PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : jes için EFT Günlüğü

hayalayaz
29-09-2011, 15:28
jesciğim sana sormadan eft günlüğü açtım ama bu çalışma uzun soluklu olacağa benziyor, doneleri ve gelişmeni toplu halde görmenin iyi olacağnı düşündüm..

hayalayaz
29-09-2011, 15:42
ben diğer bölümde yazdığın mesajı pc me kopyaladım... orada kendini boşlukta hissettiğini hamilelik psikolojisi olduğunu düşündüğünden bahsetmişsin...eşinle ilgili soruna çalışmaya başladık hep beraber... istersen onunla ilgili çalışma durumuna şifa verirken senin boşluk duyguna ve yeni doğumun getirdiği duruma eft yapalım..

ben sana örnek olarak bir cümle oluşturayım sen onu stediğin gibi dönüştürebilirsin...

önce bu boşluk duygusuna 0 ile 10 sayılarının olduğu bir skala düşün...yaşadığın boşluk duygusunun ve yeni doğumun getirdiği durumun bu skalada kaç şiddetinde olduğuna karar ver... 0 en az 10 en yüksek şiddet olsun...

eft yapmaya bu duygularını derecelendirerek başla...diyelim ki 8 derecede yaşıyorsun bu duygu yoğunluğunu veya boşluğu yeni doğumun getirdiği duyguları... bunu bir kenara yaz..şu cümle ile eftye başla..

yaklaşık 1 yıldır içimde büyük bir boşluk hissediyorum...gerçekleştirdiğim yeni doğumun bu boşluğu derinleştiren duygular yaşattığını sanıyorum, buna rağmen kendimi derinden seviyorum..kabul ediyorum ve onaylıyorum...

böyle başla...gerçek sebep bu değilse eft turu tamamlanmadan önce gerçek duygu veya sebep ortaya çıkar, onunla devam edersin..hiç bir şey çıkmazsa bu olumlamayla 0 a ulaşıncaya kadar çalış olurmu..bu günlük bu kadar yeter..çok üzerine gitmeyelim... çok üstüne gidersen bıkabilir kendini bloke edebilirsin... yalnız değilsin biz yanındayız..bebişi benim için kokla...sevgiler

jes
30-09-2011, 16:15
jesciğim sana sormadan eft günlüğü açtım ama bu çalışma uzun soluklu olacağa benziyor, doneleri ve gelişmeni toplu halde görmenin iyi olacağnı düşündüm..

Çok teşekkür ederim Hayal ablacım :flowesBen de bundan sonra önceden açmış olduğum günlük üzerinden gelişmelerimi yazmaya devam etmeyi düşünüyordum ki senin bana bir günlük açtığını gördüm ve çok daha mutlu oldum. Gerçekten iyi ki varsın Hayal abla ve sitedeki tüm arkadaşlar, sizler de iyi ki varsınız. Bana çok destek oluyorsunuz, sizlerin desteğiyle her şey daha da iyi olacak inşallah..

Ares
30-09-2011, 16:16
EFT nedemek ?

Sev'gi
30-09-2011, 16:22
EFT nedemek ?

[Only Registered Users Can See Links]
burdan bakabilirsin...

gokksu
30-09-2011, 16:22
EFT
türkçesi duygusal arınma tekniği olarak çevrilen
etkili bir kişisel gelişim tekniğidir.
formda çok gelişmiş kaynaklar ve örnekler bulabilirsin
bakınız [Only Registered Users Can See Links]

jes
30-09-2011, 16:35
ben diğer bölümde yazdığın mesajı pc me kopyaladım... orada kendini boşlukta hissettiğini hamilelik psikolojisi olduğunu düşündüğünden bahsetmişsin...eşinle ilgili soruna çalışmaya başladık hep beraber... istersen onunla ilgili çalışma durumuna şifa verirken senin boşluk duyguna ve yeni doğumun getirdiği duruma eft yapalım..

ben sana örnek olarak bir cümle oluşturayım sen onu stediğin gibi dönüştürebilirsin...

