PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan

Gülçin Şen
13-12-2011, 13:24
Hayatınız boyunca yaşamınızın içine bir çok insan girer.

Hayatımızın dönemlerinde giren insanların kimi ile yollarınız ayrılır uzaklara gitmek zorunda kalırlar.

Kimileri ise yakınınızda olsa bile günlük yaşam telaşından görüşemezsiniz zaman yetersizliğinden.

Yaşamınıza giren çoğu insandan birkaç tanesine kendinizce canım dediğiniz insanlara tüm kalbinizi açarsınız.

Ne var ne yoksa dökersiniz içinizdekileri :

Kalbinizdeki yaraları,üzüntülerinizi,Korkularınızı, hayallerinizi, düşündüklerinizi, anlatırsınız yakın gördüğünüz insanlara.

Bir şeyi unutmuşsunuzdur kalbinizdeki sevgi ağacında sizin anlattığınız her konunun bir gün dönüp dolaşıp karşınıza çıkartılmasıdır.

Unutmamanız gerekir ki ,asla ve asla yaralarınızı kimseye göstermemenizdir.

Çünkü zaman gelir içinizi döktüğünüz o insanlar size vurmak için sizi,sizin anlattıklarınızla vururlar…

İnsanları yargılamak en kolayı ,önemli olan anlayabilmek.

Oysa insanlar birbirlerini anlamak yerine yargılamayı tercih ederler, bu daha kolay gelir,onların böyle davranmasının sebebi korkuyor olmalarıdır.

Evet her olay da her zaman bir suçlu bir kabahatli mutlaka vardır.

Ama hepsinin arkasında anlaşılamamış kendini başkalarına doğru ifade edememiş insanlar vardır.

Her son yeni bir başlangıçtır.

Çünkü en karanlık sonlarda bile hayatı devam ettirecek bir tohum vardır.

O tohumun adı insandır.

Alıntıdır...

hayalayaz
13-12-2011, 13:30
5.anlaşmada, kuşkunun gücünü anlatıyor.. ( paranoya değil) okumanızı tavsiye ederim..

Gülçin Şen
13-12-2011, 13:32
5.anlaşmada, kuşkunun gücünü anlatıyor.. ( paranoya değil) okumanızı tavsiye ederim..

Aldım kitabı ,okunacaklar arasında duruyor...

Öncelik vereyim bari...:)

hayalayaz
13-12-2011, 13:50
bende henüz tamamını okumadım.. ama kuşkuyla yaklaştığımda rahatsızlık duyuyordum... bundan sonra bu kadar rahatsız olmayacağım en azından...

Küfkedisi
13-12-2011, 14:01
Hangi kitap bu hayal abla ?

hayalayaz
13-12-2011, 14:18
Hangi kitap bu hayal abla ?

4 anlaşma- toltek bilgeliği'nin devamı..5.anlaşma... kuşkuyla dinlemeyi.. öğretiyor, çünkü herkes bir durumu aynı şekilde algılamıyor...herkesin algısında farklılık var... bende henüz tamamını okumadım..ama okuduğum kadarıyla beğendim..

Küfkedisi
13-12-2011, 14:25
Tesekkur ederim ablacim :mlkcik

victoria
13-12-2011, 15:14
sevgili gülçin ne kadar güzel(?)bir konuya değinmişsin,bilmiyorum bu dünyada benim kadar her bir şeyini anlatan varmıdır.dükkana gelen müşterilerden tut bindiğim taksinin şöförlerine kadar herkese herşeyimi anlatırım hele ki başıma o an iyi ya da kötü bir şey gelmişse camları açıp avaz avaz hey millet biliyormusunuz başıma bunlar geldi demek gelir içimden bunu niye yapıyorum bilmiyorum her seferinde de derim ki bir daha asla anlatmayacağım ,ama nerdee gene anlatırım gene anlatırım.ancak eğer biri bana sırrını vermişse beni kessen anlatmam.
anlattığım şeylerden vurulmama gelince sanırım çok önemsiz bir iki şey olmuştur zaten herkese anlattığım içinde o şey sır olmaktan çıkıyor:)
ama son zamanlarda bana bir haller oldu kim bana birşeyler anlatıp yaklaşmaya kalksa hemen kuşkulanmaya başlıyorum hayal hanım paranoya değil demiş ama benim ki ciddi paranoya.bu niye böyle oldu az çok biliyorum ama neden şimdi oldu bunu anlamadım.
hayal hanım,bahsettiğiniz kitap serimi?baştanmı alalım yoksa 5.den başlayabilirmiyiz?
çok teşekkürler

Gülçin Şen
13-12-2011, 15:23
Bende de tam tersi,kimselere bir şeylerimi anlatmam sır küpü gibi gezerim...

