PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlıca Durugörü Çeşitleri

Perilice
18-03-2009, 09:39
Başlıca Durugörü Çeşitleri

l- Basit Durugörü:

Herhangi bir anlam ve mesaj taşımayan bir takım imajların görülmesidir. Çoğunlukla gözler kapalıyken beliren birtakım imajlardan oluşur. Durugörünün ilk aşamasıdır. İnsanların belli bir bölümünde bu yetenek kendiliğinden işler durumdadır. Ve bu oran hiç de küçümsenemeyecek boyutlardadır... Bu seviyede bir durugörüye sahip olan kişiler, gözlerini kapadıklarında istedikleri imajları rahatlıkla görebilirler. Bu imajlar ya kendi isteklerine bağlı olarak görülür, ya da bir takım imajlar otomatik olarak gelip geçer.

2- Mekan İçinde Durugörü:

Uzakta meydana gelen olayları ya da yerlerin algılanması ve görülmesidir. Normal olarak görülmesi mümkün olmayan uzaktaki bir yerin veya kapalı, saklı olan şeylerin görülerek tariflerinin yapılabilmesi bu seviyeli bir durugörü yeteneğinde mümkündür.

3- Zaman İçinde Duru görü:

Geçmiş ya da gelecekten bilgi veren kahinlerin kullandıkları yetenektir. Durugörünün en gelişmiş safhasıdır. Durugörünün bu safhasında görülen imajlar geçmiş bir zaman diliminde meydana gelmiş olan bazı olaylarla ilgili olabileceği gibi gelecekte ortaya çıkacak olan bazı olaylarla ilgili de olabilir. Burada da adeta bir film seyredermişçesine olaylar izlenebilir. Bu derece gelişmiş bir durugörü yeteneğine sahip olan kişilerin sayısı bir hayli azdır. Çok ender olarak görülür.

Alıntıdır

cagrican
06-06-2009, 21:54
ara sıra bende de oluyor ama ben şimdiyi görebiliyorum...ama çevremde ki bir kaç arkadaşım da son derece gelişmiş durugörü yeteneği var gerekli yerlerde bana çok yardımcı oluyorlar...

jaunty
03-10-2009, 11:19
Bana çok sık olan birşey var.Uyumak üzere yatağa yattığımda gece gündüz farketmez uykudan az önceki anda,(kendimi Aslında tamamen uyanık hissettiğim bir an) gözüm kapalıyken rüya dediğim garip simgeler görüyorum.Birbiriyle bağlantısız konusu olmayan..Mesela arı ,kovan, kalem, bardak genelde cisim..Uyumuyorum ki diye düşünüp gözlerimi açıp kendimi kontrol ediyorum evet uyumuyorumhihi
Bunları bir ara not aldım baya rüya tabiri gibi yorumlama çalıştım ama bir sonuca varamadım.
Ve gözüm kapalıyken zifiri karanlıkta uykudan önce aydınlık mekanlarda baya uyumuyoruş gibi olaylar yasıyorum.. Uyku için yattığımı bile unutuyorum..Yada yattığımın, yatakta olduğumun farkında olduğum zamanlarda ,ışığın kapalı ve karanlık odada olduğumu unutuyorum.
çünki oda hala aydınlık ve tüm eşyalar net görünüyor,bazen bambaşka bir ortamdayım bazen o odadayım... aa ben uyuyacağım diye farkına varıyorum.Rahatsız olmuyorum bundan..
Buna benzer olayı yıllar önce ameliyattan sonra narkozun etkisindeyken çok yoğun yaşamıştım tamamen bilinç altımdaki olayları net görmüştüm olay gerçekmi hayalmi uzun süre karıştırmıştım.Sonra düşününce onları yorumlayabilmiştim..
Ama narkozun etkisinde olmadan normal yaşadıklarımı hiç yorumlayamadım.Son zamanlarda(1 yıldır) böyle şeyler yaşamıyorum..
Ama bazen bana çok canlı sesleniliyor öyle uyanıyorum bugün oldu çok taze..ha?efendim dedim uyandım.Aa o hayal ses dedim gülümsedim.. ,shy

nükü1
23-12-2009, 01:23
Merhabalar yazınızı okudum çokta beğendim teşekkür ederim fakat benim size bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim ,3 aydır yoğun olarak enerji çalışması yapıp arınıyorum hooponopono yönteminide kullanıyorum gözlerimi kapttığım zaman gece yada gündüz fark etmez üsrekli anlam veremdiğim kimseler ,yada kokular görüyor yada hissediyordum,fakat geçen gece yatağımda yatarken ve uykumda yokken gözümü kapatır kapatmaz kendimi o anda üstümde olan pijamalarve hırkamla bir koltuk üzerinde otururken ve sanki bir aynadan yansırken ,elimde bir şey var oyuncak bebek sanki onun saçını tararken gördüm ,önce çok korktum sonra tekrar kappatım gözümü ve tekrar kendimi gördüm ,içimden bir ses korkmamın yersiz olduğunu ve incelemmei söyledi öylede yaptım ve gördüğüm tamamen kendinden emin bir kişilik ve huzurdu ben bunu anlamlandıramadım siz ne dersiniz acaba bu duruma çok merak ettim nedir bu .teşşekürler.

Minel
23-12-2009, 10:00
bence içindekileri kendin yorumlaman daha doğru olur
insan bir başkasının fikrini hep merak etmiştir
nevarki cevapları daha doğru olarak yanlız sen bulabilirsin diye düşünüyorum