PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mutlu bir evlilik için 40 ipucu

flz71
03-01-2012, 17:50
Hanımlar beyler mutlu bir evlilik ve ilişki için 40 ipucunu toparlayıp yayınlıyorum. Hepsi burada….

1- Evliliğin aynı zamanda bir hayat ortaklığı olduğunu unutmayın. Ve ortağınıza hiçbir konuda asla yalan söylemeyin.

2- Siz birbirinizin düşmanı değilsiniz. Tartışmalarınız olabilir ama kin tutmayın, birbirinizden intikam almaya kalkışmayın.

3- Sizin için önemsiz olan şey eşiniz veya sevgiliniz için önemli olabilir Önemsediği şeylere saygı gösterin bu konuda konuşursa dinleyin.

4- Gün içinde eşinizin, sevgilinizin hatırını, ne yaptığını mutlaka birkaç kez sorun. Bu, ona verdiğiniz değeri ve önemi gösterir.

5- Eşinizin ya da sevgilinizin beğenilerini aklınızda tutun. Bu beğenilere uygun küçük sürprizler hazırlayın.

6- Bağlılığınız evlilik kurumuna değil, eşinize olsun. Zaten ancak kendinizi eşinize bağlı hissederseniz evliliği yürütebilirsiniz.

7- İlişkinizdeki en küçük bir sorunda ilk seçenek olarak ayrılmayı aklınıza getirmeyin. Bu sorunu çözecek birçok yol olduğunu unutmayın

8- Evlilikte ve ilişkide "Biz" vurgusu çok önemlidir. "Biz" sözcüğünü ne kadar kullanırsanız, eşinizin, sevgilinizin güveni o kadar artar.

9- Her konuda her zaman aynı şekilde düşünmek zorunda değilsiniz. Fikir ayrılığınız bir problem değil, sizin zenginliğinizdir.

10- Tartışmada kelimeleri iyi seçin. Ayrıca vücut dilinize de dikkat edin. Yüz İfadeni sevgilinizden, eşinizden 'nefret eder' gibi olmasın.

11- Zamanla çiftler arasında özel bir dil gelişir. Bu, kimsenin bilmediği bir dildir ama sizin bağlılığınızı yansıtır. Bu dili koruyun.

12- Eşiniz, sevgiliniz hakkında kendisine iyi bir şey söylemek istiyorsanız bundan kaçınmayın, üstelik bunu aklınıza geldiği o an söyleyin.

13- Çiftler zorluklar karşısında güç birliği yapmalıdır. "Senin sorunun" demek yerine "Bizim sorunumuz" deyip birlikte çözüm aramalıdır.

14- Birbiriniz hakkındaki olumsuz düşünceler ilişkinizi yıpratır. Bu olumsuz düşünceleri yok etmenin ilk adımı sevgilinizi anlamaktan geçer.

15- Eşinizin ailesi ile iyi ilişkiler kurun. Ama birincil önemdeki ailenin eşiniz ve sizin kurduğunuz yeni aile olduğunu sakın unutmayın.

16- Geleceğinizle ilgili kararları ortak verin, birlikte plan yapın. Kararlarınızı alırken aileleriniz de dahil buna kimseyi ortak etmeyin.

17- Eşiniz, hayatta güvenebileceğiniz ilk ve en önemli kişidir. Bu nedenle başka herkesten daha değerlidir. Bunu ona da hissettirin.

18- Evlilik ve ilişkdeki sıkıntda size ilk yardımcı olcak kişi eşiniz veya sevgilinzdir. Onunla ilgili sıkıntnızda ilk yardmı ondan isteyin.

19- Şüphe ve takip kip evliliği, ilişkiyi kemirir. Eşinizin, sevgilinizin her hareketini takip ederseniz bunun altından kalkamazsınız.

20- Aileleriniz hakkında olumsuz düşüncelere sahip olabilirsiniz. Ama bunu ona aktarırken kötü, yaralayıcı hakaretamiz sözcükler kullanmayın.

21- Birbirinize duyduğunuz saygı, sevginin perçinleyicisidir. İnsan sevdiğine saygı duyar. Birbirinize yaralayıcı kelimeler kullanmayın.

22- Geçmişte zorlukları aşıp evliliğinizi, ilişkinizi yeniden rayına oturttuysanız artık o kötü günleri anmayın. Yeni anılar biriktirin.

