PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kendimle barışma deneyimim

ecot640
07-01-2012, 16:10
açıkçası hangi konuya başlık açacağımı bilemedim. bugun yaklasık 1 saat önce kendimle ilgili çok güzel birşey deneyimledim ve bunu hemen sizlerle paylaşmak istedim.
daha önce bazı konularda bahsettim, benim kendimle bazı problemlerim var kilo konusunda. ne kadar incelirsem inceleyim kendimi beğenemiyorum sürekli kendimi eleştiriyorum vs. normalde benim kendime yaptıklarımı başkası bana yapsa onun hakkından çoktan gelmiştim ama insanın kendine verdigi zararı kimse kimseye veremiyor .
bugun olan şey şu ; egzersiz yaparken bir taraftan da tv izliyordum. ve birden ilham gibi birşey geldi. aklıma gelen düşünce şuydu :
ben kilo vermek istiyorum da , kilolarımı benimsemedim ki hiç. yani onları benden bir parça olarak görmüyorum. biri kendinin olmayan kiloları nasıl verebilir ki?
evet aynen böyle düşündüm ve bu zamana kadar yaptıgım hatayı anlamış bulundum. daha demin kendimle gayet duygusal bir konuşma yaşadım. ilk defa kendimi sevdim , sarıldım , ondan özür diledim. hatta ilk defa dürüst bile oldum.
bacagıma dedim ki , sen kalınsın diye sürekli sana kötü davrandım ama seni kalın yapan benim. ben kendime kızamadıgım icin seni suçlamayı bir kaçış olarak gördüm. çok özür diliyorum seni çok seviyorum beni affet dedim.
öyle rahatladım ki anlatamam. yani şu an hiç olmadıgım kadar mutluyum diyebilirim. aslında bu kendini kabul etme gibi konularda hep bunlardan bahsediliyor ama insanın kendi keşfetmesi gerekiyor nerede hata yaptıgını..
ben kendi hikayemi paylaşmak istedim. ve inanır mısınız daha bu sabah ' acaba bugun ne yesem' diye düşünüyordum. kendimle barıştıktan sonra canım hiç birşey istemedi. hala da istemiyor.
kendimle çok kavga ettim yok yere ama artık barıştım . annem de hep aynısını söylüyordu, senin yerinde olmak isteyecek çok insan varken sen kendinle kavga ediyorsun, sevmiyorsun kendini diye. gerçekten de haklıymış .
umarım benim deneyimim birilerinin işine yarar. yarın biyoloji sınavım var ama sırf sizle paylaşmak icin calısmayı bıraktım bilgisayarı açtım :)

coşkun
07-01-2012, 16:29
harika bir paylaşım. teşekkür ederim.

ecot640
07-01-2012, 16:58
Ben teşekkür ederim umarım faydalı olmuşumdur :)

hayalayaz
07-01-2012, 17:00
çok güzel bir deneyim..paylaştığın için çok teşekkür ederim..herhangi bir nedenden dolayı, kendisini kabul edemeyen arkadaşlara, çok faydalı olacaktır...eminim.. sevgiler

filiz
07-01-2012, 17:35
Paylaşımın için teşekkür ederim. Bu yaşadığın deneyimi hayatımızın her yönünde kullanarak daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. :)

edabulut
07-01-2012, 17:51
senin adına çok sevindim ecot640..en önemli adımı atmışsın..
yürekten tebrik ediyorum seni..

ben de bu aralar ergen yeğenimle
uğraşıyorum bu konu hakkında..kendisi lise birinci sınıfa giden
oldukça cici bir kızdır..boyu 1.70 civarı ama o da tam tersi aşırı
zayıf kırk kg civarlarında..
çok iştahlı olup yemesine rağmen kilo alamıyor ve hatta her gördüğümde
sanki biraz daha kuruyor..
ben de onun için çok üzülüyorum..

benim ergenimin aile içi değişik problemleri var ve kendini sevmiyor..
onunla fırsat buldukça konuşuyorum..bana dediği şu:hala ben
neremi seveyim ki diyor..hatta çoğunlukla kendinden nefret ediyor..

halbuki o benim için dünyalar güzelidir..birtanemdir...

