PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kundalini Ve Gurular

monange
25-03-2009, 16:24
Kundalini Şakti olarak bilinen Kundalini terimi Hindistan'ın Tantrik Yoga metinlerinden gelmektedir.

Kundalini, sarılmış anlamına gelen kundala'den gelir.

Halka şeklinde sarılı bir yılan simgesi Kundalini'yi temsil etmek için sıkça kullanılır.

Şakti kelimesi güç demektir.

Böylece Kundalini Şakti sarılmış veya potansiyel güç anlamına gelir.

Kadim Tantrik metinlere göre, tüm evren iki ayrı kutba veya yöne ayrılmış gibi gözüken saf şuurun tezahüratıdır.

Bu yönlerden biri tanrı Şiva'dır ve oluşumsuz veya tezahüratsız şuuru, şekilsiz vecit hali, öz varlığı ve farkındalığı temsil eder.

Öz olarak erildir ve her ne kadar var olma gücüne sahipse de tezahür ve hareket etme gücü yoktur.

Şiva'nın eşi Şakti de bir tanrıça olarak temsil edilir ve kutupların diğer tarafı olarak dinamik, enerjik ve yaratıcı yönünü temsil edip evren olarak tezahür olur.

Şakti Şiva'dan doğar ve hiç biri diğeri olmadan varolamaz.

Bu iki prensip aslında birdir, ama tezahür olmuş dünyada bir ayrılık illüzyonu yaratılır.

Bu illüzyona geri-evrim veya Maya denilmiştir ve Şakti'nin Şiva'dan çıkarken kendisini örtmesinden ortaya çıkar.

Saf şuur, dinamik veya aktif prensibi Şakti olarak tezahür edince, iki enerji formu olarak kutuplaşır, bunlar fizikte bildiğimiz aktif ve potansiyeldir.

Şakti evren olarak tezahür edince, enerjinin çoğu tezahür olurken bir kısmı potansiyel olarak saklanıp evreni ayakta tutar.

İnsanda potansiyel enerji veya diğer bir deyişle, bedensel organizmanın işlevleriyle ilgili olmayan enerji omuriliğin dibinde kök çakrada yattığı söylenir, adı Kundalini Şakti'dir.

Kundalini insan bedenindeki İlahi Kozmik Enerji olarak söz edilmektedir.

Prana elektrik enerjisinden daha süptil bir enerji forumudur ve modern bilim tarafında genelde saptanmamıştır ve bilinmez.

Prana nadi adı verilen ince sinir yollarından aynen elektrik akımı gibi hareket eder, beden ve zihni birbirine iliştirir ve organizmanın çalışmasını sağlar.

Prana özellikle enerji bedeninde çakra denilen merkezlerde toplanır.

Bu çakralar veya enerji merkezleri fiziksel değildir, ama yine de bedendeki bazı fiziksel merkezlere tekabül eder.

Çakralar bulundukları bölgede fizik bedeni düzenlemeye ve yönetmeye yararlar.

Enerji düşünceyi takip eder ve belirli bir merkezde yoğunlaştığı zaman kişinin içinden dünyayı algıladığı ve yaşadığı belirli bir çerçeve yaratılmaktadır.

Örneğin zihin cinsel çakrada olduğu zaman insan duyusal hazlar üzerinde yoğunlaşmış olur, oysa kalp merkezi insanı başkalarına karşı daha duyarlı ve şefkatli kılmaktadır.

Esas yedi çakra (enerji merkezleri) ve tekabül eden şuur halleri kişilerin dünyayı farklı şekilde algılamalarını ve yaşamalarını açıklamaktadır.

Geleneksel olarak Şakti hem potansiyel enerji hem de potansiyel kişisel ve kişilik ötesi anılar içermektedir.

Psikoloji bilimi bu muazzam bilinmeyen güce bilinçaltı olarak söz eder.

Bilinçaltına bilinçli erişime sahip olan kişiler muazzam enerji, ön görü ve yaratıcılık yaşarlar.

Bu potansiyel enerjiyi harekete geçirmek, bilinçaltını bilince dönüştürmek Kundalini'nin uyarılması denilir.

Bu müthiş bir yaşam değiştiren deneyim olabileceği gibi, bilinçaltı küçük parçalar şeklinde bilincin farkındalığına getirildiği yavaş bir süreç de olabilir.

Kundalini'nin uyarılması çok dramatik olabilir.

Geleneksel olarak beden ve zihnin yücelmesine yol açan yoğun bir arınma süreci olarak görülür, bu da içsel birlik veya Ahadiyet,

Tanrıyla bir olma haliyle sonuçlanabilir.

Kundalini, enerji bedeninden geçtikçe bloklar veya arta kalan potansiyel enerjiler, kişisel ve kişi ötesi anılardan kaynaklanan dengesizliklerle karşılaşır.

Bu potansiyel enerjiler ego tarafından üretilen isabetsiz, yersiz ve densiz düşünce, söz ve davranışların birikimidir.

Bu blokajlar enerji akışına karşı direnç gösterirler.

Şakti enerji bedeninde dirençle karşılaştığında blokaj kaldırılıncaya dek veya kanal genişletilinceye dek kriya denilen ani fiziksel, duygusal veya zihinsel tepkiler gösterebilir.

Sıkca başvurulan bir örnekle küçük bir hortumdan gelen yoğun suya benzetebiliriz, bu durumda hortum sağa sola sıçrar.

Oysa daha geniş bir hortumdan geçen suyun hortumda çok daha az direnç veya etkiyi yer verir.

Kundalini uyarımı ile ilgili birçok belirti, aynı zamanda sushumna, çakralar ve nadilerin (enerji meridiyenleri) dışındaki prana akışının engellemesinde de aynıdır.

Bu belirtileri yaşayan insanları tarafından bunları Kundalini uyarımı ile karıştırma çok yaygın bir hatadır.

Bazı sistemlerde uyarılmış kundalini ruhsal bir statüko sembolü haline gelmiştir ve insanlar gruba ait olup kabul görmek için aslı olmadan kriyaları veya Kundalini belirtilerini taklit ederler veya sürekli tekrarlar.

