Orijinalini görmek için tıklayınız : Duyarlı olalım lütfen ...!
Selam Arkadaşlar.. Şimdi düşünürken aklıma Gelenleri sizinle paylaşmak istedim.. Malum piyasada Bir Ekonomik kriz Var.. Bu Ekonomik Krizde Sizlerden Ricam alışverişlerinizde Yabancı Sermayeli Marketler Yerine Bulunduğunuz Şehirdeki Esnafınızı Tercih Etmenizdir.. malum Yabancı sermayeli marketlerde yaptığınız alışverişler Esnaf a Birşey kazandırmamakla Beraber Halkın Cebindeki parayı geri Dönüşümsüz kendi merkezlerine Götürmektedirler.. malesef bu durum beni çok Üzüyor..!! [Only Registered Users Can See Links]
Oysaki Millet olarak Esnafımıza Sahip Çıkarsak Bir nebzeolsun herkesin Herkese Faydası Dokunur.. Fikirlerime katılmayanların Görüşlerine de saygı duyarım..
ARKADAŞLAR... ESNAFINIZA SAHİP ÇIKIN..!!!!!
Domatesini Manavdan Al... [Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Etini kasaptan Al...!!! [Only Registered Users Can See Links]
Yağını princini Bakkal'dan Al..!!! [Only Registered Users Can See Links]
peynirini Peynirciden Al...!! [Only Registered Users Can See Links]
Herkesin Yüzü gülsün.. [Only Registered Users Can See Links]
Merek etme Serkan yavaş yavaş bakkla ,manava yazdırma devrine dönüyoruz .
Bu kredi kartı borçları yüzünden çok kişinin canı yandı.
Bizim eski bakkal Cafer geri geldi ve nostalji yaşadık yeniden ondan alış veriş yapıyoruz.
Abla sizdemi bu kredi kartları yüzünden aglıcam nerdeyse yaa ama ben gene allahdan muhtac degilim nerde bi kredi kartı reklamı görüüym hemen bas vuruyorum ama vermiyolar :D:D:D ondan cekiyorum ona ondan cekiyorum ona gene yürütüyoz aylık nerden baksan bi 15 bin tl harcamam var dukkan ve kendi giderlerim kredi kartıyla karsılıyorum haa tamam kazanıyorum o kadar ama kredi kartından kurtulamıyoruz hem acıga giriyoruz saten su dügün bi bitsin satacam dükkanı girecem adam akılı sigortalı bi işe :D anca öyle adam ederiz bi finansal durumları
Bizde tek kart var ve ancak zorunlu hallerde kullanılıyor ancak çevremde çok kişi madur.İnsan ister istemez duyarsız kalamıyor.İnsanlar artık zorunlu ihtiyaçlarını alabiliyor lüksü geçtik.
Benim Hiç ihtiyacım olmadıgı halde bulasdım ben :S:S:S muhasebecimiz vardı o hersyei hallediyordu o işden ayrılınca kafam karısdı ay sonuna kadar tum alıs verişleri yedek parça vs kartla yapıyorum ay sonu karta yatıyorum tüm kazancımı :S:S:S karta elini veren kolunu kaptırıyor :S
Elinden geldiğince tek karta indir biz bi ara 5tane karta para yetiştirmeye çalışıyorduk çok sıkıntılı oluyor.
sınırsız verseler tek karta indircem ama vermiyolar :D babamın merkez bankasında adı var vermiyolar ben alıyorum banada yasım ufak diye sanırım sınırsız vermiyolar :D ama gerçekden cok fena bi şey bu credi kartı allah kredi kartı madurlarına acısın :( cevremde ck insan var evini arabasını satan allahdan gene ben bi sekilde yatırıyorum
6600 ilk çıkdıgında 650 milyon küsür para verdim şimdi 100 milyon ediyo etmiyo :) 6210 çıkdıgında ben lisedeydim babam cok guzel telefon dedim babamda gitmiş almıs 1milyar küsürdü o zaman ama o zaman o paraya çok iyi bi dogan slx alıyodun şimdi dogan slx ler 5 den baslıyo :D artık kaçak telfon sekterü baya bi büyüdü dubaiden vergisiz telefon getirip satıyolar arap malı felan misal sony burda cok pahalı ama orda beleşe versen alan yok geçen sene gümrükde calısan bi adam yakaladıydım seyyar ondan bi kamera almısdım 250 milyona sıfır internetten 2. el fiyatına bakmısdım 1.300 den baslıyo du calıntı oldugunu dusundum ama sonradan gümrükden gelme oldugunu duydum şoka ugradım nerdeyse sıfır 2 milyara yakın 2. eli 1300 den baslıyo ben 250 ye almısdım :):):)
hayalayaz
22-03-2009, 20:24
e şimdi oldumu serkan, konunun başında komşu esnafımızı, kalkındıralım diyorsun, ondan sonrada, kameranı kaçak yollarla ülkemize sokanlardan alıyorsun, artık türkiyede her şey var, eskiden bulunmuyordu karaborsa alıyordu insanlar, özellikle kamera, telefon, vs. bunları ülkemize yasal yollardan getiren insanlar, şu an çok zor durumda, bence onlarıda kalkındırmak gerekir diye düşünüyorum, haksızmıyım?
ablacıgım biliyorum kötü bi şey yaptıgımı ama telefoncuların cohu demeyim ama büyük bi azınlıgı dubaiden yada arabistandan ülkemize telefon sokup kendi bayilerinin garantisi altında orjinal gibi bize pazarlıyolar ve bizden büyük rant saglıyolar ben o kamerayı almıyacakdım ama o kadar ucuz oldugunu görünce resmen agzımın suyu akdı yaptıgım cok kötü bi şey farkındayım ö.dilerim :(:(
Markası çok mu önemli işini görsün yeter niye bukadar üstüne düşerler anlamam .Benim cep telefonum yok hiç ihtiyaç hissetmedim.
şimdiki GEnçlik Çok farklı yaw moda denen bi söz var kim bulduysa saten bu moda lafını yakalarsam dövecem :D:D:D kendimi ezik hissediyorum ne biliyim almaya gücüm varda almazsam bi hos oluyo insan alması gerekiyo ama alıncada aldıgına pişman oluyo çohu zaman
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.