23-Çocuk evliliği kurtarmaz. Evlilik yolunda gitsin diye çocuk yapmayın Çocuğunuz varsa da ona duyduğunuz sevgiyi, eşinizden çalmayın.

24- Eşinizin, sevgilinizin sadakatini sınamak için oyunlar oynamaya kalkmayın. Ortaya çıkacak sonuçtan siz sorumlu olursunuz.

25- Sevgi sözcükleri konusunda cömert olun. "Sevdiğimi biliyorsun ya" diyeceğinize "Seni seviyorum" deyin.

26- Eşinizin, sevgilinizin incindiğini, kırıldığını bildiğiniz davranışları tekrarlamayın. Onu kızdıracak sözcükleri kullanmaktan kaçının.

27- Her an her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz. Ama kendinize ayırdığınız vakitte ne yapacağınızı eşinize sevgilinize söyleyin.

28- Sizden daha eski ve mutlu çiftlerin öğütlerine kulak verin. Tahminlerle yol alacağınıza yaşanmışlıkları örnek alın.

29- Hayatınızı planlamaktan çekinmeyin. Çocuk yapmak, ev almak, otomobil almak gibi konuları bir plan dahilinde hayata geçirin.

30- Evlilik 'katlanmak' demek değildir. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Eşiniz ısrar ederse, bundan hoşlanmadığınızı açıkça belirtin.

31- Karı-koca olmak, sevgili olmaktan vazgeçmek demek değildir. Evlenmeden önce birlikte yaptığınız şeyleri, evlendikten sonra da sürdürün

32- Başkalarına karşı ne kadar nazikseniz, eşinize karşı da o kadar nazik olmalısınız. Hatta ona, diğerlerinden daha fazla nazik olmalısınız

33- Eviniz mabedinizdir. Mutlu evlilik, her köşesi mutlulukla döşenmiş evden geçer. Evinizi bir 'yuva' haline çevirmek için özen gösterin

34- Birbirinizi asla değiştirmeye çalışmayın. Farklılıklarınızı kabul edin. Değişirseniz ya da değişmeye zorlarsanız büyük hata edersiniz.

35- Evliliği yönetmek şirket yönetmek gibidir. Sermayesi emektir, çabadır. Çaba göstermezseniz, şirketinizi halka açmak zorunda kalırsınız.

36- Eleştirilerinizi yalnızken yöneltin Başkalarının önünde birbirinizi eleştirmeyin Hele hele birbirinizin ailesi önünde daha dikkatli olun

37- Cinsellik evliliğin yarısıdır. Karı-koca arasında tabu olmaz. Cinsellik konusundaki sorunlarınızı mutlaka konuşun.

38- Mutlu cinsel hayat fantezilerle sağlanır. Birbirinize fantezilerinizi anlatın. Rahatsız olduğunuz bir şey varsa bunu da belirtin

39- Hem doyurucu bir cinsellik hem de mutlu bir evlilik için bakımlı olmanız şart. Evlendiniz diye kendinizi salmayın.

40- Çözüm bulmak isterseniz, bulursunuz. Olaylara hep pozitif yönünden bakın ve yapıcı olun. Bir evliliği kurmak zor yıkmak çok kolaydır

mehmet coşkundeniz

edabulut
03-01-2012, 19:52
harika bir yazı..çok teşekkürler filiz hanım:ci
hele şu son madde:
40- Çözüm bulmak isterseniz, bulursunuz. Olaylara hep pozitif yönünden bakın ve yapıcı olun. Bir evliliği kurmak zor yıkmak çok kolaydır

o kadar doğru ki..kimi evliliklerde ne mücadelelerden sonra bir yuva kurulabiliyor.
bizde de öyle oldu..eşimle üniversitede tanıştık..ben mezun olup,
iş hayatına bile atılmıştım..ama o iki dersinden dolayı bir türlü mezun olamıyordu..
rahmetli babam tutturdu diplomasını getirmeden evlenemezsiniz diye..
onun ailesi tutturdu askerliği yapmadan olmaz diye...ha bir de
bunun yanısıra tipik aileler arası başka sürtüşmeler..

ama biz nişanlıydık zaten..ben babama mezun oldu dedim,eşim de
ailesine resti çekti evlendikten sonra askere gidecem diye..

