Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekim Yasası Başarısızlığının En Büyük Nedeni
Subconscious
21-11-2010, 22:43
Merhaba arkadaşlar, farkettiğim kadarıyla çok net ve görülür bir problem var, dikkat ettiniz mi, o kadar bilinçaltı ile ilgilenen ve çekim yasasını uygulayan varken sadece arada birkaçı hedefini başarıyla sonuçlandırıyor, bariz bir hata var ortada, bizde eski negatif düşünce kalıpları kaldırılmadan yapılan çekim yasası uygulamaları 2 farklı inanç doğuruyor bizde, genel örneklerden vereyim, diyelim ki kişinin bilinçaltında para zor kazanılır ve zengin olmak şans işidir gibi bir kalıp var, genelimizde bu kalıp vardır ayrıca, şimdi bu düşünce kalıbını ters çevirmeden direk ben zenginim 1 milyon dolarım var diye çalışma yaptığımızda sonuç çok büyük ihtimalle hüsranla biter, bilinçaltına engelleyen birşey vardır, peki ne yapmamız lazım? ilk önce bu eski kalıbı olumlusuyla yer değiştirmek gerek, Yani, para kolay kazanılır, ve zenginlik özümüzdür gibi olumlamalarla ilk önce bunu ters çevirmek gerek, bu tarz bir çalışma yapmadığımızda bilinçaltının frekansı belirsizliği doğuruyor malesef, ben bu şekilde gerçekten çok imkansız diyebileceğim olaylar yaşadım ve gerçekleştirdim, bu yazıyı kendi deneyimlerim, okuduğum kişisel otohipnoz ve bilinçaltı kitaplarından yararlanarak kendimce özetledim, bu konuda sizinde düşüncelerinizi paylaşmanız konuyu daha etkili yapar ve çoğu kişi belkide hatasını anlayabilir =)
Merhaba arkadaşlar, farkettiğim kadarıyla çok net ve görülür bir problem var, dikkat ettiniz mi, o kadar bilinçaltı ile ilgilenen ve çekim yasasını uygulayan varken sadece arada birkaçı hedefini başarıyla sonuçlandırıyor, bariz bir hata var ortada, bizde eski negatif düşünce kalıpları kaldırılmadan yapılan çekim yasası uygulamaları 2 farklı inanç doğuruyor bizde, genel örneklerden vereyim, diyelim ki kişinin bilinçaltında para zor kazanılır ve zengin olmak şans işidir gibi bir kalıp var, genelimizde bu kalıp vardır ayrıca, şimdi bu düşünce kalıbını ters çevirmeden direk ben zenginim 1 milyon dolarım var diye çalışma yaptığımızda sonuç çok büyük ihtimalle hüsranla biter, bilinçaltına engelleyen birşey vardır, peki ne yapmamız lazım? ilk önce bu eski kalıbı olumlusuyla yer değiştirmek gerek, Yani, para kolay kazanılır, ve zenginlik özümüzdür gibi olumlamalarla ilk önce bunu ters çevirmek gerek, bu tarz bir çalışma yapmadığımızda bilinçaltının frekansı belirsizliği doğuruyor malesef, ben bu şekilde gerçekten çok imkansız diyebileceğim olaylar yaşadım ve gerçekleştirdim, bu yazıyı kendi deneyimlerim, okuduğum kişisel otohipnoz ve bilinçaltı kitaplarından yararlanarak kendimce özetledim, bu konuda sizinde düşüncelerinizi paylaşmanız konuyu daha etkili yapar ve çoğu kişi belkide hatasını anlayabilir =)
canım benim bu olumlamayı kaç gün yapmamız gerekiyor cok güzel bir öneri :spring_bees:spring_bees
Teşekkürler Subconscious,
Sanırım bu temizliğe ihtiyacımız var.Neden rehberlik yapmıyorsunuz bu konuda.Lütfen bir çalışmada siz başlatın listenin başına da ben adımı yazıyorum
ataz şafak sezginer:spring_bees
canım benim bu olumlamayı kaç gün yapmamız gerekiyor cok güzel bir öneri :spring_bees:spring_bees
sanırım önce temizlik yapmamız gerekiyor.
Küfkedisi
21-11-2010, 23:40
Teşekkürler bu güzel yazı için...ben kalıbı temizlemeden benim bilincim kabul etmiyor ki zaten olumluyu :) istediğim kadar kandırmaya çalışayım ııııı nuh diyor peygamber demiyor. ataz ablanında dediği gibi rehberlik yapsanız ne iyi olur...
