PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Affetmek sice nedir ?Sice gerklimidir?

Mustang
25-03-2009, 08:24
Bence affatmek çok önemli birşeydir ,affedemediklerimiz sırtımıza çok ağır yükler yüklerler ve biz gerksiz yere bu yüklerin altında eziliriz.
Affedmediğimiz kişinin bizim ne hissettiğimizden haberi bile olmaya bilir ve biz kendimizi boşu boşuna sıkıntıya sokarız .

Ben kendimle olan çalışmalarımda ne çok kişi ile yüz yüze gelip ne çok şeyi aştım bilemezsiniz.
Sıtımdaki ağırlıklardan kurtuldukça ne çok hafifledim ve neçok şeyi aştım .
Bu kolay olmadı ancak gerkli idi.
Bu konuda sizler ne düşünürsünüz merak ettim affettiğiniz veya affedemediğiniz kişler varmı.
Ben daha sonra kendiminkileri anlatacağım.:boxed14rt:

Stubborn
25-03-2009, 08:40
Gerçekten afetmek yuce bırsey bunu farkında yım ama bazen zorlanıoyrum her nekadar kın tutan bırı olmasamda iç dunyamdakı hayal kırıklıklarını dusundugum zaman bogazım dugumlenıoyr dılımle yuregım aynı seyı soyleyemeıor maelsef ama benım onumde suan buyuk bır sınav var hayatımın son 1 yılını sıkıntı ıcınde geçirmeme neden olan kısıyı ıcmde afetmem gereklıkı onun verdıgı sıkıntıdan kurtulabıleyım tanrım bana o guu verecek ınsallah ve ben bu sınavıda alnımın akıyla gececegım ınsallah

hayalayaz
25-03-2009, 13:05
affetmek insanın kendisiyle yüzleşmesinide beraberinde getiriyor, hepimiz iyi ve örnek .nsan olmaya o kadar zorlanmışızki, affedemediğimiz insanlara karşı beslediğimiz duygulardan rahatsız oluyoruz, ve hemen şu sözün arkasına sığınıyoruz" ama o bana şunu yaptı"

ben kayınpederimi affetme medisi yaptığım ve ona karşı hissettiğim duyguların adını koyduğumda, kendimden korktum.
hacin devesi gibi kinciyim. bana yapılan bir şeyi 80 sene unutmam, dakikası dakikasına hatırlarım, hele durduk yerde bir şey yapıldıysa, daha sonradan bana bu neden yapıldı diye sorularım olursa, o güne kadar aslında fark edipte üzerinde durmadığım, bana kötülük yapılmasına çanak tuttuğum için kendimede kızarım.bu noktada kendimi affetme ihtiyacıda çıkar ortaya hemde şu kelimelerle.." bana yapılanı görmezden gelecek kadar büyük bir aptallık ettiğim için kendimi affediyorum"
tabiiki aptal değilim., ama aptal insandan nefret ederim, bakın aslında fazla önemsemeden söylediğimiz basit bir "aptal" sözünün altından ne büyük ve yıkıcı bir duygu çıkıyor..

