PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pişirilmiş Soda-Backing Soda

hayalayaz
03-02-2012, 00:22
face'de buldum.içerik ingilizce...ingilizce bilen arkadaşlar dinleyip özetlerse sevinirim.. ve inşallah neyi nasıl yaptığını anlatıyordur... çünkü videoda soda ve suyun haricinde bir şey daha koyuyor.. onun ne olduğunu bilmek istiyorum..

[Only Registered Users Can See Links]

Bu videoyu istek üzerine tekrar paylaşıyorum : Bu video da prostat kanseri olup kemiklere ****zdas yapmış 4 cü seviyede Terminal yani ölümcül seviyede artık birşey yapamayız denen bir adamın 2 yıl önce kendi kanserini iyleştirirken bunu nasıl yaptığını açıklayan bir video izleyeceksiniz.

Teşhis konulduktan sonra Sodyum bikarbonat kullanarak 5 gün içerisinde idrarındaki pH seviyesini 8 in üzerine çıkartmış. pH seviyesi vücudumuzdaki her organı etkiler. Ortamın asidik olması işte kanser dedeiğimiz hastalığın temelini oluşturur.

Pasteur mikropların değişmez nitelikte yada yapıda olduğunu söylemişti. Bugün Dark field microscopy sayesinde mikroorganizmaların pleomorphic olduklarını yani ortama göre kendilerini farklı formlara dönüştürdüklerini ve bunu sıklıkla yaptıklarını görüyoruz.

Bir Virüs kendi başına zararsızdır hastalığa sebebiyet vermez fakat ortamın asidik düzeyi arttığında kendisini bakteriye dönüştürebilir ve daha sonra vücudun asidik ortamının yüksek olduğu yerlere çekilerek orda mantar olarak çoğalmaya ve büyümeye başlar. Daha sonra kitle haline dönüşür. Devamında bu dahada büyür yayılırsa çürüme denilen safha ortaya çıkar ki bu durumda ölürüz. Bunu biraz daha uzun şöyle açıklayabiliriz:

Mikrobiyolojide pleomorfik çok fazla form şekil değiştirebilen anlamına geliyor. PLEOMORPHISM Mikrobiyolojinin TEMELİNİ oluşturur ve Pasteur ün ortaya attığı Mikrop teorisini rededer ki klasik tıp halen mikroplara inanır. Mikroformlar virüs bakteri ve mantar gibi hepsi aynı organizmanın çeşitli aşamalarda değişime uğramış evrim geçirmiş farklı formlarına verilen isimlerdir. İlkel aşamadaki ilk formuna tıb bilimi Virüs der.

Virüsler hastalığa sebebiyet vermezler. Virüsler etrafı proteinle çevrenlenmiş çekirdeğinde bir mikro maya ( microzyme ) dan oluşur. Eğer ortamın asidik seviyesi yükselirse bu ilkel pirimitif seviyeden orta seviyeye geçerler. İşte bu orta seviyeye Bakteri adı verilir. Daha sonra bakteri mayalaşmaya başlar ve mantara dönüşür ve sonunda kitleye dönüşür.

Bu kitle asidik ortamı yüksek kan ve dokularda evrimleşerek çoğalmaya başlar. İşte bunu Tıp Kanser olarak isimlendirir. Aslında kanser bu ilkel forumdaki virüsün değişime uğrayıp, bakteriye, sonra maya aşamasını geçirdikten sonra mantara dönüşmüş şeklidir. Çok basit bir deney yapın ve buzdalabının fişini çekin . İlk ne görülecektir bakteriel formlar oluşucak daha sonra mayalanma başlıyacak, sonra mantar oluşumu başlıyacak ve sonunda kitleler görülmeye başlıyacaktır. Bunu takip eden dönemede herşey çürüyecektir.''

tarifi:
( nükü1 in hatırlatması ile öğrendim) eczaneye gidilir PH için olan ( ingiliz sodası) sodalardan alınır... ( marketten aldıklarımız işe yaramıyormuş)
sabah aç karnına küçük pet şişe varya onun içine 1 tatlı kaşığı koyup çalkalayıp içiliyor birde akşam yapılıyor aynı işlem 1 hafta sonra ise sadece sabahları yapılıyor akşam yapılmıyor ne kadar içmek istersen öyle uygulanıyor sonrasında vücudumuzdaki ph değeri ölçülüyoiyir bunun içinde eczaneden bunu ölçen çubuklar var vücut kontrol ediliyor ve kanserde dahil her şeyi söküyor vücuttan ( nükü 1den alıntı)

bardağa/fincana önce 2 ölçek soda koyun..biraz sıcak su ekleyin... veya ocakta pişirin..köpürdükten sonra, üzerine normal su ekleyin... tadını beğenmezseniz arzu ettiğiniz pekmezle tatlandırın.. bunu içince açlık hissi azalıyormuş..diet yapanların dikkatine :)

tabii bu kürü uygularken yiyeceklerimiz arasında çoğunlukla sebzeler ve alkali gıdalar olmalıymış..ahanda aşağıda bilgisi, olduğu gibi kaptım geldim... orjinal haliyle ekledim..

Kemal Bey siz alkali gıdalar yazdıktan sonra, burada izninizle yine sizden bir paragrafı alacağım.. '' Şaban arkadaşım anlatmış ama tekrar anlatıcam. Nasıl Alkali yapılıyor sorusunun cevabını vermek için önce pH ın ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. pH ( per Hidrojen yada power of hidrojen ) bir ortamdaki Hidrojen atom miktarına verilen isim.

Hidrojen Atomu + yüklüyse Asidik - Yüklüyse Alkali oluyor. Alkali durumdaki Hidrojen Atomuna hidroksit deniliyor. pH 0 la 14 arasında değişen bir ölçü birimi. Bu ölçü biriminin nötr noktası 7.0 ... 7.0 ın altı asidik 7.0 üstü Alkali sayılıyor. 7.0 ın altında olduğunda ortam asidik olmaya ve iletkenliğini kaybetmeye başlar.

İnsan vücudu alkali olduğunda yani pH değeri 7,3 yada 7,4 olduğunda hiç bir hastlığa yakalanmaz insan. İnsanoğlunun genel yeme alışkanlığı genellikle asidik tir. Yediğimiz etler, balıklar, makarnalar, pirinçler bunların hepsi asidik gıdalardır.

Pankreasımız bu yediğimiz asidik gıdaları Alkali yapabilmek için Sodyum Bikarbonat salgılar. Eğer çok fazla asidik gıda tüketirsek pankreas Sodyum bikarbonat ve pankreatin salgılamakta yetersiz kalır. Bu noktada aldığımız asidik gıdaların hücrelerimize zarar vermemesi için vücut asidik gıdaları yağ içine alarak bizim bu asitlerden korunmamızı sağlar ama bu durum kilo almamıza neden olur.

O yüzden obezite aslında vücudumuzun bizi bu asidik gıdalardan korumak için verdiği doğal bir tepki sonucu oluşur. Mesela kolanın pH değeri 2,5 tur. Rakı, votka, viski gibi içiceklerin pH değeri 3.0 dır.

Biranın pH değeri 4'tür. Normal içicek sularının pH değeri 7,3 ün üstündedir. Eğer içtiğimiz suyun pH değeri 8 in üstündeyse o su Alkali sudur yani elektiriği geçirgen sudur. Eğer Suyun pH değeri 10 yada bunun üstündeyse mükemmel derecede alkali anlamına gelir.

Alkali Gıdalar:
Pancar,
brokoli,
lahana,
havuç,
karnabahar,
kereviz,
Pazı
Yeşiller,,
salatalık,
patlıcan,
sarımsak,
Yeşil Fasulye,
Bezelye,
yer lâhanası,
marul,
soğan,
bezelye,
kırmızı biber,
kabak,
turp,
şalgam,
domates,
su teresi,
Buğday Çimi.

Meyveler :
elma,kayısı, avokado
Muz,Karpuz,böğürtlen,kavun,Kiraz, vişne,Hindistan cevizi, taze Kuş Üzümü...Kurutulmuş Meyveler:Incir, kuru üzüm,
greyfurt,tatlı ve sulu kavun,limon,şeftali,armut,ananas,çilek,mandalina,d omates, tarçın, köri, zencefil, hardal, Deniz Tuzu, Alkali Antioksidan Su, Elma sirkesi, Arı Poleni, Taze Meyve Suları, maden suyu ,Pekmez, Süt ve Süt Ürünleri. ...................

Asidik gıdalar mısır
mercimek
zeytin
kış kabağı

asitleştirici MEYVE
yaban mersini
Konserve ya da Sırlı Meyveler
kızılcık
Kuş Üzümü
Erik **
Kuru erik **

Asitleştirici HUBUBAT, TAHIL ÜRÜNLERİ
eflâtun
arpa
Kepek, yulaf
Kepek, buğday
ekmek
mısır
mısır nişastası
Kraker, soda
Un, buğday
Un, beyaz
Kenevir Tohumu Unu
kamut
makarna
erişte
yulaf ezmesi
Yulaf (rulo)
Pirinç (tümü)
çavdar
spagetti
Kaplıca
Buğday tohumu
buğday

FASULYE & BAKLAGIL asitleştirici
Badem Sütü
siyah fasulye
nohut
Bezelye
Fasulye
mercimek
kırmızı barbunya
Pirinç sütü
Soya fasulyesi
Soya Sütü
Fasulye

SÜT asitleştirici
tereyağı
peynir
Eritme peynirler
dondurma

Asitleştirici Düzey ve ezmeleri
kaju
bakliyat
fıstık ezmesi
yer fıstığı
pekan
tahin
ceviz

Hayvan PROTEİN asitleştirici
sığır eti
sazan
deniz tarağı
morina
sığır konservesi
balık
mezgit balığı
kuzu
ıstakoz
midye
organ etleri
istiridye
turna balığı
domuz eti
tavşan
somon
sardalya
sosis
tarak
kabuklu deniz hayvanı
karides
ton balığı
Hindi
dana eti
geyik eti

