PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şifanıza ihtiyacım var ,lütfen bana yol gösterin

sanem83
02-01-2012, 09:28
Merhaba arkadaşlar ,uzun zamandır iş problemi yaşıyorum genelde iş beni buluyor ,ancak sonrasında sonuca ya ulaşılmıyor yada uzun soluklu olmuyor.Geçenlerde yine bir iş teklifi aldım hatta kendileri bizzat görüsme istediler gittim arkasından cv ni gönderebilirmisin denildi gönderdim .Acelemi ediyorum bilmiyorum ama 20 gündür tık yok.İşe girme konusunda bir takım engelleri benmi oluşturuyorum diye düsünüyorum ,iyi bir cv ye sahibim özellikler açısından. Üniversite mezunuyum iyi derecede ingilizce ve japonca biliyorum(japonyada öğrendim) .

libra
02-01-2012, 09:50
sanemcim donanımlısın kararlısın bunun da farkındasın
oluruna bırak en güzeli gelir seni bulur :sirin

nazan erten
02-01-2012, 09:52
:)

en basta yas engeline takılıyorum gibi geliyor ben 1973 lüyüm ,daha cv yi yazarken acaba problem yasarmıyım demeye baslıyorum .Ben oldukca minyon tipliyim ,tabi ilk görüşmede beni bir 10 yas küçük sanıyorlar:).Sonrasında acaba maaşı fazlamı buldular diyorum.Bilmiyorum ama iş yerleri bayanlar için yası genelde sanki problem görüyorlar yada bana öyle geliyor.Arkadaşlar kafam çok karısık ne yapıcamıda bilmiyorum bu gün yine karamsar uyandım.hopoydu ,eft idi önüme ne gelirse deniyorum ,olumlu olmak için gayret ediyorum bazende tıkanıyorum. Sanırım biraz daha güçlü bir enerjiye ihtiyacım var şu aralar lütfen bana şifanızı gönderin .Hayal ablamın şifalarınıda her gün kabul ediyorum:).
bak ben pembeye boyadım senin engellerini.sonra kendimden örnekler vererek bir ikisini çürütüvereyim.
-ben 60 lıyım .yaniii şu an 52 yaşındayım.
-ben ege fen. fak. de matematik okudum formasyon aldım yani matematik öğretmeniyiym .ama hiç matematik öğretmenliği yapmadım.
ilk iş deneyimim mobilya satışı oldu.bu kendi işimdi .iflas ettim,ettik,yada tamam dedik.
sonrasında bundan 6 yıl önce yani 46 yaşındayken çalışmaya karar verdim.bir giyim mağazasında çalışmak için müracat ettim:))) tabi ben kesinlikle çalışmaya karar verdiğim için ne yaş ne iş farklılığı nede başka hiç bir şey beni düşündürmedi.hatta hatta saçlarım beyazlamış durumda ilk gittiğim degörüştüğüm bayana dedimki bakmayın şu an ki saçıma başıma acil çağırdığınız için hemen koşup geldim boyatıp kestirip bide makyaj yapar gelirim dedim yani ben senin gibi yaşımdan genç de göstermiyorum.
sadece çalışmak istiyorum.
kendime güveniyorum.
hem maddi hem manevi yönden işe ihtiyacım var.deneyelim birbirimizi dedim.....
ve 6 yıldır bu iş yerinde çalışıyorum.:)))

bilmem bir şeyler anlatabildim mi. senin kiler tamamen senin kendi kendine koyduğun engeller.

bence dön içine bir yolla sor .tam ne istiyorsun.:)))
sevgiler canım .çare bence sensin.hayal diyecekki akıl verene bak .
bazen bende sen gibi olumsuz düşüncelere kapılıyorum .benimkilerin alanı farklı sadece senin kilerle.zayıf olduğumuz kendimize kızdığımız bazı dönemler oluyor ,olabilirde kısa tutmak da elimizde .hele bu sitede başta hayal olmak üzere öyle çok şifa ,motivasyon varki.
eminim sen de çok kısa sürede bu işi çözersin.
iş mi zaten iş buldun bence .çalışıyorsun da .hem de bu kez tam istediğin konumda istediğin pozisyonda yani:))).

bak nerede oturuyorsun bilmiyorum.ama benden sana bir küçük tiyoo
ozz da gıda mühendisi.ve işinin ehli.ve bir süre o da ara vermişti çalışmaya ve şimdi tamda istediği gibi bir işe başladı onun tüm yeteneklerini kullanabileceği çalıştığının karşılığını fazlasıyla alabileceği ve onu çok yukarılara taşıyacak bir iş.

istersen bir sohbet et onunla:)))) benim dediğimi deme amaaa.yengeeee diye fırçalamasın beni .öyle yoğun ki ....