bu arada ben ankara'da çalışıyorum,eşim de ailesine kızıp şehirdışına
bir akrabasının yanına gitti ve tesadüf orda bi de işe girdi..stajyer olarak..çok az
bir maaşla..

bir gün canına tak etti aradı beni ve eda istifa et hemen evleniyoruz dedi..
apar topar nasıl istifa ettim,annem konu komşuyla benim çeyizleri
sandıktan nasıl toparladı bilmiyorum..herşey onbeş gün içinde oldu..
hemen nikah günü aldık,akşamına da bir yerde kokteyl organizasyonu yaptık..

ve biz hoopp diye evleniverdik..ailelerden beş kuruş beklemeden..çok
şükür hemen hemen herşeyimizi de aldık..belki bir dönem evde sadece
peynir ekmek,makarna yedik ama olsun :)

hiç unutmam küçük bir ajandamız vardı..her akşam
oturup bir bir gün içinde ne kadar para harcadığımızı kuruşuna
kadar yazar,aybaşı gelip de kira zamanı hemen gelmesin diye dualar ederdik :)

bu arada bir müddet sonra eşim gayretlerinden dolayı işyerinde
terfi etti ve maaşı yükseldi...sonra çok şükür ben de çok iyi şartlarda bir işe girdim..
ve devamı geldi..
eşimin,evliliğimizin birinci yıldönümü için bana verdiği hediye diplomasıydı...bundan
sonra da gidip askerliğini yaptı..

düşününce..arada nasıl bir sevgi varmış ki,bizler yukarda sayamadığım kadar daha ne çok güçlüğe göğüs germişiz meğersem..
gerçekten de o kadar çok emek vererek kurmuşuz ki bu yuvayı..
:new61*

bilgendilo
10-01-2012, 17:17
Evli olan ancak eşini tam anlamıyla mutlu edemeyen bayanlara müjde. Vereceğimiz öğütleri uygularsanız, hem siz hem de eşiniz mutluluğu yakalayacaksınız.

Uzmanlar, erkeği mutlu etmenin çok zor bir olay gibi gözükmesine rağmen, aslında çok kolay olduğunu belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, erkeklerin eşlerinden istediği bazı şeyler var. Nedir bu istekler? Kadınlar eşlerini mutlu etmek için gerçekten çaba harcıyor mu? ABD başta olmak üzere birçok ülkede yapılan araştırmalar sonucunda, eşlerini mutlu etmek isteyen bayanlara yardımcı olacak sonuçlara ulaşıldı. İşte size tavsiyeler:

Şikayet etmeyin: Eşinize, ikide bir kayınvalidenizi şikyet etmeyin. İleride kendinizin de kayınvalide olacağınızı hiç unutmayın.

Örnek verirken dikkat: Falancanın kocası şöyle yapıyor, böyle yapıyor diyerek; başka erkekleri eşinize örnek göstermeyin. O erkeklerle evli olan kadınların da farklı dertleri olduğunu bir düşünün.

Sorunları yerinde ve zamanında söyleyin: Kocanız eve geldiği anda; Musluk su damlatıyor, “Şu dolabın kapağını bir türlü tamir etmedin” tarzında sorunları söylemeyin.

Hediyeyle dost olmayın: Her doğum gününüzde, evlenme yıldönümünüzde, anneler gününde, sevgililer gününde, yılbaşında; eşinizden illa ki bir hediye beklemeyin.

Sigara küllerini gözardı edin: Eşinize sürekli; “Sigaranın külüne dikkat et”. ” Onu şuraya koyma”. “Bunu şuraya atma” demeyin.

Sabırlı olun: Bir isteğinizi 10 defa tekrar tekrar söyleyip, eşinizi bıktırmayın. Sabırlı olmak için çaba harcayın.

Eşinizi sıkmayın: Eşinizi iş yerinden sürekli telefonla arayıp, rahatsız etmeyin.

Fazla kıskanmayın: Kocanızı iş arkadaşlarından kıskanmayın. Eğer bu tavır içinde olursanız, ilişkiniz çok kötüye gider gerçeğini unutmayın. Eşinizi; izlediği dizilerdeki güzel bayanlardan, okuduğu gazetedeki yarı çıplak bayan fotoğraflarından kıskanmayın.

