsin olumsuzsun ben seni bi reiki al benim işime çok yaradı demişti. neyse bi süre sonra buluşunca sordum anlatmasını istedim annemle bana enerji yolladı ve ikimizde de acayip derecede esneme, karıncalanma bi akış vardı bünyemizde annemde söyledi bunu. sonra bu rahatlama duygusunu yaşayınca bana öğretirmisin dedim yarım saat uzandım bana enerji yolladı ve sende istediğine ya da kendine bu aktarımı yapabilrsin dedi bende kendime bi kaç kere uyguladı bi rahatlama gevşeme hissi her yaptığımda aldım. bu garip geldi bana yani ne zaman kendime bu uygulamayı yapsam ki bildiğim bişey olmadığı halde ki (ablamın da aynı ) bu enerji akışı sağlanıyor anlamadım ben. dedğim gibi ablamın da bu konuda eğitici düzeyde bi bilgisi yok sadece seminere katılmış ve bunu başkalarına da aktarabilirsiniz demişler ona da bi de not vermişler uygulamalarını yapmaya başlamış, bana vereceği notlar da seminerden aldığı notlar.
ayrıca ablacım, öğrencilerinizle nasıl ilgilendiğinizden bahsetmişsiniz, her uygulayıcının sizin gözünüzle bakmadığına eminim sadece ticari boyutunu düşünen ve fabrikasyon mantığıyla yaklaşanları da çok sanırım.

ablacım şimdi ben bu enerjiyi (daha doğrusu ne olduğunu da bilmiyorum bildiğim şey aklımdan geçirdiğim zaman vucudumda gevşeme hissi yaratan şey diye tabir edeyim) hani uygulasam bi zararı olur mu benim için? çünkü kontrolsüz bi enerji. bi birikimim de yok bu konuyla ilgili. bi sorun yaratırmı bunu kendimde uygulamam?

koccaman öpüyorum ablacım emeğine sağlık, çok güzel anlatmışsın, keşke herkes ilimini senin gibi kullansa cidden gerçek bir cennet olurdu:)

sevgilerimle:)

hayalayaz
25-07-2009, 02:07
ay canım ablacım benim ya ben gece aklıma gelince sorayım dedim, msjı attıktan sonra da sohbet bölümünde iyi geceler yazını okuyunca, dedim kendime tam vaktinde atmışım yani böyle bi zamanlamam var hayal ablam ya, bi de gecenin o saatinde sen hemen bilgileneyim deyip cevabını yazmışsın ablacım, gece gece iş çıkardım bi de sana, tabi bize hiç kıyamadığın hemen cevabını atmışsın ablacım. ben demin girdim foruma şimdi gördüm yazını.uzun bir girişten sonra :) çook teşekkür ederim diyim canım ablam
benim.

aslında msjımda tam olarak anlatamadım sanırım. ablamda yaklaşık bir ay kadar önce reiki seminerine katıldı ve seminerden bi süre sonra telefonda konuştuk hatta bana sen de çok gerginsin olumsuzsun ben seni bi reiki al benim işime çok yaradı demişti. neyse bi süre sonra buluşunca sordum anlatmasını istedim annemle bana enerji yolladı ve ikimizde de acayip derecede esneme, karıncalanma bi akış vardı bünyemizde annemde söyledi bunu. sonra bu rahatlama duygusunu yaşayınca bana öğretirmisin dedim yarım saat uzandım bana enerji yolladı ve sende istediğine ya da kendine bu aktarımı yapabilrsin dedi bende kendime bi kaç kere uyguladı bi rahatlama gevşeme hissi her yaptığımda aldım. bu garip geldi bana yani ne zaman kendime bu uygulamayı yapsam ki bildiğim bişey olmadığı halde ki (ablamın da aynı ) bu enerji akışı sağlanıyor anlamadım ben. dedğim gibi ablamın da bu konuda eğitici düzeyde bi bilgisi yok sadece seminere katılmış ve bunu başkalarına da aktarabilirsiniz demişler ona da bi de not vermişler uygulamalarını yapmaya başlamış, bana vereceği notlar da seminerden aldığı notlar.
ayrıca ablacım, öğrencilerinizle nasıl ilgilendiğinizden bahsetmişsiniz, her uygulayıcının sizin gözünüzle bakmadığına eminim sadece ticari boyutunu düşünen ve fabrikasyon mantığıyla yaklaşanları da çok sanırım.