hayalayaz
02-01-2012, 10:43
arkadaşlar iş söz konusu olduğunda.. hele birde kendi yeteneklerimize göre iş bulacağımıza/kuracağımıza dair ümitlerimiz yoksa... yanımızda, yakınımızda sürekli dünyanın ekonomik durumuna dair fikir üreten çok bilmişler varsa... aile para kazan diyorsa... biz ailemizden para almaya utanır olduysak... ve tüm bu nedenlerden ve daha fazlasından dolayı " ne iş olsa yaparım abi" moduna girdiysek.....iş bulamayışımıza, ve bulduğumuz işin bir türlü gelmemesine şaşmamak lazım... bu işler bizim mantıkla kotarmaya çalıştığımız işlerimiz...

eğer başvuru yaptığınız iş.. düşündüğünüz iş... yüreğinize kocaman bir hop yaptırmıyorsa.. sizi işe alsalar bile 2 gün sonra " benim burada ne işim var" moduna gireriz... patron, iş arkadaşı, işyerinin konumu vs sinirlerimizi hoplatmaya başlar...

oturun... siz ne istiyorsunuz onu düşünün... SİZİN DÜNYANIZDA EN ÖNEMLİ FİKİR, İSTEK, ARZU, MANTIK, SİZE AİT OLANDIR... kendi isteğinizi yerine getirin...

burada..özelden konuştuğum, ve burada yazan arkadaşlarımın içinde bir tek başarısız insan yok... amma velakin konuştuğumuzda/yazıştığımızda olumlu enerjinin etkisinde kalsalar bile...yalnız kaldıklarında, veya arkadaşlarıyla, aileleriyle konuştuklarında yine eskiye dönüş başlıyor...

arkadaşlar... burada bir yola çıkıyoruz... ya bu yolu yürüyün..yada hiç başlamayın..çünkü..bu iniş ve çıkışlar size hayır getirmiyor... ruhsal olarak ve tabii bunun sonucunda fiziksel, zihinsel, duygusal çökmeler yaşıyoruz... bu yolda ilk öğrenmek durumunda olduğumuz şey...kendimize hayatın hangi yönünde sorun yaşıyorsak, BU KONUDA BEN NE İSTİYORUM? DİYE SORMAK... NE İSTİYORSAK BUNA VE BUNUN İÇİN GEREKLİ OLAN ÇÖZÜME ODAKLANMAK... başka hiç bir şey değil..( çözüme odaklanın dediğimde... oturun, tüm olasılıkar için kafa patlatın demiyorum... kendinize ben bunun olmasını çok istiyorum...bu yüzden istediğimi bana getiren bir çok çözüm yolu var diyerek..kendinizi rahatlatmak ve olmuş gibi hayal kurmak)

mantığımıza uyup, istemediğimiz bir şeyler için evrene enerji gönderdiğimiz için...sarkaç gibi iki arada salınımlar yaşasak bile evren karşımıza istediğimize dair bir şeyler çıkarıyor... bende enerji gönderiyorum.. ama siz gönülsüzce, kendi mantığınız ve diğerlerinin mantığına göre hareket ettikçe sonuç alamıyorsunuz..

şimdi bir kere daha söylüyorum...kendinize sorun...SİZ NE İSTİYORSUNUZ? isteğiniz size verilmemiş olsaydı..istemek aklınıza bile gelmezdi...isteğinizin hiç kimsenin mantığına uygun olması gerekmiyor... hatta... mantıklı bir istek bile olması gerekmiyor...

olması gereken tek şey, dileğinizin/arzunuzun/isteğinizin... GÖNLÜNÜZÜN DİLEĞİ olması.. sanemciğim benim gönderdiğim şifayı gönlünün dilediği şey her ne ise onun için kabul et... nasıl olacağına dair kafa yorma..sadece kabul et ve salıver gitsin...

olurmu ablam..sevgiler

bilgendilo
02-01-2012, 12:06
söylenmesi gereken herşeyi söylemişler, çok doğru ne düşünüyosan onu yaşarsın, bilinç altı çocuk gibidir, onu çok basit kandırabilirsin, işin püf noktası bu sanem ablacım, mesela sevgili gizdüşümün yaptığı gibii evrenin ilan panosuna senin niteliklerinde bi elemanın iş aradığını koy, muhakkak senin niteliklerinde bi elemana ihtiyacı olanlar vardır biyerlerde:vuhu..

ahan da buraya yazıom şu anda tam istediğin gibi bi iş sana doğru geliyo:pal...

gizdüşüm
02-01-2012, 12:33
Benzetme yapmak istedim, aramızda yüzme bilenler vardır, bilmeyen ama öğrenmek isteyen, öğrenmeye çalışanlar vardır.

