PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekim Yasasına Dair

Gülçin Şen
06-01-2011, 16:33
Çekim yasasına dair çok büyük bir yanılsama düşünülebiliyor...

Bu bir “iste olsun” konusu olarak yorumlanıyor.

Dua etmekten örnek veriliyor.

Aşırı derecede olumlu olarak yorumlanıyor.

Sonra da “bu kadar da pembe görüş olmaz ki canım” diyerek konu kapatılıyor.

Oysa çekim yasası bu değil.

Çekim yasası bir şeyi çok istediğinizde onu size verme makamı değil.

O zaten Devamlı hayatımızda olan Çekim yasası, sürekli devrede olması itibariyle yaşamlarımızı mahveden bir yasa aynı zamanda.

Nedeni ise siz bilinçlenmedikçe yaşamınızı değiştirmenizi imkansız kılması.

Çekim yasası bir “kullan at” değil.

Benim bir eve ihtiyacım var dur ben bir çekim yasasına başvurayım, sırrı kullanayım diye bir şey yok.

Anlaşılması gereken şu:

Düşünceler gerçekleşir.

Yani bir trafik kazası geçirip aylarca komada kalmayı hayal ederseniz çekim yasası size bunu sunmaktan çekinmez.

Ölümcül bir hastalığa yakalanmayı hayal ederseniz çekim yasası sizi kıracağına kafasını kırar; hastalanırsınız.

Bu konuda tek bir kelime bile yazılmadan önce insanlar düşünüyordu.

Yolda yürürken, işe giderken, eve gelirken, yemek yerken insan sürekli düşünür.

Düşünmeye tek bir an bile ara veremiyoruz.

İşte bu düşünme eylemi sırasında çekim yasası, aklımızdan geçen şeyleri bizlere sunuyor.

Şişmanlığımıza odaklanırsak çekim yasası bunu sürdürmemize yardımcı oluyor.

Sokakta soyulmaktan, tecavüze uğramaktan çekiniyorsak çekim yasası bizim bu deneyimleri edinmemize yardımcı oluyor.

Bu nedenle sakınan göze çöp batar.

Bu nedenle birine 40 kere deli dersen deli olur.

Bu nedenle içinde bulunduğunuz gemi için yeteri kadar “ya bu gemi batarsa” diye düşünürseniz çekim yasası size serin sularda debelenme imkanı sunar.

Bu bir kanun.

İnsan yapımı bir kanun değil.

Doğa kanunu.

Adli tatil yok, istirahat yok, ara vermek yok.

Kesindir.

Dilerseniz, ki dilememenizi tavsiye ederim, çekim yasasını kullanarak hastalanmayı deneyin, kaza geçirmeyi deneyin, okuldan, işten atılmayı deneyin.

Sonuçlara inanamayacaksınız.

Alıntıdır.....

hayalayaz
06-01-2011, 16:53
çekim yasasının bize sunduğu en iyi şey... DİKKATTİR... düşünceye DİKKAT... eylemlere DİKKAT... söylemlere DİKKAT... kısaca kendi içimize DİKKAT...çünkü içimizde ne varsa dışarıya da o yansıyor... hadi bakalım hepimize kolay gelsin...

zuzu_jujum
06-01-2011, 17:08
bol çekimler :) hayırlısıyla tabiiiiiiiiiiiiiiiii

DENİZ
06-01-2011, 20:25
Birisi bana: Senle gorusmek icin 40 kere tekrar edecegim belki duam kabul olur dedi. Benim cevabim Her gun 1 kere soylemen gerekli 40 gun tekrar etmelisin oldu. Acaba ne dusundu karsimdaki. Her seyi bilmekte kotu, halbuki iltifat etmeye calisiyordu. (oysa ben ona sirri verdim anlamadi) :serpuha

delican
06-01-2011, 21:01
sadece düşünmek yeterli mi? mesela olmasını istediğimiz bir şey var o istekle yatıp o istekkle kalkıyoruz bu isteği her gün yazmak da gerekir mi..

ya da aklımı kurcalayan diğer bir olay.. iste ve unut olayı.. bu isteğimizi bir kere düşündükten sonra unutmak mı lazım..

bilemiyorum gerçekten..

anlatabildim mi net olarak onu da bilmiyorum.. ama olmasını istediğim bir şey var hem de gözüm o istekten başkasını görmüyor yani odaklanamıyorum hiç bir şeye.. ve sürekli istiyorum her gün her gece..bu mu doğru yoksa bir kere isteyip unutmak mı..

