PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zayıflayamamadaki en büyük etken gerginlik ve takıntılar

ecot640
20-01-2012, 18:20
sürekli kilo ile ilgili yazılar yazmaktayım. ama kimse sanmasın ki bir hastalık durumum var veya 10 kilo fazlam var. benim kaygım sadece estetiksel. belki de takıntı, hastalık, bilemiyorum adını ne koyarsanız koyun.

sürekli aynı şeyleri yazıyormuşum gibime geliyor ama bütün deneyimlerimi tek bir çatı altında toplamak istedim.

şöyle ki , kilo verirken kendinizi kasmak hiçbir işe yaramıyor . bunu cok duydugunuzun farkındayım. açıkçası rahatlamayı nasıl basarabiliriz onu ben de bilmiyorum. sadece sürekli gergin olmanın , oranızı buranızı mıncıklayarak yağlarınızdan nefret etmenin ne kadar zararlı birşey oldugundan bahsedecegim.
evet benim durumum artık hastalık derecesine vardı. annesi zayıf olan ve model olmak isteyen bir genç kız için 36 beden yetmiyor. ve bu beni, hayatımı kısıtlayacak derecede mutsuz ediyor.

normalde her gün sabah kalkar kalkmaz 1.5 saat spor yapan ,ardından yürüyüşe çıkan, bütün gün birşey yemeyip aksam mecburen birşeyler atıştıran ( atıştırdıgım şeylerse göbek marul vs, yani günlük kalori alımım 200ü geçmiyor) birinin 2 hafta gibi bir sürede 5-6 kilo vermesini beklersiniz.
ama öyle olmuyor, psikoloji bu işte cok önemli.

eger benim gibi 15 dakikada bir aynanın karşısına geçip fazlalıklarınızı mıncıklıyorsanız, sürekli sizden zayıf insanları düşünüp mutsuz oluyorsanız işler hiç iyi gitmiyor. resmen içine edilmiş bir psikolojiyle başbaşa kalıyorsunuz.

açıkçası kendimi boşu boşuna kasmışım. yani istedigim bedene ulasmak icin elimden geleni yapıyorsam hatta fazlasını yapıyorsam, o zaman gerilmenin ne manası var? ben zayıflamayacagım da kim zayıflayacak? aynanın önünden geçerken istemediginiz bedeninizi gördügünüzde ' ben nasıl olsa zayıflayacagım, şimdiki halim önemli degil ' derseniz gerçekten işler mükemmel yürüyor.

bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. açıkcası bunları yazarken de çok gerildim cünkü benim hastalık derecesinde takıntılı oldugumu düşünebilirsiniz. cünkü genelde bedeninden bu derece mutsuz olan insanların hep vermesi gereken 10-15 kilo vardır. benim durumum böyle degil, evet abartıyorum ama yapabilecegim birşey yok.

hayatım, gelecegim resmen buna baglı diyebilirim. ben belki faydalı olurum diye yazdım. lütfen beni anoreksik vs gibi degerlendirmeyin cünkü degilim. sadece fazla takıntılı bir insanım. ama bundan sonra kendime haksızlık etmeyecegim cünkü gereksiz oldugunu kavradım. hepinize sevgiler

hayalayaz
20-01-2012, 18:36
eco640 takıntılı bir insanım diye yazmışsın.ya.. o takıntılar her ne ise... bunu eft ile dengelemen nasıl olur diye düşündüm..hatta şimdi yeni bir konu ekledim bir bak istersen..

[Only Registered Users Can See Links]

ecot640
20-01-2012, 18:43
hemmen bakıyorum. o kadar eft yaptım bu konuda. demek ki dogru cümleyi bulamamışım

ecot640
20-01-2012, 18:51
hayal abla sen cidden mükemmel bir varlıksın :) yalnız, hani diyor ya 1 tur negatif 1 tur pozitif diye, yani 1 tur boyunca mesela ' ben takıntılıyım ' dedikten sonra ' ben takıntılarımı aştım çok rahatım' diyoruz sonra da ' takıntılarıma ragmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum' mu diyoruz?

hayalayaz
20-01-2012, 19:50
hayal abla sen cidden mükemmel bir varlıksın :) yalnız, hani diyor ya 1 tur negatif 1 tur pozitif diye, yani 1 tur boyunca mesela ' ben takıntılıyım ' dedikten sonra ' ben takıntılarımı aştım çok rahatım' diyoruz sonra da ' takıntılarıma ragmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum' mu diyoruz?

konuyu bende tam olarak bilmediğim için hem almancasını tekrar gözden geçirdim.. kaçırdığım bir şey varmı diye ( çünkü gecenin 3 de çevirdim) hemde türkçesine baktım

ilk önce takıntılarını 0 ile 10 arasında derecelendir..