önce bu boşluk duygusuna 0 ile 10 sayılarının olduğu bir skala düşün...yaşadığın boşluk duygusunun ve yeni doğumun getirdiği durumun bu skalada kaç şiddetinde olduğuna karar ver... 0 en az 10 en yüksek şiddet olsun...

eft yapmaya bu duygularını derecelendirerek başla...diyelim ki 8 derecede yaşıyorsun bu duygu yoğunluğunu veya boşluğu yeni doğumun getirdiği duyguları... bunu bir kenara yaz..şu cümle ile eftye başla..

yaklaşık 1 yıldır içimde büyük bir boşluk hissediyorum...gerçekleştirdiğim yeni doğumun bu boşluğu derinleştiren duygular yaşattığını sanıyorum, buna rağmen kendimi derinden seviyorum..kabul ediyorum ve onaylıyorum...

böyle başla...gerçek sebep bu değilse eft turu tamamlanmadan önce gerçek duygu veya sebep ortaya çıkar, onunla devam edersin..hiç bir şey çıkmazsa bu olumlamayla 0 a ulaşıncaya kadar çalış olurmu..bu günlük bu kadar yeter..çok üzerine gitmeyelim... çok üstüne gidersen bıkabilir kendini bloke edebilirsin... yalnız değilsin biz yanındayız..bebişi benim için kokla...sevgiler

Yukarıdaki cümlelerle EFT yapmaya başladım, biraz rahatlama hissediyorum ama aklıma şunlar geldi: içimdeki boşluğun sebebi, bağımlılık duygusu yani bundan bir sene öncesine kadar hep birilerine bağımlı bir hayat sürüyordum ama yaklaşık bir sene önce, artık bağımlı bir hayat sürmemeye karar vermiştim ama bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağımı da bilmiyordum, yani bir bağımlılıktan başka bir bağımlılığa geçmek istemiyordum. İşte bu süre zarfında ne yapacağını bilemez bir halde, içimde boşluk hissetmeye devam ettim.

"İlişkilerimi bağımlı olarak yaşamama rağmen ve bu bağımlılık duygumun içimde büyük bir boşluğa neden olmasına rağmen, kendim olmayı tercih ediyorum, kendimi derinden seviyorum.. Kabul ediyorum ve onaylıyorum.."

Şimdi, bu cümle ile EFT ye devam etsem nasıl olur acaba?

hayalayaz
30-09-2011, 16:51
Yukarıdaki cümlelerle EFT yapmaya başladım, biraz rahatlama hissediyorum ama aklıma şunlar geldi: içimdeki boşluğun sebebi, bağımlılık duygusu yani bundan bir sene öncesine kadar hep birilerine bağımlı bir hayat sürüyordum ama yaklaşık bir sene önce, artık bağımlı bir hayat sürmemeye karar vermiştim ama bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağımı da bilmiyordum, yani bir bağımlılıktan başka bir bağımlılığa geçmek istemiyordum. İşte bu süre zarfında ne yapacağını bilemez bir halde, içimde boşluk hissetmeye devam ettim.

"İlişkilerimi bağımlı olarak yaşamama rağmen ve bu bağımlılık duygumun içimde büyük bir boşluğa neden olmasına rağmen, kendim olmayı tercih ediyorum, kendimi derinden seviyorum.. Kabul ediyorum ve onaylıyorum.."

Şimdi, bu cümle ile EFT ye devam etsem nasıl olur acaba?

senin olumlamanda bir kesinlik var... olanı olduğu gibi vurgulamışsın... benim bilnçaltı böyle cümleler gördüğünde hemen zorrr diyor...

ben olumlamalarımı düşünüyorum..zannediyorum... hissediyorum diye kuruyorum... doğrumudur bilmiyorum ama, düşünceler, duygular, değişebilir zannetmekte zaten kesinlik belirtmediği için kolay dönüştürülebilir bir olayın ifadesi... yukarıdaki cümleyi ben kendim için kurmuş olsaydım..

"İlişkilerimi bağımlı olarak yaşamama rağmen = sen doktor değilsin bağımlı ilişki yaşadığını sana kein olarak kim söyledi... bu noktada sen ancak, öyle olduğunu zannebilirsin... öyle olduğunu düşünebilirsin..veya öyle olduğunu hissedebilirsin..ki bir sonraki cümlende bunun duygu olduğunu vurgulamışsın zaten..

ve bu bağımlılık duygumun içimde büyük bir boşluğa neden olmasına rağmen, ben olsam iki kere aynı kelmeyi vurgulamaz bu duygunun diyerek diğer cümleye geçiş yapardım...

benim cümlem şöyle olurdu...