Asitleştirici YAĞLAR & YAĞLAR
avakado,
tereyağı
kanola Yağı
Mısır Yağı
Keten Yağı
Kenevir Tohumu Yağı
domuz yağı
zeytinyağı
Tahin
Ayçiçek Yağı

asitleştirici TATLANDIRICI
keçiboynuzu
Mısır şurubu
şeker

ALKOL asitleştirici
bira
Sert İçki
alkollü içkiler
şarap

Diğer GIDALAR asitleştirici
ketçap
kakao
kahve
hardal
biber
Alkolsüz İçecekler
sirke

Asidik İLAÇLAR & KİMYASALLAR
aspirin
Kimyasallar
İlaçlar, Tıbbi
İlaçlar, ruh sağlığında kullanılan ilaçlar
herbisitler
Pestisitler
tütün

Asidik Basit Gıdalar
Bira: pH 2.5
Coca-Cola: pH 2
Kahve: pH 4

çeviri Kemal Milar

esramehves
03-02-2012, 01:13
Ablacim;vucudda ki asit baz dengesi icin, ph i 7 nin uzerinde su icilmesi gerekiyor.Gul Kaynak diye bir hanim var,1 bardak suya yarim cay kasigi karbonat koyarak icilmesini tavsiye eder hep.Bu videoda da eklenen benim anladigim pekmez.Her sey ph i dengelemekte yani.

hayalayaz
03-02-2012, 01:15
Ablacim;vucudda ki asit baz dengesi icin, ph i 7 nin uzerinde su icilmesi gerekiyor.Gul Kaynak diye bir hanim var,1 bardak suya yarim cay kasigi karbonat koyarak icilmesini tavsiye eder hep.Bu videoda da eklenen benim anladigim pekmez.Her sey ph i dengelemekte yani.

bende pekmez veya malt diye düşündüm.

hayalayaz
03-02-2012, 01:43
evet pekmezmiş...sodalı suyun tadını beğenmeyenler için alternatif içme şekli.. ben şimdi başlıyorum içmeye, sadece kansere değil bir çok şeye iyi geliyormuş.. örneğin grip olduğunuzda ilaç yerine sodalı su içtiğinizde 2 günde hiç bir şey kalmıyormuş.. benim dikkatimi pinyatanın annesi için çekti.. tabii doktorlar izin verirlerse..genelde kemo süresince onların söylediğinin dışında hiç bir şey yaptırmıyorlar...

sssemraaa
03-02-2012, 01:49
setanın annesi özlem için siteye yazdıktan hemen sonra sizin bu yazdıklarınızı gördüm..onada söyliyeceğim yarın,şifa olur inşallah..

hayalayaz
03-02-2012, 01:57
tarifinide öğrendim.. ve ilk mesajın altına ekledim..:)

sssemraaa
03-02-2012, 02:01
ingilizce bilmiyorum ama videodan izlediğim kadarıyla bir bardak suya 2 silme tatlı kaşığı soda ve biraz pekmez koyup içilebilecek ısıda ılıtıyor ve öyle içiyor sanırım..yalnış anlamışsam düzeltin lütfen..bir de günde kaç defa tüketilebilir? teşekkürler.. :)

hayalayaz
03-02-2012, 02:11
ingilizce bilmiyorum ama videodan izlediğim kadarıyla bir bardak suya 2 silme tatlı kaşığı soda ve biraz pekmez koyup içilebilecek ısıda ılıtıyor ve öyle içiyor sanırım..yalnış anlamışsam düzeltin lütfen..bir de günde kaç defa tüketilebilir? teşekkürler.. :)

içme sınırı yok, semracığım mümkünse suyu bu şekilde içelim çünkü sularımızın hali malum..doğru anlamışsın....1. mesajda tarifini de verdim

nükü1
03-02-2012, 02:16
arkadaşımın dedesine yaptılar bu işlemi adam turp gibi şimdi bizde uzun zamandır kullanıyoruz lütfen deneyin fakat ilk bir kaç gün vücut alışana kadar ishal yapıyor uyarması benden

hayalayaz
03-02-2012, 02:24
arkadaşımın dedesine yaptılar bu işlemi adam turp gibi şimdi bizde uzun zamandır kullanıyoruz lütfen deneyin fakat ilk bir kaç gün vücut alışana kadar ishal yapıyor uyarması benden

hiç önemli değil..böylece bağırsaklarda biriken ne varsa çıkar dışarı.. ben başladım.. bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim nükücüm..

sssemraaa
03-02-2012, 02:24
açıklamayı okudum,teşekkürler..asitleştirici gıdalardan uzak durmak lazım galiba birazda :))

nükü1
03-02-2012, 02:30
yalnız hayal abla unuttum sodayı yada karbonatı eczaneden alıcaksınız üzerinde ph içindir yazmalı mutlaka markettekiler işe yaramıyorlar ,hatırlatmak istedim.

hayalayaz
03-02-2012, 02:34
yalnız hayal abla unuttum sodayı yada karbonatı eczaneden alıcaksınız üzerinde ph içindir yazmalı mutlaka markettekiler işe yaramıyorlar ,hatırlatmak istedim.

hemen bu bilgiyide yukarı ekliyeyim nükücüğüm..sağol.. bende büyük bir itinayla kimyager edaları ile...marketten aldığım sodayı pişirdim içiyordum.. haha haha

nükü1
03-02-2012, 02:40
şöyle anlatmak isterim hayal abla senin yazdığın şöyleşideki şaban benim arkadaşım onlar kemalle deli gibi sağlık araştırması yapıyorlar sabah aç karnına küçük pet şişe varya onun içine 1 tatlı kaşığı koyup çalkalayıp içiliyor birde akşam yapılıyor aynı işlem 1 hafta sonra ise sadece sabahları yapılıyor akşam yapılmıyor ne kadar içmek istersen öyle uygulanıyor sonrasında vücudumuzdaki ph değeri ölçülüyoiyir bunun içinde eczaneden bunu ölçen çubuklar var vücut kontrol ediliyor ve kanserde dahil her şeyi söküyor vücuttan

hayalayaz
03-02-2012, 10:48
şöyle anlatmak isterim hayal abla senin yazdığın şöyleşideki şaban benim arkadaşım onlar kemalle deli gibi sağlık araştırması yapıyorlar sabah aç karnına küçük pet şişe varya onun içine 1 tatlı kaşığı koyup çalkalayıp içiliyor birde akşam yapılıyor aynı işlem 1 hafta sonra ise sadece sabahları yapılıyor akşam yapılmıyor ne kadar içmek istersen öyle uygulanıyor sonrasında vücudumuzdaki ph değeri ölçülüyoiyir bunun içinde eczaneden bunu ölçen çubuklar var vücut kontrol ediliyor ve kanserde dahil her şeyi söküyor vücuttan

tamam ablam ben limit yok diye okudum.. şimdi bu bilgileride ekliyelim..her şey doğru olsun..çok teşekkür ederim..

DENİZ
03-02-2012, 13:04
^meyve çaylarıda bazikmiş bir kaç zamandır ben de tv de buna benzer şeyler duyuyorum. yani çay yerine bitki-meyve çayları içmeliymişiz

orkide
03-02-2012, 15:00
harikasınız, sayenizde çok güzel sağlığımıza katkısı olacak şeyler öğreniyoruz teşekkür ederim

haniell
03-02-2012, 22:11
ben ne diye biulabilirim acaba isvicre yada almanyada bilen biri varmi acaba ;)

hayalayaz
03-02-2012, 22:29
ablam ingiliz tuzu = magnesium sulfate demek.. bu şekilde aratırsan almanyada eczanelerde, internette veya doğal ürünler satan dükkanlarda bulabilirsin..

edahamide
03-02-2012, 23:13
Bu müthişşş bilgilere çok teşekkürler sevgili hayal"imcim.Yarın kanser hastası bir arkadaşıma gidicem.hemen bunları uygulatıcam..Bu konuda birçok yerde okumama rağmen bu bilgiler o kadar derli toplu pratik olmuşki...İçimi aydınlattı..

haniell
03-02-2012, 23:24
cok tesk ederm hayal ablacm. .

sanem83
03-02-2012, 23:29
Tesadüf bu gün face de dolaşırken ,bir arkadaşın tansiyon hastası olduğunu ve 5 gündür baking soda kullandığını ,tansiyon ilaçları ağır gelip beni sürekli fenalaştırıyordu fakat 5 gündür ilaç kullanmadığım halde çok iyiyim dediğini okudum ,ayrıca böbrek taşlarınıda önlüyormuş ve olanlarıda döküyormuş ona tavsiye eden kişi söylemiş.

bilgendilo
04-02-2012, 09:39
çok teşekkürler bu güzel paylaşım için :çiçi 1

RanaSmyrna
04-02-2012, 13:02
Birazdan evden çıkıyoruuuumm veeeee doooğğru eczaneye...
Bundan sonra ben de dahil tanıdığım herkese pişirilmiş sodalı su içiriyorum :)

RanaSmyrna
04-02-2012, 18:00
yalnız hayal abla unuttum sodayı yada karbonatı eczaneden alıcaksınız üzerinde ph içindiryazmalı mutlaka markettekiler işe yaramıyorlar ,hatırlatmak istedim.

Buraya yazdıktan sonra koşa koşa gittim eczaneye, aynen burada yazanı söyledim. Eczacı çıkarttı bana normal karbonat veriyor, bundan yokmuş :(

Hatta ben biraz üsteleyince hani şöyleymiş, böyleymiş diye, hatun bana üstüne basa basa 3 kez "hiiiiiiiiiiiiiiiiiiçç duymadım, hiiiiiiiiiiiiiiççç duymadım, hiiiiiiiiiiiçç duymadım" dedi..

Bunun markası, başka bi adı falan var mı? Ben başka yerlerden bakayım diyorum...

hayalayaz
04-02-2012, 18:05
Buraya yazdıktan sonra koşa koşa gittim eczaneye, aynen burada yazanı söyledim. Eczacı çıkarttı bana normal karbonat veriyor, bundan yokmuş :(

Hatta ben biraz üsteleyince hani şöyleymiş, böyleymiş diye, hatun bana üstüne basa basa 3 kez "hiiiiiiiiiiiiiiiiiiçç duymadım, hiiiiiiiiiiiiiiççç duymadım, hiiiiiiiiiiiçç duymadım" dedi..

Bunun markası, başka bi adı falan var mı? Ben başka yerlerden bakayım diyorum...

aynı durumdayım..haha haha haha nasıl duymazsınız diye karşılık verdim..:0375: sen dur ben marka aliiiim.yok çaresi reklam yapcez azcık..:2083

Gülçin Şen
04-02-2012, 18:11
Tam olarak nasıl sorucaz eczacı arkadaşıma anlatıcam...

