PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayallere baraj kurmak!

hayalayaz
02-10-2011, 17:24
Hayallere baraj kurmak!
Güneşe karşı baraj kurulur mu hiç? Nehirler başka gezegenleri aydınlatabilir mi? Toprağın su gibi akarak okyanuslarda derin vadiler yarattığını gördünüz mü ya da?

[Only Registered Users Can See Links]

Ben görmedim. Düşündüm sadece, nasıl olur diye? Zihnimde canlandırmaya çalıştım. Heybetli tabiatın, büyük güçleri rolleri değişirse ne olur diye düşündükçe fantastik bir hal alıyor yaşamak. Su üstünde yürümek. Toprak nehirlerde kürek çekmek. Işıktan evlerde oturmak.
Bence güzel olurdu.
Hayal kurmak güzeldir.
[Only Registered Users Can See Links]

Fantastik hayaller kurmak daha da güzeldir. Alice Harikalar Diyarında belki de bu yüzden hala büyük ilgi görüyor. Avatar filmi fantastik dünyasıyla bilinçaltımızı büyüleyerek bu kadar büyük ilgi görüyor belki. Bilmiyorum. Ancak bildiğim bir başka şey var ki; hayat hayallerinizi sınırlamak üzerine dönüyor.

Hayal dünyası geniş senaristlerin, algısı gelişmiş yönetmenlerin, büyük oyuncuların kollektif illüzyonlarına koşa koşa giderken ne kadar da sınırlı yaşıyoruz hayatı değil mi?

Hayal dünyamı canlı tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Kainatın her insan gibi bana da bahşettiği ve hiç bir sınırı olmayan bu yetenek için her gün şükrediyorum. Uçsuz bucaksız; içine dünyalar, yıldızlar, evrenler sığdırabilmeye imkan veren bu insani özelliği keyifle kullanıyorum fırsat buldukça.

Zihnimizde canlanlandırabildiğimiz bu küçük kısa filmler o kadar keyif verici ki, o minicik sürede asırlık mutluluklar yaşayabilirsiniz dilerseniz.
Size Polyannacılık oynayın demiyorum. Hele hele “Secret” hiç demiyorum. Zira hayatın gerçekleri gibi bu hayallerin içinde de acılar, hüzünler olabilir. Öte yandan algıladığımız yaşam zaman zaman esir ederek, zaman zaman serbest bırakarak sürmekte.

Hayal etmek gibi bir yeteneği kullanmamak aptallık gibi geliyor bana. Eşyanın tabiatına aykırı. Aşkın en güzelini hayal edin, işin en güzelini hayal edin, gülümsemenin en büyüğünü hayal edin. Bence hayal ettikçe yaşarsınız. Hayal ettikçe sahip olursunuz. Niye böyle oldu demek yerine, nasıl olmalı diye hayal edin bence.

Hayal etmek güzeldir. Hayalleri gerçekleştirmek daha da güzeldir.
Hayallerinize baraj kurmayın, varsa yıkın o barajları.
Hayal akar, yolunu bulur.

Bülent Turgut
14.06.2011

nazan erten
02-10-2011, 20:47
:))) etmeye başladım bileee .saol hayal:)

hayalayaz
02-10-2011, 21:35
neden ben! demek yerine kendime ben nasıl demeye başladığımdan beri yaşamımda olan her şey benim istediğim gibi ve benim istediğim ölçüde ivme kazandı...

aslında ben.... nasıl demeden önce neden ben..de diyorum ama bunu söylerken neden ben( ! ) olarak değil neden ben ( ? ) olarak söylüyorum...
anlamak için soru işaretiyle soruyorm..

peki her zaman anlıyormuyum? hayır... bu soruyu sorduğumda cevabın geleceğinden eminim ne zaman isterse o zaman gelsin diyerek yoluma şimdi ben nasıl ? diye sorarak devam ediyorum...

kendime zihinsel bir navigasyon cihazı icat ettim. henüz bir kaç arabanın dışında hiç navigasyon cihazı görmedim nasıl kullanılacağından da hiç haberim yok... bu yüzden yanlış mantık yürüttüysem affola...

bana göre navigasyon cihazı şöyle çalışmalı..önce onunla nerede olduğumu hangi noktada durduğumu belirlemeliyim.. diye düşündüm..

yani.. kurmak istediğim hayalin duygusal...zihinsel ve fiziksel olarak neresindeyim?? çoğu zaman cevap ne bileyim ben... oluyor.. bu noktada oturuyorum ve yazmaya başlıyorum... ben bu hayalin gerçekleşmesini istiyorum ama...diyerek yazmaya başladığımda sandıktaki saklı sepetteki moklu çıkıyor ortaya...annemin söylemleri..babamın ekledikleri toplumun yaptığı mokyedi başılıklar eh benim ellerim armut toplamıyor ya....akıllı kadınımdır..mutlaka eklemişimdir onlarınkinin üzerine bir kaç pırlanta gibi vecize.. ve inanca dönüştürmekte çok başarılı olduğum için hiç üşenmeden bunuda başarmışımdır...kendimi çok iyi bilirim ve takdir ederim..

