Orijinalini görmek için tıklayınız : EFT Uygulama Videoları -( Parkinson Hastalığı 2009-Çanakkale/Biga)
Merhaba sevgili dostlar:)
Son 7 yılda yüzlerce kişi üzerinde farklı konularda EFT çalışmaları yapmış bir ingilizce öğretmeniyim. Yaptığım çalışmalara ait videoların bazılarını , insanlara tekniğin sınırlarını göstermek adına, '' Duygusal Özgürleşme Yöntemi Uygulamaları'' adlı facebook grubumda paylaşıyorum. Umarım bu videolar EFT’nin gücüne inanan ama uygulamaya geçme konusunda sıkıntı yaşayanlara cesaret verir. Saygılarımla.
[Only Registered Users Can See Links]!/groups/eftuygulamalari/
EFT Uygulama Videoları -( Parkinson Hastalığı 2009-Çanakkale/Biga)
[Only Registered Users Can See Links]
2. EFT Uygulamaları ( Yükseklik Korkusu) Temmuz 2009 -BİGA
3. EFT Uygulamaları ( Balık ve Deniz Fobisi 1 ) 23 Aralık 2010 BİGA
6 . EFT Uygulamaları ( Balık ve Deniz Fobisi 2) 5 Ocak 2011 BİGA
5. Toplum Önünde Konuşma Fobisi (Tahtaya Çıkma Korkusu) 28 Aralık 2010
6. EFT Uygulamaları (Takıntılar) 27 Aralık 2010
7. EFT Uygulamaları ( Kedi Fobisi) 15 Ocak 2011 Biga
10. EFT Uygulamaları (Köpek Fobisi) 22 Ocak 2011
9.EFT Uygulamaları (Kilo Problemleri) 21.06 2009 Gökçeada ( 1.Böüm)
12.EFT Uygulamaları (Kilo Problemleri 2.Bölüm) 28.01.2011
10.EFT Uygulamaları (Tüy-Kemik-Kuş Fobisi) 22 Ocak 2011 BİGA
11. İrfan Bey’in EFT GÜNLÜĞÜ : 1.GÜN :)) ( 132 kg)
12.İrfan Bey’in EFT GÜNLÜĞÜ : 30.GÜN :)) (123 kg)
13. Çikolata Bağımlılığı ( EFT Uygulaması) 08.06.2011
hayalayaz
18-08-2011, 01:24
teşekkürler kanka74, arkadaşlara çok faydalı olacağından eminim...
Gerçekten çok iyi oldu bu videoların konması, teşekkürler kanka74...böyle pratik ve etkili bir yol varken bunu hala kullanamıyor olmama da kızıyorum ayrıca...videoların sonunda insanların o mutlu ifadeleri ne kadar güzel, bir yükten kurtulmuş olmak ne büyük sevinç veriyor...hele de köpek fobisi olan kızcağızın durumunu ben de yaşamıştım ve bundan kurtulmam yıllarımı aldı, halbuki ne kadar çabuk çözülebiliyor...
Ne diyeyim, yöntemi bulan da öğreten de sağolsun, bir de ho'oponoyla paralel yapıldı mı tutabilene aşkolsun:)
hayalayaz
18-08-2011, 10:11
ben dün gece seyredemedim... ancak emek çekip buraya ekleyene teşekkür edebildim..şimdi seyredicem... yüreğine sağlık kanka... umarım adın videolarda vardır... keşke kendi adınla kaydolsaydın siteye...
Gülçin Şen
18-08-2011, 10:15
''Kedi Fobisi ''hemen izlemeye başlayacağım videoyu..
Teşekkürler emeğiniz için...
dileklara
18-08-2011, 11:01
emeğinize sağlık ...iş yerinde bakamıyorum eve gidince hemen bakıcam...sevgiler..
ben dün gece seyredemedim... ancak emek çekip buraya ekleyene teşekkür edebildim..şimdi seyredicem... yüreğine sağlık kanka... umarım adın videolarda vardır... keşke kendi adınla kaydolsaydın siteye...