Ceplerini karıştırmayın: Eşinizin ceplerini karıştırmayın, gömlek yakalarında ruj izi aramaktan vazgeçin.

TV zevkine karışmayın: Eşiniz TV’de maç izlerken, “Ben illa ki başka bir programı izleyeceğim” diye tutturmayın. Olayı abartıp kavga çıkartmayın.

Sürpriz yapın: Zaman zaman eşinize sürprizler hazırlayın. Bu konuda biraz kafa yorun.
Yardımcı olun: Eşinizin çayına şeker atıp öyle verin. Bir şeker atmakla ölecek değilsiniz ya! Unutmayın, çok küçük ayrıntılar, bazen çok önemli olabilir.

Hemen tepki göstermeyin: Halıya kül döken eşinizi görmezden gelin. Halı eşinizden daha kıymetli değil. Bunu unutmayın.

Eşyaların yeriyle oynamayın: Evdeki eşyaların yerini ikide bir değiştirip, eşinizi şaşırtmayın.

Onu sıkboğaz etmeyin: Eşinizle birlikte gittiğiniz bir yerde, eşinizin başka kadınlara bakıp bakmadığını kontrol etmeyin.

Alışverişe çıkarken: Eşinizle alışverişe çıktığınızda, onu saatlerce dolaştırıp, canından bezdirmeyin. Alacağınıza kısa sürede karar vermeye çalışın. Yazlık alıyormuş gibi, saatlerce eşinizi dolaşmayın.

‘Seni seviyorum’ deyin: Abartmadan, yeri geldiğinde kocanıza, “Seni seviyorum” deyin.

Surat asmayın: Yeni bir giysi giydiğinizde, saçınızı kestirdiğinizde veya boyattığınızda eşiniz sizdeki değişikliği farketmiyorsa, bunu anormal bir sorun haline getirmeyin.
Gazete okurken konuşmayın: Eşiniz kahvaltıda, yemekte gazete okuyor; sizinle iki laf etmiyor diye kızmayın. Gazetenin bir sayfasını isteyin ve hemen siz de okumaya başlayın. Böylece, eşinizin dinlemediği bir konuşma yapmamış olursunuz.

Bütçe açığına dikkat edin: Bütçenizin kaldırmayacağı harcamalara girmeyin. Çünkü bu davranış biçimi size kavga olarak geri dönebilir. Sonuçta siz çok daha fazla üzülebilirsiniz.

Bedenini bilin: Eşinizin kaç numara ayakkabı giydiğini, giysilerinin kaç beden olduğunu mutlaka öğrenin. Bir gün lazım olabilir.

Her zaman gülmesini beklemeyin: Eşinizden her gün, her zaman size ilgi göstermesini; daima gülümsemesini, hayatınızın her zaman mükemmel olacağı düşüncesini atın..

Onu saygıyla dinleyin: Gittiğiniz misafirlikte, ya da size birileri geldiğinde, eşiniz konuşurken; ağzından lafı almayın. Herkesle birlikte siz de eşinizi saygıyla dinleyin.

Mesajlarını gizlice okumayın: Eşinizin cebine gelen mesajları gizlice okumak hatasına düşmeyin. Eşinize güvendiğinizi bilmesini sağlayın.

Siz hamle yapın: Herhangi bir nedenden dolayı eşinizle küstüğünüzde, barışmak için ilk hareketi eşinizden beklemeyin. Barışma hareketini siz başlatın. Ne kaybedersiniz ki?

Kahvaltı hazırlayın: Eşiniz sabahleyin saat kaçta evden çıkarsa çıksın, mutlaka kendisine kahvaltı hazırlamaya çalışın. Onu güler yüzle uğurlamaya özen gösterin.
ALINTI

Küfkedisi
10-01-2012, 17:37
hele şu son madde:

o kadar doğru ki..kimi evliliklerde ne mücadelelerden sonra bir yuva kurulabiliyor.
iş hayatına bile atılmıştım..ama o iki dersinden dolayı bir türlü mezun olamıyordu..

bir akrabasının yanına gitti ve tesadüf orda bi de işe girdi..stajyer olarak..çok az
bir maaşla..

terfi etti ve maaşı yükseldi...sonra çok şükür ben de çok iyi şartlarda bir işe girdim..
ve devamı geldi..
eşimin,evliliğimizin birinci yıldönümü için bana verdiği hediye diplomasıydı...bundan

düşününce..arada nasıl bir sevgi varmış ki,bizler yukarda sayamadığım kadar daha ne çok güçlüğe göğüs germişiz meğersem..