Subconscious
22-11-2010, 00:34
3 hafta günde 3 er kez 15 dakika yaptın mı mükemmel sonuç alırsın, ancak verdiğim örnek herkes için aynı olmadığından herkesin bir analiz yapması gerekir, örneğin zengin olmak istiyorsun ama zengin olursan az arkadaşın olur gibi düşüncende varsa, bilinçaltın seni korumak amacıyla zengin olmanı engeller, kendimize sorular sorup bizi nelerin engellediğini bulmamız gerek, ve buna göre olumlama cümleleri yapmamız lazım, eğerki alternatifler arıyorsanız, bu oluşturduğunuz olumlama cümleleri ile subliminal yaptırabilirsiniz, eğerki bütçeniz uygunsa hipnoz seanslarına gidebilirsiniz, özellikle bu çok hızlı ve etkilidir, kendi başınıza etkili sonuç almak isterseniz, beyin frekanslarını düşürün ve olumlama cümlelerinden aldığınız duyguyu ne kadar güçlü hissedebilirseniz hissedin, eğerki zamanınız yoksa subliminal çalışmalar öneririm =)
Teşekkürler Subconscious,
Sanırım bu temizliğe ihtiyacımız var.Neden rehberlik yapmıyorsunuz bu konuda.Lütfen bir çalışmada siz başlatın listenin başına da ben adımı yazıyorum
ataz şafak sezginer:spring_bees
beraber çalışma yapmak güzel olur tabiki =) ancak şu ara nadir girip çıkıyorum nete, siz şimdilik bilinçaltınızı analiz etmeye zaman ayırın bence, daha sonra olumlamalar hazırlayıp yeniden programlayın bilinçaltınızı =) bilinçaltı inançları olumlularla değişince, fırsatlar çıkmaya başlar =)
Güzel arkadaşım malum bizler hazırcıyız. :3446Madem ki siz bu aralar yoğunsunuz:catbizler için güzel olumlamalar hazırlasanız da bizde o doğrultuda bu çalışmayı yapsak:meditationdesem sizi yorarmıyızhihihihihihiHani yani yanlış bir şey yapmayalım.Ağzımızdan çıkan sözcükler yerine otursun:59884Çok bir şey istemedim değilmi?????şimdiden teşekkürler:mx
[QUOTE=Ataz;62073]Güzel arkadaşım malum bizler hazırcıyız. :3446Madem ki siz bu aralar yoğunsunuz:catbizler için güzel olumlamalar hazırlasanız da bizde o doğrultuda bu çalışmayı yapsak:meditationdesem sizi yorarmıyızhihihihihihiHani yani yanlış bir şey yapmayalım.Ağzımızdan çıkan sözcükler yerine otursun:59884Çok bir şey istemedim değilmi?????şimdiden teşekkürler:mx[/QUOTEevet cok sevinirizzzzzzzzzzzz:0338::mshareketliifade108
3 hafta günde 3 er kez 15 dakika yaptın mı mükemmel sonuç alırsın, ancak verdiğim örnek herkes için aynı olmadığından herkesin bir analiz yapması gerekir, örneğin zengin olmak istiyorsun ama zengin olursan az arkadaşın olur gibi düşüncende varsa, bilinçaltın seni korumak amacıyla zengin olmanı engeller, kendimize sorular sorup bizi nelerin engellediğini bulmamız gerek, ve buna göre olumlama cümleleri yapmamız lazım, eğerki alternatifler arıyorsanız, bu oluşturduğunuz olumlama cümleleri ile subliminal yaptırabilirsiniz, eğerki bütçeniz uygunsa hipnoz seanslarına gidebilirsiniz, özellikle bu çok hızlı ve etkilidir, kendi başınıza etkili sonuç almak isterseniz, beyin frekanslarını düşürün ve olumlama cümlelerinden aldığınız duyguyu ne kadar güçlü hissedebilirseniz hissedin, eğerki zamanınız yoksa subliminal çalışmalar öneririm =)beraber çalışma yapmak güzel olur tabiki =) ancak şu ara nadir girip çıkıyorum nete, siz şimdilik bilinçaltınızı analiz etmeye zaman ayırın bence, daha sonra olumlamalar hazırlayıp yeniden programlayın bilinçaltınızı =) bilinçaltı inançları olumlularla değişince, fırsatlar çıkmaya başlar =)
Bunları yapmamız gerektiği her yerde yazıyor zaten bize siz nasıl yapıp da başarılı olduğunuzu anlatırsanız ve örnek verirsiniz bizde öğrensek. Burda başkalarının, başaranların deneyimleri önemli bence, şunu şunu yapın her yerde yazıyor ama başarılı olanlar lütfen deneyimlerini paylaşsınlar.