cidden kafam çok karışıyor..

hayalayaz
06-01-2011, 21:11
sadece düşünmek yeterli mi? mesela olmasını istediğimiz bir şey var o istekle yatıp o istekkle kalkıyoruz bu isteği her gün yazmak da gerekir mi..

ya da aklımı kurcalayan diğer bir olay.. iste ve unut olayı.. bu isteğimizi bir kere düşündükten sonra unutmak mı lazım..

bilemiyorum gerçekten..

anlatabildim mi net olarak onu da bilmiyorum.. ama olmasını istediğim bir şey var hem de gözüm o istekten başkasını görmüyor yani odaklanamıyorum hiç bir şeye.. ve sürekli istiyorum her gün her gece..bu mu doğru yoksa bir kere isteyip unutmak mı..

cidden kafam çok karışıyor..

ablam sende olmayan bir şeyi istesende olduramazsın... şimdi diyelimki birisinin aşkını istiyrsun... haaa demekki sen onu seviyorsun...seviyorsun ki istiyorsun... öyleyse... o beni sevsin demenin bir anlamı yok....sende olaı ona gönder...

diyelimki bir işi çok istiyorsun... otur o işi başabilmen için gerekli olan/ sahip olduğun yetenekleri düşün...

diyelimki bir ev istiyorsun... otur o evin içinde dolaştığını, eşyaları kullandığını, eşyaların rengini, kokusunu dokusunu hissederek imgele

diyelimki araba istiyorsun... otur koltuğa...dikiz aynasını düzelt...emniyet kemerini bağla...el frenini indir...debriyaja bas.. vitesi geçir... bu arada diğer ayağını frenden çek... arabanın hareket etmesini sağla ve yola çık...
yaptığın her şeyden zevk al..neşeyle yap...

ama bunları 24 saat düşünme...her gün düzenli bir şekilde imgele ve bırak enerjiyi... sen çok isterken enerjiyi tutuyorsun... çok isteme...sende olanı ver... o her ne ise...sevgi ve neşeyle yap..

istediğin bir insansa, özgür iradesine saygı duy, ondan isteme sen ona ver... ama verdim diyerek kulağın telefonda gözün saatte olmasın..anlatabildimmi bilmiyorum... sevgiler...

delican
06-01-2011, 21:34
ablam sende olmayan bir şeyi istesende olduramazsın... şimdi diyelimki birisinin aşkını istiyrsun... haaa demekki sen onu seviyorsun...seviyorsun ki istiyorsun... öyleyse... o beni sevsin demenin bir anlamı yok....sende olaı ona gönder...

diyelimki bir işi çok istiyorsun... otur o işi başabilmen için gerekli olan/ sahip olduğun yetenekleri düşün...

diyelimki bir ev istiyorsun... otur o evin içinde dolaştığını, eşyaları kullandığını, eşyaların rengini, kokusunu dokusunu hissederek imgele

diyelimki araba istiyorsun... otur koltuğa...dikiz aynasını düzelt...emniyet kemerini bağla...el frenini indir...debriyaja bas.. vitesi geçir... bu arada diğer ayağını frenden çek... arabanın hareket etmesini sağla ve yola çık...
yaptığın her şeyden zevk al..neşeyle yap...

ama bunları 24 saat düşünme...her gün düzenli bir şekilde imgele ve bırak enerjiyi... sen çok isterken enerjiyi tutuyorsun... çok isteme...sende olanı ver... o her ne ise...sevgi ve neşeyle yap..

istediğin bir insansa, özgür iradesine saygı duy, ondan isteme sen ona ver... ama verdim diyerek kulağın telefonda gözün saatte olmasın..anlatabildimmi bilmiyorum... sevgiler...

anladım ablacım hem de çok güzel anladım.. istediiğim bir kişi değil.. yanii gerçekten şu an aşk istemek içimden bile gelmiyor evrenden : )

istediğim bir şehir.. izmire gitmek istiyorum hem de çok istiyorum anlatamam yani o istek derecesini.. kendimi hep izmir otobüsünde hayal ediyorum sonunda izmir otogarında indiğimi arkadaşlarımın beni özlemle karşıladığını.. izmire gitmek için de orada bir işimin olması lazım.. bunların hepsini gerçekten hayal ediyorum evimi işimi.. çalışmak istediğim yerin fotograflarını buldum hep kendimi orada o analizleri yaparken o giriş kapısını açarken hayal ediyorum.. ama bazen burada kalma fikri beni çok korkutuyor çatışıyorum hayallerimle.. hani en ufak bir korkunun olmaması gerekiyor ya..

