Orijinalini görmek için tıklayınız : Koşulsuz sevgi ne demektir
Koşulsuz Sevgi Ne Demektir ?
Koşulsuz sevgi yaşamımız boyunca karşılaştığımız insanları iyi - kötü diye ayırmadan, sorgulamadan sevebilmektir. Bu ayırıma girilerek oluşturulan sevgi bir çıkar ilişkisine dönüşebilir. Beni sev ki ben de seni seveyim gibi bir anlam çıkar ortaya. Marifet, asıl bizlere istemediğimiz davranışlarda bulunan insanları sevebilmektedir herhalde. Böylece bu insanların yaptıkları olumsuz davranışlar hakkında da düşünmelerini sağlayabilir ve onların gelişimine de katkıda bulunabiliriz. Bizler de gelişim katedip, bir üst şuur seviyesine yükselebiliriz.
Bize acı veren olaylar yaşatan insanları kötü diye anmak yanlış olabilir. Yaşadığımız acı veren, sıkıntılı durumlar bizim gelişmemize katkıda bulunabilecek olaylar olduğundan, bu olayları yaşatan kişiler de gönüllü olarak bu oyunun başrol oyuncuları olabileceğinden, belki de onlara canı gönülden teşekkür borçlu olabiliriz.
Koşulsuz sevgi yaşamımız boyunca karşılaştığımız tüm olayları iyi - kötü diye ayırmadan sevgi ile anabilmektir. "Tecrübe, insanın başına gelen şey değildir; o insanın başına gelenle ne yaptığıdır" (Aldous Huxley) cümlesinden de anlayabileceğimiz gibi, mutlaka yaşanan acı durumlardan ders çıkarmamız gerekmektedir. Belki de kötü olarak yorumladığımız bir olayın sonucunda, bilemediğimiz hayırlar vasıtası ile bu olayı kendimiz için avantajlı bir hale getirebilir, ayrıca da bu olaydan edindiğimiz tecrübe ile de bilgi düzeyimizi arttırabiliriz. Böylece olumsuz gibi görünen bir durumdan da iki önemli kar ile çıkabiliriz
alıntıdır..
Bize acı veren olaylar yaşatan insanları kötü diye anmak yanlış olabilir. Yaşadığımız acı veren, sıkıntılı durumlar bizim gelişmemize katkıda bulunabilecek olaylar olduğundan, bu olayları yaşatan kişiler de gönüllü olarak bu oyunun başrol oyuncuları olabileceğinden, belki de onlara canı gönülden teşekkür borçlu olabiliriz.
ben bunun doğru olduğuna inanıyorum hülya ablacım...
edabulut
14-11-2011, 20:45
ben bunun doğru olduğuna inanıyorum hülya ablacım...
ben de tamamen katılıyorum...bu arada sağolsunlar;öyle insanlardan öyle dersler aldım ki...
"sağolsunlar" diyorum,çünkü;
*öncelikle kendimi korumayı ve savunmayı öğrettiler bana..
*ikincisi,nasıl ayakta durabileceğimi ve ruh sağlımı nasıl koruyabileceğimi ...
ve son olarak da,bana doğrultulan silaha karşı çiçekle karşılık verdim ki,zat'ı muhteremlerin çoğunluğu,yaptıklarından dolayı hem utandı ;hem de sayemde "sevgi" ve "vicdan" ne demektir ?Bu kavramları öğrendiler tekrar...ve bi şekilde"insan"olduklarını hatırladılar gene :mshareketliifade108
tek bildiğim şu ki,"sevgi yoksunu"insanlar,"sevgisiz"kalmaya mahkumdurlar
Allah'ım kimseyi "sevgisiz" bırakmasın
:mel1
hayalayaz
14-11-2011, 21:35
ben de tamamen katılıyorum...bu arada sağolsunlar;öyle insanlardan öyle dersler aldım ki...
