Orijinalini görmek için tıklayınız : Duru görünüzü test edin
Perilice
18-03-2009, 09:27
Gözler kapalıyken istenen bir imajın gözönünde canlandırılması durugörü yeteneğinin temelidir.Öncelikle böyle bir yeteneğinizin kısmen de olsa sizde işler durumda olup olmadığını kontrol edin:
Gözlerinizi kapatın...10-15 saniye bekleyin...Ve gözünüzün önünden geçen imajlar olup olmadığına dikkat edin...İmajlar kendiliğinden gelip geçiyorlar mı?İstediğiniz hgerhangi bir imajı zihin ekranınızda canlandırabiliyor musunuz?Yoksa hiçbir şey gözünüzün önünden geçmiyor ve her yer simsiyah mı gözüküyor?
Gözleriniz kapalıyken her taraf simsiyah görünüyorsa durugörü yeteneğinizin tamamen işlemez durumda olduğunu söyleyebilkiriz.Bir takım renkler hatta imajlar gelip geçiyorsa durugörü yeteneğiniz size göz kırpıyor demektir.Eğer istediğiniz imajları kolaylıkla zihin ekranınızda canlandırarak onu adeta televizyon izlermişcesine canlı olarak görebiliyorsanız durugörü yeteneğinizin su üstüne çıkmaya başladığını söyleyebiliriz(basit durugörü)
Gözlerinizi kapattığınızda bir takım yerler,insanlar ve olaylar görüyorsanız bunların herhangi bir anlam taşıyıp taşımadığını kontrol ediniz.Örneğin;gözlerinizi kapattığınızda bir arkadaşınızı ders çalışırken gördüyseniz,hemen onu arayarak gerçekten de o anda ders çalışıp çalışmadığını öğrenin.Ayrıntılara dikkat edin.O anda ders çalışmıyorsa daha önce çalışmış olabilir.Eğer böyle bir durum varsa arkadaşınızı ders çalışırken gördüğünüz ayrıntıların gerçek olup olmadığını araştırın.Ders çalıştığı masanın rengi,masasının üzerindeki eşyalar,odanın şekli vs...
Belki bir kaç dakika sonra ders çalışmayı planlıyor da olabilir....
Bütün bu ayrıntılar sizdeki durugörü yeteneğinizin durumu hakkında bir bilgi verir.Tabii tek bir denemeyle karar vermeyin.Belki başka bir zamanda daha farklı görüntüler de alabilirsiniz.Böylelikle basit durugörü mü,mekan içinde durugörü mü,yoksa zaman içinde durugörü yeteneğine mi sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz.
Not:Alıntıdır
yazıyı okuyunca hemen denedim ve gözlerimi kapatır kapatmaz odamın kapısını gördüm sonra her yer simsiyah gözüktü
hayalayaz
18-03-2009, 14:47
Bu alıştırmayı yaptıkça film şeridi gibi akmaya başlar, ilerleyen zamanlarda duru görü gelişir.
En çok geliştirmek istediğim tekniktir,deneyeceğim bende;)
hayalayaz
18-03-2009, 15:32
YOGİ'NİN ŞAŞI BAKIŞI
gözlerinizi kapatın, bir kaç dakika böyle durun, sonra bakışlarınızı burun kökünüzün olduğu yere, kaşlarınızın başlangıç noktasına yönlendirin, bakalım ne olacak, haberlerinizi bekliyorum. ( hintliler gözlerini daha kolay odaklayabilmek için, kaşlarının bir santim üstüne mentollü yağ sürüyorlarmış)
valla hayal abla ben bunu denedimm gözümün ağrısı beynime vurdu :mshareketliifade139
MELATONIN HORMONU, TRATAK, ALEV
Davranış ve fizyolojik ritim kontrolü gibi büyük bir yelpazeyi içinde bulunduran, hareket, uyuma devreleri, vücudun ısısının ayarlanması, kalbin hareketleri, strese cevap verme, hanımların aylık periodları gibi, birçok endokrin işlemlerini, beyin epifiz bezinin salgılamış olduğu bir hormon olan Melatonin düzenler..Ritimdeki bütün bozukluklarda kandaki Melatonin hormonunun seviyesi ile anlaşılabilir.
Epifiz bezi beynimizde bezelye kadar küçük bir organdır ve vücudumuzdaki Melatonin’in copunu o sağlar. Bir miktar gözlerden ve gut dan da Melatonin salgılanır ama bu miktarı azdır. Normal olarak epifiz bezi gündüz Melatonin hormonunu az gece ise çok miktarda salgılar. Gece cok ışıklı bir ortamda oturursak salgılanan Melatoninin miktarı azalır. Çünkü gözler epifiz bezine bağlı olarak çalışır.