ne yapmamı önerirsin ablacım bu korkudan kurtulup tamamen evrene güvenmem için.. :S

hayalayaz
06-01-2011, 21:51
anladım ablacım hem de çok güzel anladım.. istediiğim bir kişi değil.. yanii gerçekten şu an aşk istemek içimden bile gelmiyor evrenden : )

istediğim bir şehir.. izmire gitmek istiyorum hem de çok istiyorum anlatamam yani o istek derecesini.. kendimi hep izmir otobüsünde hayal ediyorum sonunda izmir otogarında indiğimi arkadaşlarımın beni özlemle karşıladığını.. izmire gitmek için de orada bir işimin olması lazım.. bunların hepsini gerçekten hayal ediyorum evimi işimi.. çalışmak istediğim yerin fotograflarını buldum hep kendimi orada o analizleri yaparken o giriş kapısını açarken hayal ediyorum.. ama bazen burada kalma fikri beni çok korkutuyor çatışıyorum hayallerimle.. hani en ufak bir korkunun olmaması gerekiyor ya..

ne yapmamı önerirsin ablacım bu korkudan kurtulup tamamen evrene güvenmem için.. :S

ben izmirdeyim çekeyim seni buraya... sen neredesin bilmiyorum ama... o kadar korkunçbir yer olmasa gerek... önce orada olduğuna şükür et..muhtemelen ailenle birliktesin... korku/nefret/ üzüntü... vs bu tür duygulara eft yapabilirsin... bence orada kalmaktanda korkma... şu an oradaysan senin için en doğrusunun bu olduğu içindir... güzel bir eft olumlaması yap... ve bu korkuyu sıfırlayıncaya kadar eft yap..bir mantık çalışmasını da araya sıkıştır.. bir kağıt al... dikey olarak ortandan çizgiyle böl...bir tarafa bulunduğun yerin sana getirdiği avantajları yaz...diğer tarafa dezavantajlarını, avantajların veya dezavantajların birbirinden çok olması önemli değil.. bu çalışmada bilinçli zihinle işbirliği yapıp..bilinçaltı mesaj oluşturuyoruz... en altına... ama ben tüm bunlara rağmen izmirde olmayı..orada çalışmayı...kariyerime izmirde devam etmeyi seçiyorum diye büyük herlerle yaz... hatta bu cümleyi kırmızı kalemle bastıra bastıra koyu koyu yaz... sonra yine bir kağıt al... yine dikey olarak ortadan çizgiyle böl... bir tarafa izmirin avantajlarını, diğer tarafa dezavantajlarını yaz.. yine en alta
ama ben tüm bunlara rağmen izmirde olmayı..orada çalışmayı...kariyerime izmirde devam etmeyi seçiyorum diye büyük herlerle yaz...
entelektüel zihnin araya girsede onunla çatışma... oyun oyna...ikili düşün...entelektüel zihninin ürettiği her olumsuzluğa sen gülerek olumlu bir karşılık ver... bak bakalım ne olacak... sevgiler

delican
06-01-2011, 22:16
ben izmirdeyim çekeyim seni buraya... sen neredesin bilmiyorum ama... o kadar korkunçbir yer olmasa gerek... önce orada olduğuna şükür et..muhtemelen ailenle birliktesin... korku/nefret/ üzüntü... vs bu tür duygulara eft yapabilirsin... bence orada kalmaktanda korkma... şu an oradaysan senin için en doğrusunun bu olduğu içindir... güzel bir eft olumlaması yap... ve bu korkuyu sıfırlayıncaya kadar eft yap..bir mantık çalışmasını da araya sıkıştır.. bir kağıt al... dikey olarak ortandan çizgiyle böl...bir tarafa bulunduğun yerin sana getirdiği avantajları yaz...diğer tarafa dezavantajlarını, avantajların veya dezavantajların birbirinden çok olması önemli değil.. bu çalışmada bilinçli zihinle işbirliği yapıp..bilinçaltı mesaj oluşturuyoruz... en altına... ama ben tüm bunlara rağmen izmirde olmayı..orada çalışmayı...kariyerime izmirde devam etmeyi seçiyorum diye büyük herlerle yaz... hatta bu cümleyi kırmızı kalemle bastıra bastıra koyu koyu yaz... sonra yine bir kağıt al... yine dikey olarak ortadan çizgiyle böl... bir tarafa izmirin avantajlarını, diğer tarafa dezavantajlarını yaz.. yine en alta
ama ben tüm bunlara rağmen izmirde olmayı..orada çalışmayı...kariyerime izmirde devam etmeyi seçiyorum diye büyük herlerle yaz...
entelektüel zihnin araya girsede onunla çatışma... oyun oyna...ikili düşün...entelektüel zihninin ürettiği her olumsuzluğa sen gülerek olumlu bir karşılık ver... bak bakalım ne olacak... sevgiler