ablacım şimdi ben bu enerjiyi (daha doğrusu ne olduğunu da bilmiyorum bildiğim şey aklımdan geçirdiğim zaman vucudumda gevşeme hissi yaratan şey diye tabir edeyim) hani uygulasam bi zararı olur mu benim için? çünkü kontrolsüz bi enerji. bi birikimim de yok bu konuyla ilgili. bi sorun yaratırmı bunu kendimde uygulamam?

koccaman öpüyorum ablacım emeğine sağlık, çok güzel anlatmışsın, keşke herkes ilimini senin gibi kullansa cidden gerçek bir cennet olurdu:)

sevgilerimle:)

durumu şimdi daha iyi anladım ablam..ablann size yansıttığı enerji uyumlandığı enerji bu kesin..ama sen bio enerjini kullanıyorsun..bunu kendine ve başkalarına da kullanabilirsin tabiii.. kendine kullandığında sana daha dinç, daha sağlıklı, daha enerjik olman için yardımcıdır.. ama tecrübesiz olduğun için başkalarına kullandığında şifa aldıkları için, sana gerekli olan enerjiyi sünger gibi çekerler ve sen nerede ve nasıl dur diyeceğini bilmediğinden kendin enerjetik olarak zayıf düşersin..bu yüzden başkalarına kullanma... veya kendine iyi bir öğretmen bul..usui reikiye uyumlan..usui reikiye uyumlandıktan sonra başkalarına vereceğin eneji reiki olacaktır, kendi enerjin değil..umarım açıklayıcı olmuştur..sevgiler..

kısmen
25-07-2009, 02:14
ay ablacım çoook teşekkürler bari ablama da söyliyim de ablam da başkalarına uygulamasın o da benim durumumda çünkü.tamam ablacım zaten usui reikiye uyumlanmayı düşündüğüm zaman mutlaka diolog halinde oluruz çünkü senden daha iyi bi yol gösterici bulamam :) kesinlikle çok açıklayıcı oldu açıklaman her zamanki gibi ablacım, sevgilerim saygılarımla. koccaman öpüyorum, iyi ki varsın

kısmen
07-09-2009, 21:52
hayal ablam bi reiki sitesinden kundalini reiki almak için öncelikle usui reiki alınması gerektiğini okudum geçen gün, ne derece doğrudur ve eğer doğruysa neden ilk usui reiki gerekli?
bu arada geçen gün avatar adlı çizgi filmin çakralarla ilgili bölümünü izledim ve çok etkilendim ve linki paylaşmak istiyorum;

[Only Registered Users Can See Links]

sevgilerimle,shy

hayalayaz
07-09-2009, 22:15
hayal ablam bi reiki sitesinden kundalini reiki almak için öncelikle usui reiki alınması gerektiğini okudum geçen gün, ne derece doğrudur ve eğer doğruysa neden ilk usui reiki gerekli?
bu arada geçen gün avatar adlı çizgi filmin çakralarla ilgili bölümünü izledim ve çok etkilendim ve linki paylaşmak istiyorum;

[Only Registered Users Can See Links]

sevgilerimle,shy

evet ablam, bazı öğretmenler, bunu gerekli görmesede, benim görüşüme göre de, enerjilerle çalışmak isteyen kişilerin önce reiki alması enerji akışını bu şuurlu enerjiyle öğrenmesi, farkındalığını geliştirmesi, ondan sonra kundaliniye uyumlanması gereklidir.. ayrıca şunuda söylemeden geçemeyeceğim..kundalini uyanışı yıllar boyu çalışma gerektirir, batıda uygulanan şekliyle çok doğru işlemler yapılmamaktadır diye düşünüyorum..