RanaSmyrna
04-02-2012, 18:16
aynı durumdayım..haha haha haha nasıl duymazsınız diye karşılık verdim..:0375: sen dur ben marka aliiiim.yok çaresi reklam yapcez azcık..:2083

Sorma ablam, sinir oldum eczacının hiiiiiiiççç duymadım derken ki hali aynı böyleydi : :smile (14):

Yapıcaz artık ablam reklamı, mecburr :)

Ama bizim de reklamımız olacak o kesinnn...hj

Çünküüü google'a "pişirilmiş soda" yazıp, aratınca bizim forum çıkıyor en başta :L

hayalayaz
04-02-2012, 18:20

ben nükü 1 in dediği gibi aradım...ph değerini arttıran soda diye baktım sökmüyor, sonrada ingiliz tuzu demeyi akıl ettim ı.ıh eczacılar resmen rananın tarif ettiği gibiydi.şimdi face bookta Kemal Milnar' a sordum...bakalım o ne yazacak..

yeliss
Sodyum bi karbonat sanıım ismi bu :love

RanaSmyrna

Gülçin ablacım ben "sizde soda ya da karbonat var mı?, üzerinde Ph içindir yazanlardan olacak" dedim...

Çıkardı bana normal karbonat verdi...

"Yok bu değil, üzerinde Ph için yazanlardan olacak, hani pişirilmiş soda da diyorlar ya, işte ondan olacak" dedim...

Cevap : 3X Hiiiiiiiiiiiiçç duymadım [Only Registered Users Can See Links] L1vtsAAADGklEQVQ4jaWT70sTcRzH/SeCehA9vrm6eRWmK5ZHOr2SmEiUlA96EBZhDyIfFGExqTCQMsS QaWUycUMpzSlsOtA5Nefm1P0Ivc1p86bMu93pdmvN+/bgO246Jz7ow5vjDj6f1/f9ffO5HPDflZPx/SfOZ+2LceyKe4GL0EcjAACe6fHuty+ndHUrxqqI5RI9fS88p/lQU3L//LGvDU+WnbNHIMIBT2f9nbZapK0W0aulgCIARQw0ne58fHJluFj 79HLni4femalDEdGNxb43d7vrzzALRHCimLIrAa0SJawVMw7c2 VvtNbdnR/Ab9gmNvOHGKdpJwMPT89sVKdEqQBHcbHVsfSoTsZvYWZ947jeU BSeKU/MiYrsCbFcktq5DhGdUEbMXxhyVQjyyDxGabHBrJbwN423Yb3Mh CJcDWmVqkUEK48D1aim3eo1aUFq/nON9ZbwNY8nBNEKIR9xaCWNAAIkzDtzUIvOMKiZ7LqyMyMW7MA 78R7PMrDnL+8oArRK8io2fr4RkPIVgyUG3DotaUeiCXyxy67Dl cVwIKNN3yUiExGP2QoEPpBAj2kfB7yhjQCAFkDgg8SyJiE+KAB QRtaJJZiqFsOgezHRIQwOSqBVNuuSAxIWAMo3YK1oFwuWAIoSA krZegXHkAADmjK9hFtDFX2e+4FWIRpytmObi8U9FJ2xNsp1fpS IiOl+VRpD2HlOLzKdHOFNuKg4bBu2Ehgqm1VKIC5kVrlYMUAQg ccGrYMfKOZ8xhdhccw63lvj0CGNAOFNu1IpCO0mXXPAq9qUDX0 g8Zi8Mjt6Cq5ED9ypoa+9vkjEGRJToCJA4b8PE+aRLnnTJuRF0 a/HzvtVKcut9jXkwkYMUKGgtakU5U+7mWE3mdgIAepsrDlIyxFrQ 0IAkNFSQ5R+B1f/xtrML9emR4LfsCLdW4h+qZLydcC+zIHYTO+aeOmPbVWsHNtMhd WslMGPGgPj0iFuH+Q1lLDm4dz4TAYvzGT0j6vmhZ5aum4Pv8/ubZH2NeX3vSpcsLUl29WB/FgQsIR5hN5fYsD/Bs4f1wPoHaR9onoasQywAAAAASUVORK5CYII=

:) :) :)

yeliss
04-02-2012, 18:24
Sodyum bikarbonat, ya da halk arasında bilinen adı ile “karbonat” hamur işlerinin temel malzemelerinden biridir. Karbonatın mutfak dışında da çok işe yarayan bir madde ve özellikle doğal ürünleri tercih edenlerin vazgeçilmezi olduğunu biliyor muydunuz? Ancak bu yöntemleri kullanılırken, karbonatın etkili bir kimyasal madde olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız. Fiziksel kullanımlarda (özellikle ciddi bir tıbbi sorununuz varsa) mutlaka doktora danışmalısınız.

Bir miktar suya koyacağınız karbonat ile kirli, yağlı yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Yüzeyin boya verip vermeyeceğine dikkat edin, dönüşü olmayabilir.
Yapışkanlı etiketleri çıkarttıktan sonra yüzeyde kalan ve bir türlü çıkmayan yapışkan izlerini, biraz suyla macun kıvamına getireceğiniz karbonatla ovarak çıkartabilirsiniz.
Buzdolabına, vestiyere, ayakkabılığa koyacağınız bir miktar karbonat bütün kötü kokuyu emer.
Dişinizi fırçaladıktan sonra bir miktar karbonat ile tekrar fırçalayın. Karbonat, dişleri beyazlattığı gibi ağız kokusunu da giderir.
Karbonat kuruyan, çatlayan veya yorgun ayaklara çok iyi gelir. Sıcak suya karbonat ve sirke döküp ayaklarınızı içinde 20 dakika bekletin, çıkarttığınızda pamuk gibi olurlar.
Karbonat doğal bir peeling malzemesidir. Sulandırılmış karbonat ile yüzünüze hafifçe masaj yapın. Masaj yaparken fazla bastırmamaya dikkat edin. Aşırı kuru ciltlerde iyi durulamaya özellikle dikkat edin.
Karbonat doğal bir deodoranttır. Koltukaltına sürülen karbonat terlemeye ve kötü kokulara engel olur. Aşırı terleme sorunu olan insanlara banyo sonunda sirke ve karbonatı macun gibi yapıp kol altlarına masaj yapmaları, hatta yumuşak bir fırça ile fırçalamaları öneriliyor. Bu yöntemle ertesi gün deodorant kullanmaya bile gerek olmadığı gibi, kol altları ipek gibi oluyormuş. Gün içinde karbonat kullanacaksanız dikkat, bazı kıyafetlerin kol altında renk bozulmasına sebep olabilir.
Sulandırılmış karbonat güneş yanığının acısını hafifletir. Çok hafif yanıkların da acısını dindirmek için kullanabilirsiniz.
vaktiniz kısıtlı, dışarı çıkmanız gerekiyor ve saçlarınız yeterince temiz değil. O zaman saçlarınızın dibine bir miktar karbonat dökün, bütün yağı emip saçınızı hızla temizleyecektir.
Kepek sorununuzu gidermek için şampuanla yıkadığınız saçınıza karbonatla masaj yapıp durulayın. Ardından da son durulama suyuna 1 kaşık elma sirkesi ekleyin ki saçınız pırıl pırıl olsun.
Midenizi rahatsız eden yemeklere katacağınız 1 çay kaşığı karbonat midenizi rahatlatacaktır

hayalayaz
04-02-2012, 18:37
cehaletimi mazur görün kıslars...magnesium sulfat'la bio karbonat aynı şeymi? ben dün gece ingiliz tuzu diye arattığımda karşıma magnesium sulfat çıktı..daha doğrusu bir yığın terimler beynim karıştı.. :mshareketliifade385

yeliss
04-02-2012, 18:47
Kimyasal olarak, pH derecesi bir maddenin asidik veya alkalik (bazik) olduğunu ölçmek için kullanılan bir ölçüm birimi. pH=7 nötr, yani ne asit ne alkalik bir maddeyi ifade ediyor. pH’ı 7′den düşük olan maddeler asidik, 7′den büyük olan maddeler ise alkalik olarak tanımlanıyor. Yazarlar, ideal vücut kilosuna ulaşmada ve o kiloyu korumada en önemli şeyin, vücudun alkalikliğini korumak olduğunu söylüyor. Yani sloganları: “pH’ınızı yükseltin!” Kötü, dengesiz, fast food ağırlıklı beslenen kişilerin vücutlarının pH’ının büyük ihtimalle 7′den çok düşük olduğu belirtiliyor. Kitabı okuyunca ayrıntılı açıklamalarını görüyorsunuz, ancak kısaca özetlemek gerekirse: Tüm hastalıkların ve yağların asidik ortamda ortaya çıktığını savunuyorlar. O yüzden vücudumuzu ne kadar alkalik tutarsak, o kadar az yağımız olur ve o kadar az hastalanırız diyorlar.
Alkalik yiyecekler nelerdir?
Avokado, hindistancevizi, taze balık, tohum yağları (mesela keten tohumu yağı), yeşil sebzeler, brokoli, ıspanak, brüksel lahanası, limon, greyfurt, domates, buharda pişirilmiş veya filizlenmiş baklagiller, himalaya tuzu.
Asidik yiyecekler nelerdir?
Hayvansal proteinler (et ve tüm süt ürünleri), tavuk, yumurta, şeker, yapay tatlandırıcılar, fıstık, mısır, mayalanmış besinler, alkol, kafein, kahve, çay, meşrubat, çikolata, mantar, meyve, kuru meyveler, bal.
Bir diğer önemli nokta, suyun çok miktarda ve mümkün olduğunca alkalik içilmesi. Vücuttaki her 15 kilo için 1 litre su içilmesi öneriliyor. Vücuttaki asitleri ve atık maddeleri, içtiğimiz alkalik suyun bir nebze temizleyebileceğine inanıyorlar. İyi suyun pH derecesinin en az 9.5 olması gerektiği söyleniyor. Peki suyu nasıl alkalik yapacağız?
- Suyu alkalik hale çeviren bir filtre kullanmak
- pH damlaları kullanmak
- Sodyum bi karbonat (yani nam-ı diğer karbonat).
Yani karbonatlı suyun zayıflamaya etkisi işte burada ortaya çıkıyor. İçtiğimiz suyun içine karbonat karıştırınca, alkali değerin, yani pH’ını arttırmış oluyoruz. Karbonat zaten eskiden beri, hazımsızlık için de kullanılan birşey. Atalarımızın bir bildiği varmış her zamanki gibi. .
İdeal kiloya ulaşmak için su nasıl içilmelidir?
- Sadece alkalik su için.
- Sabah kalkınca ilk iş olarak 1 litre kaliteli su için. Bu böbreklerinizi, mesanenizi ve bağırsaklarınızı temizlemenize yardımcı olur.
- Her saat 2 bardak veya iki saatte bir 1 litre su içmiş olun.
- Suyunuzun büyük bölümünü öğün aralarında için.
- Her bir saatlik egzersiz için fazladan 1 litre su için.
- Her günün sonunda 2 bardak su için.
Bunlar kitaptaki bilgiler… Kitapta bir sürü kilo veren insanın hikayesi ve fotoğrafları var. Ancak bu insanlar uzun bir süre (mesela ilk 15 gün) sıvı orucu yapmışlar, yani oldukça radikal bir şey. Yine de asidik-alkalik besin ayrımı konusu oldukça ilginç bir konu. Ben her 15 kilo için 1 litre su içme kısmına uymasam da, karbonatlı su içiyorum bir süredir. Faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Önerilen şey, içtiğiniz suyun 3 bardağının içine bir poşet (5 gram) karbonatı eklemeniz. Yani günde toplam 15 gram ediyor. Kitapta önerilen bir diğer yöntem de, 1 litre suya 2-3 çay kaşığı karbonat eklemek.