ankaradayım.. vee evet aile faktörü..

ben de öyle düşünüyorum çünkü ben izmirdeyken ailemde bir şeylerin değiştiğini düşünüyordum öyle hissettiriyorlardı özellikle babam yani çok güveniyordum benim yanımda olacağına beni anlayacağına dair.. o sebepten ankaraya döndüm mezuniyetten sonra en azından ailemin yanında olurum hastalıkta sağlıkta diye.. deneyimlemiş oldum aklım kalmadı yani ailemin yanına dönseydim ne olurdu diye..

dediklerini yapıcam ablacıım.. çok ama çok teşeekkür ederim..

bu arada ben eft nedir bilmiyorum çok duydum ama :mshareketliifade203:mshareketliifade203

hayalayaz
06-01-2011, 22:39
ankaradayım.. vee evet aile faktörü..

ben de öyle düşünüyorum çünkü ben izmirdeyken ailemde bir şeylerin değiştiğini düşünüyordum öyle hissettiriyorlardı özellikle babam yani çok güveniyordum benim yanımda olacağına beni anlayacağına dair.. o sebepten ankaraya döndüm mezuniyetten sonra en azından ailemin yanında olurum hastalıkta sağlıkta diye.. deneyimlemiş oldum aklım kalmadı yani ailemin yanına dönseydim ne olurdu diye..

dediklerini yapıcam ablacıım.. çok ama çok teşeekkür ederim..

bu arada ben eft nedir bilmiyorum çok duydum ama :mshareketliifade203:mshareketliifade203

eft için bütün bilgiler burada... iyice oku... ondan sonra istersen kendine bir eft günlüğü aç böylece bilgilerin dağınık olmaz.. sormak istediğin bir şey olduğunda sormaktan çekinme olurmu..sevgiler
[Only Registered Users Can See Links]

delican
06-01-2011, 22:45
çok ama çok ama çok teşekkür ederim..

sevgiler.. : )

myra
07-01-2011, 00:33
peki korkunç ihtimaller aklımıza gelince , çekim yasasını devreye sokmamak için o kötü ihtimallerin tersini mi düşünmek gerekir? zaman zaman aklıma gelen çok berbat bir olasılık var, bir süredir uğraşıyorum bununla hopo yaptım, düşünmemeye uğraştım ama acaba hopo yaptığım esnada daha mı çok enerji veriyorum? düşünceyi zaptetmek çok zor, durup dururken kabus gibi çöküyor, korkularımla ciddi olarak çalışmaya başlamalıyım ancak aynı anda o kötü durumun enerjisini yükseltmekten de çok korkuyorum...

hayalayaz
07-01-2011, 00:46
korkma..kötü düşünceler geldiğinde onlara komik şekiller vermeye çalış... örneğin hani bir reklam vardı...kötüyüm ben kötüyüm diyen çizgi karakteri vardı... düşünceleri komikleştirdiğimiz zaman, etkisini yitirir..dalga geçin..arkadaşlar mizah gücünüze güveniyorum ben...hadi bakalım korkularınızı maskaraya çevirin.. sizi seviyorum..

conki
08-01-2011, 00:06
merhaba,

ben de bildiklerimi paylaşayım.

bir şeyi istemek evrene yoksunluğu bildirmektir. yani çekim yasasını kullanmak istiyorsanız, isteğinizi istiyorum şeklinde değil, kendime çekiyorum olarak düzenlerseniz daha iyi ve doğru olur.