Gece Melatoninin az salgılanması hücrelerin savunma mekanizmasını azaltır, kansere neden olan etmenleri arttırır. Normalden daha çok elektromanyetik alanda kalmakta gece salgılanan Melatoninin miktarını azaltmaktadır. Melatonin kanserin hem oluşmasını hem de ilerlemesini önler, bu nedenle bağışıklık sistemimizin korunmasında çok önemli rolü vardır.
Melatoninin bu kadar önemli olması nedeniyle, bunu vücutta arttırmak için ne yapmamız gerektiği hususunda birçok araştırma yapılmaktadır. Bunun için, zaman, zaman hayvanlarda kullanılmaktadır, ancak insan fizyolojisi hayvanlardan değişiktir, bu nedenle bu çalışmalar fazla faydalı olmamaktadır. Tantrik Yoga çalışmaları ile vücuttaki Melatonin seviyesinin arttırılması denemeye değerdir. Bunun biri Nadi Shodhan Pranayama ( birbiri ardından burundan nefes alıp verme ), diğeri de Tratak’dir (gözü bir mum ışığına, meditasyonda kullanılan bir diyagrama veya noktaya odaklamak). Tratak gözleri ve zihni bir mum ışığına veya objeye odaklayarak yapılan bir Yoga egzersizidir. Vücudumuzda en çok Melatoninin bu çalışma ile salgılandığı tespit edilmiştir. Yanan bir mum ışığına gözü fokusluyoruz ve bu işlem sırasında beynimizin sap kısmini da dengelemiş oluyoruz. Gözler mum ışığına odaklandığı zaman epifiz bezine hormon salgılaması için uyarı yapıyor ve hormon salgılanması bu işlemi yaptığımız sürece, her gece artarak devam ediyor. Bağışıklık sistemini korumamız için gece bir müddet mum ışığına odaklanmamız ve sonra uyumamız hormonlarla ilgili çalışmalar yapan doktorlar tarafından şiddetle tavsiye ediliyor.
Tratak beynin her iki yarısında dengeyi sağlar ve epifiz bezinin büyük miktarda Melatonin hormonu öretmesini destekler. Melatonin hormonu, vücut’ta kanser oluşum riskini büyük oranda düşüren bir hormondur. Tratak ayrıca olaylara kolay konsantre olma gücümüzü de arttırır.
Göz seviyenizde önünüze 1 metre kadar uzağınıza bir mum koyun. Gözlerinizi kapatın ve birkaç dakika nefesinize konsantre olun. Yavaş ve düzenli nefes alarak kendinizi derece, derece, derin relaks duruma getirin. Sonra gözlerinizi açın ve mumun alevine birkaç dakika bakin. Gözlerinizin fokusunun mum ışığından ayrılmamasına dikkat edin. Mum ışığı zihninizde canlanana kadar focus durumunu bozmayın ve mum ışığına odaklanın. Gözleriniz yaşarırsa veya kurursa, ihtiyacınız olduğu kadar gözlerinizi kırpabilirsiniz. Aklınızdan bütün düşünceleri çıkarın, 2 dakika kadar sonra gözlerinizi kapatın ve mumun alevini gözünüz kapalı olarak, olabildiği kadar çok detayları ile gözünüzün önüne getirmeye çalışın, aklınızda canlandırın. Eğer zihninizde, görüntü solgunlaşmaya başlarsa, gözlerinizi kısa bir sure açın. Bunu tam olarak yapabildiğinize emin olana kadar deneyin ve konsantrasyon olma kabiliyetiniz iyice arttığı zaman Tratak yapma zamanınızı uzatın.
Ateş bize verilmiş bir hediyedir ve fiziksel dünyamızda çok büyük bir yeri vardır. Ateş bize korunma, beslenme ve ışık sağlar. Yediğimiz besinleri onun yardımı ile pişirebiliriz. ****fizik olarak söylersek, element olarak ateş bizim negatif enerjilerden korunmamızı destekler. Şamanizimde ateş, güneyin elementidir ve niteliği kuvvettir, korunmadır, arınmadır, inançtır, güvendir. Ateş bizim ruhsal açlığımızı besler, doyurur. Ateş bizim hepimizin içinde de yanar. Vücudumuzun görevini yapabilmesi için gereklidir. O aklimizin ve ruhumuzun sağlıklı çalışması cin önemli bir unsurdur. Ateş bize hem yukarıdan hem de aşağıdan gelen bir hediyedir. Anne dünyamızdan yakıt olarak çeşitli şekillerde çıkar ve gökyüzünden hava ile gelir ve bizi kuşatır.