kısmen
07-09-2009, 22:26
çok teşekkür ederim ederim ablacım çok iyi anladım,shy

hayat kadere inat
27-05-2010, 17:33
hocam usui reikiden sonra kronolojik sıralamada bizim bu enerjiye uyumlanma sürecimiz ne zamandır?
enerjilerin gücünü hissettiğimizde neler yapabildiğimizi gördüğümüz anda bir veya bir kaç enerji yetmiyor.elbette sindirme sürecini göz önünde bulundurarak sorumu soruyorum
şimdiki planımda öğretmen olmak gibi bir niyetim olmamasına rağmen en azından kendime veyakın çevreme faydalı olabilmek adına bu enerjilere uyumlanmayı isterim.

hayalayaz
27-05-2010, 18:09
hocam usui reikiden sonra kronolojik sıralamada bizim bu enerjiye uyumlanma sürecimiz ne zamandır?
enerjilerin gücünü hissettiğimizde neler yapabildiğimizi gördüğümüz anda bir veya bir kaç enerji yetmiyor.elbette sindirme sürecini göz önünde bulundurarak sorumu soruyorum
şimdiki planımda öğretmen olmak gibi bir niyetim olmamasına rağmen en azından kendime veyakın çevreme faydalı olabilmek adına bu enerjilere uyumlanmayı isterim.

H.K.İ. ciğim şu an benimle dalga mı geçiyorsun... eğer böyleyse bana ayıp ediyorsun..

iki gün önce uyumlandığın agma, tera mai1, ve karuna 1, i ne kadar sürede sindireceğini sanıyorsun??? eğer bunları çok çabuk sindireceğini sanıyorsan, kendine ayıp ve yazık ediyorsun..

ama sana duyduğum saygıdan dolayı yinede cevap vereyim... bundan sonra seni herhangi bir enerji sistemine uyumlayacağım zaman 1 yıl düşünücem..
saygılar

hayat kadere inat
28-05-2010, 01:24
gerçekten şu anda hiç düşünmediğim şey sadece merak ettiğim için sordum .
uyumlandığım bütün enerjileri iyice anlamak ve uygulamak ilk planım zaten sen bunu anlayacaksın ve zamanı geldiğinde gerekeni yapacaksın .
senden başka hoca tanımadığım yada tanımak istemediğim için bazı arkadaşların özellikle çok sevdiğim efenin senin hakkındaki yorumlarından yani senin belli bir plan üzerinde uyumlamalarını yaptığını söylemesi üzerine bu soruyu sordum dalga geçmek ne demek estağfurullah

hayat kadere inat
28-05-2010, 01:27
bundan sonra seni herhangi bir enerji sistemine uyumlayacağım zaman 1 yıl düşünücem

ben burayı 1 yıl sonra uyumlayacağım diye okumuşum sonradan farkettim aman hocam ne yaptın?
bunlarla çalışmam 1 yıl hatta 2 yıl sürecekse tamam ama düşünmen için 1 yıl çok değilmi?

hayalayaz
28-05-2010, 01:50
:firsat:firsat:firsat

hayat kadere inat
28-05-2010, 01:55
:smile592os:yani diyosunki(aslında ben diyorum)git zıbar aldıklarını kullan herşeyi kurcalama daha aldığın enerjinin bile adını bilmiyosun
farkındamısın bilmem ama reiki günlüğüme imera reiki diye yazmışım
:mshareketliifade108

Gülçin Şen
28-05-2010, 10:35
Ayyyy bayılazammmmmmm...:0366:kihkih

samadhi
19-09-2010, 12:32
merhaba reiki master seviyesi alındıktan nekadar sonra kundalini reiki uyumlaması alabilirim? bu seviyede biri kundalini 1-2-3 u aynı gün alabilir mi? sevgiler..

hayalayaz
19-09-2010, 22:07
merhaba reiki master seviyesi alındıktan nekadar sonra kundalini reiki uyumlaması alabilirim? bu seviyede biri kundalini 1-2-3 u aynı gün alabilir mi? sevgiler..

ablam herşeyden önce kundalini uyumlaması diye bir şey yok.. kundalini son derece büyük bir dikkatle uyandırılır..bu da öyle beş on dakikada oluveren bir şey değildir.. kundalini reiki uyumlaması nı geliştiren hiroshi doi bile bunun ne kadar tehlikeli bir uygulama olduğunu görürp bu uygulamadan vazgeçtiğini duyurdu ama iş işten geçti...