ne varsa ortaya döktükten sonra oturup, hiiiç üşenmeden teeeek tek çalışıyorum... üzerinde önce navigasyon cihazındaki yanlış yola gitmemi sağlıyan tüm işaretleri resetliyorum... (herhalde navigasyon cihazlarıda resetleniyordur ) değilmi.. eğer reset atılamıyorsa benim navigasyon cihazı asrın icadı ben istediğim zaman reset atıyorum kardeşim.. duygusal, zihinsel,fiziksel ve ruhsal olan tüüüüm verilerini resetledikten sonra..

tekrar bulunduğum noktayı söylüyorum dedikya benim navigasyon cihazı asrın cihazı diye... hem yazmaktan anlıyo..hem sesten..hemde görsel olan tüm verilerden... nötr'sem ekranda beeeeembeyaz bir sayfa var demektir...

şimdi sıra navigasyon cihazına nereye gitmek istediğimi söylemekte... önce soruyorum.. tam olarak nereye gitmek istiyorum.. hayalimi bir araba olarak düşünüyorum....zihnim/bilinçaltım da navigasyon cihazı... nereye gitmek istediğimi söylerken gözlerimi kapatıyorum son kareye..olmak istediğim duruma/yere odaklanıyorum.. zihinsel olarak...hayalimin gerçekleştiği son karenin bana neler hissettirdiğine bakıyorum, bu duyguya bir isim veriyorum... fiziksel olarak onun varlığını vücudumda nasıl duyumsadığıma bakıyorum..fiziksel olarak neler duyumsuyorsam isim veriyorum.. ruhsal olarak....vs hepsine isim verdikten sonra... derin bir nefes alıyorum ve veriyorum..bunu yaparak navigasyon cihazıma hadi bakalım beni istediğim yere en güzel yollardan kolayca ulaştıracağını biliyorum diyorum... çünkü dedikya benim navigayon cihazı asrın icadı diye...hemen yol haritasını çiziveriyor...hemen yapmadıysa sorun değil en güzel haritayı çizeceğini biliyorum hiiiç üşenmeden en son kareyi tekrar tekrar imgeliyorum..

bu arada mantık denen hilebaz araya girerse güzeeeel bir kelimeyle gönderiyorum..navigasyon cihazıma sen yoluna devam et güzelim ben sana güveniyorum diyorum..

sonuç... sonuçmu? bu güne kadar istediğim her şey... istediğim gibi oldu..şimdi sıra hayalleri biraz daha büyütmeye geldi galiba...

hepinize saygılı sevgiler ve renkli... neşeli ve mutlu hayaller dilerim...

filiz
02-10-2011, 21:36
Teşekkür ederim ablam.. Çok güzel.. Bir yerde okumuştum '' Bilgi sınırlıdır ama hayaller sınırsızdır '' diye :)

filiz
02-10-2011, 21:46
Hayal kurmaya bayılırım ,hele istemekten hiç bıkmam .. Ama navigasyon cihazım yok . :( Süper bir teknik yapmam lazım bunu ... :; :73e4317106059nd:

hayalayaz
02-10-2011, 22:05
Hayal kurmaya bayılırım ,hele istemekten hiç bıkmam .. Ama navigasyon cihazım yok . :( Süper bir teknik yapmam lazım bunu ... :; :73e4317106059nd:

sen navigasyon cihazının yok olduğunu sanıyorsun..var aslında :2083

gizdüşüm
02-10-2011, 22:15
Soruları sormaya başlamak da iyi galiba. Son günlerde ne soru sorduysam, cevaba odaklandıysam,içimde ya da dışımda cevapları görmeye almaya kabul etmeye başladım. Bu iyi bişy diye düşünüyorum.

Ablam asrın icadını sen mp3 e o güzel huzur veren sesinle kayıtetsen bence harika olur. Hoşuma gitti yöntem sırf yazdıklarınla bile çalışmayı aeçiyorum fakat, işin içine senin sesin ve enerjin de girdi mi bir başka oluyor. Çekim yasası beceremediğim kalıplarımla başedemediğim zamanlarda senin çekim yasası mp3 ünü dinleyerek medi yaparak, ben 3 yıl önce ücretsiz bilgisayarlı muhasebe kursu kazanmıştım. İnternetten kazanmıştım ve gidip Şişli deki kurs merkezinde eğitim almıştım. Çevremdeki herkes çok şaşırmıştı. Ders arkadaşlarım her biri 600 tl ödemişti ozamanlar o kurs için. Yeri gelmişken yine teşekkür ederim. O kadar büyük bir minnet duygum var ki sana karşı inan tarifi bile çok zor. Herşey için teşekkür ederim.

hayalayaz
02-10-2011, 22:23
canım benim meditasyonlar hazırlamayı düşünüyorum ama artık ücretli olsa da bende verdiğim zamanın ve emeğin karşılığını alsam diye düşünüyorum ama hayal ayazda işi paraya döktü diye düşünülecek diye çekiniyorum..önce bu çekincelerimi nötrlemem gerekiyor navigasyon cihazımı resetleyip... şimdilik bu konuda kendimle ilgili çalışmalar yapıyorum..