Bu ego illüzyonlarından kurtulmak, Tanrı, Yüksek Benlik veya Buda Niteliği, vs. ile bir olma olan Kundalini uyarımının amacına ters düşmektedir.

Hint Tantrik Kundalini Yoga uygulaması Kundalini Şakti'yı (enerji) uyandırmak ve orta kanaldan (sushumna) yukarıya çakraların içinden başın tepesindeki taç çakraya yönlendirmeyi içerir.

Yoga birleşme demektir ve Kundalini Yoga,

Kundalini Şakti (potansiyel bilinçaltı enerji ve anılar) ile Şiva'nın (saf bilinç) birleşmesi anlamına gelir.

Bu tam bir şekilde gerçekleştiği zaman, kişi tam şuurlu, farkındalıklı veya aydınlamış olur.

Kundalini Yoga, Siddha Yoga ve diğer bazı Guru Yoga yaklaşımları Kundalini Şakti'yi (enerji) guru tarafından verilen Şaktipat adında bir inisiyasyon ile uyarmaya çalışır.

Bundan sonra müritlere sushumna'dan (merkez kanal) tırmanmasını sağlamak üzere, içsel enerjiyi geliştirmeye ve yönlendirmeye yönelik Tantrik uygulamalar öğretilmektedir.

Bu uzmanca kılavuzluk görmeden son derece tehlikelidir ve hatta buna rağmen bile ciddi sorunlar olabilir.

Çoğu insan çakraların arasında ve sushumna boyunca mevcut bulunan "koruyucu ağlar" konusunda bilgisizdir .

Bu ağların bulunmasının önemli bir sebebi vardır:

gerekli fiziksel, duygusal ve zihinsel arınma tamamlanmadan önce, kişinin değişik merkezlerdeki enerjileri ve tekabül eden şuur seviyeleri uyandırmasından korumak, böyle Şakti enerji doğal, rahat ve emniyetli bir şekilde geçebilir.

Kundalini'yi iradeli bir şekilde yukarıya zorlama uygulaması bu ağları yırtabilir ve o zaman kişi daha onu emniyetli şekilde kontrol edemeden kıyameti yaşayabilir.

Bunların tamiri zor ve bazen imkansızdır.

Kundalini Şakti enerjinin güç ve etkilerini ve uyarıldığında faal hale getirdiği fiziksel, duygusal ve zihinsel potansiyel enerjileri iyicene tanımak son derece önemlidir.

Uluslararası Yoga Merkezin eski bir üyesi olarak, çok saygı gören uluslararası üne sahip bir Hint gurusu tarafından şaktipat inisiyasyonu alan birinin haftalarca yataktan kalkamadığına bizzat şahit oldum.

Bunun dışında, geçirdikleri fiziksel, duygusal ve zihinsel travmalar soncunda işlerini kaybeden, hastaneye düşen ve her türlü psikozu bir arada yaşan insanlar tanıdım.

Her ne denli iyi niyetli olsalar da, bu organizasyonların dünyaca tanınmış guruları müritlerine yardım edemediler.

Bu gurulardan biriyle Kundalini ve sebep olduğu azabı tartışmıştım ve bazı azap ve rahatsızlıklara yol açan çakra sistemindeki enerji blokajları ve dengesizlikleri "görebildiğimi" açıkladım.

Ayrıca içimde hiç şüphe olmadan bazı müritlere (arkadaşlarım) yardım edebileceğimi ve çektikleri azaptan kurtarabileceğimi açıkladım.

Yardımım reddedildi ve merkez ve programlarında hiç kimseye tedavi etmemem söylenmişti.

Onlar Tanrıça Kundalini'nin sorunları halledebileceğini ve benim müdahale etmemem gerektiğini inanıyorlardı.

Ben ise Tanrıça Kundalini'nin bütün insanlarda varolduğunu ve yararımız için değişik şekillerde, değişik şifacılar, terapistler, şifalı otlar vs olarak tezahür ettiğini hissediyordum.

Geleneksel Kundalini'ye teslim olma yöntemi bana biraz doktorlardan yardım almaları yasaklandığı için insanların acıya ve hatta bazen ölüme terk edildiği

"Hıristiyan Bilim" [Not: Christian Science - bir Amerikan tarikat] gibi geldi.

Tanrıya dua etmek ve teslim olmanın yeterli olduğunu düşünüyorlar, ama Tanrının herkesin içinde olduğunu ve yeter ki onu tanı, yardımın sürekli teklif edildiğini unutuyorlar.

Bu konuşmadan sonra anladım ki guru aslen bir şifacı değil, bir öğretmendi ve bu konuda müritlerine yardım etmesini ne bilmiyordu, ne de yetisine sahipti.

Dolayısıyla, fikirlerimiz uymadığı için, yollarımız da ayrıldı.

Diğer yandan, başka bir merkezde müritlerden biri o denli şiddetli şikayet ediyordu ki, guru şifa vermemi kabul etti.

Sonuçta çektiği azap etkin bir şekilde giderildi.

Bir ay sonra beni aradı ve en yakın dost ve müritlerinden birine şifa vermemi istedi.

Bunun memnunlukla kabul ettim.

Müridin olağandışı bir deneyimi vardı gurunun gurusunun yakın varlığını hissediyordu, ama yine de halen müritler için şifa çalışmaları desteklemiyorlardı.

En sonunda merkezin dışında bu organizasyona bağlı en az 50 müride şifa verdim ve organizasyonu terk ettim.

Günümüzde uygulanan Kundalini Yoga uygulamalarının ek bir sorunu da, geleneksel olarak, Kundalini uyarmanın Hint Tantrik sistemi, bu engin bilinçaltı güç ve anıları açığa çıkarmadan önce, güçlenmek ve hazırlanmak üzere, sadece uzun bir arınma sürecinden sonra öğretilmesidir.

Günümüzde bu hazırlıklara başvurmadan Kundalini'yi uyaran gurulara rastlamak mümkündür ve bunun dışında, potansiyel tehlikeleri konusunda uyarmadan kundalini uygulamaları öğreten birçok guru vardır.

Bunun dışında Hint Tantrik Tradisyonunda Kundalini uyarıldıktan sonra tezahür olan fiziksel, duygusal ve zihinsel enerjilerle nasıl emniyetli, dikkatli ve etkin bir şekilde çalışılacağı konusunda çok az öğreti ve destek gördüm.