her ne kadar bağımlı ilişki yaşıyor olduğumu düşünüp bu duygunun içinde büyük bir boşluk yarattığını hissetsemde, ben kendim olmayı tercih ediyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum.. ve hemen eklerim...aslında boşluk yaratmak iyidir...ben şimdi içimde yarattığım boşluğu gerçekleşmesini istediğim ....... dolduruyorum...

bu şekilde hem ihtiyacım olan eft yi yaparım hemde ne istiyorsam eş zamanlı olarak onu gerçekleştirmeye çalışırım.. noktalı yeri sen istediği şey neyse o cümleyle doldur mesela özgüven diyebilirsin....sevgiler

jes
30-09-2011, 18:30
senin olumlamanda bir kesinlik var... olanı olduğu gibi vurgulamışsın... benim bilnçaltı böyle cümleler gördüğünde hemen zorrr diyor...

ben olumlamalarımı düşünüyorum..zannediyorum... hissediyorum diye kuruyorum... doğrumudur bilmiyorum ama, düşünceler, duygular, değişebilir zannetmekte zaten kesinlik belirtmediği için kolay dönüştürülebilir bir olayın ifadesi... yukarıdaki cümleyi ben kendim için kurmuş olsaydım..

"İlişkilerimi bağımlı olarak yaşamama rağmen = sen doktor değilsin bağımlı ilişki yaşadığını sana kein olarak kim söyledi... bu noktada sen ancak, öyle olduğunu zannebilirsin... öyle olduğunu düşünebilirsin..veya öyle olduğunu hissedebilirsin..ki bir sonraki cümlende bunun duygu olduğunu vurgulamışsın zaten..

ve bu bağımlılık duygumun içimde büyük bir boşluğa neden olmasına rağmen, ben olsam iki kere aynı kelmeyi vurgulamaz bu duygunun diyerek diğer cümleye geçiş yapardım...

benim cümlem şöyle olurdu...

her ne kadar bağımlı ilişki yaşıyor olduğumu düşünüp bu duygunun içinde büyük bir boşluk yarattığını hissetsemde, ben kendim olmayı tercih ediyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum.. ve hemen eklerim...aslında boşluk yaratmak iyidir...ben şimdi içimde yarattığım boşluğu gerçekleşmesini istediğim ....... dolduruyorum...

bu şekilde hem ihtiyacım olan eft yi yaparım hemde ne istiyorsam eş zamanlı olarak onu gerçekleştirmeye çalışırım.. noktalı yeri sen istediği şey neyse o cümleyle doldur mesela özgüven diyebilirsin....sevgiler

süpersin hayal abla, çok teşekkür ederim.. Cümlelerimde birşeylerin yanlış olduğunu biliyordum. Bu şekilde deneyeceğim.. Sevgiler... :0319:

dilekyolu
01-10-2011, 01:40
Bende aynısını yapabilirmiyim?

hayalayaz
01-10-2011, 09:59
Bende aynısını yapabilirmiyim?

yapabilirsin dilekciğim.. arkadaşlar ben size kendi deneyimimi yazayım.. ben görünen duruma göre tahmin yürütürüm.. ve cümlemi...zannediyorum...düşünüyorum... gibi kelimelerle oluştururum.. kurduğum cümle bana bir şeyler hisssettirmiyorsa 1 tur yaparım ama sonra neden olmuş olabileceğini tam sebebini bulmaya çalışırım.. bulamadığımda da....

......... (burada içinde bulunduğum durumu söylerim)....( neden girdiğimi) (neden aşamadığımı) çözemedim buna rağmen kendimi... onaylıyorum, seviyorum ve beğeniyorum bu durumdan şimdi burada (çıkmayı seçiyorum..) ( bu durumun sebebini şimdi burada anlamayı ve bu durumdan çıkmayı seçiyorum gibi cümleler ) kuruyorum..

benim için olumlalamarı söylerken duygu üretmek çok önemli...bazen oluşturduğum kibar olumlamalar beni kesmez... gerçek duygumu o cümleyle ifade edemiyorsam, olumlamayı söylerken hiç bir duygu üretemiyorsam..o zaman...gerçek duygumu belirten kelimelerle içimden geldiği gibi konuşarak cümle kurarım...