uyumlamaların arasında şu kadar saat şu kadar gün diye bir zaman çizelgesi yoktur kişi kendisini hazır hissediyorsa, hele hele öğretmen olan kişiler artık enerjiler konusunda tecrübe sahibi oldukları için hangi enerjiye ne zaman uyumlanacaklarını bilirler.. ben kendi adıma...öğrencilerime sürekli şifa gönderdiğim için onlarla enerjetik olarak bağlantım sürdüğünde dolayı, frekanslarının ne kadar yüksek/düşük olduğunu bilirim..ve onları 3 dereceye kadar bir bakıma yönlendiririm...yani 2. derece usui reikiye uyumlandıktan sonra enerjetik durumlarına bakarak.. kendilerini diğer enerjilere uyumlanmak için hazır hissedip hissetmediklerini sorarım.. ( benim kendi kafama göre uyguladığım enerji sistemleri müfredatı var) eğer öğrencim kendisini hazır hissediyorsa.. semineri veririm..ancak her uyumlama belirli bir çalışma disiplininide beraberinde getirir.. öğrenci bu çalışmaları yapmaya hazırsa uyumlarım..ancak şu ana kadar hiç bir öğrencimi kundalini uyanışına yönlendirmedim.. çünkü kundalini kendi başına buyruk hareket eden bir enerjidir... enerjiler konusunda yeterli tecrübesi olmayan kişilere tavsiye etmiyorum.. ben tavsiye etmiyorum diye de kimseyi kısıtlamıyorum çok istiyorsa ve kendini hazır hissediyorsa gider başkasındanda alır... ancak kundalini uyanışında hem öğretmen hemde öğrenci uzun bir yolculuğu göze almalıdır..... uzun lafın kısası... kişi ne kadar tecrübeli olduğuna, ve hazır olup olmadığına kendisi karar vermeli diye düşünüyorum..

sevgiler

samadhi
20-09-2010, 00:59
Yani kundalini reiki uyumlaması alan herkesde kundalini enerjisi uyanır diyebilir miyiz? sevgiler..

hayalayaz
20-09-2010, 08:33
her şeyin başı niyettir...sizler uyumlanma esnasında kundalininin uyanmasına niyet ederek..öğretmenin önüne oturduğunuzda....enerji düşünceyi ve dikkati takip eder...öğretmen/kişi kendiside olabilir uyumlama esnasında kundaliniye odaklanacağına göre kundalini uyanabilir... bu konuda karar vermeden önce kundalini hakkında internetten bulduğunuz bilgilerle yetinmeyin... kundaliniyi çok iyi anlatan kitaplar var..okuyun... sevgiler

**sirius**
22-09-2010, 01:32
bilgiler için çok sağol hayal abla. ben kendi kundalini reiki sürecimden bahsetmek istiyorum. Muhakkak yorumlarını bekliyorum, enerjiye uyumlanmadığım için aldığım bilgilerle gözlemimin ne kadar paralel olduğundan emin değilim.

uzun zaman önce reiki üçüncü seviyenin ilk yarısına (3a-shihan-kaku) inisiye olduğumda, çok güçlü bir dürtü kundalini reikiyi almam gerektiğini söylüyordu. BUnun üzerine arkadaşımla görüşürken onun öğretmeninin inisiyasyon verdiğini öğrendim ve o öğretmene gittim. Hocanın kundalini reiki ile ilgili anlattıkları özetle şunu aktarıyordu;

"göksel enerjiler olduğu gibi yersel enerjilerde vardır. insanların çoğu enerjisel alıştırmalar yapmadıkları için yersel enerjiyi ancak bileklerine kadar alırlar. Kundalini reiki aslında ismi yanlış konmuş bir enerjidir. Yersel enerji demek daha doğru olacaktır. Bu uyumlama yersel enerjiyi almayı sağlar ama bunun için önce yer enerjisiyle alıştırmalar yapmak gerekir."

Demişti. Yersel enerjinin dişil olduğundan dolayı (yer ana, gök baba sembolizması) soğuk hissedildiğinden bahsetti. Ve bize yer enerjisi meditasyonu yaptırdı. Yerden enerjiyi çektikçe ayağımdan kök çakrama oradan tüm vücuduma kadar soğuk muhteşem ferah enerjiyi hissediyordum. (çok üşüdüm bu sırada) BU alıştırmayı düzenli olarak yap, sonra kundalini reiki (yer enerjisi uyumlaması) için tekrar görüşelim dedi.