Tam da bu konuya paralel geçenlerde bir konuşma geçti abimin eşiyle aramızda..

Benim hiç bir derdimi,sıkıntımı duymamışlardır ağzımdan bugüne kadar..Bende anlatmam anlatamam...

Hayal ablayı tanıyana kadar bu böyle devam etti...Şimdi tüm detayları Hayal abla dışında yine kimse bilmez..Sevincimi,üzüntümü..

O yüzden yengem yatıp kalkıp Hayal ablaya dua ettiğini söylemişti,hiç olmazsa sıkıntılarımı paylaşabileceğim ,bir insan olduğu için hayatımda mutlu olmuştu...

Biri birşeyler anlatmaya başlayınca kuşkulanıyorsan ve uzak kaçıyorsan,doğru olanı yapıyorsun bence victoria...

Sezgilerin seni uyarıyor ve anlatmaman ya da dinlememen gerektiğini söylüyor..

Toltek Bilgeliği 4 Anlaşmayı okuduktan sonra 5.anlaşmayı okuman daha faydalı sevgili victoria...:0477:çiçek

hayalayaz
13-12-2011, 16:09
benden önce gülçin vermiş seriyi victorya... bu kitaplar yürüdüğümüz yolda olaylara nasıl bakmamız gerektiğini anlatıyor.. hele birde içselleştirip hayata geçirirsek var yaa..iç huzuru diye buna derim...

5. anlaşmayı okumadan önce, bir insan konuşurken bende alarm zilleri çalıyorsa içten içe onu yargıladığımı düşünüp üzülüyordum... oysa paranoya yapmadan, sağlıklı bir şekilde kuşku duymak başka bir şeymiş.. hani madalyonun iki yüzü var diyoruz ya... kitapta öğretilen kuşku şekli bana tepki vermeden önce beklemeyi.... madalyonun iki yüzüne de bakmaya çalışmayı öğretti/öğretiyor...

leylla1
13-12-2011, 16:23
5. anlaşmayı okumadan önce, bir insan konuşurken bende alarm zilleri çalıyorsa içten içe onu yargıladığımı düşünüp üzülüyordum... oysa paranoya yapmadan, sağlıklı bir şekilde kuşku duymak başka bir şeymiş.. hani madalyonun iki yüzü var diyoruz ya... kitapta öğretilen kuşku şekli bana tepki vermeden önce beklemeyi.... madalyonun iki yüzüne de bakmaya çalışmayı öğretti/öğretiyor...

Tevazunun da fazlası zarar:0319:

O kitaptan önce de siz, her türlü bakıyordunuz zaten...benim ilk tepkiselliğimden sonra ters bişey deseydiniz ben kaçardım buradan...zaten örnek aldığım noktalardan biri de bu..."dur bir daha düşün" diyorum kendime artık.

hatta yeri geldi söyleyeceğim: ben buranın bir sanal okula dönüşmesi gerektiğini düşünüyorum..."Kişisel gelişim ve reiki okulu"...Bilemiyorum ama zamanı geldi sanki:trrrt

hayalayaz
13-12-2011, 16:36
Tevazunun da fazlası zarar:0319:

O kitaptan önce de siz, her türlü bakıyordunuz zaten...benim ilk tepkiselliğimden sonra ters bişey deseydiniz ben kaçardım buradan...zaten örnek aldığım noktalardan biri de bu..."dur bir daha düşün" diyorum kendime artık.

hatta yeri geldi söyleyeceğim: ben buranın bir sanal okula dönüşmesi gerektiğini düşünüyorum..."Kişisel gelişim ve reiki okulu"...Bilemiyorum ama zamanı geldi sanki:trrrt

güldürdün yüzümü..allah da seni güldürsün... sağol kuzum.. ama insan yaptıklarını kendisinden daha büyük söz sahibinden duyunca... rahatlıyor.. bende bildiğim herşeye rağmen, yaptıklarımın doğruluğunu görünce daha bir dik duruyorum... öğrenmek bitmiyor leylacım... burası gerçekten okula dönüştü, başta ben öğreniyorum..her gün her an bir şeyler..ben çok fevri bir insandım... anamdan miras :) doğrular hep bendeydi.. ama şimdi herkesin penceresinden bakmaya çalışıyorum... doğruların herkese göre ne kadar değişik olduğunu kavrıyorum.

