PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ezber Beyni Geliştirir

kraliçe
13-01-2012, 11:22
İnsan beyninde milyarlarca beyin temel hücresi ve birkaç trilyon bu hücrelere yardım eden ve destek olan lojistik hücreler vardır.

Günümüzde bu hücrelerin ancak yüzde 2'sini kullanabilmekteyiz.

Müthiş bir enerji kaynağı olduğuna inandığımız beynimizi geliştirmek, fonksyonlarını arttırmak ve muhâkeme istidadını geliştirmek ise kendi elimizde...

İnsan beyninin fonksyonlarını arttırmanın yolu ezber yapmaktır.

Beyin hücrelerini aktif hâle getirebilmek için tatbik edilen ezber yapma tekniğinin en güzel örneğini Japon Eğitim Sisteminde görmekteyiz.

Japonlar çocuklarına okul çağında aklınıza ne geliyorsa ezber yaptırmaktadırlar.

Ezber ameliyesi, beyin hücreleri arasındaki irtibatları aktif hâle getirir.

Beyindeki tek bir hücrenin 10 ayrı irtibatı (bağlantısı) vardır. Bu irtibatların hepside aktif hâle gelebilmektedir.

Bu irtibatlar arasındaki haberleşme, aklımızın alamayacağı, bu günkü metodlarla ifade edemeyeceğimiz bir hızla gerçekleşmektedir.

Ezber ne kadar fazla yapılırsa bu irtibattaki (bağlantıdaki) haberleşme ağıda o kadar gelişmekte ve beynin muhâkeme gücü o derece artmaktadır.

Bugüne kadar çok çalışmaktan hasta olan bir beyin ortaya çıkmamıştır ama tembellikten ve çalışmamaktan dumura uğramış, fonksyonlarını yitirmiş bir çok beyin görülmüştür.

Çocuklara bol miktarda ezber yaptırmanın beyin hücreleri açısından birçok faydalarının olacağı da muhakkaktır.
Alıntı

hayalayaz
13-01-2012, 12:53
çok faydalı bir yazı... teşekkür ederim kraliçecim...:Ö

nemesis
13-01-2012, 13:07
vayy bunu öğrendiğim iyi oldu bende martta ki sınavım için vergiyi,hukuğu falan ezberlemeye çalışıyorum deli gibi:mshareketliifade108 demek ki bu aylarda benim kapasite tavan yapıcak booo

kraliçe
13-01-2012, 14:50
çok faydalı bir yazı... teşekkür ederim kraliçecim...:Ö

Rica ederim ablacım birilerine faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Pinyata
13-01-2012, 16:14
Ben ezber yapamıyorum, hiçbir zaman da yapamadım. Eğitimimi şu an doktora seviyesine taşımış durumdayım ama ezber mezber yok bende. Ver bi makale, gel bir hafta sonra ben hala aynı yerdeyim :D

DENİZ
13-01-2012, 17:21
ezber beyni geliştiriyora benim beynim en kocanam:animation732xl9vh: hepsini unuttum o ne olacak bilmem

filiz
13-01-2012, 17:51
Benim hayatta ezberleyipte unutamadığım tek şey (bir iki ufak seyden sonra)
çarpım tablosudur. İlkokuldayken annem öyle bir ezberlettirmişti ki bana , ne ezberletme şeklini ne de çarpım tablosunu unutabiliyorum :vuhu:vuhu

edabulut
13-01-2012, 19:57
İnsan beyninin fonksyonlarını arttırmanın yolu ezber yapmaktır.

çocuklara bu anlamda ezber yaptırılması elbette faydalı ama,
okullardaki ders anlamında ezberci zihniyete karşıyım..çocuklar bir gün
ezberliyor,ondan bir müddet sonra unutuyor çünkü..:0312:

yeliss
13-01-2012, 23:50
ben tam tersi biliyordum.. ezber yerine pratik yapmak gerekli.. ezber uçar gider diye.. demekki tam tersiymiş :mx