o çalışmalarımın örnekleride burada.. ([Only Registered Users Can See Links])

newcan
01-10-2011, 11:14
eft yi kısa bir tur yapınca o duyguyu çözmek koşulmudur.yoksa yapıp bırakmalımıdır nasıl olsa bır an gelir çözülür diye ...ben bu ayrımı yapamadım galiba....birde eft de serbest bırakmamız gereken duygu ile ilgili sözler mi söylemeli yoksa hep olumlama sözleri mi olmalı.o tıplama bize o duyguyu açığa çıkarmak için mi o cümlelerle ifade ediyoruz yoksa o durumu yok etmek mi amaçlanmalı. ben cümlemi ona göre yapıcam da.
uzattım ama mesele ben kızımla beraber onun takıntıyla tekrarlattığı kelimeler vardı.onlar için hiç o kelimelere ve takıntıya değinmeden kendini onaylama ve sevgi cümleleriyle eft yaptım. böylemi olmalı yoksa başka öneriniz varmı

hayalayaz
01-10-2011, 11:28
eft yi kısa bir tur yapınca o duyguyu çözmek koşulmudur.yoksa yapıp bırakmalımıdır nasıl olsa bır an gelir çözülür diye ...ben bu ayrımı yapamadım galiba....birde eft de serbest bırakmamız gereken duygu ile ilgili sözler mi söylemeli yoksa hep olumlama sözleri mi olmalı.o tıplama bize o duyguyu açığa çıkarmak için mi o cümlelerle ifade ediyoruz yoksa o durumu yok etmek mi amaçlanmalı. ben cümlemi ona göre yapıcam da.
uzattım ama mesele ben kızımla beraber onun takıntıyla tekrarlattığı kelimeler vardı.onlar için hiç o kelimelere ve takıntıya değinmeden kendini onaylama ve sevgi cümleleriyle eft yaptım. böylemi olmalı yoksa başka öneriniz varmı

eft yi kısa bir tur yapacağız diye bir kural yok...hatta içinde bulunuduğumuz durum çözülünceye kadar devam etme koşulu var diye biliyorum.. bu süre 1 tur da olur 3-5ay 1- yıl süren bir durumda olur..

sadece eft değil..yaptığımız tüm çalışmalar istenen durumun günlük hayatımızda tam olarak görülünceye kadar sürmesi gerekli..

ben eft'den olumsuz kelimeler içerdiği için uzun zaman uzak durdum... eft'yi öğrenmeden önce bilinçaltının nasıl işlediğini öğrendiğimiz ve bize ammman zinhar olumusuz bir şey söylemeyin dendiği için eft'ye sıcak bakamadım...

ama sonradan yaşadığım durumu kabule geçtiğimde, gözlemci olduğumda sonuca daha çabuk ulaştığımı fark edince durum değişti tabii.. şimdi otobüste giderken bile çaktırmadan eft'yi zihinsel olarak yapabiliyorum..

senin dediğin şekilde de olabilr tabiii...sonuçta olumsuz duyguyu boşaltıp yerine olumu duyguyu koyabilmek için olumlu halde oluşturduğumuz cümle ile eft yapıyoruz..ancak ben sana önce durumu ifade eden cümle kurmanı bu duyguyu boşaltmanı ondan sonra yarattığın boşluğa yaşamak istediğin durumun duygusunu koymanı tavsiye ediyorum..sevgiler

jes
03-10-2011, 10:40
Merhabalar,
EFT'yi yapmaya devam ediyorum, bu birkaç gün içerisinde hayatımda yapmak isteyip de yapamadığım şeyleri yaptım, belki basit şeyler ama benim bir türlü yapmaya cesaret edemediğim şeylerdi. Mesela, saçımı boyadım, oldukça dikkat çekici bir renk: kırmızı.. Ama kendimi böyle daha çok sevdim.. Bir de hızma takmaya karar verdim. O da yakıştı galiba...
Bir de anneme misafirleri geliyordu Pazar günü, beni de çağırdı, ama o misafirler benim sevmediğim kişiler... Ben de ilk başta "gelmek istemiyorum" dedim ama kesin olarak gelmeyeceğim diyemedim ama telefonu kapattıktan sonra bana bir özgüven geldi, annemi tekrar aradım. "Anne ben gelmeyeceğim, sen bir bahane uydurursun artık benim adıma" dedim, annem biraz bozuldu ama zorla ve gönülsüz olarak birşeyler yapmak beni yıpratıyor gibi hissediyorum gerçekten. Sanki ilişkilerimi gönülsüz olarak yürütüyormuşum gibi hissediyorum. Hep annemin sözleri aklıma geliyor: "Bazen istemesen de istemediğin şeyleri yapacaksın" (bazen diyor ama bu bazenler benim hayatımda "her zaman" olmaya başladı), "kan kussan da kızılcık şerbeti içtim" diyeceksin, "kol kırılır yen içinde kalır", ne olursa olsun kimseye belli etme, sevmesen de insanlarla görüş, sevmesen de birşeyleri yap vs. Hayat, mecburen yapılan işlerden ve mecburen görüşmek zorunda olduğun insanlardan ibaret sanki... Böyle düşünmeme annemin küçüklükten bana söyledikleri neden oluyor galiba bilemiyorum açıkçası...Peki sevgiyi, sevmeyi ve severek hayatı ne zaman yaşayacağız onu bilemiyorum...