Birçok kişi bu Kundalini Yogalar tarafından hiç bir ciddi rahatsızlık yaşamdan yararlanmaktadır, amam sorun yaşayanlar kendi başlarınadır, çünkü gelende gurular terapist ve şifacı değil, ruhsal öğretmenlerdir...

Mahir
15-10-2011, 09:55
Bu günlerde kundaliniyi de düşünüyorum. Reiki ikiyi aldıktan sonra kundaliniye uyumlanmak istiyorum niyet ve hayır ile..

Ve ruhsal -bedensel dengemin uhrevi çizgiden biraz dünyaya kayması için istiyorum.

Gülçin Şen
15-10-2011, 10:15
Ben hiç kundalinimi uyandırayım diye düşünmüyorum..

Hep uzak duruyorum...

Mahir
15-10-2011, 10:18
Ben hiç kundalinimi uyandırayım diye düşünmüyorum..

Hep uzak duruyorum...

kundalini ile ilgili bir kaç şey okudum elbette uyumlanan kişi varsa ve tavsiye etmiyorsa bu ayrı ama Hayal abla bir yerde kesinlikle uyandırılması gereken bir enerjdir ama onun kontrolü ile ilgilini husulara deyinmiş.

Niyet ettim, öğretmenimin yönlendirmeleri de öncülümdür.

Saygılarımla abla.

Gülçin Şen
15-10-2011, 10:25
kundalini ile ilgili bir kaç şey okudum elbette uyumlanan kişi varsa ve tavsiye etmiyorsa bu ayrı ama Hayal abla bir yerde kesinlikle uyandırılması gereken bir enerjdir ama onun kontrolü ile ilgilini husulara deyinmiş.

Niyet ettim, öğretmenimin yönlendirmeleri de öncülümdür.

Saygılarımla abla.

Saygı duyuyorum Mahir,

kendimle ilgili bir yol haritası belirlediğim için , uzak durmam gerektiği hissi hep belirdi içimde...

Usui Reiki ile yola çıkmışken, bunun hakkını ve gereklerini tam olarak yerine getirmek önceliğini verdim kendime...

Bakalım gelecek günler nelere gebe ,ne sürprizler bizi bekliyor,hep beraber göreceğiz...

isobel
16-10-2011, 16:25
zaten kundalini uyanmaya niyetliyse:) kendiliğinden uyanıyor,durduramıyorsun:)

Gülçin Şen
16-10-2011, 18:29
zaten kundalini uyanmaya niyetliyse:) kendiliğinden uyanıyor,durduramıyorsun:)

Uyanırsa o ayrı ondan bahsetmiyoruz..

Bu kadar kundalinimi uyandırayım diyen enerjilerle tanışmamış,hayatına sokmamış insanların burda çok düşünmeleri gerekliliğinden bahsediyoruz..:)

isobel
17-10-2011, 13:30
farkettim neden bahsettiğinizi canım,zaten farkındalık yoksa usui reiki bile tehlikeli bana sorarsan,önce farkındalık kazanmalı

Gülçin Şen
17-10-2011, 13:38
farkettim neden bahsettiğinizi canım,zaten farkındalık yoksa usui reiki bile tehlikeli bana sorarsan,önce farkındalık kazanmalı

isobel inanamıyorum sana ..

Böyle bir fikre nasıl sahip oldun?..

isobel
17-10-2011, 17:55
çünkü ilk uyumlandığında farkındalığın gelişmediyse korkularını birebir yaşıyorsun,seneler önce her şeyden bihaber uyumlandığımda yaşamadığım kalmadı. Ama bilinçlendikten sonra değişiyor. Bu yüzden Hayal'den tekrar uyumlama aldım. Çünkü diğeri,yaklaşık 10 sene önce,bu kadar şeyi çekince uygulamayı bırakmıştım korkup,bunu Hayal'de bilir,hatta anlattım sanıyordum daha önce

hayalayaz
17-10-2011, 18:17
şu anda söylediğim hiç bir şey kundalini ateşinin kendiliğinden uyanması hakkında değildir...kundalininin bilerek isteyerek uyandırılması ile ilgilidir...

sevgili mahir eğer sen kundalini uyanışının seni daha ileriye götüreceğine, farkındalığını geliştireceğine ve bu farkındalıklara hazır olduğuna inanıyorsan...benim bu konuda söyleyeceğim hiç bir şey yok.. her konuda olduğu gibi bu konuda da insanlar mutlaka çok iyi düşündükten sonra karar veriyorlardır.. diye düşünürüm kendimi tekrarlamamak adına daha önce özellikle bu sitede yazmış olduklarımı tekrarlamam...

ben reiki öğretmeniyim.. yolunuzu benimle yürüdüğünüz sürece, bildiğim ne varsa öğretirim, ama kundaliniye uyumlamam çünkü uyumlama işlemi bu koskoca bir kandırmacadır.. bu kandırmacayı ortaya atan kişi ( Hiroshi Doi) pardon dediği halde, insanlarımız hala daha kundalini diyorlarsa..benim söyleyecek hiç bir sözüm yok.

bende dahil olmak üzere, şu an türkiyede kundalini ateşini uyandırmaya rehberlik edecek tek bir öğretmen bile yok...çünkü kundalini ateşi 10-15-30 günlük hindistan seyahatlerinde öğretebilecek düzeyde öğrenilecek bir eğitim değildir..uzun süren rehberlik gerektirir bunda hiç kimsenin vakti olduğuna inanmıyorum.. bu konuda rehberim diyenlerde şarlatandır..

ortalıkta bir farkındalık sözüdür gidiyor... ne güzel..:) herkes farkında...kime göre ve neye göre farkında... neyin farkında? şöyle bir izleyin bakalım farkındalık kimde ne kadar, neye uyumlandığında tezahür etmiş...