RanaSmyrna
04-02-2012, 18:48
cehaletimi mazur görün kıslars...magnesium sulfat'la bio karbonat aynı şeymi? ben dün gece ingiliz tuzu diye arattığımda karşıma magnesium sulfat çıktı..daha doğrusu bir yığın terimler beynim karıştı.. :mshareketliifade385

Valla ablam ben dün gece konuyu okuduktan sonra tıpkı senin gibi aradım, magnezyum sülfat çıktı. Şimdi tekrar baktım epsom tuzu diye de geçiyormuş. Eczacının bana verdiğiyse sodyum bikarbonat. Bildiğimiz karbonat. Bakkalda da var ondan.Cep sodası diye geçiyor. Ben bi ara dişlerimi beyazlatıyordum onunla :) İkisi farklı şeyler...

hayalayaz
04-02-2012, 19:19
Valla ablam ben dün gece konuyu okuduktan sonra tıpkı senin gibi aradım, magnezyum sülfat çıktı. Şimdi tekrar baktım epsom tuzu diye de geçiyormuş. Eczacının bana verdiğiyse sodyum bikarbonat. Bildiğimiz karbonat. Bakkalda da var ondan.Cep sodası diye geçiyor. Ben bi ara dişlerimi beyazlatıyordum onunla :) İkisi farklı şeyler...

epsom tuzunu alman sitelerinde buldum.. dur bakayım benim soruma cevap verdilermi.. şimdi geliyorum..

DENİZ
05-02-2012, 00:18
o kadar su içersek günümüzü geçireceğimiz yer belli... iyi güzel de evden çıkamayız ben 5-6 litre içmeliyim çıktı belki daha fazla 2 satte 1 litre demek 10 litre içmeliyiz demek , ütopik geldi bana her şeyin fazlası zarar

hayal abla magnezyum sülfatla sodyum bikarbonat aynı şey değil.

hayalayaz
05-02-2012, 00:28
evet Denizciğim haklısın armamız gereken sodyum bikarbonat mış..dün gece ingiliz tuzu diye aratınca karşıma magnesium sulfat cevabı çıktı..bu kadar suyu içersek karnımızda kurbağalar vıraklar...

ama kansere iyi geldiği doğru... iki doktor yıllardır bu konuda araştırma ve deneyler yapıyrmuş..şimdi onlardan birinin almanca alt yazılı bir videosunu buldum, çeviriyorum..

hayalayaz
05-02-2012, 23:01
eveeeett gelelim fasulyanın faidelerine...bu gün nazanla birlikte, nazanın kuzenini ziyaret ettik.. kendisi kanser ( ağız içi ) şu an tedavi görüyor... ben kendisini hem uyumladım hemde şifa verdim...sohbet ederken kostaklanaraktan..konuyu bu mevzuya getirmeye çalışırken... türkiz yanındaki şişenin birisini gösterdi.... sodalı su!!!!!!!!!!!!!! doktoru tavsiye etmiş..

içmiyor, ağzını çalkalıyor... bir gece uykusunun arasında su diye sodalı suyu içmiş hiç bir zararını görmemiş... zararlı olmadığını deneyimlemiş yani... belkide bundan sonra içer...

bir iki gün sonra burada yazacağım çevirinin içeriğini videoda anlatan italyan doktor da, kanserli bölgeleri %20 oranında hazırladığı sodalı çözeltiyle yıkıyor...ve ilk yıkamada etkisi görülüyor...4-5 yıkamadan sonra bölgede kanserden eser kalmıyor...

bu doktor ( Tullio Simoncini) bunu 2002 den beri hem araştırıyor hemde tedavide başarılar elde ediyor.. çeviriyi tamamlayıncaya kadar bu haberide ekliyeyim dedim...

hayalayaz
05-02-2012, 23:15
bu arada vatana millete hayırlı olsun diyerekten...dün gece itibarıynan ben pişmiş sodalı suyuma başlamış bulunuyorum... her ne kadar sabahleyin birazcık cırk vaziyetleri hasıl olduysa da çok şikayet edecek bir durum görmedim..
ancak ikinci sefer sodayı biraz fazlamı kaçırdım nedir? mide bulantısı oldu bardaktaki suyun büyük bölümünü içtikten sonra... bıraktım ondan gelcek şifa benden gelsin deyip elimi mideme koyup şifa verdim bulantıyı kesip seminerime devam ettim...

bakalım ben kendimi 3-5 gün sonra gencecik hissedecekmiyim.. ööööle oluyormuş.. *hayal*

RanaSmyrna
06-02-2012, 00:01
bu arada vatana millete hayırlı olsun diyerekten...dün gece itibarıynan ben pişmiş sodalı suyuma başlamış bulunuyorum... her ne kadar sabahleyin birazcık cırk vaziyetleri hasıl olduysa da çok şikayet edecek bir durum görmedim..
ancak ikinci sefer sodayı biraz fazlamı kaçırdım nedir? mide bulantısı oldu bardaktaki suyun büyük bölümünü içtikten sonra... bıraktım ondan gelcek şifa benden gelsin deyip elimi mideme koyup şifa verdim bulantıyı kesip seminerime devam ettim...

bakalım ben kendimi 3-5 gün sonra gencecik hissedecekmiyim.. ööööle oluyormuş.. *hayal*

Ablamm sodalı su dediğin sodyum bikarbonatlı su değil mi?
Hayırlı olsun ablam ve fekat sen zaten genceciksin kiiiiiiiii... :mx

hayalayaz
06-02-2012, 00:21
Ablamm sodalı su dediğin sodyum bikarbonatlı su değil mi?
Hayırlı olsun ablam ve fekat sen zaten genceciksin kiiiiiiiii... :mx

ama insan 5-6 günde hopur zıpır oluyomuş... ben gençlik derken öyle gençlikten bahsediyorum....:ttt:ttt:ttt

ablam..ben aldığım maddeleri paketinde saklamam, kavonozlara koyarım tüm kadınlar gibi..ama tüm kadınlardan farkım... kavanozun içine koyduğum maddenin ne olduğunu belirten bir yazı koymazsam...bir zaman sonra bu ne ola ki acep der.. kokusuna bakarım anlamam... tadına bakarım anlamam, ve dökerim..

bu yüzden kavanozlara peketin üzerindeki isim yazan bölümü keserek koyarım... dün gece bir video seyrettim. ( karbonatla tedavi yapan doktorun videosu) o sodyumbikarbonat dedi... heh dedim bi bakayım evde varmı? baktım..kavanozun içindeki etikette sodyumbikarbonat yazıyor... hah dedim iki gündür estekmi köstekmi derken evde varmış onunla başladım... yani bildiğimiz market karbonatıynan,( atacak değilim, zaten kullanmıyorum evde bulunsun diye almıştım)

benim karbonat da ingiliz tuzu olup ingilizce bilmeyiversin... türkçe konuşsun.. ama kemeraltında tapu dairesinin yan tarafında bi eczane var..orası böyle antin kuntin malzemeler satar...oraya gittiğimde bi sorcam..ingilizce konuşanı varsa onu alcam.. çözeltiyi içmeye başladım ama araştırmaya devam..

ayrıca bir şey daha öğrendim iyonize su makineleri alırsak aynı işi görüyormuş...onları araştırdım... onlar amerikanca dolar üzerinden muhabbet ediyor... dolar hayalcim dolar boş kalmaz diyolar

sodaya devam... şimdilik ingilizce konuşan soda bulayım yeter... amerikan ingilizcesi konuşmayı bilehare öğrenirim...

sevgiler

hayalayaz
06-02-2012, 02:24
bu arada sodyumbikarbonatın diyalizde kanın temislenmesi için kullanıldığını öğrendim.. belki elifinsokağı'nın dikkatini çeker

Mahir
06-02-2012, 17:45

Nükü can, eczaneye sordum böyle bir şey yok diyor karbonat filan dedim yine alnındaki düzlüğü kaşıyla hayır niyeti ile kırıştırdı :)

Lütfen bize marka model filan yazabilir misin

Teşekkür ederim.

filiz
06-02-2012, 17:51
Baking soda benım bildiğim kabartma tozu (bildiğimiz hamurlara konan) .. yanılyormuyum acaba ? Bu video da daha net görürsünüz :)

new_way
06-02-2012, 17:56
Baking soda benım bildiğim kabartma tozu (bildiğimiz hamurlara konan) .. yanılyormuyum acaba ? Bu video da daha net görürsünüz :)

ben de 2 gündür düşünüyorum ama o baking powderdı galiba

filiz
06-02-2012, 18:02
ben de 2 gündür düşünüyorum ama o baking powderdı galiba

Evet video ya bir daha baktım amcam Bakıng powder olmayacak bakıng soda daha ıyı diyor :)

filiz
06-02-2012, 18:09
Bizim bildiğimiz cep sodasıymış
:)

741 buda bakıng soda olarak geçiyor. marketlerde bulunabilir sanırım :)

Gülçin Şen
06-02-2012, 18:24
Bizim bildiğimiz cep sodasıymış
:)

741 buda bakıng soda olarak geçiyor. marketlerde bulunabilir sanırım :)

:ttt evde yan gelmiş yatıyor...Ayol bildiğimiz karbonat bu....

filiz
06-02-2012, 18:27
:ttt evde yan gelmiş yatıyor...Ayol bildiğimiz karbonat bu....

