PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaratıcı imgeleme

Gülçin Şen
14-12-2011, 20:50
Her gün doğal olarak imgeleme yapıyoruz.

Hayal ediyoruz, hülyalara dalıyoruz, zihin provaları yapıyoruz, fanteziler kuruyoruz.

Hangimiz harika bir tatilin hayalini kurmadı?

İdeal bir eşi düşlemedi?

Piyangodan büyük ikramiye çıkarsa neler yapacağının hülyalarına dalmadı?

Yaratıcı imgeleme çekim yasasının önemli bir aracıdır.

Peki, öyleyse neden tüm hayallerimiz gerçekleşmiyor?

Gün boyu hayal ettiğiniz şeyleri bir gözden geçirin.

Çoğunlukla endişe düşünceleri içinde istemediğimiz şeyleri hayal ediyoruz.

Zihnimizde en büyük korkularımızı tekrar tekrar prova ediyoruz.

Sevdiklerinizi kaybetme korkusuyla onların yokluklarını hayal ettiniz mi?

Bir saldırıya uğrayacağınızı hayal ettiniz mi?

Birisiyle hayali kavgaya tutuştunuz mu?

Bir durumda en kötü olasılığın başınıza geleceğini hayal ettiniz mi?

İstemediğimiz şeylerle ilgili düşünceleri zihnimizden itmek isterken onları daha sık düşünür hale geliriz.

Direnç gösterdiğimiz her düşünce zihnimize iyice yerleşir.

Yaratıcıyı imgelemeyi, çekim yasasını bilerek bilinçlice kullanabiliriz.

Artık iş dünyası performans ye üretimi artırmak için yaratıcı imgelemeyi kullanıyor.

Başarılı sporcuların her biri yaratıcı imgelemeyi kullanıyor.

Öğrenciler sınav öncesi yaratıcı imgelemeyi kullanıyor.

Terapistler yaratıcı imgelemeyi kullanıyor.

Kilo vermek isteyenler yaratıcı imgelemeyi kullanıyor.

Tıp, yaratıcı imgelemeyle bağışıklık sisteminin güçlenebileceğim, kan
basıncının düşürülebileceğini, hastalıkların iyileşme hızının artırılabileceğini biliyor.

Yaratıcı imgeleme tekniklerini hayatınızın her alanında bilinçlice kullanabilirsiniz.

Neyi deneyimlemek isterseniz onu yaratabilirsiniz.

Krizlerin üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz.

Pozitif Yaratıcı İmgeleme

Etkili pozitif imgeleme için iki şey gerekli.

İstediğiniz şeyi net olarak imgelemek.

Bu görüntüye eşlik eden güçlü duygular.

Zihinsel imgeleme ille de resimlerle olmak zorunda değildir.

Bazı insanlar yaratıcı imgelemede sözleri, düşünceleri, farklı duyuları kullanır.

Sizin tercihinizin ne olduğunu bilmek için bir fantezinizi, hayalini kurduğunuz bir şeyi gözlemleyin.

Net bir resim mi görüyorsunuz yoksa bulanık bir resme net düşünceler mi eşlik ediyor?

Eğer bir yaşam partneri hayal ediyorsanız ve şu anda hayatınızda kimse yoksa belirli bir kişiyi hayal edemeyeceğiniz için genel bir imgeleme yapabilirsiniz.

Genel imgelemede bu kişiyle paylaşacağınız hayatın duygularını ve özelliklerini imgeleyebilirsiniz.

Öncelikle ne istemediğinizi değil, ne istediğinizi bilin.

Alıntıdır...

edabulut
14-12-2011, 21:10
Etkili pozitif imgeleme için iki şey gerekli.

İstediğiniz şeyi net olarak imgelemek.

Bu görüntüye eşlik eden güçlü duygular.

Zihinsel imgeleme ille de resimlerle olmak zorunda değildir.

Bazı insanlar yaratıcı imgelemede sözleri, düşünceleri, farklı duyuları kullanır.

Sizin tercihinizin ne olduğunu bilmek için bir fantezinizi, hayalini kurduğunuz bir şeyi gözlemleyin.

sevgili gülçin hanım'cım..
ben varya gerçekten akşam akşam gene acayip motive oldum:)
bu gece net birşekilde düşüneceğimdir ve imgelemeye başlayacağımdır..hiç zihnimi bulandırmadan..gayet net..
en çok istediğim şey ? biliyorum :)
ilk önce ondan başlıyım..sonra bir sıraya koyayım..*hayal*

yagmurlar
15-12-2011, 08:20
ben hep düğünden sonra eve dönüyoruz Togrul kapıyı açıyor sonra ben içeri giriyorum ardımdan o sonra ayakabılarımı çıkarıyor hayal ediyorum:):):)

Gülçin Şen
15-12-2011, 17:11
ben hep düğünden sonra eve dönüyoruz Togrul kapıyı açıyor sonra ben içeri giriyorum ardımdan o sonra ayakabılarımı çıkarıyor hayal ediyorum:):):)