Mahir
17-10-2011, 18:51
şu anda söylediğim hiç bir şey kundalini ateşinin kendiliğinden uyanması hakkında değildir...kundalininin bilerek isteyerek uyandırılması ile ilgilidir...

sevgili mahir eğer sen kundalini uyanışının seni daha ileriye götüreceğine, farkındalığını geliştireceğine ve bu farkındalıklara hazır olduğuna inanıyorsan...benim bu konuda söyleyeceğim hiç bir şey yok.. her konuda olduğu gibi bu konuda da insanlar mutlaka çok iyi düşündükten sonra karar veriyorlardır.. diye düşünürüm kendimi tekrarlamamak adına daha önce özellikle bu sitede yazmış olduklarımı tekrarlamam...

ben reiki öğretmeniyim.. yolunuzu benimle yürüdüğünüz sürece, bildiğim ne varsa öğretirim, ama kundaliniye uyumlamam çünkü uyumlama işlemi bu koskoca bir kandırmacadır.. bu kandırmacayı ortaya atan kişi ( Hiroshi Doi) pardon dediği halde, insanlarımız hala daha kundalini diyorlarsa..benim söyleyecek hiç bir sözüm yok.

bende dahil olmak üzere, şu an türkiyede kundalini ateşini uyandırmaya rehberlik edecek tek bir öğretmen bile yok...çünkü kundalini ateşi 10-15-30 günlük hindistan seyahatlerinde öğretebilecek düzeyde öğrenilecek bir eğitim değildir..uzun süren rehberlik gerektirir bunda hiç kimsenin vakti olduğuna inanmıyorum.. bu konuda rehberim diyenlerde şarlatandır..

ortalıkta bir farkındalık sözüdür gidiyor... ne güzel..:) herkes farkında...kime göre ve neye göre farkında... neyin farkında? şöyle bir izleyin bakalım farkındalık kimde ne kadar, neye uyumlandığında tezahür etmiş...

Sanırım Sirius can ( EFE) bir deneyim yaşamıştı. Uyumlandığını bu sebeple düşünmüştüm. Yararlı olacağı kanatindeydim internette ve forumda bir çok yazı okudum.

zaten yazımın başında da belirtmiştim abla," Öğretmenimin de öncül fikirleri ile uyumlanma niyetimin olduğunu. "

enerjinin tehlikesi bir yana internette yığınla veri var tabiki hepsinin sağlıklı veriler olduğunu bilemeyiz bu sebeple güvendiğim insanların görüşlerini zaman zaman almam yerinde oluyor.

Tekrar yazdığın için teşekkür ederim.

Mahir
17-10-2011, 18:53
Abla bir de PRANİK ŞİFA diye bir durum var. Bu tamamen kundaliniden farklı bir şey mi?

hayalayaz
17-10-2011, 20:09
Sanırım Sirius can ( EFE) bir deneyim yaşamıştı. Uyumlandığını bu sebeple düşünmüştüm. Yararlı olacağı kanatindeydim internette ve forumda bir çok yazı okudum.

zaten yazımın başında da belirtmiştim abla," Öğretmenimin de öncül fikirleri ile uyumlanma niyetimin olduğunu. "

enerjinin tehlikesi bir yana internette yığınla veri var tabiki hepsinin sağlıklı veriler olduğunu bilemeyiz bu sebeple güvendiğim insanların görüşlerini zaman zaman almam yerinde oluyor.

Tekrar yazdığın için teşekkür ederim.

Mahirciğim herşey herkes için uygun olmayabilir...ben efenin istisna olduğunu düşünüyorum..çünkü küçük yaşta enerjilerle tanışmış ve yazdıklarına bakarsan bu gün ortalıkta ben farkındayım diye dolanan bir çok insandan daha farkında olduğu dikkatinden kaçmaz..ben kendi adıma efe'nin ( 80 li yıllarda doğduğu için) indigo çocuk olduğunu eğer kristal çocukların dğduğu yıllarda doğduysa kristal çocuk olduğuna inanıyorum... bu çocukların adını duyan herkes onların seçilmiş olduğunu düşünüyorsa da, ben onların ağır bir misyonla dünyaya geldikleri için, bu misyonu tamamlayabilmek adına bir şekilde bizler için uygun olmayan enerjileri daha kolay tolere edebilecek şekilde donatıldıklarını düşünüyorum..örneğin, senin yolcuda yıldız çocuklardan birisi olacak... sen bu yüzden ileri daha ileri diyerek kendini aşmaya çalışıyorsun.... babasının spiritüellikle ilgisi varmı bilmiyorum ama efe'de anneyle bu yolculuğunda rahat yol alması için önce annesi reiki yoluna girmiş.. siz görevli çocukların anne ve babalarısınız, burası kesin...ama ben ne olursa olsun... hazır olmayı beklemeni..enerjiler konusunda daha temkinli olmanı uyumlanman gereken enerjiye uyumlanmanı tavsiye ediyorum... eğer sen içsel olarak hazır değilsen, istersen her gün yeni bir uyumlanma al...ancak hazır olduğun ölçüde bu farkındalığı kazanırsın..

Abla bir de PRANİK ŞİFA diye bir durum var. Bu tamamen kundaliniden farklı bir şey mi?

evet böyle bir şifa metodu var ama izin verirsen ben bunu, paylaşmak istemiyorum..çünkü..benim müfredatım belli...öğrencilerime bu müfredata göre bilgi veriyorum..galiba senin gözünden kaçmış ama..özellikle site oratamında reiki.. veya başka frekanslar hakkında soru sorulduğunda bilgi vermiyorum.. bu tür sorularınızı rahatça sormanız için bize özel "reiki bölümümüz var..sevgiler...

**sirius**
17-10-2011, 22:38
Hayal abla çok teşekkürler uyarıların için, daha önce de sitede aynı uyarıları yaptığını gördüm. Bence bu nokta çok önemli. Eskiden kundalini sır olarak saklanırmış ve fazla bir bilgi olmazmış. Ardından bunla ilgili bilgilerde çoğaldı ama kundalini çok tehlikeli bir konu.

Ben çok önemli bir düzeltme yapmak istiyorum;

Benim kundalinim uyanmadı. Kundalinimin uyanması gibi bir deneyimde yaşamadım. Tek yaşadığım deneyim sahaja yogada bana kundalini meditasyonu yaptırmışlardı tüm vücudumu muhteşem serin bir enerji sarmıştı. Ellerimden taç çakramdan vücudumun her yerinden serin enerji fışkırınca kadın uyanışla ilgili birşeyler söylemişti. Ama benim düşüncem bu hissetiğim soğuk enerjinin "yer enerjisi" olduğu, kundalini değil.