Aslında haklısınız .2009 yılında kaydolmuşum siteye:) O dönemde nedense böyle bir kullanıcı adı seçmişim değiştirme imkanım da yok sanıyorum.Ben yine de kim olduğuma dair açıklayıcı bir bilgi ekledim paylaşımıma. Umarım bu videolar EFT’nin gücüne inanan ama uygulamaya geçme konusunda sıkıntı yaşayanlara cesaret verir..Saygılarımla.
ülküalcısevinçli
18-08-2011, 15:25
gerçekten emeğine sağlık kanka kardeş,
bu videolar çok etkili oldu, inanılamayacak kadar hızlı bir değişim ve de gelişim bence.o insanları gördükçe bende çok mutlu oldum.
bu arada ben de hemen anında kıskançlık duyduğum birisi için yaptım ,hissettiğim kıskançlık epey azaldı diyebilirim.
o his gidene kadar kaç tur yapmalıyız acaba??belli bir ölçütü var mı??
tekrar teşk
bye
teytey
eft yapmakla ilgili ciddi problemim var. bir türlü başlayamıyorum. sanırım bu videolar bana yol gösterecek. teşekkür ederim...
hayalayaz
18-08-2011, 17:39
kanka tekrar teşekkür ederim..
çoook teşekkürler,özellikle parkinson ile ilgili olan dikkatimi çekti,ama videoda kullanılan cümlelerden örnekler yok maalesef:(
çoook teşekkürler,özellikle parkinson ile ilgili olan dikkatimi çekti,ama videoda kullanılan cümlelerden örnekler yok maalesef:(
Paylaşıma verdiğiniz değerden ötürü ben teşekkür ederim. Kişinin özel hayatına saygıdan ötürü cümleleri videoda kullanmadım.Bu tür çalışmalar kişiye özel yapıldığı için kullanılan olumlama cümleleri de ne yazık ki herkes için kullanılabilir değil :(
parkinsonla ilgili olan video biraz kafamı karıştırdı.
parkinson beyinde bazı özel bölgede bulunan nöronların ölümü ile ortaya çıkan bir hastalık dolayısıyla videodaki amcada görülen duruş bozukluğu ellerin titremesi de bu nöron ölümlerinin sonucu.
eft nin kaybolmuş olan nöronları tekrar anında canlandıramayacağını düşünürsek amcanın duruş bozukluğu vb gibi sorunlarının 'ben hastayım ondan ellerim titriyor' düşüncesini eft ile çözerek giderildiğini söyleyebilirmiyiz
hayalayaz
19-08-2011, 11:32
olumlamaları duymak için barış beyi ziyaret etmek gerekiyor:))))
hayalayaz
19-08-2011, 11:52
dudak okusak :P
eeee..aklın yolu bir...ben dudak okumaya çalıştım..olumlama süresini o kadar uzun göremiyoruz hihi
olumlamaları duymak için barış beyi ziyaret etmek gerekiyor:))))
Hayal Hanım öncelikle size ve forum dostlarıma, paylaşımıma gösterdiğniz ilgiden ve cesaretlendirici yorumlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim:)
3 ile 7 dakika arasında süreye sahip olan videolarımız aslında ortalama 20 ile 80 dakikalık çalışmaların özeti :) Pekçok kişinin internet ortamında 1 dakikadan uzun süren videoları izlemeyi pekte tercih etmediğini kabul edersek ÖNCESİ ve SONRASINA odaklanıp videolarımızın süresini olabildiğince kısa tutmalıyız diye düşünüyorum. Ayrıca videodaki olumlama cümleleri standart cümlelerden oluşmuyor.Herşey spontane gelişmekte.Çalışma esnasında kişinin ağzından çıkan her cümle gidişatı tamamen değiştirecek önemde olabilir.