onun için hopo yapıyorum..kendisine de bu uygulamayı öğrettim..
ayrıca olumlamalar yapmasına gayret ediyorum..
inşallah darısı benim ergen için de olsun diyorum..kendini sevmeyi
bi başarabilse..ondan sonra devamı gelecek..
ama inanıyorum..atlatacak inşallah :)

ecot640
07-01-2012, 22:28
Paylaşımın için teşekkür ederim. Bu yaşadığın deneyimi hayatımızın her yönünde kullanarak daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. :)

zaten bir kere kendini sevmeye başladığında herşey düzeliyor

ecot640
07-01-2012, 22:33
senin adına çok sevindim ecot640..en önemli adımı atmışsın..
yürekten tebrik ediyorum seni..

ben de bu aralar ergen yeğenimle
uğraşıyorum bu konu hakkında..kendisi lise birinci sınıfa giden
oldukça cici bir kızdır..boyu 1.70 civarı ama o da tam tersi aşırı
zayıf kırk kg civarlarında..
çok iştahlı olup yemesine rağmen kilo alamıyor ve hatta her gördüğümde
sanki biraz daha kuruyor..
ben de onun için çok üzülüyorum..

benim ergenimin aile içi değişik problemleri var ve kendini sevmiyor..
onunla fırsat buldukça konuşuyorum..bana dediği şu:hala ben
neremi seveyim ki diyor..hatta çoğunlukla kendinden nefret ediyor..

halbuki o benim için dünyalar güzelidir..birtanemdir...

onun için hopo yapıyorum..kendisine de bu uygulamayı öğrettim..
ayrıca olumlamalar yapmasına gayret ediyorum..
inşallah darısı benim ergen için de olsun diyorum..kendini sevmeyi
bi başarabilse..ondan sonra devamı gelecek..
ama inanıyorum..atlatacak inşallah :)
İnsan çeşitli problemler yaşayınca kendisine olan saygısı azalıyor. yaşadıkları için kendini suçladıkça sevgi azalıyor. bunu insan anca iş işten geçtiginde anlıyor. ama mühim olan o sevgiyi tekrar kazanabilmek. ben de daha tam başaramasam da büyük bir yol katettiğimi düşünüyorum. umuyorum ki herkes kendisiyle olan hesaplaşmasını bitirir. bu ikili ilişkilerimiz için de çok gerekli

kraliçe
08-01-2012, 01:38
İnsan çeşitli problemler yaşayınca kendisine olan saygısı azalıyor. yaşadıkları için kendini suçladıkça sevgi azalıyor. bunu insan anca iş işten geçtiginde anlıyor. ama mühim olan o sevgiyi tekrar kazanabilmek. ben de daha tam başaramasam da büyük bir yol katettiğimi düşünüyorum. umuyorum ki herkes kendisiyle olan hesaplaşmasını bitirir. bu ikili ilişkilerimiz için de çok gerekli

Tebrik ederim arkadaşım. Darısı herkesin başına çünkü hepimizin farklı konularda da olsa kendinle barışmaya ihtiyacı var diye düşünüyorum. Bu farkındalığını fark edip bizlerle paylaştığın ve bir ışık yaktığın için çok teşekkür ederim. Sevgiyle...

yagmurlar
08-01-2012, 12:52
çok güzel başarı, canım benim:) senin için çok sevindim:)

sssemraaa
08-01-2012, 13:59
Hayatın hay huyları arasında sıkışıp değil kendimizi sevmek,var olduğumuzu unutuyoruz çoğu zaman...ne güzel hatırlatmışsın bize ve ne büyük bir yol almışsın sorun olarak gördüğün meselende...şimdiden istediğin kiloya geldin bile :) teşekkürler..

ecot640
08-01-2012, 16:02
çok güzel başarı, canım benim:) senin için çok sevindim:)

çok teşekkür ederim sizlerden böyle güzel geri dönüşler almak beni nasıl mutlu etti anlatamam :)

Hayatın hay huyları arasında sıkışıp değil kendimizi sevmek,var olduğumuzu unutuyoruz çoğu zaman...ne güzel hatırlatmışsın bize ve ne büyük bir yol almışsın sorun olarak gördüğün meselende...şimdiden istediğin kiloya geldin bile :) teşekkürler..

ben bile herşeyin bu kadar çabuk işe yaramasına şaşırdım diyebilirim. gidişat çok güzel . mesela dün pek birşey yiyememiştim elma yemiştim. akşam da annemin ısrarıyla simit yedim ama ona ragmen yaklasık 1.5 kilo falan gitmiş. çok sevindirici :kop