Lakin bundan sonra bir daha kundalini reiki alma isteği bende uyanmadı. Hatta bazen reiki yaparken soğuk aktığına da şahit oldum. Yer enerjisi meditasyonları bana yetti kısacası. Kundalinimi tetiklemek gibi bir niyetim olmadığı için sadece yer enerjisiyle göksel enerjiyi dengelemek için uygulamayı yaptım. Sonra araştırınca yer enerjisinin kök çakrayı ve onla bağlantılı olan bel bölgesinde ki enerjiyi tetiklediğini ve uzun süreçte kundaliniyi harekete geçirdiğini öğrendim. Kısacası kundalini reikinin yer enerjisi olduğu kanaatine vardım ve aslında kundalini ile dolaylı ilişkisi olduğunu gözlemledim.

Kundalinisi uyanan bir kişi gördüğüm ve bizzat enerjisel gelişim sürecine şahit olduğum için ne denli güçlü ve kaldırılması zor bir enerji olduğunu biliyourm. Gözlemlediğimde kundalini reiki alanlar ile gerçek kundalinin uyanışı arasında benzerlikler çok fazla göremiyorum. Bu yüzden "niyet" diye açıkladığın kısım bana çok makul geliyor hayal abla. =)

hayalayaz
22-09-2010, 02:19
kundalini bizim kuyruk sokumumuza 3,5 kere dolanmış yılan olarak tasvir edilir..ve bizi arz'ın enerjisine bağlar.. arzın enerjisi başına buruk bir enerjidir..eğer deneyimli değilsek yıkıcı bir gücü vardır..öğretmenin seni arzın enerjisine bağlayan kundaliniyi uyandırmak yerine önce alışmaları vermekle çok yerinde hareket etmiş..bende ikinci derecede arzın enerjisine kundaliniyle bağlanmak yerine önce kuantum dokunuş şifasını anlatıyorum..öğrencim olan kişiler önce nefes çalışmaları, ve enerjiyi hissetme ve bu enerji ile şifaya kanal olma alıştırmaları yapıyor.. bu şekilde eğer isterlerse iyice deneyim kazandıktan sonra yavaş yavaş kundalini uyanışına geçilir..

kundalinide uyumlama yoktur ablam..kundalini niyetle ve bazı çalışmalarla/ritüellerle uyanır..hiroshi doi bunu denedi kundaliniyi reiki ile dengeleyerek uyandırmak istedi.. ama başarılı olamadı... senin tabirinle yersel enerjiyle, göksel enerji birleştiğinde hazır olmayan kişide atom etkisi yaratıyor...kundalini uyumlanması dedikleri ritüelde öğretmen dikkatli bir şekilde kuyruk somunda bulunan ve bizi arzın enerjisine bağlayan kundaliniyi uyandırır..ancak yine söylüyorum..eğer kişi çakralarını dengelememişse, hem fiziksel, hem zihinsel, hem duygusal, hemde ruhsal açıdan sağlıklı değilse..işte o zaman faydadan çok zarar veriyor..

bu yüzden ben her duyulan, ve iyi olduğu söylenen uyumlanmaya kendimizi açmak yerine bu enerjiyi almanın kendimiz için ne kadar doğru olduğunu sormak, hazır olup olmadığımızı tespit etmek lazım diye düşüyorum.. bir başkası için muhteşem sonuçlar bizim için yıkım olabilir.. benim kundalinim kendiliğinden açılmasaydı şu an hala olduğu yerde uyuyor olurdu... çünkü arzın enerjisini kullanmak için illa kundaliniyi uyarmak gerekmiyor..

Gülçin Şen
22-09-2010, 09:20
Hep temkinli ve uzak durduğum bir konudur bu...İçimden hiç bir zaman bunu deneyimlemek için bir niyet oluşturmamaya gayret ettim...Uyumlu olduğum Usui Reki bana öylesine iyi geliyor ki..Keşfetmeye devam etmek, onu yaşamak yeterli ,kendi adıma diye düşünüyorum...:love