Küfkedisi
03-10-2011, 03:05
neden ben! demek yerine kendime ben nasıl demeye başladığımdan beri yaşamımda olan her şey benim istediğim gibi ve benim istediğim ölçüde ivme kazandı...

aslında ben.... nasıl demeden önce neden ben..de diyorum ama bunu söylerken neden ben( ! ) olarak değil neden ben ( ? ) olarak söylüyorum...
anlamak için soru işaretiyle soruyorm..

peki her zaman anlıyormuyum? hayır... bu soruyu sorduğumda cevabın geleceğinden eminim ne zaman isterse o zaman gelsin diyerek yoluma şimdi ben nasıl ? diye sorarak devam ediyorum...

kendime zihinsel bir navigasyon cihazı icat ettim. henüz bir kaç arabanın dışında hiç navigasyon cihazı görmedim nasıl kullanılacağından da hiç haberim yok... bu yüzden yanlış mantık yürüttüysem affola...

bana göre navigasyon cihazı şöyle çalışmalı..önce onunla nerede olduğumu hangi noktada durduğumu belirlemeliyim.. diye düşündüm..

yani.. kurmak istediğim hayalin duygusal...zihinsel ve fiziksel olarak neresindeyim?? çoğu zaman cevap ne bileyim ben... oluyor.. bu noktada oturuyorum ve yazmaya başlıyorum... ben bu hayalin gerçekleşmesini istiyorum ama...diyerek yazmaya başladığımda sandıktaki saklı sepetteki moklu çıkıyor ortaya...annemin söylemleri..babamın ekledikleri toplumun yaptığı mokyedi başılıklar eh benim ellerim armut toplamıyor ya....akıllı kadınımdır..mutlaka eklemişimdir onlarınkinin üzerine bir kaç pırlanta gibi vecize.. ve inanca dönüştürmekte çok başarılı olduğum için hiç üşenmeden bunuda başarmışımdır...kendimi çok iyi bilirim ve takdir ederim..

ne varsa ortaya döktükten sonra oturup, hiiiç üşenmeden teeeek tek çalışıyorum... üzerinde önce navigasyon cihazındaki yanlış yola gitmemi sağlıyan tüm işaretleri resetliyorum... (herhalde navigasyon cihazlarıda resetleniyordur ) değilmi.. eğer reset atılamıyorsa benim navigasyon cihazı asrın icadı ben istediğim zaman reset atıyorum kardeşim.. duygusal, zihinsel,fiziksel ve ruhsal olan tüüüüm verilerini resetledikten sonra..

tekrar bulunduğum noktayı söylüyorum dedikya benim navigasyon cihazı asrın cihazı diye... hem yazmaktan anlıyo..hem sesten..hemde görsel olan tüm verilerden... nötr'sem ekranda beeeeembeyaz bir sayfa var demektir...

şimdi sıra navigasyon cihazına nereye gitmek istediğimi söylemekte... önce soruyorum.. tam olarak nereye gitmek istiyorum.. hayalimi bir araba olarak düşünüyorum....zihnim/bilinçaltım da navigasyon cihazı... nereye gitmek istediğimi söylerken gözlerimi kapatıyorum son kareye..olmak istediğim duruma/yere odaklanıyorum.. zihinsel olarak...hayalimin gerçekleştiği son karenin bana neler hissettirdiğine bakıyorum, bu duyguya bir isim veriyorum... fiziksel olarak onun varlığını vücudumda nasıl duyumsadığıma bakıyorum..fiziksel olarak neler duyumsuyorsam isim veriyorum.. ruhsal olarak....vs hepsine isim verdikten sonra... derin bir nefes alıyorum ve veriyorum..bunu yaparak navigasyon cihazıma hadi bakalım beni istediğim yere en güzel yollardan kolayca ulaştıracağını biliyorum diyorum... çünkü dedikya benim navigayon cihazı asrın icadı diye...hemen yol haritasını çiziveriyor...hemen yapmadıysa sorun değil en güzel haritayı çizeceğini biliyorum hiiiç üşenmeden en son kareyi tekrar tekrar imgeliyorum..

bu arada mantık denen hilebaz araya girerse güzeeeel bir kelimeyle gönderiyorum..navigasyon cihazıma sen yoluna devam et güzelim ben sana güveniyorum diyorum..

sonuç... sonuçmu? bu güne kadar istediğim her şey... istediğim gibi oldu..şimdi sıra hayalleri biraz daha büyütmeye geldi galiba...

hepinize saygılı sevgiler ve renkli... neşeli ve mutlu hayaller dilerim...

yine 'neden ben'lere takılmışken ben ,sen bana öyle güzel yol gösterdin ki bu mesajınla hayal ablacım...çok sağol...

Mahir
03-10-2011, 09:51
Zaten HES lere karşıyım :)

Baraj maraj istemiyok...

Hayal konusuna gelince Gerek bir hayal kurmayı yeni yeni öğreniyorum.

eyvallah