Örnek vermek gerekirse 3 hafta 3 kere 15 er dakika hangi yöntemi hangi konu üzerine uyguladınız. Nasıl bir sonuç aldınız. Tabiki özel hayatınızı yazmanız gerekmiyor. Ama üstü kapalı örneklerle anlatırsanız bütüne faydanız olacağını düşünüyorum. Teşekkür ederim.
merhaba,
ben de kendi deneyimlerimi paylaşayım. ben de bir süre öncesine kadar sadece olumlama yapmanın yeterli olduğunu ve bir şeyler yaparak o ruh haline geleceğimi düşündüm. secret kitabının bize pazarladığı buydu.
sonraları çözüm olmak adlı kitapla tanıştım. orada anlatılan çekim yasası için yapılması gereken 'OL'mak. bunun için de önce yapacaksınız, sonra sahip olacaksınız, sonra olacaksınız.
örneğin bir yazar olmak istiyorsunuz, önce yazarlığı araştıracaksınız, kursa gideceksiniz ya da başka bir eğitim alacaksınız, sonra bu deneyime sahip olacaksınız ve yazarlık bunun sonunda geliyor.
ne olursa olsun, eylem en önemli etken. başka hiçbir şey yok aslında...
şöyle düşünün: bir bahçeniz var (beyniniz, zihniniz) ve ayrık otlarıyla (olumsuz düşünceler, bilinçaltı blokajları) dolu, siz de onları temizlemeden en güzel çiçeklerden (olumlamalar) ekmek ve dikmek istiyorsunuz. eğer bilinçaltınızı temizlemezseniz yapacağınız şey aynı buna benzeyecektir, çünkü siz ne kadar çok olumlama söylerseniz söyleyin, bilinçaltı blokajları aynı bir sarmaşık gibi o güzel çiçekleri boğacak ve öldürecektir.
bir de bir buzdağı düşünün: siz şu anda sadece suyun üzerindeki buzdağını görebiliyorsunuz, bu sizin yaşadığınız durumdur, görünendir. bir de bu buzdağının biraz daha dibe gittiğini biliyorsunuz, yani bazı nedenlerin ve durumların, bazı ilişkilerinizin farkındasınız. sonra bu buzdağını ortadan kaldırmak için çalışmaya başlıyorsunuz. üstteki durumu ortadan kaldırmak için aşağıyı temizlemeniz gerekli ve bunun için daha dibe, daha dibe gitmeniz gerekli.
bunu da buradan yapmak çok zor, çünkü kişisel konuşmak ve paylaşmak gerekli.
bunu ancak şu anda tek başınıza yapabilirsiniz.
size benim önerebileceklerim:
astrolojik haritanızı yorumlatmak,
tarota danışmak,
meditasyon yapmak ve meditasyona başlamadan, bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım, diye danışmak, sonra cevabı içinizden size gelecektir. ya da içinde bulunduğum durum için neyi çözmem gerekli diye sorabilirsiniz.
hipnoz seansı alabilirsiniz.
sedonayı çok ciddiye almanızı öneririm, bana çok yaradı.
eft yapabilirsiniz, cümleler kendiliğinden çıkıveriyor, kendinizi rahat bırakın, her seferinde aynı cümleyi söylemek zorunda değilsiniz. ben eft konusunda en çok bülent uran'ın videolarından yararlandım.
30 günlük mucizeleri gün gün ve yazarak çalışmak çok işe yarıyor.
sadece farkında olabilirsiniz, sabahtan bilinçaltınızdaki sorunu farketmeye niyet edin ve gün içinde anda kalarak, farkında olun, cevabı bir şekilde size gelecektir.
gücünüz içinizde ve sizde, gücünüzü kimseye vermeyin.
sevgiyle kalın.
çekim yasası ile ilgili değil aslında ama ben sabahları erken kalkmaktan nefret ediyorummmm. sabahları kalkınca ben erken kalkmayı çok seviyorum diyorum ama yok sevmiyorum işte. ama çalışıyorum ve kalkmak zorundayım. ben nasıl bu düşüncemi değiştirebilirim?
mucize&mucize
23-11-2010, 17:33
erken kalkmayı neden sevmediğini düşünerek baslayabilirsin mesela.
cocukken sabahları evde neler oluyordu.
okula igitmek istemiyormuydn.sevmediğin bir ögretmreni yada arkadasını görmek zorunda oldugunumu düşünüyordun.yada evden ayrı kalmak seni nasıl hissetiriyordu.
sevmediğin ve gitmk zorunda hissettiğin bir işin mi vr gibi vs..
bunların üzerinde düşünerek analiz yapabilrisin.sabahları kalkmanın senin için ne anlamı geliyor.huzursuz,mutsuz,güvensiz v.ss
arkadaşlar,
bugün maillerimi karıştırırken aşağıdaki yazıları gördüm ve bu forum aklıma geldi. paylaşmak istedim.
bu yazıyı bir siteden alıntılamıştım, yazan Bülent Altınparmak galiba, tam ismini hatırlayamadım. tam olarak bence subcionscous'un söylemek istediklerini anlatıyor.
sonra da 3x15 dakikalık çalışmanın geçtiği bir yazı buldum, o da facebook olumlu yaşama grubundan alıntı. sonra da bir meditasyon var. hepsini ayrı ayrı yolluyorum.
sevgiler
SECRET'IN SÖYLEMEDİKLERİ
Secret'ın filmi ve kitabı gündemde olduğu için yazma gereği duydum.