Çünkü reikiyi aldıktan sonra düzenli olarak bir dönem yer enerjisi ile çalışma yaptım. Yani toprak ananın serin yer enerjisini vücuduma alarak düzenli meditasyon yaptım. O süreçten sonra reiki bir şekilde yer enerjisiyle bütünleşti ve benden reiki hem soğuk hem sıcak (dişil-eril) akmaya başladı. Anladığım enerjinin şifalandırması gereken sürece göre soğuk ve sıcak akış değişiyor.

O zaman bu yer enerjisi çekme meditasyonunu bana veren hoca, aslında kundalini reiki denen enerjinin kundaliniyi falan uyandırmadığını sadece yer enerjisiyle reikinin bütünleşmiş hali olduğunu söyledi. Ve hatta kundalini reiki uyumlamasına gerek yok çünkü bu enerjiyi evrenden değil yerden alıyoruz demişti. (Haliyle iddiası kundalini reiki denen uyumlamanın kundaliniyi uyandırmadığıydı. Sadece yer enerjisi doğası gereği kök çakraya daha fazla etki ettiği için kundaliniyi tetikliyormuş)Uzun süreli çalışmada yerin dişil enerjisi, usui reikinin enerjisiyle bütünleşir ve eril-dişil dengesi oluşur demişti. Ki dediği süreçte böyle oldu. Ardından zaten Kundalini reiki'nin co-founderı da kundalini reikiye kendi kendimize inisiye olabileceğimizi iddia etti.

İkinci olarak benim bahsettiğim "deneyim" kundalinisi uyanan birinin yaşadıklarına birebir şahit oluşumdu. Kendisi çok dua okuyan ve enerjilerle haşır neşir olan farkındalığı gerçekten yüksek bir kişiydi. Kendisi benim aynı zamanda fizik öğretmenimdi (Özel ders aldığım.) Biz onla tanıştığımızda kundalinisi yeni uyanmıştı ve dengelemekte zorlanıyordu. Bu kundalini meditasyonu sırasında kundalini uyanıp hızla tüm çakralardan geçerek taç çakraya yükselmiş. O zamana kadar kundalini mundalini hiç duymamıştım efe diyordu kendisi. Bir anda taç çakraya bir enerjinin yükseldiğini ve aynı bir çark gibi hızla döndüğünü hissetmiş. O kadar hızla dönüyormuş ki o an yerinden kalkamamış, başı dönmüş ve adeta oraya yığılmış. Hemen o meditasyonu yapan hocalar gelmiş. Biri demiş ki noldu, hocamda işte böyle böyle oldu demiş zar zor konuşarak. (Gözünü bile açamayacak konumdaymış) O kundalini medisi yaptıran adamlardan biri imkansız, mümkün değil, yıllarca çalışılması gerek demiş. Öbür hoca muhtemelen hintliymiş ve eğer doğuştan kişi açıksa bazen böyle yükselişler olur demiş. Ondan sonra işte yardım etmeye çalışmışlar ama ikiside yardım edemeyince hocamı eve göndermişler.

Hocamın anlattığına göre okula falan gidememiş. Gözlerinden deli gibi ateş fışkırıyormuş, taç çakrasından da enerji taşıyormuş. Bir haftanın sonunda biraz durulur gibi olmuş sonra dua etmiş, dua ettiği anda kundalini tekrar yükselip taç çakraya gelmiş (Ara ara böyle kundalinisi tetikleniyordu dualar, mantralar vs.. ile) ve yine deli gibi başında dönüşünü hissetmiş. O dönem biz tanıştık. Annemde bende sürekli dengelemesi için yardımcı olmaya çalıştık. her gün reiki yaptık. Her akşam ayaklarını tuzlu suya koyuyordu. Her gün denize gidip denize bakıyordu. Çünkü gözlerinden o kadar fazla enerji fışkırıyormuş ki bu çok rahatsız ediyormuş. Tam 2 yıl mide problemi çekti (Kundalini çakralardan hızla geçince, solar pleksus çakrasında sanırım biraz tıkanıklık varmış o bölgede ciddi bir sorun yaşamış) Bir yıl bel sorunları yaşadı. Bizim tanıştığımız dönem kundalinisi dengelendi.

Kundalini enerjisini çok rahat hissediyorduk onda. Ellerimi taç çakrasının üzerine koyuyordum resmen serin bir enerjinin elime üflediğini hissediyordum, o denli güçlüydü. Haliyle o süreci gördüm o zamandan beri kundaliniyi pek kurcalamam =) Kaldı ki ne denli derin ve sert bir enerji olduğunu gördüğüm için herkeste uyanmamış olacğaını da çok rahat idrak edebiliyorum. O süreçten sonra hep öğretmenimin yanında olduğum için kundalinin tesirini nasıl geliştiğini çok net gördüm. Rüyalarında aldığı bilgiler ve rüyada iletişime geçtiği bilgeler (einstein'da dahil...), size yönelik bilgece konuşmaları vs (Ben daha bişey söyelemeden öğretmenim derdime derman olacak kilit şeyleri söylerdi. Tam bir teslimiyet vardı) Aynı zamanda öğretmen olduğu için dünyevi dengeyi de çok iyi kuruyordu. Haliyle kundalinin yükselişi için Kalbin ruhun arınık, çakraların her daim arınmış olması gerekiyor. Öyle zırt deyince yükselmiyor. Basit bir enerji değil. Yoksa çok yıkıcı olabiliyor insan için. Biraz çok yazmışım kusura bakmayın =))

hayalayaz
18-10-2011, 01:26
efe ben bu kadar detayı bilmiyordum.. açık yürekle anlattığın için çok teşekkür ederim...

arkadaşlar akşam üzerine kadar seminerim vardı... sonrasında ancak Mahire cevap yazabildim.. çünkü reiki seanslarım vardı, sonrasında da telefon görüşmelerim olduğundan dolayı ancak vakit bulabildim... ama efe sağolsun... açığı kapatmış..

bu gün kundalini sorularına son noktayı koyabileceğime inanıyorum... bu sayfanın linkini kopyalayıp, bundan sonra gerek sitedeki arkadaşlarım, gerek bu mevzuyu konuşmuş olduğumuzu bilemeyen yeni gelecek olan üyelere hazır da yazılmış cevabım olsun... çünkü daha önce yazdıklarım insanlara yetmediyse, veya o yazdıklarımın tarihi eski olduğu için sitede bulunamıyorsa... tekrar tekrar yazıp vakit keybetmek yerine linki veririm böylece hem kendimi tekrarlamaktan kurtulurum.. hemde söyleyebileceklerimin üzerine tek kelamım olmadığını bildirmiş olurum..