hecin devesi gibi kinciyim demiştim, öyle kolay kolay affedemem, hele hele affetiğim insanın, ben affettikten sonra hayatına bana hiç bir şey yapmamış gibi devam edeceğini düşündüğüm zamanlarda, " ohhhh beee ben affedeceğim, üzüldüğümle kalacağım, o soysuz hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edecek " diyordum. asla affetmem diyerek o kötü duyguları bir kat daha katmerliyordum.
AFFETMEK, kötülük yapan kişiyi yaptığının sorumluluğundan kurtarmaz, o yine yaptığının karşılığında bir şey yaşar, ilahi adalet mutlaka tecelli eder. biz affettiğimiz zaman sadece kendi zihnimizde inşa ettiğimiz hapishanenin kapısını açıyoruz, ve oraya hapsettiğimiz tüm insanlara gardiyanlık etmekten istifa ediyoruz. şöyle anlatayım.
zihnimize bir hapishane inşa ediyoruz, kinlendiğimiz, kırıldığımız, affedemediğimiz herkesi oraya hapsediyoruz, ve sürekli onların bize neler yaptıklarını düşünerek hapishaneden kaçmalarını önlüyoruz, onlara gardiyanlık ediyoruz..suçlular hapishade., peki gardiyan nerede? eh oda suçlular kaçmasın diye hapishanenin içinde bekliyor, suçlular uyuyor dinleniyor, ama gardiyan onların kaçmasını önlemek için gece gündüz nöbet tutuyor..( çok kırıldıysak rüyalarımızda da o insanlarla uğraşıyoruz) bunları öğrenip kendime yaptığım kötülüğü görünce, hapishanenin kapılarını açtım, o an için affedebildiklerimi affettim, affedemediklerimi özgür bıraktım( buna şartlı tahliyede diyebiliriz. )
arada asit testi yaparım affedebildiklerimi gerçekten affettimmi diye, çünkü kinci olmak, bir başkasının kötülüğünü istemenin iyi bir şey olmadığı öğretildi bize, o insandan bahsederim, veya onun en iyi yerde olduğunu hayal ederim, eğer içim sızlamıyorsa, onu gerçekten affetmişim demektir.
içim sızlıyorsa, kendimi hiç yargılamadan kin tutmanın benim bana çokta faydalı olmayan bir yönüm olduğunu kabul eder, tekrar affetme çalışması yaparım. eğer affedemiyorsam özgür bıraktım derim, affedinceye kadar özgür bırakma çalışmalrı yaparım, ama kendimi zorlamadan, ne zaman kendimi hazır hissediyorsam affetme çalışmasını o zaman yaparım, çünkü bu işler kendini zorlayarak olmuyor, tek dikkat ettiğim şey, o insanın bana yaptıkları aklıma gelirse, oturup o bana şunu yaptı, bunu yaptı diye düşüncelere boğmam kendimi hemen kalkar bir şeylerle oyalanırım..
affetme çalışmaları yaptıktan sonra. içim rahatlar, hayat yolumda yapmak istediğim ne varsa onları yapmak için gönlüm rahat, zihnim dinç bir şekilde yoluma devam ederim.

Perilice
25-03-2009, 13:15
:s1 (23): Ben hiç kimseye kin nefret duymuyorum affediyorum yaradanıma havale ediyom gerçi bana yaptıklarına karşılık onlarında sıkıntılara düştüğünü görünce üzülüyorum ama nedense nefret kin duymuyorum en son da benim kulağım için hep laf diyen dünürlerimi engelleyen yengemin işitme sorunu yaşadığını duydum ama üzülldüm fakat genede iyileşmesini diledim bunu neden yaptım ben bile bilemiyorum...

Fakat son 3 yıldır affedemediğim kişiler olmaya başladı bunların başında kendim geliyorum , ikincisi olarak kızkardeşim , üçüncü olarak ta babam annemin ölümünü kabullenemeyişimden ister istemez affedemedim ama babamla kızkardeşimi bu sene affettim en son kendim kaldım bir türlü kendimi affedemiyom :mshareketliifade203

Antuza
25-03-2009, 13:23
Gelişimimizde ve hayatımızda affetmenin yeri çok önemli gerçekten...

Affedemediğimiz insanlar sırtımızda yükler oluşturur ve biz o yükler sayesinde önümüzü göremeyecek hale geliriz...Oysaki o yükleri bıraksak doğrulacağız,nefes alacağız ve çevremize bakacağız...

Ben kendi adıma birçok kişiyi affettim hayatımda...
Mesela bazı insanlarla sürekli yaşamak zorundasınız ve o kişilerle aranız iyi değil...Ben yaşadım bu durumu çok yakın olduğum birine karşı hiç olumlu duygular beslemiyordum...İyi birşey bile yapsa sinir oluyordum...Aramız çok kötüydü ve geçen sene o kötü durum tavan yaptı...Sonra düşünmeye başladım,bende nerede hata var?,elbetteki benimde hatalarım olmuş olabilirdi...Ve kendi yaptığım hataları görüp,onun yaptığı hatalar da affedip hayatıma devam ettim...Şimdi nemi oldu?
Aramız gayet güzel son bir yıldır...Artık onun yaptığı olumsuzlukları farketmiyorum bile...Bazı zamanlarda onu savunuyorum insanlara...En önemliside kişilerin davranışları sizin aynanızdır...Ben ona karşı olumsuz duygular düşündüğümden ötürü bana yansıma olumsuzdu...Bu sene ilk defa doğum günümü önemsedi,hep annem planlardı bu sene o planladı...Pastamı aldı,özendi falan...Beklemiyordum gerçekten...