Aynen öyle gülçinim :love

hayalayaz
06-02-2012, 18:39
Nükü can, eczaneye sordum böyle bir şey yok diyor karbonat filan dedim yine alnındaki düzlüğü kaşıyla hayır niyeti ile kırıştırdı :)

Lütfen bize marka model filan yazabilir misin

Teşekkür ederim.

ranasmyrna aldı bu gün, ingiliz sodası deniliyormuş..

mahir:.... bizim buradaki eczacılarda alın boşluğu kalmadı kaş kaldırmaktan,, rana resimini koyacak bu akşam, görürüz.. ama benim bildiğim yerden almış..gerekirse size de göndeririz bir kaç paket..

hayalayaz
06-02-2012, 18:56
arkadaşlar benim evde de yan gelmiş yatanı vardı..iki gündür onu kullanıyorum..bu günde aynen şifa niyetine götürüyorum bir bardak daha..

ama bakingpowderin içinde fosfat ve aliminyum varmış... kırk yılın başı kek yaptığımda aldığım fosfat ve aliminyumun zararı olmaz ama bu kadar yüksek dozda günlük çözelti beynimin ayarını bozar diye düşündüm...kabartma tozundan uzaklaştım.. ondan sonra omuzumun birine şeytan oturdu... cep sodasında olmadığını nerden biliyon diye sordu... bende şifa niyetine içiyom...çekil omuzumdan dedim ama en kısa zamanda sodanın ingilizce konuşanını alıyom...

fosfatı bilmem ama aliminyumun şakası yok diye biliyorum ben.. fosfatı da araştırıp midemi bulandırmıcem.. gülçin sen istanbulda bulursun diye düşünüyorum, ama bulamazsan sanada gönderirim..mahir ve filiz, hemen gönderirim isterseniz...

hayalayaz
06-02-2012, 19:00
bu arada...başlama gününü mutlaka hafta sonuna ve evde olduğunuz güne denk getirin yoksa...bütün gün Hu yin pozisyonunda gezersiniz... azcık cırk yapıyor..

yeliss
06-02-2012, 19:01
ben bizim doktora sordum öyle herkes kullaamaz dedi.. çünki karbonatın mideye zararı varmışş.. mide de asidik olduğu için kötü dedi.. söylemek istedim sadece... :(

hayalayaz
06-02-2012, 19:08
ben bizim doktora sordum öyle herkes kullaamaz dedi.. çünki karbonatın mideye zararı varmışş.. mide de asidik olduğu için kötü dedi.. söylemek istedim sadece... :(

kullanırken beden konuşmaya başlıyor zaten yelizcim.. örneğin herkes sabah akşam kullanıyor... ben gece yatarken içtiğimde bir şey olmuyor..sabah kalkınca içemiyorum.. demekki benim beden bir keresine bir şey demiyecek..

evet doktorlar bu konuda da fikir birliği içinde değil... ama Dr Tulio Simoncini ve Dr Mark Sircus bununla kanseri tedavi ediyorlar... ben kendi adıma Tulio ile Mark'a güvenmeyi seçiyorum..

filiz
06-02-2012, 19:09
Ben isterim ablacım :) teşekkürler :) zaten her gün pekmez yiyiyorum. Senin tavsiye ettiğinden ....bayıldım bu arada :)

hayalayaz
06-02-2012, 19:13
Ben isterim ablacım :) teşekkürler :) zaten her gün pekmez yiyiyorum. Senin tavsiye ettiğinden ....bayıldım bu arada :)

tamam cuma günü kemeraltına inip alırım..4 paket.. yanlış bilmiyorsam paketler 100 gr lık..( yanlışım varsa rana düzeltir) uzun bir zaman senin ihtiyacını görür...ilk hafta ikişer kaşık kullanılıyor, sonrasında çay kaşığı ile kullanacaksın..bittikçe takviye yaparız...

RanaSmyrna
06-02-2012, 19:22
Bugün Hayal Ablanın dediği eczaneye gittim...Baya büyük bir yermiş..İçeri girdim, baktım biiirr sürü eczacı var..En şirin, en masum halimi takınaraktan Küçük Emrah kırması bir şekilde, gözlerimin içine ennn çok şefkatle bakan eczacıya yöneldim.."Hani bi karbonat varmış, ph içinmiş, pişirilmiş soda da deniyormuş, bi adı da ingiliz tuzuymuş, hiç bi yerde bulamadım, son çare size geldim, sizde var mı acabaaa???" dedim...

Adam "Bizde bir kabonat var da İngiliz Karbonatı olarak geçiyor...İngiliz Tuzu nedir bilmiyorum" dedi...

"Tamam, odur..İngiliz ya önemli olan o, ha tuzuuuu ha karbonatı, farketmez" diyerekten kaptım..

Resmini de çektim...
Aşağıdadır...

Sevgiler :mx

RanaSmyrna
06-02-2012, 19:25
Paketin içini açtığınızda bu şekilde bir torbanın içinden çıkıyor...

filiz
06-02-2012, 20:08
tamam cuma günü kemeraltına inip alırım..4 paket.. yanlış bilmiyorsam paketler 100 gr lık..( yanlışım varsa rana düzeltir) uzun bir zaman senin ihtiyacını görür...ilk hafta ikişer kaşık kullanılıyor, sonrasında çay kaşığı ile kullanacaksın..bittikçe takviye yaparız...

Teşekkürler ablacım .:mx

Ben Videoda ki amcamın sitesine girdim. bunu kullanırken ölçüleri arttırarak kullanıyor.

Kayış pekmez ve bir bardak su 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı ile başlıyor. Bu 4 gün bu şekilde gidiyor.

5.gün ve 6, gün 7,gün . 2 ölçü kullanıyor 2 çay kasıgı kabartma tozu-2 tatlı kaşığı pekmez-günde 2 kez 1 su bardağı ıle .

8,gün- çift doz günde 3 defa .

bir takım rahatsızlıklar hissetmeye başlayınca günde 2 defa almaya başlıyor.
Ve ölçüyü 1,5 çay kaşığına düşürüyor. Bu şekılde 10 günlük bir kür uyguluyor.

Bu uygulama bizim içinde olur mu onu bilmem :)

hayalayaz
06-02-2012, 20:21
Teşekkürler ablacım .:mx

Ben Videoda ki amcamın sitesine girdim. bunu kullanırken ölçüleri arttırarak kullanıyor.

Kayış pekmez ve bir bardak su 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı ile başlıyor. Bu 4 gün bu şekilde gidiyor.

5.gün ve 6, gün 7,gün . 2 ölçü kullanıyor 2 çay kasıgı kabartma tozu-2 tatlı kaşığı pekmez-günde 2 kez 1 su bardağı ıle .

8,gün- çift doz günde 3 defa .

bir takım rahatsızlıklar hissetmeye başlayınca günde 2 defa almaya başlıyor.
Ve ölçüyü 1,5 çay kaşığına düşürüyor. Bu şekılde 10 günlük bir kür uyguluyor.

Bu uygulama bizim içinde olur mu onu bilmem :)

dedim ya bedenin dilini dinleyerek gidelim diye... ben burada kullananların tariflerine ( aynı zamanda videodaki amcanın tarifine ) uygun başladım... pekmezlisini sevmedim.. direk suya karbonat koyup içiyorum..bu arada şuna da dikkat ettim su içiriyor.. ben su içmeyi unuturum hep ama susuyorum, demekki karbonatın böyle bir etkiside var... içtiğim su miktarı her gün biraz daha yükseliyor...

ranacığım çok teşekkür ederim ablam...

hayalayaz
06-02-2012, 20:40
İngiliz Karbonatı diye sordum google amcaya bu link'i verdi..

inşallah toptancı değildir..

MOROMU
06-02-2012, 22:06
arkadaşlar detoks uzmanı gül kaynak karbonatlu suyu devamlı çıktığı programlarda çok öneriyor....benim uzun yıllar hazımsızlık midede geğirme gibi sorunlarım vardı...vardı diyorum çünkü reikiye uyumlandıktan sonra çok şükür çok çok azaldı....uyumlanmadan önce 1 litre suya bir paket koyar içerdim ve çok rahatlatırdı artı bende susama yapardı buda daha fazla su içmemi sağlardı....o dönem faydasını görmüştüm artı vücuttan ödem de atıyor....yeniden içmeye başlıycam....sevgiler:sirin

nükü1
06-02-2012, 23:04
ben biraz bilgisayar özürlü olduğum için bi türlü ingiliz karbonatının resmini yükleyemedim ama şimdi arkadaşlar yüklemiş teşekkür ederim işte bu karbonat benim kullandığım :2506

hayalayaz
06-02-2012, 23:56
eczanelerde bulunamayınca başka şehirlerde yaşayan arkadaşların ne yapacağını düşünüp..akşam üzeri konuyu alıntıladığım, Kemal Bey'e mesaj yazdım... ve kendisinin kullandığı karbonatın ismini sordum.. marketlerden güvenilir olan markaları kullanabileceğimizi söyledi.. markettekilere güvenemezseniz intenetten yukarıya koyduğumuz markayı ısmarlayın..

eğer o site toptancıysa biz buradan tedarik edelim gönderelim.. oh beee bir çok alternatif olduğunda rahat ediyorum.keyfim yerine geldi..bende evdekini gönül rahatlığı ile tüketeyim bari...

haaa bu arada, PH değerini nasıl ölçeceğimizi merak edip onun peşine düştüm..galiba akvaryumcular suyun Ph değerini ölçen kapıt stickler satıyormuş ve bunlar işe yarıyormuş..

hayal abla sende durup durup bi şey çıkarıyon demeyin..hah haha haha fayadsı olduğunu nerden anlıcaz...