ilk yazdığın mesajda senin ve diğerlerinin pencerenizden bakarak, yorumlamaya çalıştım..doğruyu yapmışım.. haa..ne kadar açıkça yazdığımı hatırlamıyorum ama birde seni kaybetmek istemedim.. doğruluğu, dürüstlüğü ile hayatımda olmasını istediğim insanlar arasındasın..seni cevize benzetiyordum.. hani dışı sert ve içi lezzetlidir ya... işte öyle... istanbulda seni gördüğümde, sohbet ettiğimizde yanılmadığımı anladım..iyiki buradasın..şu anda kendine nasıl bakıyorsun bilmiyorum... birlikte olduğumuz süreç içinde sen kendine benim gözümle bakmaya başladığında hayal haklıymış diyeceksin... hepinizin özüne bakmaya çalışıyorum..gördüğüm kadarıyla dünya güzellerini kıskandıracak kadar güzelsiniz...

sevgiler

leylla1
13-12-2011, 17:00
güldürdün yüzümü..allah da seni güldürsün... sağol kuzum.. ama insan yaptıklarını kendisinden daha büyük söz sahibinden duyunca... rahatlıyor.. bende bildiğim herşeye rağmen, yaptıklarımın doğruluğunu görünce daha bir dik duruyorum... öğrenmek bitmiyor leylacım... burası gerçekten okula dönüştü, başta ben öğreniyorum..her gün her an bir şeyler..ben çok fevri bir insandım... anamdan miras :) doğrular hep bendeydi.. ama şimdi herkesin penceresinden bakmaya çalışıyorum... doğruların herkese göre ne kadar değişik olduğunu kavrıyorum.

ilk yazdığın mesajda senin ve diğerlerinin pencerenizden bakarak, yorumlamaya çalıştım..doğruyu yapmışım.. haa..ne kadar açıkça yazdığımı hatırlamıyorum ama birde seni kaybetmek istemedim.. doğruluğu, dürüstlüğü ile hayatımda olmasını istediğim insanlar arasındasın..seni cevize benzetiyordum.. hani dışı sert ve içi lezzetlidir ya... işte öyle... istanbulda seni gördüğümde, sohbet ettiğimizde yanılmadığımı anladım..iyiki buradasın..şu anda kendine nasıl bakıyorsun bilmiyorum... birlikte olduğumuz süreç içinde sen kendine benim gözümle bakmaya başladığında hayal haklıymış diyeceksin... hepinizin özüne bakmaya çalışıyorum..gördüğüm kadarıyla dünya güzellerini kıskandıracak kadar güzelsiniz...

sevgiler

hep beraber hayat boyu gülelim:çıkmkı
evet yukarıdaki kırmızı bölüm üzerinde de farklı bakış açısı geliştiriyorum kendimle ilgili...e biraz zaman alabilir belki ama üzerinde duruyorum, takdir edeceğim yönlerimle de ilgilenmeye başladım mesela:)

ceviz benzetmesini sevdim bu arada...

büyük söz sahibi ancak öğretmen olabilir, hiç tartışmayalım:Ö

Saygılar...

hayalayaz
13-12-2011, 17:18
hep beraber hayat boyu gülelim:çıkmkı
evet yukarıdaki kırmızı bölüm üzerinde de farklı bakış açısı geliştiriyorum kendimle ilgili...e biraz zaman alabilir belki ama üzerinde duruyorum, takdir edeceğim yönlerimle de ilgilenmeye başladım mesela:)

ceviz benzetmesini sevdim bu arada...

büyük söz sahibi ancak öğretmen olabilir, hiç tartışmayalım:Ö

Saygılar...

kendini takdir edeceğin yönlerine özgürce bak..ve kendini özgürce onayla... şımarmaktan korkma... benim sizlerde...tüm arkadaşlarımda çok sevdiğim yönlerden en özel olanı.. kendinize ne kadar onay verirseniz verin...asla ego yapmayacak kadar sağlam karakterlisiniz... bir ayağınız uçsa bile diğer ayağınız yere sağlam basacaktır eminim...

sonuç olarak sizlerle olmaktan mutluyum.. beeeeen...*hayal*

victoria
13-12-2011, 18:37
tüm öğretmenlere çok teşekkür ederim

yeliss
13-12-2011, 21:42
Her son yeni bir başlangıçtır.

Çünkü en karanlık sonlarda bile hayatı devam ettirecek bir tohum vardır.

O tohumun adı insandır

bundan daha güzel anlatım olmazdı...

kraliçe
14-12-2011, 10:30
Ablacım kitabın yazarını ve yayınevini rica edebilir miyim lütfen?

hayalayaz
14-12-2011, 11:13
Ablacım kitabın yazarını ve yayınevini rica edebilir miyim lütfen?

yazar= Don Miguel Ruiz
yayınevi= Ötesi