Yani karşınızdakileri affetmek size güzen bir yansıma kazandırır...

Affedemediklerimde var,hatta geçen gün üzerinde baya bir çalışma yaptığım kişiyi halen affedemediğimi gördüm...Buda tabii ilişkilerime çok yansıyan bir durum...Amaaan artık bıraktım onu,umurumda değil derken ve onu zerre kadar düşünmezken sağolsun karşıma kendi çıktı ve dur beni daha affedemedin dedi resmen...Tamam böyle demedi sözel olarak ama yaptığı davranışlarla ve tavırlarına bu kadar gıcık olmamla demiş bulundu neredeyse...
Bu ara ona affetme çalışması yapmayı düşünüyorum...

Affedin ve sırtınızdaki yüklerden kurtulun...Güzel ve olumlu bir yansımanız olsun...:yc46nm18LX0wKIxTjY7

PRENSES
25-03-2009, 13:32
Ben bunu başardım,affettim ve bağışladım şimdi daha huzurluyum ve mutluyum:)

Yesil
25-03-2009, 14:16
ne kadar doğru şeylerden bahsetmişsiniz ama bir o kadar da zor.yapamıyorum çok canım yandığından dediğiniz gibi affedemiyorum ben ama serbest bırakmayı deniyorum.ablamın dediği gibi serbest bırakıp düşünmesekte bi şekilde rüyalarımda görüp yine etkileniyorum sonra da serbest bile bırakamadığımı farkediyorum.acılar hiç ilk an ki tazeliğiyle durmuyor hafifliyor ama kin bitmiyor nedense zamanla bunu başarabilrsem affedebilirsem kendimce öyle büyük bir aşama kaydedicem ki bu benim mucizem olmuş olcak bir nevi umarım ben de başarabilenler grubuna dahil olurum böyle bir konu açıp bizi aydınlattığınız için ayrıca teşekkür ederim arkadaşlar.

hayalayaz
25-03-2009, 14:27
ne kadar doğru şeylerden bahsetmişsiniz ama bir o kadar da zor.yapamıyorum çok canım yandığından dediğiniz gibi affedemiyorum ben ama serbest bırakmayı deniyorum.ablamın dediği gibi serbest bırakıp düşünmesekte bi şekilde rüyalarımda görüp yine etkileniyorum sonra da serbest bile bırakamadığımı farkediyorum.acılar hiç ilk an ki tazeliğiyle durmuyor hafifliyor ama kin bitmiyor nedense zamanla bunu başarabilrsem affedebilirsem kendimce öyle büyük bir aşama kaydedicem ki bu benim mucizem olmuş olcak bir nevi umarım ben de başarabilenler grubuna dahil olurum böyle bir konu açıp bizi aydınlattığınız için ayrıca teşekkür ederim arkadaşlar.

eft yap ablam. artık eskisi gibi değil, eskiden biz bir dizi mediler yapardık, bir yandan onların bize yaşattıklarına odaklanıp affedememenin acısı içimizi kavururken diğer yandan affediyorum demek zordu, şimdi eft yapıp, duygunun içine fazla girmeden çözüldüğünü görüyoruz

ben ......( kişinin adını söylüyorum) affedemediğim için kendimi seviyorum,onaylıyorum ve kabul ediyorum diyerek başlıyorum
işe sonrası zaten çorap söküğü. kişilerin sana neler yaptığına değil, onları affederek, senin ne kadar özgür olacağına odaklan

Yesil
25-03-2009, 14:40
teşekkür ederim ablacım deniycem

Mustang
27-03-2009, 07:54
:argue15rx:İşte kendimle affetme çalışmaları yaparkenki halim ancak ben kendimi tokatladım ne çok affedemediğim kişyi içimde birktirmişim.Ben çözdükçe diptekilerde çıktı ve kocaman bir yıkım alanı gibi oldu iim .Ben listemi yaptım ve başladım EFT ye çok faydasını gördüm temizlik yapmadan serbeset bırakmanız zor olabiliyor bazen direçde gösteriyorsunuz ancak sorunu halledince affetmek çok kolaylaşıyor.

Bende derin kırgınlıklar vardı ve deve kini içimi çok acıtıyordu .Bunlarla çok uğraştım ve sonuç bir çoğunu sırtımdan attım ne çok ağırlık yapmışlar meğer...Artık ne yapmam gerktiğini biliyorum olay yeni iken olaya EFT yapıyorum içimde biriktirmiyorum serbest bırakıyorum.aslında kendime iyilik etmiş oluyorum .Sürekli onları taşımak yerine kendime vakit ayırıyorum...