HER ŞEYDEN ÖNCE SİZE ŞUNU SÖYLİYEYİM...KUNDALİNİ ATEŞİNİ UYANDIRMAK İSTİYORSANIZ YAZILAN VE ÇİZİLEN TÜÜÜM SEMPTOMLARI ÇOK BÜYÜK BİR CİDDİYETLE GÖZDEN GEÇİRİN... VE FARKINDALIK KANDIRMACASINA ALDANMAYIN... biraz sonra anlatacaklarım yaşadıklarımın binde biri bile değil..

aslında yine anlatmayı düşünmüyordum... hikayeme reiki 1 dereceye uyumlandıktan sonra başlayacağım için... kundalini hakkında yazacaklarımı es geçip haaa hayal ayaz reikiye uyumlandıktan sonra iflas etmiş diyecekler, ve kundalini gibi lütfen uzak durun dediğimiz enerjinin arayışından olduklarını unutup benim yaşadığım olumsuzlukları reiki uyumlamasına yükleyecekler...

hemen onun cevabınıda vereyim..

bu olayın üç nedeni olduğunu düşünüyorum... 1. neden: nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde kundalini ateşim uyandığı için, veya ben onu bir şekilde uyandırdığım için hayatım alt üst oldu..2. neden: şu an bir çoklarının yaptığı salaklığı ben süzme salaklık mertebesinde yaşamayı seçerek, ne olduğunu tam olarak bilmediğim halde tvlere çıkan tanınmış olduğu için iyi bir öğretmen olarak kabul ettiğim adamın tavsiyelerini doğru işlerdir diyerek sorgulamadan ve sonuçlarını düşünmeden (hermetik ritüeller) uygulayarak kendimi günlerce dünyadaki tüm işlerden ziyade reiki yoluna daha doğrusu spiritüel yola adadığım için, veya iş kadını olarak beş paralık zekaya ve öngürüye bile sahip olmadığım için... iflas ettim..
hermetik bilgilerde rahmetli bülent Kısanın hediyesidir, öğrencisi olmamı çok istedi.. ama ikimizin spiritüel yolları aynı kulvarda olmadığı için evren ona evet dememi bir şekilde engelledi.. ama ben hayır deyinceye kadar ve bilgilerin hermetik bilgiler olduğunu anlayıncaya kadar iş işten geçmişti...( yüksek farkındalık arayışının sonucu bende böyle tezahür etti) nedeni ne olursa olsun, reikiye uyumlanmam değildir... buna bir an bile inansam..sizi temin ederim ki..şu an kundalini için yazdıklarımı reiki içinde yazarım... çünkü benim ne "ayyy farkındalığınız gelişmiş" denilerek onaylanmaya ihtiyacım var, nede insanları kandırarak para kazanmaya...

bundan sonra bu sitede kundalini hakkında bilgi almak isteyen insanları yüreklendirircesine mesaj yazana vereceğim cevap da, gözümün nuru olsa söküp atmak olur...çünkü, bu iş ya farkındalık deyip insanların kendilerine inanmasını sağlayarak onaylanma ihtiyacı içinde olan insanların, manevi rant sağlama kaynağına dönüştü..yada uyumlama diyerek maddi rant sağlamaya dönüştü.. hiç kimse kusura bakmasın kimseye şak şak yapacak halim kalmadı..kibarlık edip sustukça...hatır saydıkça herkesten önce ben kendimi suçlamaya başladım..

şu an benim duyduğum tepkinin adını siz ne koyarsanız koyun umurumda değil... kundalini reiki uydurmacasına bu sitede yer vermek istemiyorum..bu sitede bu konunun açılmasına izin vermemin tek nedeni de bir herkesin yazılmış anlatılmış olanlara prim verip şak diye gelişen farkındalık, güçlü enerji hikayesinin, ne olduğunu anlamaları içindir...

ben kendi adıma bundan önce de çok açık ve net bir şekilde anlattığımı düşüyorum ama yeteri kadar anlatamamışım demekki...bir kere daha anlatayım...

ben reiki'ye uyumlandıktan sonra aynı yıl içinde 2 iş iflası yaşadım... borçlarım o kadar çoktu ki alacaklılar çeklerimi olmadık adamlara vermişler bu adamlar beni çocuğumu kaçırmakla tehdit ediyorlardı...korku bir yandan, kendimi 2 iş iflası yaşadığım için suçlamalarım diğer yandan... depresyona girdim... doktor yardımı alacak durumum olmadığı için kendimi reikiyle şifalandırmaya çalışıyordum..geri kalan zamanlarda ise meditasyon yapıyordum... ancak hintçe mantralar bana hiç bir şey ifade etmediği için..ve meditasyonun bizim tasavvuf yolunda ilerlemeye çalışan insanların yaptığı rabıtadan başka bir şey olmadığını düşündüğüm için..yaratanın 99 isminden hangisi aklıma gelirse onu zikrederek derinleşiyordum... amman hemen ekliyeyim yaratanın isimleride böyle etkilemiyor insanı...

benim spiritüel yeteneklerim bu devrede gelişti... çünkü uyanık olduğum her dakikamı meditasyonla geçiriyordum... bir şeyi dengede yaşamazsan uç noktalarda yaşarsan olcağı budur... doktorlara gidip delirmediğimi ve gözlerimin bozuk olmadığını teyit ettirden sonra...ve göz doktorumun deyimiyle gönül gözümün açılmış olduğunu kabullendikten sonra kendi aurama çakralarıma bakarken... kök çakramın arkasında kuyruk sokumumda bir başka enerjinin daha parladığını gördüm.. o zamanlar kundaliniden falan haberim yok benim iki kök çakram var galiba diye düşünürken kuyruk sokumumdaki enerji yükselince burada anlatmak istemediğim ve benim anormallikler dediğim deneyimler yaşadım...