Ateş elementi bize ruhsal ışık verir, ruhumuzun gideceği yolu görünür yapar. Bir ateşin karsısına oturup, gözlerinizi hiç alevlere odakladınız mı? Mum ışığı ile yapılan meditasyonu hepimiz biliyoruz, Tratak dediğimiz, yukarıda açıkladığımız… Bunu denerseniz gereceksiniz ki, sizi çok etkileyip, fiziksel ve ruhsal bedeninize rahatlık, huzur, dinginlik verecek, kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmenizi sağlayacak, ayrıca birçok hastalığa da kalkan olma görevini üstlenecektir.
ALINTIDIR
Ben bunu reiki hocamdan öğrenmiştim evde yapmaya çalışıyorum fena gitmiyorum şimdilik :)
hayalayaz
18-03-2009, 16:19
sevgili nemesis hocana ve sana büyük büyük teşekkürler :73e4317106059nd:
yaklaşımm canımm :s1 (16):
bu arada ben bu 3 saniye kuralını eklememiştim hayal ablacım :dusunceli1eb:
hayalayaz
18-03-2009, 16:31
yaklaşımm canımm :s1 (16):
bu arada ben bu 3 saniye kuralını eklememiştim hayal ablacım :dusunceli1eb:
çaktırma :mshareketliifade370 senin yazını editledim türkçe klavye ile yazılmayın yazılarda bir çok okuma hatası oluyor, onları düzeltmeden önce diğer yazıyı kopyalamıştım, ikisi aynı yere çıkmış, acilen düzelttim ama senin gözünden kaçmamış.. :smile103vm:
Bende yaptım nemesise olan banada oldu :dusunceli1eb:
hayalayaz
18-03-2009, 17:20
Bende yaptım nemesise olan banada oldu :dusunceli1eb:
sen ne yaptın :imafraid1gh: nemesise, sana neler oldu,:imafraid1gh:
YOGİ'NİN ŞAŞI BAKIŞI
gözlerinizi kapatın, bir kaç dakika böyle durun, sonra bakışlarınızı burun kökünüzün olduğu yere, kaşlarınızın başlangıç noktasına yönlendirin, bakalım ne olacak, haberlerinizi bekliyorum. ( hintliler gözlerini daha kolay odaklayabilmek için, kaşlarının bir santim üstüne mentollü yağ sürüyorlarmış)
Ablacım gözlerimi kapattım birkaç dakika sonra kaşlarımın başlangıç noktasına yönlendirdim beynim döndü :mshareketliifade195 yoksa yanlış mı yaptım ki:amgenefleur0uo:
hayalayaz
18-03-2009, 18:15
Ablacım gözlerimi kapattım birkaç dakika sonra kaşlarımın başlangıç noktasına yönlendirdim beynim döndü :mshareketliifade195 yoksa yanlış mı yaptım ki:amgenefleur0uo:
e, dönüyo azıcık ama alışıyorsun bu çalışmanın bir başka faydasıda, göz kaslarını geliştirmesi, mesela yoginin şaşı bakışını yaptın, gözlerini açmadan önce, gözlerini sağa, sola, aşağıya, yukarıya, uzağa ve yakına bakar gibi hareket ettir, 70 yaşına kadar yakın gözlüğü taşımazsın diyorlar, biz bilmediğimiz için yapmadık bu egzersizi 40,ında yakın gözlüğü takar olduk.
denedim iki yuvarlak nokta sanırım bu göz bebeklerimi hissetmem oldu ve başım döndü ama arada denemek isterim
İçmeden sarhoş olmak gibi bir durum, ancak benim kendimde gözlediğim, kafa seslerimin tümden yok oluşu..:)Cümle başlıyor ve gerisi gelmiyor.Sanki çok uzaklarda biri bana sesleniyor gibi...Sonrası zaten derin sessizlik...Mükemmel bir huzur...:)
valla ablacım prensesinde dediği gibi biraz kafa ağrısı yapıyor.Bu arada benim gözler miyop ama gözlük takmıyorum çünkü düzeleceğine inanıyor ve sürekli reiki veriyorum.Bu nedenlede derecesi ilerlemiyor :smile (13):
Ama göze iyi geliyosa ben bu tekniği her yerde deneyebilirim oldukça basit sıkmıyor insanı :mshareketliifade393
Arkadaşlar tratak yapmanızıda şiddetle öneriyorum.Konsantre süreniz uzar bu alıştırmayla ve imgelemede mucizeler yaratabiliriz :mshareketliifade393
duru görü yeteneği bende hiç yok. gözümü kapadığımda hiç birşey görmüyorum ben :yc46nm18LX0wKIxTjY7
Ya ne yeteneklisiniz:),gerçi ben pek alıştırma yapmadım ama Zaner kartlarıyla falan pratik yapmaya çalıştığım zaman pek başarılı olmamıştım:),bunları deneyeceğim kesin:)
kinezist
01-01-2012, 01:34
ben gözümü kapadığımda ilk olarak şimşekler çakıyor gibi ışıklar görüyorum bu neyin habercisi ? :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.