PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendime soruyorum.

leylla1
17-12-2011, 10:40
Arkadaşlar, yeni aldığım ve okumaya başladığım bir kitap var, burada onu tanıtacağım da bir süre sonra...Aslında okuyup bitirdikten sonra, bazı bölümlerini de paylaşmak istiyorum ama önce oradaki bir uygulamayı hemen paylaşmak istedim. Olur ya belki de "bir soru" hayatımızda önemli gelişmelere kapı açabilir.

Önce, şu an hayatımızda sorun olan ne varsa hatta mümkünse en önemli sorun olarak neyi görüyorsak onu kafamızda netleştiriyoruz. Örneğin maddi sorunlar...ya da bir fobi olabilir bu; yükseklik korkusu gibi...ya da kariyer sorunları...işte bu her neyse önce bir netleştiriyoruz.

Sonra kendimize şunu soruyoruz:
"Benim ........ problemim olmasaydı, kim olurdum"

şöyle de sorulabilir: "Leyla, senin ........... problemin olmasaydı, kim olurdun?"

kitaptaki yaşanmış öykülerden örnek sorular:

"Acının yok olmasını sağlayabilseydim, kim olurdum?"

"Attığım adımlarda insanların onayını beklemiyor olsaydım, ben kim olurdum?"

"Dik duracak ve hayır, üzgünüm, bu istek benim kişiliğimle ve oluşumla bağdaşmıyor diyecek cesaretim olsaydı, ben kim olurdum?"

Bu sorular, bilinçaltını sorun yerine çözüme odaklıyormuş ve ilgili çekimleri başlatıyormuş.

Kitabın adı:Çözüm Olmak yazarı:Darel Rutherford belki incelemek isteyenleriniz olur şimdiden.

Ben şimdi kendime soruyorum:

"Kalabalıklardan rahatsız olmasaydım, ben kim olurdum?"

Mahir
17-12-2011, 11:39
Sorular olumsuz yaşanılan şeyler sonucunda mı soruluyor örneğin

Ben üniversiteye hazırlanıp okumasaydım ne olurdum gibi bir soru uygun mudur?

kitabın mantığını beğendim...

Mahir
17-12-2011, 11:43
Ayrıca kitap kapağı şöyle ve sanırım yazar ismi hatalı : Darel Rutherdord olmalıydı :)

Çözüm Yapmak Çözüm Olmak

Darel Rutherdord
DHARMA YAYINLARI

Tam 1 yıldır satış listelerinden inmeyen, çok büyük bir okur, hayran ve uygulayıcı kitlesi yaratan EVRENDEN TORPİLİM VAR’ın yazarı Aykut Oğut’un ABD’deki hocası Darel Rutherford’ın Türkiye’deki ilk kitabı ÇÖZÜM OLMAK Dharma Yayınları’nda çıkıyor. Kitabın Türkiye baskısı önsözü Aykut Oğut ve kitabı dilimize kazandıran eşi, yaşam koçu ve yoga hocası Esra Banguoğlu Oğut tarafından yazıldı.

Darel ile tanışmadan önce, her şeyin mümkün olduğunu biliyordum ama Darel ile birçok şeyin mümkün olduğunu deneyimledim.
Hocalığının ve fikirlerinin en önemli kısmı, sana ne yapacağını değil, kim olabileceğini hatırlatmasında yatıyor. Her alanda mükemmel bir hayat, hepimizin "özünden" hakkıdır ve inanın hepimiz için mümkündür. Sağ ol, var ol, Darel.

ESRA BANGUOĞLU OĞUT

"Evrenden Torpilim Var"ı yazarken nasıl bir etki uyandıracağını hiç bilmiyordum. Ne de olsa insan kendi yaptığı işi önceden net göremeyebiliyor. Darel'ın kitabı ise, tam anlamı ile size söz verebileceğim bir kitap. "Bu kitap hayatınızı değiştirecek" ASLA demiyorum çünkü hayatınızı değiştirecek olan sizlersiniz. "Bu kitap, siz hayatınızı değiştirirken size yardım edebilir" ise size vereceğim garanti bu.
Ben yaptım. İlk okuduğumda hiçbir şey anlamadığım ama inatla ve defalarca okuduğum bir kitabı elinizde tutuyorsunuz şu an. İlk defa 2000 yılında tanıştım bu kitapla. Defalarca okudum, Darel ile tartıştım, uygulamalarda kimi zaman başarılı oldum kimi zaman olamadım. Sonunda her şeyi uygulamaya koyduğumda, farkındalığımı iyice arttırdığımda, geri dönüp tekrar okuyunca her satırıyla hemfikir olduğum bir kitap var elinizde.
Keyifli yolculuklar.

AYKUT OĞUT

leylla1
17-12-2011, 11:58
Ayrıca kitap kapağı şöyle ve sanırım yazar ismi hatalı : Darel Rutherdord olmalıydı :)

Kitabın üzerinde Rutherford yazıyor Mahir:)

Kitap bir şeyi istemek ile onu seçmek arasındaki farkı vurguluyor ve olan şeylerin bizim OLUŞ şeklimizle ilgisini anlatıyor. Bu soruların amacı, yeni bilinç kalıbı oluşturarak yeni OLUŞ şeklimizi seçmemizi ve OLmamızı sağlamak.

