PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İpte sallanan kılıç...

efe1987
19-03-2009, 07:54
:Büyük bir bilge en yakın müridini Kral Efe'nin sarayına genç adama eksik olan bir şeyi öğrenmesi için gönderir.

Genç adam dedi ki; ''Eğer bana sen öğretemediysen Efe denilen bu adam bana nasıl öğretecek? Sen büyük bir bilgesin,o ise sadece bir kral.Meditasyon ve farkındalık hakkında ne biliyo ki?''

Büyük bilge de,''Sen sadece benim dediğimi yap.Ona git ve önünde eğil;kendinin bir sannyasin olduğunu ve onunsa sıradan bir ev sahibi olduğunu düşünüp egoist olma.O dünyada yaşıyor sen ise ruhanisin diye düşünme.Tüm bunları unut.SEnin ona bir şey öğrenmen için gönderiyorum.
Şu an için senin usan o.Ve biliyorum,burada denedim ama sen anlamıyorsun çünkü onu anlamak için değişik bir bağlama ihtiyacın var.Efe'nin huzuruna çıkmak ve sarayı sana doğru bağlamı verecektir.Birkaç gün için o beni temsil edecek'' dedi.

Genç adam istemeye istemeye gitti.O bir Brahmandı,en yüksek kasta aitti.Ve bu Efe de neydi! Sadece kraldı bir Brahmana ne öğretebilirdi ki?

Ama usta öyle demişti,o yüzden kralın huzurana çıkmak zorundaydı.Genç adam gitti ve kralın önünde istemeden eğildi.Ve eğilirken gerçekten usatasına kızgınlık hissediyordu.Güzel bir kadın kralın huzurunda dans ediyordu ve insanlar şarap içiyordu ve Efe bu grubun içinde oturuyordu.Genç adam öylesine lanetliyordu ki yine de eğildi.

Efe güldü ve dedi ki,''İçinde bu kadar lanetleme taşırken önümde eğilmene gerek yok.Ve beni deneyimlemeden bu kada önyargılı olma.Ustan beni çok iyi tanır o nedenle seni buraya gönderdi.O seni buraya bir şey öğrenmen için gönderdi ama öğrenmenin yolu bu değildir.''

Genç adam;''Umurumda bile değil.Beni gönderdi ben de geldim ama sabaha geri dönmüş olacağım çünkü burada bir şey öğrenebileceğimi görmüyorum.Şarap içmeyei ve güzel kadının dansını izlemeyi ve tüm bu rezaleti öğrenmeye gelmedim'' dedi.

Efe gülümsedİ ve sabaha gidebilirsin.Ama madem geldin ve çok yorgunsun en azından gece dinlne ve sabahleyin git.Ve kim bilebilir;belki gece ustanın seni bana gönderdiği öğrenme için bağlam olabilir'' dedi.

Şimdi bu gizemliydi.Gece nasıl olurda ona bir şey öğretebilir di?

Kral sarayın en güzel,en lüks odasını hazırlattı.Kral genç adamla birlikte gitti,yemeğiyle ilgili tüm özeni gösterdi ve yatağına gittiğinde Efe oradan ayrıldı.

Ama Genç adam tüm gece boyunca uyuyamadı çünkü yukarı baktığında tam başının üzerinde ince bir iple asılı duran çıplak bir kılıç görebiliyordu.Şimdi her an kılıç düşüp genç adamı öldürebilirdi,çok tehlikeliydi.O nedenle tüm gece uyanık kaldı,tetikte,bu sayede eğer olursa bu felaketten kaçınabilirdi.

Sabahleyin kral sordu:''Yatak rahat mıydı;oda rahat mıydı?''

Genç adam:'' Rahat! Her şey çok konforluydu ama kılıca ne demeli! Neden böyle bir numara yaptın?Çok acımasızcaydı!Yorgundum,ustamın ormandaki,çok uzaktaki aşramından yürüyerek gelmişti ve sen bana çok insafsız bir şaka yaptın.Bu nasıl bir şey böyle? En ufak bir meltemin kılıcın bağlı olduğu ipi koparıp ölüP gideceğim diye çok korktum!! dedi.

''Sadece tek bir şey sormak istiyorum.Çok yorgundun,her an kolayca uykuya dalabilirdin ama uyuyamadın.Ne oldu? Tehlike çok büyüktü,ölüm kalım meselesiydi. O nedenle FARKINDAYDIN,uyanıktın.Benim öğretimde budur.Gidebilirsin.

Güzel kadın dans ederken dün gece orada oturuyordum ama başımının üzerindeki çıplak kılıç yüzünden tetikte bekliyordum.O görünmezdir; onun adı ölümdür.Genç kadına bakmıyordum:Tıpkı senin lüks odanın keyfini çıkartamaman gibi,şarap içmiyordumSadece her ana gelebilecek olan ölümün farkındaydım.Ben sürekli ölümün farkındayım.Ustan beni tanır ve anlar.Benim anlayışımı da anlar.Bu nedenle seni buraya gönderdi.

Nasıl farkında olmak olunur bilmek ister misin? Hayattaki tehlikelerin daha çok farkına var.Ölüm her an gerçekleşebilir;bir sonraki an kapını çalabilir.Sonsuza kadar yaşayacağını düşünürsen farkında olmadan kalabilirsin;ölüm çok yakınlarındayken nasıl farkında olmadan kalabilirsin ki? Eğer hayat anlıksa,sabun köpüğüyse küçük bir fiskeyle yok olacaksa...nasıl farkında olmadan kalabilirsin?

HER EYLEME FARKINDALIK GETİR...

Bu Efe'nin taktiğiydi;büyük bilge müridine farkındalığa ulaşacak başka yöntemler göstermişti ama müridi anyalamıyordu.Diğer farkındalık ve meditasyon tekniklerini paylaşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın...Efe...