Çalışma esnasında olumlama cümlelerine dair fikir vermesi açısından daha önce kısa süren kilo problemleri ilgili bir çalışmamızın videosunu kesintisiz paylaşmıştım.Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:)
parkinsonla ilgili olan video biraz kafamı karıştırdı.
parkinson beyinde bazı özel bölgede bulunan nöronların ölümü ile ortaya çıkan bir hastalık dolayısıyla videodaki amcada görülen duruş bozukluğu ellerin titremesi de bu nöron ölümlerinin sonucu.
eft nin kaybolmuş olan nöronları tekrar anında canlandıramayacağını düşünürsek amcanın duruş bozukluğu vb gibi sorunlarının 'ben hastayım ondan ellerim titriyor' düşüncesini eft ile çözerek giderildiğini söyleyebilirmiyiz
Size tamamen katılıyorum! Benim kişesel görüşümde ÖZELLİKLE GENÇ YAŞTA BU HASTALIĞA YAKALANANLARDA sebebin daha çok psikolojik olduğu yönünde.
'Parkinson Hastalığında EFT kullanımı '' konulu videomuz ile ilgili çok fazla sayıda olumlu yorum ve soru almaktayım.Hepsine cevap niteliğinde bir bilgilendirme sanırım yerinde olacaktır.
Eft uygulaması temelde sorundan soruna farklılık göstermez.Prosedür aynıdır.Diğer yandan bir yükseklik korkusu kalıcı olarak 5 dakika gibi bir sürede ortadan kaldırılabilirken, Şeker hastalığı, MS, Parkinson gibi ciddi rahatsızlıklar düzenlli uygulamayı gerekli kılabilir.
İzlediğiniz videodan yola çıkarsak hastanın en kötü olduğu anda yöntem uygulanmış,şaşırtıcı bir şekilde 5 dakika içinde sonuç alınmıştır.Hasta sonraki 2 gün boyunca kendi tabiriyle sürpriz ve sevindirici bir şekilde en ufak bir rahatsızlık belirtisi göstermeden gündelik hayatına devam etmiştir.Taki aklına aldığı ilaçlar gelene dek:( Gece bu düşüncelerle yatan hasta, ertesi gün tekrar rahatsızlığını büyük oranda vücudunda hissederek uyanmıştır:( Aynı gün telefonla bana ulaştığında yaptığımız 2. denemede de sonuç pozitiftir:) 5 dakika EFT=2 gün boyunca dolu dolu bir hayat.
En azından 10 günlük düzenli eft uygulaması önermeme rağmen bu düşüncem benden KAYNAKLANMAYAN sebeplerden dolayı hayata geçmedi. 1.5 yıl aradan sonra bu videoyu yayınlamak için hastadan izin almak maksadıyla ziyaretine gittiğimde, beni gördüğünde ilk söylediği şey ''Hocam Allah rızası için bana tekrar EFT yaparmısın?''oldu. Eşinin ve çalışma arkadaşlarının gözleri önünde sonuç yine pozitifti:)
Yaptığımız kısa sohbette hasta, hap sayısının 13' ten 17'ye çıktığını, ama durumunun dahada kötüleştiğini dile getirdi ve bu sefer EFT yöntemini düzenli olarak denemeye kararlı olduğunu kesin bir dille ortaya koydu. O günden beri hala ümidim var haber bekliyorum:)
Sonuç itibariyle bu tür rahatsızlıklarda düzenli uygulama gereklidir. Ama sonuçta bunun günde en fazla 3 kez beşer dakika olduğunu düşünürsek, elde edilecek çarpıcı sonucu göz önünde bulundurup harcanan 15 dakikaya ZAMAN KAYBI dememiz herhalde pek doğru olmaz:))
hayalayaz
19-08-2011, 12:44
barışcığım ben eft uzmanı değilim.. benim eft bilgilerim okuduğum kitaplar, sevgili umuda yolcunun buraya eklediği konular ve sayın bülent uranın hazırladığı videolarla sınırlıdır...
bu yüzden yanlışım varsa düzelt olurmu...
sana katılıyorum... ben kendi adıma eft çalışması yaparken hissettiğim duyguyu yansıtan kelime ne ise onu kullanırım.. duygunun adı öfke ise, ve eğer içimden söylemek geliyorsa köprü altı çocukları gibi küfrederek eft yaparım.. bu şekilde daha kolay ve kalıcı etkiler yaşadım...
yeni başlayan arkadaşlarla yaptığım çalışmalarda, başlangıçta oluşturduğumuz olumlama eğer yanlış ise, ( o kişi için doğru olumlama değilse) tıplama sürecinde doğru olan ortaya çıkıyor...
ancak....uzmanlarca önerilen durumlarımıza uygun olumlama kalıpları bizlere başlangıç yaptırmak adına çok faydalı oluyor...