Şöyle diyor:

"Bir dahaki sefere bir sorunla karşılaştığınızda kendinize şu soruyu sorun: Eğer bu sorun artık sorun olmaya devam etmeseydi, ben kim OLURDUM ve ne yapardım?

Kendinize bu soruyu sorarak, problemin olmadığı yeni gerçeklikte kendinizi hayal etmiş oluyorsunuz

Bu şekilde düşünmek size gücünüzü geri teslim eder ve siz tekrar hayattan ne istediğinizi bilerek, hayatınızı yöneten kişi olursunuz. Şimdi seçim gücünüzü geri kazandığınızdan, artık o probleme sahip olmayan kişi OLMAYI da seçebilirsiniz"

Elbette okuduğumuz tüm kitaplardan kazandığımız şeyler var, ben bunu da öyle değerlendiriyorum, güzel bir bakış açısı sunuyor. Güç duruşu adı altında çeşitli sorunlar için çekim örnekleri var kitapta.

Bir de benim açımdan çok ilginç bir artısı da egoya bakışımı yumuşattı kitap, olan şeylerin egosal açıklamasını okuduğumda bazı şeyleri eksik bilgilerle değerlendirebildiğimi anladım. Bana bir boşluğu doldurdu gibi geliyor bu kitap...Fırsat buldukça bölüm bölüm paylaşmaya çalışacağım.

Mahir
17-12-2011, 12:48
Kitabın üzerinde Rutherford yazıyor Mahir:)

Kitap bir şeyi istemek ile onu seçmek arasındaki farkı vurguluyor ve olan şeylerin bizim OLUŞ şeklimizle ilgisini anlatıyor. Bu soruların amacı, yeni bilinç kalıbı oluşturarak yeni OLUŞ şeklimizi seçmemizi ve OLmamızı sağlamak.

Şöyle diyor:

"Bir dahaki sefere bir sorunla karşılaştığınızda kendinize şu soruyu sorun: Eğer bu sorun artık sorun olmaya devam etmeseydi, ben kim OLURDUM ve ne yapardım?

Kendinize bu soruyu sorarak, problemin olmadığı yeni gerçeklikte kendinizi hayal etmiş oluyorsunuz

Bu şekilde düşünmek size gücünüzü geri teslim eder ve siz tekrar hayattan ne istediğinizi bilerek, hayatınızı yöneten kişi olursunuz. Şimdi seçim gücünüzü geri kazandığınızdan, artık o probleme sahip olmayan kişi OLMAYI da seçebilirsiniz"

Elbette okuduğumuz tüm kitaplardan kazandığımız şeyler var, ben bunu da öyle değerlendiriyorum, güzel bir bakış açısı sunuyor. Güç duruşu adı altında çeşitli sorunlar için çekim örnekleri var kitapta.

Bir de benim açımdan çok ilginç bir artısı da egoya bakışımı yumuşattı kitap, olan şeylerin egosal açıklamasını okuduğumda bazı şeyleri eksik bilgilerle değerlendirebildiğimi anladım. Bana bir boşluğu doldurdu gibi geliyor bu kitap...Fırsat buldukça bölüm bölüm paylaşmaya çalışacağım.

Neyse isimle aradığımda kitabı bulamamıştım sanırım iki farklı şekilde yayımlanmış
internette.

Paylaşım için teşekkür ederim benimde ilgimi çekti konu.. sanki bu soruyu başka bir makalede okumuş gibiyim Gülçin abla da paylaşmış olabilir.

Eyvallah.

yeliss
17-12-2011, 12:53
ben de bu kitabı aldım ama henüz nasip olmadı.. okuyunca bende buraya yorum yapabilirim...

leylla1
17-12-2011, 13:04
ben de bu kitabı aldım ama henüz nasip olmadı.. okuyunca bende buraya yorum yapabilirim...

ben sevinirim yorumlarını yazarsan...

Kitap bölümüne konu da açabiliriz gerekirse.

hayalayaz
17-12-2011, 17:15
ben sevinirim yorumlarını yazarsan...

Kitap bölümüne konu da açabiliriz gerekirse.

uygulamalı çalışmalar bölümüne konu açarsan sevinirim leylacığım ama oraya sadece kitaptan alıntılar veya yaptığınız çalışmalar doğrultusunda olan deneyimleri yazın.. olurmu..sevgiler

bu çalışmayı çok yaparım ve çok faydasını görürüm..çünkü.. bizim gibi nedenleri anlıyamadan ilerleyemeyen insanlar, sorularına cevapları verdiklerinde daha kolay ilerliyorlar...

leylla1
17-12-2011, 17:24
Tamam Hayal Hanım, kitaptan bazı kısımları hazırlayınca konuyu açarım...

Bugün sizin epey evvelden paylaşmış olduğunuz "21 gün niyet çalışması" yazısına da tekrar denk geldim ve bunları bir işaret olarak görüyorum. Hatta şimdi çalışma metnimi bitirdim ve 21 gün sabah akşam okuyacağım bunu. Gün içinde de sorularımı göndereceğim evrene:)

Sizin gene aynı konuda dediğiniz gibi, yapabileceğim ne varsa yapmalıyım...Teşekkürler, saygılar.