Ben pek bilmiyorum açıkçası bir çok kez denedim, azcık yapıyorum. Ama bana öğretmeye çalışanların söylediklerini düşündüm ve yüzmeyi bilenleri yüzerken izledim. Ben neden yüzemiyorum diye kendime sordum.

Kendimi serbest bırakamıyordum. Suya güvenemiyordum. Ya da kendime güvenemiyordum. Bu yüzden de suyun üzerinde duramıyordum.

İlk teşebbüslerimde yahu nasıl olur su insanları nasıl yüzeyde taşır, ben çabalarken neden yapamıyorum diyordum.

Kendini bırakıyorsun, suya güveniyorsun bir bakıyosun suyun üzerindesin. Çırpınmıyorsun ve çırpınmayınca da batmıyorsun. Aslında bu kadar basit.

Ben neden çırpınarak bunu zorlaştırıyorum ki. Yaz bitimine doğru bu kararlılıkta ilerledim ve yüzebildim, bunu kalıcı hale getiremeden yaz bitti. Ama eminim ki gelecek yaz buna zaman yaratabileceğim ve kaldığım yerden devam edebileceğim.

İstiyorum olmuyor, aslında biz sudaki örnekteki gibi, evrene mi güvenmiyoruz, kendimize mi?

Eksik olan ne? Herşeyi yapmışsın, eğitimini almışsın, güzel bir cv oluşturmuşsun. Sorun ne? Kendi düşüncelerin. Biz üzerimize düşeni zaten yaptıysak, bize geleceğinden de emin olmalıyız. Ancak istediğimize kesin kanaat getiremediğimiz veya kendimizi layık göremediğimiz şeyler gerçekleşmiyor. Şu an olanlar senin içinde. İçinde olanların dengesini kuramazsan bu iletişimine de olumsuz yansıyacak, belki de kendini yeterince ifade edemeyeceksin bile.

Bir çok başarı hikayesi var. Bana göre bunları okumalısın. Bunlar çok faydalı olacaktır. İçindeki o gücü oluşturursan, mümkün olduğuna zaten inanıyorsan, bu iletişimine de yansıyacak. Bir de bakmışsın öyle ikna edici şeyler söylüyorsun ki karşındaki iş verenin sana işi vermemek için hiçbir bahanesi kalmamış.

Şansın bol olsun, idealindeki işin seni bulmasını diliyorum :)

sanem83
02-01-2012, 14:18
Öncelikle sevgili libra,sevgili nazan abla,sevgili hayal abla,sevgili bilgendilo ve sevgili gizdüşüm hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.(ne çok sevgili kullandım:)).

Hayal ablacım haklısın,neyi gerçekten istiyorsak karar verip serbest bırakmalıyız ,gizdüşümün de dediği gibi en çok zorlandıgımız durumda bu zaten serbest bırakabilmek.Sevgili gizdüşüm çok güzel bir benzetme yapmışsın ,su üstünde bile kendimizi serbest bırakmadıkça duramayız:).
Nazan ablacım yaş konusunda kendinden verdiğin örnekler kafama dank etti:0117
açıkçası bu konuda biraz daha objektif bakmamı sağladın.Bilgendilocum tam istediğim gibi bir iş şu anda bana doğru geliyor:):prliyiki varsınız yazdıklarınızı okumak bile enerji verdi:)sizleri çooook seviyorum.....

nurnur
02-01-2012, 14:55
Sevgili Sanem, şu an seni bekleyen, istediğin özelliklerden fazlasına sahip işine en hayırlı ve en hızlı şekilde sahip olmanı dilerim.. Tüm isteklerin şifa bulsun...:)

sanem83
02-01-2012, 15:13
Sevgili nurnur,güzel dileklerin için çoook teşekkür ederim ayrıca şifanıda izninle hüplettim arkadaşım :0338:....

bu sitenin en güzel yanı, yalnız olmadığını bilmek insana güç veriyor..tüm arkadaşlarıma yürekleri gibi kocaman sevgiler:ççkklp

Küfkedisi
02-01-2012, 15:25
Sanem abla istedigin is kolayca seni bulsun dilerim...

Benden de ufak bi deneme ; kendimi kotu hissettigimde oturup guzel ozelliklerimi yaziyorum.Sende kendini gayet guzel yetistirmissin eminim yazsan biiii suru ozelligin daha vardir :) bi dene istersen ...sevgiler :)

sanem83
02-01-2012, 15:29
Küfkedicim güzel dileğin için çoook teşekkürler canım ,haklısın daha önce yapmadığım bişey deniycem sevgiler :0338:

yeliss
02-01-2012, 17:47
sevgili sanem en kısa zamanda iş bulacağından eminim.. bence 2012 herkese uğurlu gelecek.. nedense içimde böyle bir his var...:j

sanem83
02-01-2012, 17:52
Sevgili yelisscim,dilerim hepimizin bütün dilekleri 2012 de hislerindeki gibi gerçek olur ve oldu bileeeee:new*

leylla1
02-01-2012, 17:57
Sevgili sanem83, umarım en kısa zamanda istediğiniz gibi bir iş sizi bulur. Naçizane bir önerim olacak, eğer benim çeviri yapacak düzeyde İngilizce ve Japonca dillerim olsaydı ya da başka diller, faydalanabileceğim bir iki site var, bunları size özelden gönderiyorum, burada link veremediğimiz için. İsterseniz bir inceleyin, belki işinize yarar.