Pinyata
07-02-2012, 00:39
Evet, benim bu konuya balıklama daldığımı tahmin edebiliyorsunuz herhalde :) Öncelikle kafama takılan birşey var arkadaşlar. Vücudun Ph seviyesini yükseltmek başka sağlık problemlerine yol açabilir mi? Bunu da iyice araştırmak lazım. Herbalist olan bir kuzenim var ve şu an iş gezisinde. Ona da yazıyorum bu öğrendiklerimi, hocalarından falan bilgi alsın diye. Sanırım ne kadar çok bilgi edinirsek o kadar iyi.

Pinyata
07-02-2012, 00:40
Bu arada, Hayal ablacım Ph değerini ölçen kağıtlar eczanelerde de satılıyor bildiğim kadarı ile.

hayalayaz
07-02-2012, 00:56
Evet, benim bu konuya balıklama daldığımı tahmin edebiliyorsunuz herhalde :) Öncelikle kafama takılan birşey var arkadaşlar. Vücudun Ph seviyesini yükseltmek başka sağlık problemlerine yol açabilir mi? Bunu da iyice araştırmak lazım. Herbalist olan bir kuzenim var ve şu an iş gezisinde. Ona da yazıyorum bu öğrendiklerimi, hocalarından falan bilgi alsın diye. Sanırım ne kadar çok bilgi edinirsek o kadar iyi.

pinyatacığım vücudumuzun PH değerini yükseltmemizin nedeni şu..yediklerimiz, içtiklerimiz, dengesiz beslenme vs yüzünden vücudumuz zaten olması gereken ph değerinin çok altında, dolayısı ile istesekte onu olması gerekenin üstünde bi ph değerine ulaştıramayız.. ama artılmış su içtiğimizde, ( bu aletleride araştırıyorum..sevgili leyla1 bu konuya dikkatimi çekti) veya alkali su içtiğimizde yavaş yavaş olması gerektiği duruma geliyor...

ben kendi adıma bir iki yıl öncesine kadar evde alet vardı arıtılmış su içiyordum.. ve gerçeği söylemek gerekirse o sıralarda kendimi daha iyi hissediyordum..( belkide psikolojiktir ) alet bozuldu ben yerine yenisini almadım satın aldığım sulardan içiyorum... uzun zamandır da içtiğim suyun kalitesini nasıl yükselteceğimi düşünüyordum..benim şu an yaptığım bu... bir veya iki haftalık yoğun bir kürden sonra soda miktarını düşürüp, ph değeri doğru olan su içicem.. sodalı suyun bana olan bir faydasıda su içmemi tetikliyor maalesef benim böyle bir alışkanlığım yok...

sen ingilizce biliyorsundur..Dr TULİO SİMONCİRİ ve Dr: MARK SİRCUS hakkında araştırma yap ve bu adamların neler yaptığını gör ilgini çekeceğinden eminim..sevgiler

hayalayaz
07-02-2012, 00:57
Bu arada, Hayal ablacım Ph değerini ölçen kağıtlar eczanelerde de satılıyor bildiğim kadarı ile.

eczanelere de bakıcam pinyatacığım..sağol..

Pinyata
07-02-2012, 01:04
pinyatacığım vücudumuzun PH değerini yükseltmemizin nedeni şu..yediklerimiz, içtiklerimiz, dengesiz beslenme vs yüzünden vücudumuz zaten olması gereken ph değerinin çok altında, dolayısı ile istesekte onu olması gerekenin üstünde bi ph değerine ulaştıramayız.. ama artılmış su içtiğimizde, ( bu aletleride araştırıyorum..sevgili leyla1 bu konuya dikkatimi çekti) veya alkali su içtiğimizde yavaş yavaş olması gerektiği duruma geliyor...

ben kendi adıma bir iki yıl öncesine kadar evde alet vardı arıtılmış su içiyordum.. ve gerçeği söylemek gerekirse o sıralarda kendimi daha iyi hissediyordum..( belkide psikolojiktir ) alet bozuldu ben yerine yenisini almadım satın aldığım sulardan içiyorum... uzun zamandır da içtiğim suyun kalitesini nasıl yükselteceğimi düşünüyordum..benim şu an yaptığım bu... bir veya iki haftalık yoğun bir kürden sonra soda miktarını düşürüp, ph değeri doğru olan su içicem.. sodalı suyun bana olan bir faydasıda su içmemi tetikliyor maalesef benim böyle bir alışkanlığım yok...

sen ingilizce biliyorsundur..Dr TULİO SİMONCİRİ ve Dr: MARK SİRCUS hakkında araştırma yap ve bu adamların neler yaptığını gör ilgini çekeceğinden eminim..sevgiler

Doktorların ismini aldım Hayal ablacım ve hemen bakıcam. Şu bahsettiğin artıma cihazlarından bizde de vardı. Daha sonra kimyager bir tanıdığımız suya test yaptı ve cihazın suyu arıtırken bir tür bakteri oluşturduğunu söyledi. Tabi cihaz güm çöpe :0354: Yani o da iki kere kontrol edilerek alınması gereken birşey. Ben yarın şu test kağıtlarından bulup evdeki suyun muyun herşeyin değerine bakıcam. Gönderdiğin videoda çok kesin konuşuluyor karbonatın yararı ile ilgili. Eğer bu iş gerçekten olumlu sonuçlar doğuruyorsa bunu bilmeyen kalmamalı bence.... İşe bakar mısınız lütfen?? Derdi veren Rab'bim dermanı gözümüzün önüne koymuş. Kim bilir daha nelerden bihaber yaşıyoruz...

Mahir
07-02-2012, 01:12
teşekkür ederim arkadaşlar bu ingilizkarbonatını araştıracağım. resmini gördüğüm iyi oldu çok teşekkür ederim ranasmyrna

hayal abla eşim eskiden cep sodası filan vardı başımız ağrıdığında içip baş ağrımızı geçirirdik dedi

linkini buldum bakalım paylaşıyorum

hayalayaz
07-02-2012, 01:17
teşekkür ederim arkadaşlar bu ingilizkarbonatını araştıracağım. resmini gördüğüm iyi oldu çok teşekkür ederim ranasmyrna

hayal abla eşim eskiden cep sodası filan vardı başımız ağrıdığında içip baş ağrımızı geçirirdik dedi

linkini buldum bakalım paylaşıyorum

bu benim çocukluğumdan beri vardı..hatta midesi ağrıyan bunu kaşık kaşık içerdi.. sonra...soda içmeyin ilaç sektörü mideniz deliniyor bakın biz size cici ilaçlar yaptık dedi... herkes bıraktı..sonradan pardon dediler ama insanlar ilaç içmeye alıştı... artık doğal yollara dönüş var..sadece doğru olanı bulmayı diliyorum...

Mahir
07-02-2012, 01:42
bu benim çocukluğumdan beri vardı..hatta midesi ağrıyan bunu kaşık kaşık içerdi.. sonra...soda içmeyin ilaç sektörü mideniz deliniyor bakın biz size cici ilaçlar yaptık dedi... herkes bıraktı..sonradan pardon dediler ama insanlar ilaç içmeye alıştı... artık doğal yollara dönüş var..sadece doğru olanı bulmayı diliyorum...

yazın öksürürken doktorun yazdığı bir ilaç vardı boğazımı yumuşatıyor beni rahatlatıyordu

içinde asetilsistein ve sodyumbikarbonat varmış :) işte bu dedim

sodyum içmeye başlarsam doğal olarak boğazım ve ciğerlerim de rahat edecek..

ayrıca bizim bebişin ağzı pamukçuk olmuştu. annemlere sormuştum hafta sonu karbonat atın bir kaşık dedi suya her emzirmeden sonra bir çay kaşığı verin geçer demişti harbiden de geçirdi... karbonatı buradagörünce şimdi aklıma geldi yazayım dedim...

edahamide
07-02-2012, 03:19
Çok teşekkürler sevgili Mahir...

libra
07-02-2012, 09:35
kemoterapi döneminde içilse bir zararı olurmu acaba??
babam yakın zamanda kemo görmeye başlayacak alayım hemen diye düşündüm ama bi de ters etki olur korktum şimdi

hayalayaz
07-02-2012, 10:46
babam yakın zamanda kemo görmeye başlayacak alayım hemen diye düşündüm ama bi de ters etki olur korktum şimdi

bilmiyorum libra, benim ziyaret ettiğim ağıziçi kanser olan bayana doktoru ağzını çalkalaması için tavsiye etmiş.. oda bir gece uykusunun arasında yanlışlıkla su diye sodalı suyu içmiş..kötü bir etkisini görmemiş ama..senin babanda ne olur bilemem...

hülyaa
07-02-2012, 12:46
az önce gittim marketten aldım bende..markalı olduğunda güvenli olur düşüncesiyle..

bakalım bu akşam başlıyorum hemen..denemeden öğrenme taraftarı değilim:)

sanem83
07-02-2012, 15:31
Ben de annem de kullanmayı düşünüyorum aşırı bir kemik erimesi var annemde,hala ikna edemedim, illa gözlüklü,sakallı,ağzında puro [Only Registered Users Can See Links] birinden duyması gerekiyor ya ,ne olur sanki bi denesen:0479: doktorların verdiği o kadar abuk subuk ilacı kullanıyon bişeye de yaramıyorlar ,bak kendi iyiliğin için diyorum ııhhhh:trrrt nuh diyor peygamber demiyor. Kadın kemiksiz kalmaya razı denemeye razı değil .