Perilice
27-03-2009, 09:40
Ablacım evet affetmek çok güzel ama aynı hatayı hep üst üstte yapıyorlar ben affettikçe onlar bunu anlamıyor kendilerini hep haklı görüyorlar benim derdim burda başlıyor bana yardım et ablacım bu insanlara ne yapmam gerekli küs deme ben küsmesini pek beceremem

ZİŞAN
27-03-2009, 13:43
Bende şuanda yaptığım bir kafasızlığımı af etmeye çalışıyorum...
bana yapılan bir şeyde önce kendimde hatayı arayorum ve kendimi suçluyorum çünkü ben izin vermeseydim o kişi asla bana yaptığını yapamazdı...Onun için şuanda bana yapılan şeyi kendime mal edip karşımdakini değil kendimi af etmeye çalışıyorum...
Başkalarının bana yaptığını çabuk af ediyorum ama kendi kendime ve karşımdakine yaptığım hatayı bir türlü af edemiyorum...Şimdi bundan mutevvelit büyük bir sıkıntıdayım..:oyyy:

Perilice
27-03-2009, 14:00
Bende şuanda yaptığım bir kafasızlığımı af etmeye çalışıyorum...
bana yapılan bir şeyde önce kendimde hatayı arayorum ve kendimi suçluyorum çünkü ben izin vermeseydim o kişi asla bana yaptığını yapamazdı...Onun için şuanda bana yapılan şeyi kendime mal edip karşımdakini değil kendimi af etmeye çalışıyorum...
Başkalarının bana yaptığını çabuk af ediyorum ama kendi kendime ve karşımdakine yaptığım hatayı bir türlü af edemiyorum...Şimdi bundan mutevvelit büyük bir sıkıntıdayım..:oyyy:

Aynı sıkıntı bende de mevcut

dyg
27-03-2009, 15:06
affetmek büyüklüktür.içinizi kinle,nefretle doldurmayın zararlı çıkarsınız..içinizi köreltirsiniz olumsuz ne varsa kendinize çekersiniz..serin olun yumuşak olun:)
amaaan deyip geçin=) güzel insan olun..her şeyin güzelini seçin..

ZİŞAN
27-03-2009, 16:10
affetmek büyüklüktür.içinizi kinle,nefretle doldurmayın zararlı çıkarsınız..içinizi köreltirsiniz olumsuz ne varsa kendinize çekersiniz..serin olun yumuşak olun:)
amaaan deyip geçin=) güzel insan olun..her şeyin güzelini seçin..

Kesinlikle katılıyorum ama önemli olan bunun ne kadarını uyguladığımızı düşünmek...Yani uygulayabiliyormuyuz.?

Mustang
28-03-2009, 07:30
Ben yıllarca kişileri affettim ve sonuç benini tekrar tekrar incitmeleri oldu ,ancak yanlış bende idi çünki temizlik çalışmaları yapmadan affetmek bir şey değiştirmiyor .

Ben EFT ile tanışınca bir çok şeye EFT yaptım ve gördümki sorunu kökünden halledince tekrardan kurtuluyorsunuz ve sebest bırakmanızda kolaylaşıyor ...

Ben eskiden beni kızdırdıklarında basardım bedduayı ve ettiğim beddualarda tutardı .Bu ara ettiğim bedduaların bir kısmı tuttu ve bende çözemediğim konulara çağrışım yaptı ve bu konular üzerinde EFT yapmam gerekiyor.

Artık beddua etmiyorum bazen ağazımdan kaçsada hemen iptal diyorum .Kendimi onun kötü enerjisine bırakmıyorum.Ancak dipteki yıkılmamışlar hala canımı acıtıyor ve bunlar la ilgili çalışma yapmam gerekiyor ve onlar hakkında ettiğim bedduaları hala iptal etmiyorum .Bu konulara EFT yapıp sonra serbest bırakmalıyım ki affetmem kolay olsun.

hayalayaz
28-03-2009, 08:08
sana ve bana kolay gelsin mustangcığım, dün gece uyumadım ve bende senin gibi bahar temizliği yapmaya karar verdim.. oooohhhhh şöyle mis gibi havalandıralım zihinlerimizi..rahatlıyalım safamız olsun..