hayalayaz
02-01-2012, 18:13
Sevgili sanem83, umarım en kısa zamanda istediğiniz gibi bir iş sizi bulur. Naçizane bir önerim olacak, eğer benim çeviri yapacak düzeyde İngilizce ve Japonca dillerim olsaydı ya da başka diller, faydalanabileceğim bir iki site var, bunları size özelden gönderiyorum, burada link veremediğimiz için. İsterseniz bir inceleyin, belki işinize yarar.

ahanda buyurun..ben bu sitenin ahalisini bu yüzden seviyorum... hey ben sizi yaratana kurban olayım emi.. nasıl duygulandım şimdi.. işte budur...işe yarar veya yaramaz hiiiiiç sorun değil...ama çözüm olabilecek her şey gözönünde tutuluyor... çözüm odaklı olmak böyle bir şey işte...çözüm üretmeye odaklandıkça en iyi çözümleri çağırırız.. veya saçından sürüye sürüye getiririz.. ( bu arada... çözümleri dişi olarak düşündüğüm çıktı ortaya haha haha )çok teşekkür ederim leylacım.. o güzel yüreğinden öpüyorum..:mel3

leylla1
02-01-2012, 18:20
ahanda buyurun..ben bu sitenin ahalisini bu yüzden seviyorum... hey ben sizi yaratana kurban olayım emi.. nasıl duygulandım şimdi.. işte budur...işe yarar veya yaramaz hiiiiiç sorun değil...ama çözüm olabilecek her şey gözönünde tutuluyor... çözüm odaklı olmak böyle bir şey işte...çözüm üretmeye odaklandıkça en iyi çözümleri çağırırız.. veya saçından sürüye sürüye getiririz.. ( bu arada... çözümleri dişi olarak düşündüğüm çıktı ortaya haha haha )çok teşekkür ederim leylacım.. o güzel yüreğinden öpüyorum..:mel3

:throw

sanem83
02-01-2012, 18:29
Sevgili leylla1 nasıl duygulandım anlatamam ,Hayal ablamamın sözlerine kelimesi kelimesine katılıyorum .İyiki sizleri tanıdım,iyiki böyle arkadaslarım oldu 2012 ye aslında arkamda kocaman yüreklerin verdiği desteğin mutluluğu ile başladım ,sizleri çok seviyorum :mx

edabulut
02-01-2012, 20:06
sevgili sanem,
zaten öyle güzel şeyler yazılmışki..hepsini bir bir uygulayacağından
eminim..
korkularını ve olumsuz düşüncelerini at bir kenara..
kendine güven..ve hayırlısını iste olur mu..

hayırlısıyla tez zamanda istediğin işin OL'sun..şifa OL'sun:mel4

Pinyata
02-01-2012, 22:15
Ben de aynı sorunları yaşıyorum iş hayatımda. Uzun zamandır hayalini kurduğum iş tam oldu derken uçup gitti avuçlarımdan :( Haftalarca bir depresyondan çıkıp ötekine girdim. İşe yaradı mı kendimi paralamam?? Tabii ki hayır. Ben de benim olan benimdir dedim ve zamana bıraktım. Sonuçta bu olayı gerçekleştirmek için gerekli atılımları yaptım. Şu anda o kadar rahatım ki bu iş meselesinde. Olmuş kabul ediyorum. Ben bunu hakettim ve Yüce Yaradan bana hakettiğimi illa ki verecektir birgün, hayırlısı ne zaman olacaksa o zaman olsun diyorum. Bu düşünce şekli beni olumsuzluklardan uzak tutuyor ya, inanın o bile yeter. Yüzüm gülsün artık yaaa puha

hülyaa
03-01-2012, 11:15
Gönlüne göre,mutlu olacağın,maddi yönden seni tatmin eden,huzurla çalışacağın işin seni bulsun..bir şekilde karşılaşın ve tanışın artık..hatta biran önce birleşin..hayırlı uğurlu olsun yeni işin:)

sanem83
03-01-2012, 21:30
Sevgili edabulut ve sevgili hülya çok teşekkür ederim canım güzel dilekleriniz ve şifa için desteğiniz beni çooook mutlu etti:mxsevgili pinyata dilerim senin de en kısa zamanda tam dilediğin gibi hayırlı bir iş çıksın karşına :;