"sağolsunlar" diyorum,çünkü;
*öncelikle kendimi korumayı ve savunmayı öğrettiler bana..
*ikincisi,nasıl ayakta durabileceğimi ve ruh sağlımı nasıl koruyabileceğimi ...
ve son olarak da,bana doğrultulan silaha karşı çiçekle karşılık verdim ki,zat'ı muhteremlerin çoğunluğu,yaptıklarından dolayı hem utandı ;hem de sayemde "sevgi" ve "vicdan" ne demektir ?Bu kavramları öğrendiler tekrar...ve bi şekilde"insan"olduklarını hatırladılar gene :mshareketliifade108
tek bildiğim şu ki,"sevgi yoksunu"insanlar,"sevgisiz"kalmaya mahkumdurlar
Allah'ım kimseyi "sevgisiz" bırakmasın
:mel1
ablam sen bu ezberinide boz istersen... yaratılan herkes gelişir... herkes ama herkes hayatının bir noktasında doğruyu görür ve becerebildiği kadarıyla uygulamaya çalışır...
bizlerde burada, ve daha bir çok platformda... sürekli gelişmeye/değişmeye çalışıyoruz.. değişip gelişmeye çalıştıkça, her seferinde doğru olanın bu zamana kadar yapmış olduğumuzdan daha fazlası olduğunu görüyoruz... demekki gelişmek ve değişmek sınırsız..hayatımızın sonuna kadar değişeceğiz gelişeceğiz..bir şeyi bir kişi yapabiliyorsa herkes yapar...bu herkes kavramının içinde senin bahsettiğin insanlarda var...
bir çember düşün.. çemberin bir noktasında 2 kişi var... ikisi aynı anda yola çıkıyorlar...ama biri çemberin sağından gidiyor diğeri solundan gidiyor... dolayısı ile ikisininde yollarına çıkan farklı deneyimler oluyor... deneyimler farklı olunca geliştiğimiz yönlerde farklı oluyor... ama çember boyunca yürüyüp, başlangıç noktasına ulaşıldığında her iki kişide aynı deneyimlerden geçip aynı şekilde gelişmiş ve değişmiş oluyor..sadece değişik zamanlarda değişip gelişiyorlar...
herkes hayata değişip gelişmek için geliyor... bizler şanslı insanlarız... pc kullanabiliyoruz... ve bu sayede Türkiyenin çeşitli yerlerinde olmamıza rağmen birbirimize destek veriyoruz.. herkes aynı şansa sahip değil...veya akıl edemiyor... kendisine öğretilen doğruların yanlış olduğunun farkında değil...
bir şey daha söylemek istiyorum..bence sen o insanlara müteşekkir olmalısın... eğer onlar olmasaydılar..onlar seni bu kadar zorlamasaydılar..sen belkide burada... yani kişisel gelişim yolunda olmayacaktın... malum biz insanlar zora gelmedikçe kolaylığı aramıyoruz...
hiç kimseyi yargılama ablam olurmu... insanlar yaptıklarının kendilerine...ne kadar büyük bir zorluk yaşatacağını, hayatları boyunca öğrenemeseler bile...son dakikalarında gönül gözleri açılıyor...ve hayatları boyunca yaptıkları herşeyi film gibi seyrediyorlar/görüyorlar..işte o sırada yaptıkları yanlışları görüp ağlayan..ve gitmekten vazgeçip telafi etmek için vakit kazanmak isteyen çok insan var... bu yüzden... eğer yapabiliyorsak/becerebiliyorsak eğer mümkünse... kötülük yapan insanlara şevkat duyalım..çünkü onların son dakikaları anlatamayacağım kadar büyük bir vicdan muhasebesi ile geçiyor... onları yargıladığımızda, onlar için... onlar hiç bir zaman şöyle veya böyle olmayacaklar dediğimizde biz de çok iyi durumda olmuyoruz.. sevgiler..