0= hiç takıntılı değilsin.
10 = takıntının doruğundasın.

1= negatif setup cümlesini oluşturalım... vermen gereken 10 kilo var, ve sen bunu kafaya takıyorsun... ama kanımca üzerinde yürümemiz gereken takıntı kelimesi değil... takıntılarının sende yarattığı duygular... çünkü eft duyguları esas alıyor...

2= pozitif setup cümlesini ise takıntıların sende oluşturduğu duygunun tam olarak karşıtı ne ise o duygu ile oluşturalım...

3= bu çalışma bizim verdiğimiz kararı, tercihlerimizi belirttiğimiz çalışma..burada sen nasıl olmak istiyorsan öyle bir cümle oluşturalım

bu cümleleri oluştur, yanlış veya doğru hiç fark etmez.. sonuçta doğruyu bulacağımız için önemli olan başlangıç yapmak..

sevecen
20-01-2012, 19:53
benzeri bende de var... o kadar katıyım ki kilo veremiyorum... tam veriyorum başıma bi iş geliyo hoooop yine 5 kilo... ama ben anladım ki mutsuz edilince yemesem bile alıyorum...

hayalayaz
20-01-2012, 19:58
benzeri bende de var... o kadar katıyım ki kilo veremiyorum... tam veriyorum başıma bi iş geliyo hoooop yine 5 kilo... ama ben anladım ki mutsuz edilince yemesem bile alıyorum...

eğer sen mutluluğunu başkalarının sana olan tutumuna bağladıysan, zaten mutlu değilsin demektir... başkalarının duyguların üzerindeki etkilerini minimum'a indirmek için çalışma yapmaya ne dersin?

sevecen
20-01-2012, 20:01
ya bağlamadım ama bazen insanlar da kanırtıyor beni.
bu haftasonumu kendime, çalışmalar yapıp kendimi iyi yapıcam. Önerilerinizi bekliyorum haşmetlim
be my guide ma lady!

hayalayaz
20-01-2012, 20:37
ya bağlamadım ama bazen insanlar da kanırtıyor beni.
bu haftasonumu kendime, çalışmalar yapıp kendimi iyi yapıcam. Önerilerinizi bekliyorum haşmetlim
be my guide ma lady!

senide şu link'in olduğu yere aliiim..:mshareketliifade393

sevecen
20-01-2012, 20:39
O vakit ben yandan yandan kayıyorum o kısma buna başlayacağım
emmee ve laakin bunun yanı sıra affetme ve kendini bütünleme artııı işaretleri görme ve varsa eksik olan yapmam gereken işi bulma gibi bişiler arzu etmekteyim leydim

sevecen
20-01-2012, 20:42
bu konularda neleri önerirsiniz

hayalayaz
20-01-2012, 20:47
sen önce bi mutlu olmayı öğren, kendini bütün hissedeceksin zaten..bu çalışmaya alıştır kendini bununla canının istediği çalışmayı yaparsın..

Gülçin Şen
21-01-2012, 01:40
O vakit ben yandan yandan kayıyorum o kısma buna başlayacağım
emmee ve laakin bunun yanı sıra affetme ve kendini bütünleme artııı işaretleri görme ve varsa eksik olan yapmam gereken işi bulma gibi bişiler arzu etmekteyim leydim

Sopa da isten mi?zopa

Bu ne gıı bi sıraya koy herşeyi....:4989

DENİZ
21-01-2012, 09:53
ecot düşünce gücünü bir yana bırakırsak hiiç bir şey yemeden kilo veremezsin çünkü yediklerinle vücudun enerji üretiyor ve tüketiyor sen yemezsen vücudun teeeee taş devrinden kalma bilinçaltıyla kiloları tutuyor çünkü aç kalırsa bir daha yemek gelmeyeceğini düşünüyor. Dengeli yemekle kilo verebilirsin.

sevecen
21-01-2012, 11:15
Sopa da isten mi?zopa

Bu ne gıı bi sıraya koy herşeyi....:4989

olmaz bana ne:kız hepsi benim!:haya.l hepsi benim!:haya.l

ecot640
21-01-2012, 13:26
ecot düşünce gücünü bir yana bırakırsak hiiç bir şey yemeden kilo veremezsin çünkü yediklerinle vücudun enerji üretiyor ve tüketiyor sen yemezsen vücudun teeeee taş devrinden kalma bilinçaltıyla kiloları tutuyor çünkü aç kalırsa bir daha yemek gelmeyeceğini düşünüyor. Dengeli yemekle kilo verebilirsin.

tabi ki haklısın ben yaptıgım seyin saglıklı oldugunu söylemiyorum. sadece işe yaramış birşey oldugundan kendimi böyle iyi hissediyorum

flz71
21-01-2012, 20:18