Orijinalini görmek için tıklayınız : Kardeşimin beni affetmesini sağlamak,
asdertyu
31-07-2011, 21:00
Merhaba,
Çocukken ailecek geçirdiğimiz sancılı dönemde babamın bana karşı gösterdiği sevgisizliğin hıncını sanırım kız kardeşimden çıkartıyordum.
Bugün hatırlanacak kadar önemli bir olay görünmeyebilir, belki her kardeş arasındaki kavgaya benzeyebilir ama ben kız kardeşimin bilinçaltını kötü yönde etkilediğimi düşünüyorum.
Kendim hatırlayınca da çok üzülüyorum.
Hem kendimi affetmek hem de kardeşimin beni affetmesini istiyorum.
Bu konuda ne yapabilirim ? :(
Merhaba,
Çocukken ailecek geçirdiğimiz sancılı dönemde babamın bana karşı gösterdiği sevgisizliğin hıncını sanırım kız kardeşimden çıkartıyordum.
Bugün hatırlanacak kadar önemli bir olay görünmeyebilir, belki her kardeş arasındaki kavgaya benzeyebilir ama ben kız kardeşimin bilinçaltını kötü yönde etkilediğimi düşünüyorum.
Kendim hatırlayınca da çok üzülüyorum.
Hem kendimi affetmek hem de kardeşimin beni affetmesini istiyorum.
Bu konuda ne yapabilirim ? :(
Öncelikle buraya yazdığınız konunun içeriğini kardeşinize bir mektup gibi yazıp yazılı hale getirin. Eğer yüzüne karşı diyemiyorsanız bile bir fırsat ile kendisine yazdıklarınızı verirsiniz. O daha etkili olabilir bakarsınız.
Ama en güzeli yapabilirseniz yüz yüze yalnızken konuyu açmanızdır.
Düşündüğünüz bu güzel davranış için sizi kutlarım.
asdertyu
31-07-2011, 22:27
Teşekkür ederim..
hayalayaz
31-07-2011, 23:43
ben olsam senin yerine, alırım kardeşimi güzel bir yere götürürüm...orada ona bu düşüncelerimi anlatırım... önce ona onu ne kadar çok sevdiğimi söylerim sonrada buraya yazdıklarını anlatırım...
şunu unutma kardeş kardeşi bıçaklamış..dönmüş yine kucaklamış...( bıçaklamasa iyiydi ya... cahillik etmiş işte)
karınca olsun kardeşim olsun...diye boşuna söylememişler...
ay ben yarın sarılayım benim cadıya... buluşcaz nasılsa... ben yeğenimin sünnetinin olduğu sene ablama gıcık olmuştum.. ben koştura, koştura almanyadan gelmişim... ablam kirve dediği arkadaşının dibinden ayrılmıyor, benim suratıma bile bakmıyor... resim çekilmeye gidilecek... aldı bu sarı kafalı kanal faresi kılıklı arkadaşını gitti... aaa bu kadarınada dayanamam doğrusu... ilk fırsatta kanal faresinin canına okudum..( ben ne anlarım kirvenin ne olduğundan.. meğer kirveler çok kıymetli olurmuş..kardeşten bile ileri... haddi be... biz egeliyiz kızım kardeşi hiçe saydıranı bööle yaparız işte kadın beni hala sevmez..temkinlidir bana karşı)
neyse..herkes gitti kaldımı benimki bana... tırım tırım peşimde dolaşıyo..ı.ıh yüz vermiyorum...bir akşam... hayal dedi efes otelinde rezervasyon yaptırdım..yemeğe gidelim mi... ben burun kıvıraraktan..eh gidelim bari dedim..ama suratım sirke satıyor... iki dirhem bir çekirdek giyindik.. ikimizde 23-24 yaşındayız... bakan bir daha bakıyor... girdik restorana bütün kafalar komut almış gibi bize döndü...
biz oturduk masaya... ablam kıvranıyor... kıvraaaaannsııın tüm mikropluğum üzerimde... bir başladık konuşmaya.. bir yandan konuşuyoruz bir yandan salya sümük, hüngür fışkırık ağlıyoruz..o bana diyor kirve şu demek..ben diyorum..ben anlamam hiç kimse kardeşten ileri değildir... biz yapılanları birbirimizin burnundan iyice getirdikten sonra...fasıl başladı... bizimkinin sesi bülbül gibidir... burnunu çeke çeke şarkıda söylettim ondan sonra barıştım..
biz bir günde bir etek için yoluşmuştuk da annem tırmık içindeki yüzümüzü görünce şakk diye düşüp bayılmıştı..neyse onuda başka bir gün anlatırım...
hey gidi hey...kardeşim bir yana dünya bir yana... mendilimiz kurumadan barışırız... sizde öyle yapın...
