PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalp Noktasından Sevgi Yayma Meditasyonu

Bellarado
29-10-2011, 15:03
Sizinle çok sevdiğim bir meditasyonu paylaşmak istiyorum. Hem çok kolaydır, hem de insanda güzel bir şeyler yapıyorum duygusu uyandırır.

Adı: Kalp Noktasından Sevgi Yayma (Bu adı ben uydurdum!!)

Kalp Noktasından Sevgi Yayma

Rahat bir şekilde oturun. Sırtınız dik olsun.
(Bu meditasyonu yatarak yapmak, imgeleme açısından zor.)

Bütünün en yüksek hayrı için çevrenize, evrene sevgi yaymaya niyetinizi dile getirin.

Bir süre nefesinize odaklanarak gevşeyin. Ben bunun için, normal nefesimi alırken 1, verirken 2, alırken 3, verirken 4,... alırken 9, verirken 10, diye sayıyorum. 10'a gelince başa dönüp 1'den başlıyorum.

Biraz gevşedikten sonra, asıl meditasyona başlıyoruz.

Birinci Döngü:
Derin bir nefes alırken taç çakranızdan içeri tüm evrenin ışıklarını, sevgisini, enerjisini içinize çektiğinizi hayal edin. Tüm bu enerji, taç çakranızdan aşağıya doğru kalbinize kadar insin. Kısa bir an kalbinizde bu enerjiyi hissedin. Sonra nefesinizi verirken aynı şekilde evrenin ışıklarının, sevgisinin, enerjisinin vücudunuzun içinde kalbinizden aşağıya doğru aktığını imgeleyin ve bırakın hepsi kök çakranızdan dışarı tüm dünyaya, Dünya Ana'ya aksın. Bu enerjinin kök çakranızdan dışarı genişleyen bir ışık huzmesi gibi dağıldığını imgeleyin.

İkinci Döngü
Sonra nefes alırken, bu sefer kök çakranızdan dünyanın ışıklarını, sevgisini, enerjisini içinize çektiğinizi hayal edin. Tüm enerji kök çakranızdan kalbinize kadar yükselsin. Kısa bir an kalbinizde bu enerjiyi hissedin. Sonra nefesinizi verirken aynı şekilde evrenin ışıklarının, sevgisinin, enerjisinin vücudunuzun içinde kalbinizden yukarı doğru yükseldiğini imgeleyin ve bırakın hepsi taç çakranızdan dışarı tüm evrene aksın. Bu enerjinin taç çakranızdan dışarı genişleyen bir ışık huzmesi gibi dağıldığını imgeleyin.

Yukarıdaki iki döngüyü istediğiniz kadar yapın. 3 kere, 5 kere... Ayrı ayrı da yapabilirsiniz, peş peşe de. Yani ya, önce yukarıdan alıp, aşağıya verdikten sonra, aşağıdan alıp yukarıya verin. Ya da birkaç kez yukarıdan alıp, aşağıya verin; sonra da birkaç kere aşağıdan alıp yukarıya verin.

En son kısımda ise yukarıdaki iki döngüyü birleştiriyoruz.

Son Döngü
Bu sefer, nefes alırken hem taç çakranızdan evrenin, hem de kök çakranızdan dünyanın tüm ışıklarını, sevgisini, enerjisini içinize çektiğinizi imgeleyin. Enerjiler, kök çakranızdan yukarıya, ve aynı zamanda taç çakranızdan aşağıya doğru, kalbinize kadar gelsin. Bir süre kalbinizde tutun bu enerjileri, onları kendi sevginizle, enerjinizle harmanlayın. Sonra nefesinizi verirken, kalp noktanızdan tüm evrene, dünyaya, aşağıya, yukarıya, her yana, bu sevgi, ışık ve enerjiyi yansıtın, yayın, dağıtın...

Öyle imgeleyin ki, sanki kalp noktanızdan her tarafa küre şeklinde yayılan bir ışık huzmesi var. Ve sizden her yana dağılıyor.

Bu son döngüyü de istediğiniz kadar tekrarlayın. 3 kere, 5 kere...

En sonunda, evrene, dünyaya, çevrenize sevgi, ışık gönderebildiğiniz için teşekkür edin.

Afiyet olsun....
:meditation

hayalayaz
29-10-2011, 15:05
teşekkür ederim sevgili bellerado yüreğine sağlık..:mel1