Bu kadar detay bize yeter yağmur...:D

OLsun inşallahhhhhhhh......:mshareketliifade393

yagmurlar
15-12-2011, 17:36
yok zaten ardında bişey yok çay içip uyuyucaz. o misafir odasında ben yatak odsında :):):)

Sev'gi
15-12-2011, 17:59
yok zaten ardında bişey yok çay içip uyuyucaz. o misafir odasında ben yatak odsında :):):)

Hem evleniyosunuz hem de birlikte uyuyup uyanmanın keyfini çıkartmıyosunuz? hihi

yagmurlar
15-12-2011, 18:22
Kızlar, ne zaman bi dilenciye para versem dua etse benim için hep togrulla ilgili kotü bir şeyler duyuyorum o gün... Bu gün de öyle oldu...o benim için hayırlı degil galiba ya...

Minel
16-12-2011, 10:21
Kızlar, ne zaman bi dilenciye para versem dua etse benim için hep togrulla ilgili kotü bir şeyler duyuyorum o gün... Bu gün de öyle oldu...o benim için hayırlı degil galiba ya...

İşte böyle düşününce hayırlı olacaksada olamıyor inancındayım / madem ne düşünürsek onu buluruz -hayırsızmış dersek hayırsız olmazmı ? / hayırlı olduğunu düşünmek de nereye kadar bilemiyorum yanii
yorumlarınızı bekliyorum sevgili arkadaşlarım...

Gülçin Şen
16-12-2011, 10:37
İşte böyle düşününce hayırlı olacaksada olamıyor inancındayım /

Bu kadar sıkı sıkaya bağlanılmış bir dilek var ortada ve biz tek tarafın ağzından dinliyoruz..

Ne olursa olsun evlenme isteği ile çıkılan bu yolda, sonucun evlilikle bittiğini gördük diyelim...

Ne kadar mutlu yaşanılır ne kadar sürer bu tartışılır...

Niyetler detaylandırılmadan NE OLURSA OLSUN BEN BU ADAMLA EVLENMELİYİM diye bulunulan istek evlilikten sonra zorlu bir hayatıda yanında getirir..

Evlendiğiniz adamı günün belli saatlerinde gördünüz evlenmeden önce,sabah kalkığında nasıldır,toplum içinde nasıl davranır,ailenizle iletişimi ne şekildir..Bunlar yaşanarak görülecek hallerdir..

O yüzden niyetiniz ve dileğiniz çok ama çok detaylı olmalıdır...

madem ne düşünürsek onu buluruz -hayırsızmış dersek hayırsız olmazmı ? /

Yine aynı yola çıkarız ,odağımızı nerede tutarsak oraya çekiliriz...

hayırlı olduğunu düşünmek de nereye kadar bilemiyorum yanii
yorumlarınızı bekliyorum sevgili arkadaşlarım...

Hayırlı olduğunu düşünmek,pozitifte kalmak,dileğine kavuşmak tamam iyi hoş,günün sonunda EVRENSEL YASALAR karşınıza çıktığında eksik bıraktığınız tüm doneler karşınıza keşke istemeseydim demelere getirebilir...

Yani lafın özü hayırlı hayırsızı bir kenara bırakıp ne isteniyorsa oturup üşenmeden elifi elifine yazarak detayların dibine inmek,istemek yürekten istemek,sonra da serbest bırakmak....

Minel
16-12-2011, 10:48
Gülçin şimşek çaktın resmen :) teşekkürler

hayırlı kavramı /neye göre hayırlı öyle değilmi
demekki burada korkularımız giriyor devreye
birşey bana hayırlı olmamışsa hoşlanmadığım bir durum var demektir öyleyse bunu tersine cevirip hoşlandığımız/beğendiğimiz şeyleri çekelim yaşamımıza
ben neler istiyorumu detaylandırmak yeterli..........

yahu bunları defalarca düşündüm ben bunları biliyorum diyorum ve hala neden irdeliyorum hahahaayy:chor

Gülçin Şen
16-12-2011, 10:57
Gülçin şimşek çaktın resmen :) teşekkürler

hayırlı kavramı /neye göre hayırlı öyle değilmi
demekki burada korkularımız giriyor devreye
birşey bana hayırlı olmamışsa hoşlanmadığım bir durum var demektir öyleyse bunu tersine cevirip hoşlandığımız/beğendiğimiz şeyleri çekelim yaşamımıza
ben neler istiyorumu detaylandırmak yeterli..........

yahu bunları defalarca düşündüm ben bunları biliyorum diyorum ve hala neden irdeliyorum hahahaayy:chor

Heh bu Hayırlı meselesine takılmışsak gerçekten biz ne istediğimizi bilmiyoruz,kelimelerin ardında birşeyler arıyoruz demektir...

sonokta
16-12-2011, 15:08
güzel bir konu bende istemediğim duygulardan uzaklaşmaya başladım:)yada uzaklaşmaya çalışıyorum