kundalini uyanışı, eğer bir bilenle yapılmıyorsa...insanın ruhsal yapısını alt üst edebiliyor... benim fiziksel anlamda rahatsızlığım olmadı ama..ruhsal çöküntünün birinden çıkıp diğerine giriyordum..ve doğal olarak bundan hayatımda etkileniyordu...evime birisi gelmek istediğinde kulağımda o insanın bana ne yapmak üzere geldiğini anlatan sesler vs vardı ve ben sürekli delirdiğimi düşünüp evhamlarla yaşıyordum...

daha neler yaşadığımı anlatıp başınızı ağrıtmak istemiyorum... ancak ikinci derece reikiye uyumlanıp rehberlerden haberim olunca...bangır bangır bağırarak rehberlik istedim.. nan madem varsınız benim bilinçli fakındalığıma gelin size inanayım dedim... benim bu durumdan çıkmak istediğimi biliyorsunuz neden çenenizi açmıyorsunuz dedim.. saatlerce hem bağırdım hemde elime geleni yere attım... aklı melekeleri yerinde olduğu halde bilmediği, hazır olmadığı durumları yaşamanın bir insanı ne hale getirdiğini anlatamam..hiç kimsenin yaşamasınıda dilemem... bu minvalde saatlerce hem ağladım hemde söyledim de söyledim.. bunları yazmak yaşamaktan daha kolay..

sonrada kulaklarıma gelen sesleri daha dikkatli dinlemem gerektiğini söylediler kim olduğunu bilmediğim seslerin sahipleri... korkuyordum anlamadım..ama elime bir kitap geldi.. (evrensel zeka baktıki ben kavga ediyorum, bağırıp çağırıyorum ama yaşadığım korkuyla duyduğumu bile anlamıyorum kitabı elime gönderdi hemde en alakasız bir insanı vesile ederek) kitap almancaydı, içsel sesleri nasıl dinleyeceğimi anladım biraz..dinlemeye başlayınca da reikinin yardımıyla dengemi buldum... ve şart koştum, kendime mi, bu yetenekleri birden bire geliştirmeme vesile olana mı bilmiyorum... tüm yeteneklerimi sadece reikiye kanal olduğumda insanlara faydalı olacağına inandığım an kullanacağım... ben falcı, medyum olmayacağım... buna rağmen adım uzunca bir müddet medyum oldu...

benim kundalini hikayem kısaca bu...baştada dediğim gibi yaşadıklarımın binde biri bile değil..

sonradan hiroşi doi üstat kundalini reiki uydurmacası ile çıktı karşımıza..hiroşi doi diyoruz... dünya çapında bir üstat/öğretmen... hepimiz sıraya girdik.. kundalini denildi ya hayal ayaz gerzeği..uyumlanmak için en başta yerini aldı tabee.. dengelencez farkındalık şak diye açılcak..ohoo daha kimbilir neler olcak...ama demekki gerzeklik o kadar had safhada değilmiş ki gözünüde açtı..seyrediyor olanı biteni.. sonradan bizi uyumlayan arkadaşa anlattım böyle bir şeyin olmayacağını... bana değil hiroşi doi üstada inanmayı seçti... ben ingilice bilmem, translater yardımıyla almancaya çevirip öyle okurum..ben bile adamın pardon dediğini anladım..ve yanlış yaptığımızı kabul ettim.. bizim şakır şakır ingilizce bilenler okuyup anladıkları halde egolarına yenilip yanlışlarını kabul edemediler yada bu işte gerçekten çok büyük bir rant var o kadarını bilemiyorum artık...( bu arada hiroshi doi da baktı ki attığı taşı kimse çıkarmaya bile uğraşmıyor..zarar görenler yırtına yırtına anlatmaya çalıştıkça boşuna çaba harcadıkları ile kalıyor... sitesinde yayınladığı özür mesajını siliverdi...ama hala anlamaya çalışıyorum ve bir türlü akıl sır erdiremediğim şu... farkındalıklarının çok gelişmiş olduğunu iddia eden insanlar..hangi farkındalıkla...ve neyin adını farkındalık koyarak, bunun koskocaman bir kandırmaca olduğunu bile bile buna çanak tutuyorlar ve bunun olabilirliğini savunuyorlar...

ben kendi adıma uzak durun derken gerçek kundalini deneyimlerimle uzak durun diyorum.. herkes hayal ayazın her dediğine önem veriyor.. ama hiç kimse bu kadın da bir şey biliyor ki özellikle kundalini konusunda temkinli olmamızı söylüyor demiyor...

arkadaşlar benden bu kadar, ister inanın inanmayın.. sonuçta herkes.. yetişkin insandır kendisi için neyin iyi olduğunu benden daha iyi bilir..... ama ben bundan sonra kundalini konusunda yokum...baştada söylediğim gibi şimdi bu bu sayfanın linkini word'e kopyalayıp bundan sonra kundalini hakkında soruları olana daha lafını tamamlamadan "kun" dediği anda linki verip okumasını sağlayacağım.. çünkü şunu biliyorum ki..uyumlanmayla gelen farkındalığın kolaylığına inanmış bir insana ne söylesek boş..benimde boş konuşmalara, spiritüel yolunu yürüdüğü senelerin her birini 2 yle çarpıp uzun bir reiki hayatından bahsedenlerle demogoji yaparak harcıyacak vaktim yok..

kundalini uyumlanması alanlara, verenlere, konu hakkında bilgi edinen,bilgi edinmek isteyen, kundalini uyumlanması alıp olağanüstü farkındalık geliştiren tüm canlara saygılı sevgiler..

Mahir
18-10-2011, 10:53
Eyvallah EFE can ve HAYAL abla...

Efe kardeş, önceki bir konuda anlattıklarını eğer yanlış anlayıp aktardıysam binlerce kez özür dilerim. Konuya katkın için sonsuz teşekkür ederim.