jes
03-10-2011, 10:46
İşte tekrarladığım EFT cümlem:

Her ne kadar bağımlı ilişki yaşıyor olduğumu düşünüp bu duygunun içinde büyük bir boşluk yarattığını hissetsemde, ben kendim olmayı tercih ediyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum.. ve aslında boşluk yaratmak iyidir...ben şimdi içimde yarattığım boşluğu gerçekleşmesini istediğim özgüven ile dolduruyorum...

hayalayaz
03-10-2011, 10:51
Merhabalar,
EFT'yi yapmaya devam ediyorum, bu birkaç gün içerisinde hayatımda yapmak isteyip de yapamadığım şeyleri yaptım, belki basit şeyler ama benim bir türlü yapmaya cesaret edemediğim şeylerdi. Mesela, saçımı boyadım, oldukça dikkat çekici bir renk: kırmızı.. Ama kendimi böyle daha çok sevdim.. Bir de hızma takmaya karar verdim. O da yakıştı galiba...
Bir de anneme misafirleri geliyordu Pazar günü, beni de çağırdı, ama o misafirler benim sevmediğim kişiler... Ben de ilk başta "gelmek istemiyorum" dedim ama kesin olarak gelmeyeceğim diyemedim ama telefonu kapattıktan sonra bana bir özgüven geldi, annemi tekrar aradım. "Anne ben gelmeyeceğim, sen bir bahane uydurursun artık benim adıma" dedim, annem biraz bozuldu ama zorla ve gönülsüz olarak birşeyler yapmak beni yıpratıyor gibi hissediyorum gerçekten. Sanki ilişkilerimi gönülsüz olarak yürütüyormuşum gibi hissediyorum. Hep annemin sözleri aklıma geliyor: "Bazen istemesen de istemediğin şeyleri yapacaksın" (bazen diyor ama bu bazenler benim hayatımda "her zaman" olmaya başladı), "kan kussan da kızılcık şerbeti içtim" diyeceksin, "kol kırılır yen içinde kalır", ne olursa olsun kimseye belli etme, sevmesen de insanlarla görüş, sevmesen de birşeyleri yap vs. Hayat, mecburen yapılan işlerden ve mecburen görüşmek zorunda olduğun insanlardan ibaret sanki... Böyle düşünmeme annemin küçüklükten bana söyledikleri neden oluyor galiba bilemiyorum açıkçası...Peki sevgiyi, sevmeyi ve severek hayatı ne zaman yaşayacağız onu bilemiyorum...

hayattan ne istediğine dair bir veri yakaladık diye düşünüyorum.. yaptığın tüm eftlerin kuyruğuna bu cümleyi tak...

sevgiyi...sevmeyi...hayatı severek yaşamayı seçiyorum...

zaten hayır demeyi unutturan canı sağolasıca ailelerimiz...biz kadınların zaten doğuştan var olan edilgen yönünü şişirip özgüveni yok ediyorlar...şimdi renklendirdiğim cümlelerinede bi tur eft yapıver onları tamamen sil..olurmu..öne çıktıklarına göre..gönder bizi diyor onlar....önce tüm bunlara karşı hissettiğin duyguyu tanımlamaya çalış.....sevgiler

hayalayaz
03-10-2011, 11:01
İşte tekrarladığım EFT cümlem:

Her ne kadar bağımlı ilişki yaşıyor olduğumu düşünüp bu duygunun içinde büyük bir boşluk yarattığını hissetsemde, ben kendim olmayı tercih ediyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum.. ve aslında boşluk yaratmak iyidir...ben şimdi içimde yarattığım boşluğu gerçekleşmesini istediğim, özgüven ile dolduruyorum...