Tez elden :catikna etmem lazım ,önce kendimde deniyim bari, belki ikna olur .Çok şükür bende de deneyipte onu da ikna edecek bi rahatsızlık yok ama olsun.Belki içip içip benden yine de kurtulamadığını:mshareketliifade281 görünce pes der:ttt

bilgendilo
07-02-2012, 15:51
ben de kullanmiii düşünüodum ama bi hayli karıştı kafam :dusunceli1eb: bildiğimiz karbonat mı alcez, yoksam eczaneden sodyumbi karbonat mı, ingilis sodası mı, hepsi aynı şey mi oluyo bilemedim..

hayalayaz
07-02-2012, 15:55
ben de kullanmiii düşünüodum ama bi hayli karıştı kafam :dusunceli1eb: bildiğimiz karbonat mı alcez, yoksam eczaneden sodyumbi karbonat mı, ingilis sodası mı, hepsi aynı şey mi oluyo bilemedim..

ablam İngiliz Karbonatı sodyumbikarbonat zaten, ben markettekilerin hangisinin iyi olduğunu bilmediğim için ingilizce konuşanından alcem..acık asortik ossun..

libra
07-02-2012, 15:57
ehehe yakışır hayal ablaya da hiih

hayalayaz
08-02-2012, 21:13
bu gün kendime "dağda yersin eriği..ovada yersin goruğu, neyine üzüldünde hastalandın canına okudumun yörüğü dedim... öyle bir baş ağrım vardıki anlatılır gibi değil... şaşırdım kaldım..ilaç almayı sevmiyorum.. dışarı çıktım biraz hava aldım..şifa verdim ı.ıh... kızlardan şifa istedim..hap aldım ve yattım.. ölü gibi uyumuşum..gülçin merak etmiş aradı konuştuk ben hala neden başımın ağrıdığını çözememiştim..

şimdi çözdüm..sodalı suyu içerken çok bol su için...ben galiba yeterli içmedim..kış olduğu için insan çok fazla susamıyor.. dolayısı ile hatırlamıyor..oysa sodayı vücuttaki toksini atmak için alıyoruz.. zaten havalar soğuk olduğu için terlemiyoruz..birde lavoboya gitmezsek nolcak.. BAŞAĞRISI... küre devam ettiğiniz sürece özellikle su içme alışkanlığınız yoksa suyu sürahi ile birlikte gözünüzün önüne koyun.. ben öyle yaptım..

hayalayaz
08-02-2012, 22:26
bu arada, bilginin tam olması açısından, sizlere Dr simoncini ve Dr sircus isimlerini vermiştim... ve kanserli timörü sodalı su ile yıkayarak iyileştirdiklerini okuduğumu ilgili videoda seyrettiğimi söylemiştim... pişmiş soda ile ilgili en fazla bilgi ingilizce kaynaklarda var..

pinyata sağolsun araştırdı...bu iki doktorun konuyla ilgili akademik makaleleri olmadığını, sodalı suyun kemoterapi alan hastalarda ağız gargarası olarak zaten verildiğini öğrendi..

yani...

pişmiş sodanın, kanseri iyileştirdiği konusunda internetin verdiği ve elimizdeki videodan başka kaynak yok.. bu yüzden vücudu alkali duruma getirdiğine inanalım, yanımızda yakınımızda bunu deneyimleyen çok insan var...

amma velakin kanseri tedavi ettiğine inanırken biraz dikkat edelim bireysel araştırmalarda bulunmadan emin olmayalım... sevgiler

bu arada, karnımda kurbağalar vıraklamak üzere..karnım lumbur lumbur su doldu.. haha haha haha

hülyaa
09-02-2012, 09:31
Bu sabah itibariyle başladım..
bende ağız kuruluğu yaptı..
sanırım bu sebeple bol su içmek zorunda kalacağım..
fazla su içenlerden değilim..bu yüzden pet şişeye su doldurdum..gözümün önüne koydum ki durmadan içeyim..
hoş bu ağız kuruluğu varken illaki hatırlıyor insan..

bakalım neler olacak:)

ozlemcan
09-02-2012, 12:05

Merhaba öncelikle babanıza tüm şifa ve dualarımız üzerine olsun dün tesadüfen karşılaştığım bir hastanın eşine bu karışımı denemesi için tavsiye ettim.Belki şifa olur diye ama o doktorların kemoterapi öncesi hiç bir şekilde bitkisel dahi olsa alınmamasını önemdiler.Zaten eşiminde bundan önce aldığı tüm bitkisel ilaçlar değerlerini yükseltti o yüzden bizde cesaret edip kullanmıyoruz dedi..Tabi bu herkeste aynı olacak diye birşey yok fakat en azından kemoterapi öncesi için doktorlara danışılmasında fayda var.
Ayrıca aşağıda verdiğim linkte limonun kemoterapiden 10.000 kat daha faydalı olduğu açık bir şekilde yazıyor...Şifa olması niyetiyle sizlerle paylaşayım dedim.
Ayrıca illa kanser olmak gerekmiyor limonu hayatımızın ayrılmaz bir parçası yapmamız bizim yaşam kalitemizi artıracağı kanısındayım..

hülyaa
13-02-2012, 01:39
Sanırım 4 gün oldu..

akşamları içmeyi bıraktım..bağırsaklarım yerinde dursun biraz:)

bol su içmediğimde şişkinlik yaptı..ancak bol su tüketilince bu sorunda gidiyor..

baş ağrım olmadı..şimdilik gayet iyiyim..

burada fazla paylaşım olmamış abla sadece sen ve ben mi devam ediyoruz:)

hayalayaz
13-02-2012, 01:48
ben ara vermiştim biriken toksinlerii tamamen atmak için yarın yine başlıycam.. iki kaşıklık kür sabah akşam fazla geldi.. bu yüzden akşamları içiyordum...yarın filizin tarif ettiği şekilde başlıycam ( çay kaşığı ile) çoğaltarak gidicem ve kürü tarif edildiği gibi uyguluycam..

hülyaa
13-02-2012, 01:53
abla ben sabahları 2 çay kaşığı içiyorum..ilk günler akşamları da içtim daha doğrusu iki akşam..ancak sabah kalktığımda da içinde mide bulantısı oldu..ve hepsi cuuuuk lavaboya..

hamileliklerimde çok kustuğum için kusmam kolaydır..belkide bu yüzden bilemiyorum..ama akşamı bu yüzden kestim..

JULJA
13-02-2012, 11:17
Ben halen anlamadım..Cep sodası istedim marketten, üzerin de içme sodası yazıyor..Deneme amaçlı içtim ama ben de ne bağırsak sorunu ne de ağız kuruluğu yapmadı..Yanlış soda mı kullanıyorum??

hayalayaz
21-02-2012, 23:36
efeeeeet..bu gün nihayet çarşıya indim..ve bizim burada ingiliz karbonatını bile eczaneye gittim ve son karbonatı ben aldım adamıda sıkı sıkı tembihledim tekrar getirin diye... aldığım karbonat ingilizce gonuşüyürmüş... bakalım görcez nası gonüşdüğünü... bu gece itibarıyla başlıyorum..

öncesinde bir litreden azcık fazla su içtim.. daha içmeye devam edeceğimdir yatıncaya kadar... en kötüsü.. sintine fazla doluyor...

çay kaşığı ile başlıyorum... 4 gün boyunca bir bardak suya bir çay kaşığı ingilizce konuşan soda atıp içicem tabee içmeden önce 2 noktalıcam...

ama yarııııın vücudu rejenere eden rakamlarımıda yazdığım suyla yapcem...gerisi allah kerim... bakaceğiz ve göreceğiz...

şifa olsuuuun OLdu bile VAS SAAAAAAAAAAAA *hayal*

hülyaa
22-02-2012, 09:37
abla ben marketten aldığımla yapıyordum..
bıraktım yahu..
en son sabah aç karnına içtiğimde içimi dışımı boşalttım..su kustum resmen..

fazla mı geldi nedir?yada bu market karbonatı olmuyor mu?

midem alt üst oldu..

eczaneden bakıcam artık varsa alıcam onu deniycem bakalım:)

hayalayaz
22-02-2012, 09:52
ilk başladığımda marketten aldığım sodayla başldım...ilk tarife göre yani.. büyükçe bir fincan suya bir tatlı kaşığı soda... yeterli su içmediğimden eminim... elim yüzüm şişti... ve soda biraz fazla olduğu için suyun tadı değişiyordu ama içilemeyecek kadarda değil... bağırsaklarım ilk gün biraz kıpırdadı sorasında pek bir şey olmadı..normaldi yani.. ama yeterli su içmediğim için toksini vücuttan atamadım..ve başağrısı yaptı... bıraktım...gece yatarken içince mide bulandırmıyor.. ama sabah aç karnına içemedim...

şimdi çay kaşığı ölçüsünü deniyorum... 4 gün (1 çay kaşığı soda+su) 4 gün sonra... (2 çay kaşığı soda +su...) 10 günlük kür..

şimdi içtiğim suya da dikkat ediyorum..büyük bardakla içmeye çalışmıyorum... şişkinlik yapıyor normal bardakla daha sık içiyorum, gittim sodanın ingilizce konuşanını aldım bu daha iyidir diye.. bakalım ne olacak..
yine elim yüzüm şişerse bırakacağım..

hayalayaz
24-02-2012, 18:07
sevgili pişirilmiş soda kullananlar, hararetle tavsiye edenler, yarın öbür gün siteye giripte hayal ablada yapmış bu kürü du bi ona sorayım diyecek olanlar...

ben bu sodayı... tavsiye edilen şekilde yapamadım,

bu gün gittim aynanın karşısına, kendime baktııııım...baktııııım..baktım... kızım dedim senin tüm varlığın toksin olsa nolcak... canın neeee..cinin ne... her tarafın toksin olsa kaç yazar...

bu yüzden 10 günlük kürden vazcaydım...

iki tatlı kaşığı sodayı yarım bardak sıcak suya kattım... soda eriyinceye kadar karıştırdım... 2 litrelik sürahiye su koydum...sodalı suyuda içine karıştırdım... bütün gün bu tatlıyla tuzlu arası namusu kaçmış suyu içtim..ve böyle devam ediyorum...

tavsiye edilen dozu uygulayamayanlara duyurulur... sevgiler

hayalayaz
24-02-2012, 18:16
tabiii illa ve mutlaka antin kuntin işler yapacam ya... bu arada buğday şırası üretmeye başladım... oda ne diye sormayın..daha tadına bakmadım...bu yüzden bende bilmiyom...

buğday çimi'nin ve şırasının faidelerini anlatan bir mail geldi...
gittim 1 kilo buğday aldım...

bir bardak buğdayın üzerine 3 bardak su koyulacak... 24 saat bekletilecek... bu ilk su içilmicek... ikinci kez aynı buğdayın üzerine eklenen 3 bardak su yine 24 saat bekledikten sonra çıkan su içilcek... içimi zor olursa ( tadı pek güzel değilmiş...eczaneden suda eriyen c vitamini alınıp, bir tablet atılacak... öyle içilcek..

devenin yemediği ot başını ağrıtırmış ama dur bakalım ne olcak.. bir ara..kefire takmıştım..bu yılda buğday ve soda ile oyalanayım ben..