Hayal Abla,
Adı üstünde toy bir öğrenciyim, farkındalık kelimesi beni çabuk değiştiriyor. İçinde bu kelime geçiyorsa hemen yolcusu oluyorum. Tabi bir kaç bilgi kırıntısı ile hareket edince önüne çıkan her uyumlanma insana büyülü geliyor. Bu büyülü gelme olayı çok önemli. Aramızda böyle düşünen bir çok insan var biliyorum, hissediyorum. Meraklı, araştırmacı ve kendini geliştirip öz benliğini evrensel farkındalıklarla tanıştırmak isteyen bir çok öğrenci arkadaşım var.

Verdiğiniz cevap beni ve benim gibileri tatmin edecektir. Verdiğiniz emekle bir çok insan daha dikkatli olacaktır.

Payımı aldım.

Eyvallah.

mahir.

**sirius**
18-10-2011, 17:26
Efe kardeş, önceki bir konuda anlattıklarını eğer yanlış anlayıp aktardıysam binlerce kez özür dilerim. Konuya katkın için sonsuz teşekkür ederim.

Estağfurullah, kesinlikle özür dilenecek bir durum yok. Ben yeterince detaylı ve iyi aktarmadığım için muhtemelen öyle yanlış anlaşıldı. =) Sadece olmadığım birşey gibi görünmek istemem. Kundaliniden uzak duran bir insanım =) Eğer sert bir tepki gibi göründüyse ben özür dilerim. yanlış anlaşılmak istemem. :)

Hayal abla bu detaylı açıklamalar için çok teşekkürler. Sanırım bundan sonra kundalini ile ilgili kimse de kafa karışıklığı kalmaz. Bu sırada Hermetik çalışmalar yaptığını bilmiyordum. Ama hayırlısı böyleymiş heralde. Konuyu dağıtmak istemiyorum ama ne olursa olsun, okült ve hermetik konuların usui sensei'yi ve reiki'yi anlamada yardımcı olduğunu düşünüyorum. (Yanlış düşünüyor olabilirim):mshareketliifade312 Usui sensei'in yazıtına bakılırsa sensei'de okült konularda çalışmalar yapmış. Ayrıca Hayal abla, BK'nın ekolü hala insanlara zarar veriyor. Ben hiç bulaşmadığım ve sevmediğim halde, bıraktığı kitaplardaki yöntemler yüzünden, obsesyondan, ego patlamalarına, enerji karmaşasından, travmatik vakalara kadar birçok şey yaşayana şahit oldum. Baya bir zararı dokunmuş demek ki o dönemde de. Tehlikeli işler bunlar... :mshareketliifade195

Mahir
18-10-2011, 17:46
Estağfurullah, kesinlikle özür dilenecek bir durum yok. Ben yeterince detaylı ve iyi aktarmadığım için muhtemelen öyle yanlış anlaşıldı. =) Sadece olmadığım birşey gibi görünmek istemem. Kundaliniden uzak duran bir insanım =) Eğer sert bir tepki gibi göründüyse ben özür dilerim. yanlış anlaşılmak istemem. :)

Hayal abla bu detaylı açıklamalar için çok teşekkürler. Sanırım bundan sonra kundalini ile ilgili kimse de kafa karışıklığı kalmaz. Bu sırada Hermetik çalışmalar yaptığını bilmiyordum. Ama hayırlısı böyleymiş heralde. Konuyu dağıtmak istemiyorum ama ne olursa olsun, okült ve hermetik konuların usui sensei'yi ve reiki'yi anlamada yardımcı olduğunu düşünüyorum. (Yanlış düşünüyor olabilirim):mshareketliifade312 Usui sensei'in yazıtına bakılırsa sensei'de okült konularda çalışmalar yapmış. Ayrıca Hayal abla, BK'nın ekolü hala insanlara zarar veriyor. Ben hiç bulaşmadığım ve sevmediğim halde, bıraktığı kitaplardaki yöntemler yüzünden, obsesyondan, ego patlamalarına, enerji karmaşasından, travmatik vakalara kadar birçok şey yaşayana şahit oldum. Baya bir zararı dokunmuş demek ki o dönemde de. Tehlikeli işler bunlar... :mshareketliifade195

Gönlü güzel insan öyle algılamadım sadece yanlışlığa sebebiyet vermemek için yazdım onu. Eyvallah. Hermetik konuları ben de araştırıyorum zümrüt tabletler ile ilgili araştırmalarım oldu. Bu konuda bilgi paylaşımı olursa en azından reiki alan canlar arasında olursa sevinirim. Eyvallah.

hayalayaz
18-10-2011, 21:56

ben BK ile tanıştığımda türkiyeye yeni gelmiştim (26 yaşındaydım) kimin kim olduğundan ve ne yaptığından haberim yoktu...
30 yaşında reikiye uyumlandığımda tekrar karşılaştık... benim reiki yolunda olduğumu öğrenince bu yolda ilerlemek istermisin diye sordu..ben de sıkıntılarımı anlattım..bana şu ritüelleri yaparsan iyi gelir dedi.. galiba bendeki potansiyeli o benden önce anladı ve bu potansiyeli kendi bilgileri ile doldurmak istedi..çünkü bana gel istanbula öğrencim ol dedi...bunların hermetik bilgiler olduğunu sonradan öğrendim..ama öğreninceye kadar zaten işin cıvığı çıkmıştı.. ben elimi değidirdiğim sobada fena halde yanmıştım..

hermetik veya okült konularında ile bunların dışında bilgim yok... kendi öğretmenim havai şamalarının yaptığı ritüelleri öğretti ama..bu bilgileri kullanacak ne yer var, ne insan nede zaman... ben reikilerimle mutluyum...cıs olanı bilmediği işe burun sokan bir insan olarak yeteri kadar acı çektiğimi düşünüyorum ve uzak duruyorum... çok merak edipte..elindeki bilgiyi hazmetmeden başka bilgi peşinde koşanı anlayamıyorum..

biraz da bizde de hata var tabii..bunlar övünülecek deneyimler değil ayrıca o günleri hatırlamak hala hoşumuza gitmiyor, dolayısı ile anlatmayı sevmiyoruz...
neyse geçti gitti çok şükür...