sevgili eda hayran kaldım sevginize...allah daim etsin bir ömür...işte böle kıymetli oluyor yediğin her lokma... ne güzel yazmışsın canım ya

edabulut
10-01-2012, 18:36
sevgili eda hayran kaldım sevginize...allah daim etsin bir ömür...işte böle kıymetli oluyor yediğin her lokma... ne güzel yazmışsın canım ya

canım küfkedicim sağol tatlım benim..:0338:

bu arada aminnnn yarabbim..daim olsun
bir ömür inşallah :)

evlilik bana göre karşılıklı taviz ve fedakarlıklardan oluşuyor..
şayet sırf tek taraflı olursa da yürümüyor maalesef..
herşeyde,her ilişkide olduğu gibi arada dengeyi kurmak o kadar
önemli ki..ve sevgi..sevgi kalmadıysa hiçbirşey olmuyor..
saygı da bitiyor..ve saygı da bittiği anda..artık herşey bitmiş
demektir..
evet canım arkadaşım..biz çok mücadeleler verdik evlenmek ve
aynı zamanda da devam ettirmek uğruna..
kimi zaman ben pes ettim..yoruldum..
herşeyi arkada bırakmak istedim..
bazen öyle bir noktaya geliyorsun ki,sanki şu ip cambazları gibi..
kendini böyle bir ipin üzerinde yürüyormuş gibi hissediyorsun..
o an..dengeli birşekilde yürüyebilirsen ne ala..

ama işte böyle hatıralar aklına geldikçe..ve bir de hala karşındaki
insanın sevgisini hissedebiliyorsan..senin içinde de hala bir sevgi varsa..

ve sabırlı olmayı..ve herşeye rağmen gene de şükretmeyi biliyorsan..
yola devam diyorsun..:sirin

Küfkedisi
10-01-2012, 18:40
canım küfkedicim sağol tatlım benim..:0338:

bu arada aminnnn yarabbim..daim olsun
bir ömür inşallah :)

evlilik bana göre karşılıklı taviz ve fedakarlıklardan oluşuyor..
şayet sırf tek taraflı olursa da yürümüyor maalesef..
herşeyde,her ilişkide olduğu gibi arada dengeyi kurmak o kadar
önemli ki..ve sevgi..sevgi kalmadıysa hiçbirşey olmuyor..
saygı da bitiyor..ve saygı da bittiği anda..artık herşey bitmiş
demektir..
evet canım arkadaşım..biz çok mücadeleler verdik evlenmek ve
aynı zamanda da devam ettirmek uğruna..
kimi zaman ben pes ettim..yoruldum..
herşeyi arkada bırakmak istedim..
bazen öyle bir noktaya geliyorsun ki,sanki şu ip cambazları gibi..
kendini böyle bir ipin üzerinde yürüyormuş gibi hissediyorsun..
o an..dengeli birşekilde yürüyebilirsen ne ala..

ama işte böyle hatıralar aklına geldikçe..ve bir de hala karşındaki
insanın sevgisini hissedebiliyorsan..senin içinde de hala bir sevgi varsa..

ve sabırlı olmayı..ve herşeye rağmen gene de şükretmeyi biliyorsan..
yola devam diyorsun..:sirin

yine çok güzel yazmışsın seeeen :trrrt en önemlisi o 'sevgi' karşılıklı devam etmesi...herşeye rağmen...sevgiyi hissedebilmek,hissettirmek...:0319:

edabulut
10-01-2012, 18:45
yine çok güzel yazmışsın seeeen :trrrt en önemlisi o 'sevgi' karşılıklı devam etmesi...herşeye rağmen...sevgiyi hissedebilmek,hissettirmek...:0319:

evetttttt:mx

Pinyata
10-01-2012, 19:10
hele şu son madde:

bir maaşla..

ve devamı geldi..

Çok güzel bir yazının altında mükemmel bir hayat örneği. Allah sevginizi daim etsin....

edabulut
10-01-2012, 19:18
Çok güzel bir yazının altında mükemmel bir hayat örneği. Allah sevginizi daim etsin....

aminnn sevgili pinyata:trrrt

hepimizinkini inşallah :)