şöyle söylesen.... çok didiklediğimde söyle emi kuzum..

Her ne kadar bağımlı ilişki yaşıyor olduğumu düşünüp bu duygunun içinde büyük bir boşluk yarattığını hissetsemde, ben kendim olmayı tercih ediyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum.. ve aslında boşluk yaratmak iyidir...ben şimdi içimde yarattığım boşluğu içimde var olan özgüveni büyüterek, özgüvenim ile dolduruyorum...

senin özgüvenin var, onu yeniden oluşturmuyorsun...bu şekilde söylersen bilinçaltına şöyle bir mesaj veriyorsun...bak bu bende var...şimdi onu biraz büyütelim ki.. işe yarasın..bu yaptığın çalışmalarla sen... biraz büyümeye ve pohpohlanmaya ve öne çıkmaya ihtiyacı olan özgüvenini ortaya çıkarıyorsun...yeni oluşturulan bir şey için bilinç ooof diyebilir ama var olanı ortaya çıkarmak o kadar zor olmayabilir...yinede sen bilirsin... sevgiler..

jes
03-10-2011, 11:22
YENİ EFT CÜMLEM

Bazen değil her zaman istemesem de istemediğim şeyleri yapacakmışım gibi hissetsem de, kan kussam da kızılcık şerbeti içtim, kol kırılır yen içinde kalır, ne olursa olsun kimseye belli etme gibi fikirler zihnimi meşgul etse de, hayat, mecburen yapılan işlerden ve mecburen görüşmek zorunda olduğum insanlardan ibaretmiş gibi düşünsem de sevgiyi...sevmeyi...hayatı severek yaşamayı seçiyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum..

Her ne kadar bağımlı ilişki yaşıyor olduğumu düşünüp bu duygunun içinde büyük bir boşluk yarattığını hissetsemde, ben kendim olmayı tercih ediyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum.. ve aslında boşluk yaratmak iyidir...ben şimdi içimde yarattığım boşluğu içimde var olan özgüvenibüyüterek, özgüvenim ile dolduruyorum...

Bu nasıl olmuş?

hayalayaz
03-10-2011, 11:33
harika olmuş jesciğim...yüreğine sağlık...:0319:

jes
03-10-2011, 11:50
harika olmuş jesciğim...yüreğine sağlık...:0319:

Senin sayende Hayal abla, senin hakkın nasıl ödenir bilmiyorum gerçekten... Teşekkür etmek az kalır bu yaptıklarına... Çok sağolasın, gönlünden geçen her ne varsa, gerçek olsun inşallah... :pon pon

jes
03-10-2011, 15:12
EN YENİ EFT CÜMLELERİM

Bazen değil her zaman istemesem de istemediğim şeyleri yapacakmışım gibi hissetsem de, kan kussam da kızılcık şerbeti içtim, kol kırılır yen içinde kalır, ne olursa olsun kimseye belli etme gibi fikirler zihnimi meşgul etse de, hayat, mecburen yapılan işlerden ve mecburen görüşmek zorunda olduğum insanlardan ibaretmiş gibi düşünsem de sevgiyi...sevmeyi...hayatı severek yaşamayı seçiyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum..

Her ne kadar bağımlı ilişki yaşıyor olduğumu düşünüp bu duygunun içinde büyük bir boşluk yarattığını hissetsemde, ben kendim olmayı tercih ediyorum... kendimi derinden seviyorum, kabul ediyorum ve onaylıyorum.. ve aslında boşluk yaratmak iyidir...ben şimdi içimde yarattığım boşluğu içimde var olan özgüveni büyüterek, özgüvenim ile dolduruyorum...

Çok yargılayıcı olduğumu hissetmeme, sürekli kendimi, herkesi ve her şeyi eleştirmeme rağmen kendimi derinden kabul ediyorum, onaylıyorum ve seviyorum...
Kendimin, herkesin ve her şeyin mükemmel olmasını istediğimi ve aksini kabullenemediğimi düşünmeme rağmen ve içimde barındırdığım iyi olmadığını düşündüğüm tüm potansiyellerime rağmen kendimi derinden kabul ediyorum, onaylıyorum ve seviyorum...
Bu andan itibaren ve hayatımın sonuna kadar benim ve tüm insanlar için faydalı olan en iyi özelliklerimi öne çıkarmayı, günlük hayatımda sadece bu iyi yönlerimi sergilemeyi seçiyorum...