Gülçin Şen
24-02-2012, 18:34
Bir sabah denedim ve tövbe ettim ...:mshareketliifade370

Aç karnına fena oldu midem...

Kendime ne diye eziyet edeyim..

Buğday şırasını sen anlatıca abla,aklıma direk kokusu geldi...

Suda bu kadar kalan buğdağ pek güzel kokmayacağı gibi, sek suyu da nasıl olur Allah bilir...

C vitamini iyi fikir,az -çok o kokuyu kırar...:kız

hayalayaz
24-02-2012, 19:19
Bir sabah denedim ve tövbe ettim ...:mshareketliifade370

Aç karnına fena oldu midem...

Kendime ne diye eziyet edeyim..

Buğday şırasını sen anlatıca abla,aklıma direk kokusu geldi...

Suda bu kadar kalan buğdağ pek güzel kokmayacağı gibi, sek suyu da nasıl olur Allah bilir...

C vitamini iyi fikir,az -çok o kokuyu kırar...:kız

aç karnına hiç iemedim zaten sodalı suyu, ama akşamlarıda içmek zor geldi 1-2 sonra.. ama şu an yaptığım içilebilir durumda...

şıraya gelince, bakaceğiz... içemezsem... geri kalan buğdayı aşure yaparım...komşularda bayram değil seyran değil hayal hanım bizi niye öptü derler.. haha haha haha

hülyaa
24-02-2012, 23:59
ilahi ablaaa..kendinden birşeyler katmasaydın şaşardım zaten..haha

sonsuznokta
25-02-2012, 00:07
tabiii illa ve mutlaka antin kuntin işler yapacam ya... bu arada buğday şırası üretmeye başladım... oda ne diye sormayın..daha tadına bakmadım...bu yüzden bende bilmiyom...

buğday çimi'nin ve şırasının faidelerini anlatan bir mail geldi...
gittim 1 kilo buğday aldım...

bir bardak buğdayın üzerine 3 bardak su koyulacak... 24 saat bekletilecek... bu ilk su içilmicek... ikinci kez aynı buğdayın üzerine eklenen 3 bardak su yine 24 saat bekledikten sonra çıkan su içilcek... içimi zor olursa ( tadı pek güzel değilmiş...eczaneden suda eriyen c vitamini alınıp, bir tablet atılacak... öyle içilcek..

devenin yemediği ot başını ağrıtırmış ama dur bakalım ne olcak.. bir ara..kefire takmıştım..bu yılda buğday ve soda ile oyalanayım ben..
Sevgili Hayal Dostum,
1.5 aydır eşimin ısrarı ile buğday şırası içiyoruz...İlk üç gün içimden sonra kokusu dayanılmaz oluyor...Kalan ve şişen buğdayları da güvercinlerime veriyorum ..Afiyetle yiyorlar...:kuslar
Ben henüz bir yararını farkedemedim...Farkederek sizlerle paylaşmak istiyordum...
Mutlaka bir yararı vardır...İçmeye devam koksa da burnumu kapatarak içiyorum...:şr
Sevgiler...

hayalayaz
25-02-2012, 00:43
Sevgili Hayal Dostum,
1.5 aydır eşimin ısrarı ile buğday şırası içiyoruz...İlk üç gün içimden sonra kokusu dayanılmaz oluyor...Kalan ve şişen buğdayları da güvercinlerime veriyorum ..Afiyetle yiyorlar...:kuslar
Ben henüz bir yararını farkedemedim...Farkederek sizlerle paylaşmak istiyordum...
Mutlaka bir yararı vardır...İçmeye devam koksa da burnumu kapatarak içiyorum...:şr
Sevgiler...

anladım...:vuhu ben aşurenin eksik malzemelerini tamamlıyayım evde bulunsun...:D perşembe günü gideyim hatay pazarından toprak alayım... çimlendirmek içinde tohumluk buğday alıp, çim yiyeyim bari...şırayla aynı işi görüyormuş...

sonsuznokta
25-02-2012, 10:40
anladım...:vuhu ben aşurenin eksik malzemelerini tamamlıyayım evde bulunsun...:D perşembe günü gideyim hatay pazarından toprak alayım... çimlendirmek içinde tohumluk buğday alıp, çim yiyeyim bari...şırayla aynı işi görüyormuş...
Buğday şırası kokusuna rağmen çimden daha pratik...Çimi yemesi zor..sert ve boğaza takılıyor..Ayrıca özel sıkma makinesinde suyu sıkılmalıymış...Diğer meyve sıkma aletlarine uygın değilmiş..
.
Buğday şırasına gelince ;
Ben akşamları tok karına alıyorum...Hep karar veriyorum artık bırakayım diye... Eşimin ısrarı ve içimden gelen sezgiyle devam ediyoruz...Eşim ,mide yanmalarının geçtiğini, kendisini daha dinç hissettiğini söylüyor..
.
Ben de genel bir iyileşme olduğu için belki farkedemiyorum...Yararları uzun zamana yayılıyormuş,diyorlar kullanan arkadaşlar...

Sevgili Dostum,bence çim yerine şıraya devam edelim...Hiç değilse 3 ay...
Size gelen bilgilerde de vardır ayrıntılar ama ;
Islatma kabını cam tercih ediyorum...iki adet süt şişesi edindim...dönüşümlü olarak kullanıyorum ..Ağzını tülbentle kapatıyorum,aydınlık yerde duruyor...
1.şişe yle içime başladığımın 4. gününde de 2. şişeyi hazılıyorum...
Ben bu kez de akşam yerine sabah aç karna sabah deneyeceğim bir süre de ...

Sevgili Hayal Dostum,
Şıraya devam edelim...Ben yararını farkedemesem de çok yararları olduğuna inanıyorum...Neden?Çünkü bırakamıyorum...Ben de bedenimin sesini dinliyorum...
İçiyorum...
içmeye devam ...şifa olsun ...
sevgiler...zopa

hayalayaz
25-02-2012, 10:55
bir günde kaç bardak içiliyor... bendeki bilgilerde bu yok, yani bir limiti varmı?

benim beden pişmiş sodayı özellikle sabah aç karnına reddetti... galiba çok fazla toksin ürettiriyor ki.. dün 2 litreden fazla su içtiğim halde bu gün hafif bir başağrısı ile uyandım.. bakalım şırayı ne yapacak..

sonsuznokta
25-02-2012, 11:25
bir günde kaç bardak içiliyor... bendeki bilgilerde bu yok, yani bir limiti varmı?

benim beden pişmiş sodayı özellikle sabah aç karnına reddetti... galiba çok fazla toksin ürettiriyor ki.. dün 2 litreden fazla su içtiğim halde bu gün hafif bir başağrısı ile uyandım.. bakalım şırayı ne yapacak..

Günde bir su bardağı içiliyor ve biz öyle içiyoruz...1 su bardağı buğdayı 3 su bardağı suyla ıslayınca 2 su bardağı şıra çıkıyor...1er bardak...

1bardak şıra için de yarım bardak buğday 1,5 bardak su yeterli olur sanırım...

Sabah içme denemem nasıl olacak bakalım...Bedenlerimize göre değişir...Ona göre devam ederim...
Benim sindirim le ilgili sıkıntılarıma iyi gelirmi diyerek sabah denemek istiyorum...Bu arada da akşamları 1 fincan zeytinyağı içine yarım limon sıkarak içiyorum...Onun yararını farkedebiliyorum ve çok rahatladım ve devam...Belki şıra ya haksızlık ediyorum..Şimdi eşim bio_kimyacı arkadaşı ile görüştü de ...Sakın bırakmayın devam edin,demiş Özellikle kadınlarda çok daha yararları varmış...Bilgi aldıkça eklerim dostum...:sirin

hayalayaz
25-02-2012, 11:36
Günde bir su bardağı içiliyor ve biz öyle içiyoruz...1 su bardağı buğdayı 3 su bardağı suyla ıslayınca 2 su bardağı şıra çıkıyor...1er bardak...

1bardak şıra için de yarım bardak buğday 1,5 bardak su yeterli olur sanırım...

Sabah içme denemem nasıl olacak bakalım...Bedenlerimize göre değişir...Ona göre devam ederim...
Benim sindirim le ilgili sıkıntılarıma iyi gelirmi diyerek sabah denemek istiyorum...Bu arada da akşamları 1 fincan zeytinyağı içine yarım limon sıkarak içiyorum...Onun yararını farkedebiliyorum ve çok rahatladım ve devam...Belki şıra ya haksızlık ediyorum..Şimdi eşim bio_kimyacı arkadaşı ile görüştü de ...Sakın bırakmayın devam edin,demiş Özellikle kadınlarda çok daha yararları varmış...Bilgi aldıkça eklerim dostum...:sirin

zeytin yağını uzun yılardır sürekli alıyorum.. ( zeytin yağı eniştemden ve exadamdan geliyor) belkide kendimi bu kadar iyi hissetmemin nedeni zeytinyağını içmem olabilir..

şırayı biraz fazla yapmışım..( bir bardak buğdayla yaptım) içebilirsem, yarım bardak buğdayla yapayım bari... ben aç karnına içemiyorum..

DENİZ
28-02-2012, 11:26
Vücuttaki fazla asidi dengelemek, hazım, mide problemleri, sağlıklı kilo vermeyi desteklemek için gün içinde karbonat katılmış su tüketelim. Her 1,5litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) (resimde bildiğimiz market karbonatı kullanmış)eritilecek ve 3 litre içilecek.
Yemeklerle su tüketimi yapılmayacak. Yemeklerden yarım saat önce bırakılıp ve yemeklerden bir saat sonra devam edilecek.
Sabah uyanınca ilk iş 2 büyük bardak içilecek.
Detoks uzmanı Gül Kaynak

hayalayaz
28-02-2012, 11:59
ben sabah aç karnına normal su bile içemiyorum, zorlanıyorum.. karbonatlı suyu denedim olmadı..Gül Kaynak kendisi içmeye devam etsin..şifa olsun..