özellikle parkinson gibi bir durum..tamamen geçmese bile hastaya 5 dakikalık çalışmayla 2 günlük ilaçsız ve rahatlama imkanı veriyorsa o, insan hayatı boyunca hap içerek midesini ecza deposuna çevireceğine, hayatı boyunca günde 5-10 dakika eft yapsın..
barışcığım ben eft uzmanı değilim.. benim eft bilgilerim okuduğum kitaplar, sevgili umuda yolcunun buraya eklediği konular ve sayın bülent uranın hazırladığı videolarla sınırlıdır...
bu yüzden yanlışım varsa düzelt olurmu...
sana katılıyorum... ben kendi adıma eft çalışması yaparken hissettiğim duyguyu yansıtan kelime ne ise onu kullanırım.. duygunun adı öfke ise, ve eğer içimden söylemek geliyorsa köprü altı çocukları gibi küfrederek eft yaparım.. bu şekilde daha kolay ve kalıcı etkiler yaşadım...
yeni başlayan arkadaşlarla yaptığım çalışmalarda, başlangıçta oluşturduğumuz olumlama eğer yanlış ise, ( o kişi için doğru olumlama değilse) tıplama sürecinde doğru olan ortaya çıkıyor...
ancak....uzmanlarca önerilen durumlarımıza uygun olumlama kalıpları bizlere başlangıç yaptırmak adına çok faydalı oluyor...
özellikle parkinson gibi bir durum..tamamen geçmese bile hastaya 5 dakikalık çalışmayla 2 günlük ilaçsız ve rahatlama imkanı veriyorsa o, insan hayatı boyunca hap içerek midesini ecza deposuna çevireceğine, hayatı boyunca günde 5-10 dakika eft yapsın..
Hayal hanım şunu söylemeliyim forumunuz EFT meraklıları için gerçekten bir cennet:) EFT konusunda amatör ruhla ciddi çalışmalar yapmayı hedefleyen bir eğitimci olarak buradaki paylaşımlardan bende ciddi anlamda faydalanıyorum ve faydalanmaya devam edeceğim:)
Yazdıklarınıza ise TAMAMEN katılıyorum. EFT' de tek sıkıntı teknikle yeni tanışan birinin tüm sorunlarda uygulayabileceği tek bir standart prosedür ve değişmez olumlama cümleleri beklemesi. Etki alanının ne kadar geniş olduğunu kabul edersek böylesine mekanik ve standart bir prosedüre bel bağlamak biraz haksızlık olur diye düşünüyorum. Uzmanların önerdiği olumlama cümleleri tabi ki başlangıç aşamasındakiler için çok faydalı. Benim üzüntüm bu olumlama cümlelerini birkaç sefer deneyip sonuç alamadığını düşünenlerin EFT'nin işe yaramadığına kanaat getirmeleri:( Biraz sabır ve çalışmayla mucizeler yaratabilecekken vazgeçmek ne yazık ki çok üzücü. Sizin kendi çalışmalarınızda uyguladığınız yöntem bence de kişi için uygulanabilirliği en kolay ve etkili olan yöntemdir.
Bu güzel oluşum için size tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
parkinson da beyinde dopamin eksikliği söz konusu, bunu EFT ile giderilmesi pek mümkün değil. Ama hastanın bilinçaltı ile birleşip psikolojik olarak geçici süre iyileştirmesi söz konusu olabilir.Neticede her şey bilinçaltında depolanıyor:)
Küfkedisi
19-08-2011, 21:01
Allah konu tam benlik malum takıntı :) sevgili kanka74 teşekkür ederim...eft bana yardımı olan bir teknik.videolarınızı ilgiyle izlicem...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.