Ho'opuno konusunu okumanı tavsiye ederim,bu konularda çok etkili
konuşamıyorsan bence de yazabilirsin.. bir danışman bana demişti ki bilinçaltının bilinçaltıyla konuşma karşılıklı konuşmaktan daha etkiliymiş.. ya o karşındaymış gibi (mesela bir yastık alarak) sesli konuşarak ya da yazarak tüm duygularını dökebilirsin..
ondan af dileyebilirsin, en önemlisi senin de kendini affetmen..
en sonunda güzel anlarını düşünerek ona çok sevdiğini ve senin ona yaptığın iyilikleri düşünerek kendini çok sevdiğini ifade ederek duygularını pozitife dönüşmeni öneririm.. (aynı danışmanın önerilerinden yola çıkarak söylüyorum..) en sonunda da kardeşinle aranızdaki bu problemi halletmiş gibi mutlu bir imgeleme çalışması yapabilirsin..
bu bir topraklama çalışmasıdır.. duygularını hafifletene kadar bunu yapabilirsin..
yani ben olsam, ho'oponopono'yu , bunu ve affetme çalışmasını yapardım..
asdertyu
01-08-2011, 21:56
çok teşekkür ederim , özellikle yüzyüze konuşmak ve açılmak çok güzel oldu, sanki rahatladık ikimiz de..
daha da iyi olacağına inanıyorum.
hepinize tekrar teşekkürler..
hayalayaz
01-08-2011, 22:28
çok teşekkür ederim , özellikle yüzyüze konuşmak ve açılmak çok güzel oldu, sanki rahatladık ikimiz de..
daha da iyi olacağına inanıyorum.
hepinize tekrar teşekkürler..
açık yürekle konuşmak her zaman daha iyi sonuçlar verir... bundan sonraki hayatınızda mutluluk ve huzur dilerim...
ancak... aslında bu mutluluğun üzerine söylenecek şey değil ama..bir hatırlatma yapmak istiyorum...
kırgınlıklar ortadan hızla kalksa da..güven tesis etmek biraz zaman alabilir... bu yüzden bundan sonraki hayatınızda birbirinize daha relax yaklaşmanızı, konuşmalarınızda yanlış anlaşılmalar olabileceğini düşünerek, yanlış anladığınız zaman birbiriniz hakkında eskiye dayalı varsayımlar üretmeden, sıcağı sıcağına sakin bir şekilde konuşarak açıklama yapın veya isteyin..olurmu ablam..
asdertyu
02-08-2011, 20:32
açık yürekle konuşmak her zaman daha iyi sonuçlar verir... bundan sonraki hayatınızda mutluluk ve huzur dilerim...
ancak... aslında bu mutluluğun üzerine söylenecek şey değil ama..bir hatırlatma yapmak istiyorum...
kırgınlıklar ortadan hızla kalksa da..güven tesis etmek biraz zaman alabilir... bu yüzden bundan sonraki hayatınızda birbirinize daha relax yaklaşmanızı, konuşmalarınızda yanlış anlaşılmalar olabileceğini düşünerek, yanlış anladığınız zaman birbiriniz hakkında eskiye dayalı varsayımlar üretmeden, sıcağı sıcağına sakin bir şekilde konuşarak açıklama yapın veya isteyin..olurmu ablam..
tekrar teşekkür ederim..
önceden çok sinirli bir insandım, reiki sayesinde şimdi çok daha dinginim ama hala kontrolümü kaybetmeye yaklaştığım durumlar oluyor..
zamanla onun da geçeceğine inanıyorum..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.