hayalablacımdan alıntı :)
hiç kimseyi yargılama ablam olurmu... insanlar yaptıklarının kendilerine...ne kadar büyük bir zorluk yaşatacağını, hayatları boyunca öğrenemeseler bile...son dakikalarında gönül gözleri açılıyor...ve hayatları boyunca yaptıkları herşeyi film gibi seyrediyorlar/görüyorlar..işte o sırada yaptıkları yanlışları görüp ağlayan..ve gitmekten vazgeçip telafi etmek için vakit kazanmak isteyen çok insan var... bu yüzden... eğer yapabiliyorsak/becerebiliyorsak eğer mümkünse... kötülük yapan insanlara şevkat duyalım..çünkü onların son dakikaları anlatamayacağım kadar büyük bir vicdan muhasebesi ile geçiyor... onları yargıladığımızda, onlar için... onlar hiç bir zaman şöyle veya böyle olmayacaklar dediğimizde biz de çok iyi durumda olmuyoruz.. sevgiler
hayal ablacım bilmeyerek bana yol gösterdin çok teşekkürler...
ben kötü insanların hep kazandıklarına inanırdım.. kindar asla olmadım ama bana kötülük eden birine HAKKIMI HELAL ETMİYORUM demiştim.. sonra gerek burdan gerek vicdanımla muhasebemden bunu geri aldım.. çünki hepimiz bir yolcuyuz.. ben kendimi geliştime yolumu erken öğrendim .. çok şanslıyım belki ama onun ki daha zor olacak.. belki çok geç ... ama şuna inanıyorum ben bunu demesem de herkes bu dünyada birşeyleri yaşıyor.. gerek olgunlaşmak için gerek ders almak için.. ve Allah bu yolda her birimizi sınıyor.. çok şükür ki bunu farkettim sayenizde.. hepinize sonsuz teşekkürler... ben yolumu seçtim.. ve memnunum.. aynı zamanda kalpten gelen bir mutluluk yaşıyorum...
edabulut
15-11-2011, 19:12
hayal ablacımdan alıntıdır:
hiç kimseyi yargılama ablam olurmu... insanlar yaptıklarının kendilerine...ne kadar büyük bir zorluk yaşatacağını, hayatları boyunca öğrenemeseler bile...son dakikalarında gönül gözleri açılıyor...ve hayatları boyunca yaptıkları herşeyi film gibi seyrediyorlar/görüyorlar..işte o sırada yaptıkları yanlışları görüp ağlayan..ve gitmekten vazgeçip telafi etmek için vakit kazanmak isteyen çok insan var... bu yüzden... eğer yapabiliyorsak/becerebiliyorsak eğer mümkünse... kötülük yapan insanlara şevkat duyalım..çünkü onların son dakikaları anlatamayacağım kadar büyük bir vicdan muhasebesi ile geçiyor... onları yargıladığımızda, onlar için... onlar hiç bir zaman şöyle veya böyle olmayacaklar dediğimizde biz de çok iyi durumda olmuyoruz.. sevgiler..
hayal ablacım,canımsın
:Ö
çok haklısın ablacım..ben şanslıydım ki çok sevgi dolu bir ailede büyüdüm ve ailem önce sevmeyi öğretti bana..hep şu 3 günlük dünya diye düşünmüşümdür;neden insanlar birbirine sevgisizce yaklaşır,neden birbirini üzerler,neyi paylaşamazlar ki diye düşünürdüm...büyüdükçe öğrendim ablacım..
canım ablacım,hiçkimseyi ne din,ne ırk,nede farklı düşünceleri için yargılamam ve saygı duyarım...sadece benden fikir soran olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım ablacım..hem ne demişler:"her koyun kendi bacağından asılır"...
evet ablacım,bu tip insanlar için sadece üzülüyorum...umarım son dakkaya kalmadan onların da birşekilde gönül gözleri açılır
sevgiler
:mx
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.