örneğin benim ve bütünün en yüksek hayrına kendime bmw 3.20, siyah renkte arabayı çekiyorum ve bana gelmesine izin veriyorum.

izin vermek çok önemli, siz bilinçli halinizle deli gibi isterken bilinçaltınızda yetersizlik, değersizlik, vs duyguları varsa bir tarafınızı yırtsanız da o size gelmez, çünkü enerjiniz onun size gelmesini engelliyordur.

önemli olan dille değil, gönülden istemektir, zaten çekimi yaratan gönülden geçenlerdir, o isteğe yüklediğiniz yüktür.
şöyle düşünün. kalbinizde bir dilek var, elinizde de bir elektrik kablosu, fişin bir tanesini kalbinize sokun, diğerini de evren (Allah, kaynak, Rab, vs. ne diyorsanız)in prizine sokun, sizdeki enerji ne kadar yüksekse o durum size o kadar kolay gelecektir, enerji yoksa (yani duygu yoksa) siz bir tarafınızı yırtın, daha çooook beklersiniz.

korktuğumuzun başımıza gelmesinin nedeni de budur, korku düşük frekanslı enerjidir, ama yoğundur, onu sevgiyle dönüştürmediğimiz takdirde baskın gelir. korktuğunuzdan korkmak yerine onu dönüştürmeyi deneyin. bunu da komik bir hale getirerek, ama bence en güzeli kaynağına giderek bulabilirsiniz.

örneğin karda kayıp düşmekten korkuyorsunuz.
bir düşünün, böyle bir düşme yaşadınız mı?

o zaman ne olmuştu? duygunuz neydi?

aaaa, düşmüştüm ve herkes bana gülmüştü.

neymiş, aslında korkunuz karda düşmeniz değil, düşerseniz herkesin size gülmesi.

bunu dönüştürmenin yolunu bulun.

bana gülerlerse ne olur? dünyanın sonu mu? ucunda ölüm var mı?

ben hiçbir şekilde çözemezsem ucunda ölüm var mı diyorum, oluyor bitiyor. ya da kendinize uygun bir yöntem bulabilirsiniz.

bunu farkettiğiniz anda düşme korkunuz da dönüşür, çünkü zaten korkunuz düşme korkusu değildir, sadece kılıfıdır.

son olarak, çekim yasasındaki en büyük, en en büyük handikap teslimiyettir. teslimiyet, amaaaan ne olursa olsun değildir.

siz isteğinizi en net şekilde ortaya koyduktan ve ona duygunuzu yükledikten sonra, onu unutmak ve Allah'a havale etmektir, bunu bir balon gibi düşünün. balonun üstüne isteğinizi yazdınız, ona duyguyu da yüklediniz, balon fıkır fıkır oynuyor elinizde, ama siz ona sıkı sıkı sarılmışsınız, eeee, evrenin nasıl haberi olacak balondan? balon sizde duruyor. bırakın, balon yerine ulaşsın ve size de dilediğiniz şey gelsin.

bunu yapmak çok zor, ama bence ufak örneklerle başlayın. ben geçen gün iş dönüşü arkadaşın arabasından inmeden şöyle dedim:
şimdi metrobüse biniyorum, hemen oturuyorum ve metrobüsten inince bir 25 T geliyor ve oturarak eve gidiyorum, trafik rahat.

bunu söyledim ve anında unutmuşum, çünkü lafa daldık ve tahmin edin ne oldu?

siparişim aynen yerine getirildi, daha büyük şeyler için tabii ki zorlanıyorum, ama bu küçük olaylar bana teslimiyetin önemini, değerini ve nasıl yapılabileceğini anlatıyor. alıştıkça o kadar da zor gelmiyor, çünkü güveniniz oluşuyor, ama ya olmazsa korkusunu içinizden atıyorsunuz.

sanırım çok yazdım, kendimi aştım yine. :-) umarım iyi anlatabilmişimdir.

hepinize sevgiler

delican
08-01-2011, 00:28
teşekkürler.. gerçekteenn daha da bir netleşti kafamda her şey.. : )

Küçük şeylerde problem yok benim de bir anlık istekle düşünüp unuttuuğum şeyler başıma gelincee aa burda böyle demiştim diyorum..

herkesin dileği bütünün ve kendilerinin hayrına olacaksa olsun diyorum içinde de benim dileklerim de olsun : )

tekrar teşekkürler : )