Filmi 2 kere seyrettim, filmin bize söyledikleri:
1) Odağını istediğin şeye yönelt, istemediğine değil.
2) İstediğin şeye sanki şu anda sahipmişsin hissini oluştur.
3) Bunun için ve diğer sahip olduğun şeyler için minnet duy, böylece enerjin yükselecek ve yükselen enerjin evrenin isteğini gerçekleştirmesini hızlandıracaktır.
4) Aklına olumsuz fikirler yada hisler gelirse, dikkatini hemen yine hedefine yönlendir.
Evet, film bize özetle bunları söylüyor. 4. maddeye kadar güzel hoş devam ediyor, filmin motive etme oranı da gayet iyi. Çünkü konuşmacılar zaten bu konuların eğitmenliğini yapan kişiler. Fakat beni şaşırtan nokta, Joe Vitale başta olmak üzere filmdeki kişilerin her biri, 4. maddenin aslında "Aklına gelen olumsuz fikirleri bilinçaltına itmek ve onların kuvvetlenmesini sağlamak" olduğunu bilmelerine rağmen buna hiç değinmemeleri.
O yüzden ilk 3 madde yapıldığında, ilk başlarda olumlu sıçrayış hissedilecektir ve bazı şeyler rayına giriyor gibi olacaktır hatta bazı hedefler gerçekten hemen oluşacaktır. Fakat 4. madde nedeniyle, bir süre sonra kişi kendini daha kötü, hedeflerinden daha uzakta ve motivasyonu daha fazla düşmüş ve bununla beraber zihinsel gürültüsü artmış olarak hissedebilir.
Zira olumsuz duygu yada fikir geldiğinde, siz bunu görmezden gelip, odağınızı olumluya doğru yönlendirirseniz. Aslında altta gerçekleşen şey, bu olumsuzun tamamlanması için bilinçaltının onu saklamaya ve daha sonra onu çözmeniz için tekrar size sunmasına sebep olacaktır. Siz onu her çözmedikçe, bilinçaltı onu çözmeniz için size daha yoğun bir şekilde bu olumsuzlukları sunacaktır.
Bilinçaltı temizlenmeden yapılan her türlü tezahür yada başka çalışmalar. Kirli duvarın üstüne yeni boya sürmeye çalışmak gibidir, ilk başlarda yeni boyanın etkisiyle, motivasyonunuz ve oluşan olaylar değişiyormuş gibi gözüksede, bir süre sonra alttaki kirli boya üstteki yeni boyayı da bozacaktır. Makyaj akacak, maskeler düşecektir.
O yüzden Secret'ın rüzgarına kapılan sevgili dostlarımı uyarmak isterim ki, daha sonra hayal kırıklığına düşüp daha da fazla bilinçaltı olumsuzluğu yaratmasınlar.
Gerçekten hayatınızda köklü, kalıcı ve doğal değişim istiyorsanız, bilinçaltınızı ciddi anlamda değiştirecek teknikler öğrenmelisiniz. Bilinçaltınızı tanımalısınız. Onun nasıl çalıştığını, nasıl kaydettiğini, nasıl sunduğunu ve ne söylemek istediğini bilmelisiniz. Çünkü bütün davranışlarımızdan ve hayatımıza çektiğimiz durum ve kişilerden O sorumludur.
Filmin verdiği motivasyon ve coşku nedeniyle bana kızıp, söylediklerimi reddetmeden önce lütfen kısa bir düşünme molası verin.
Neyi görüyorsanız onu alırsınız
İmgeleme işin sırrıdır. İmgeleme fikrinin sizi uçurmasını izin vermeyin. İmgelem yapmak gereklidir çünkü zihin gücünüzü bu şekilde kullanırsınız
Zihninizde bir şeyi doğru bir şekilde görmeyi bilirseniz dünyanızda bunu gerçekleştirebilirsiniz. Daha önce bahsedildiği gibi daha yüksek bir boyuttaysanız zihninizde yarattığınız düşünceleriniz ya da imgeler hemen çevrenizde gerçekleşecektir. İmgeleme fikri insanları şaşırtır oysa bu kavram insan hayatında sürekli kullanımdadır.
Mesela; teknik bir ressam bir evi tasarlarken neye benzemesini istiyorsa onu hayal etmek zorundadır. O zaman bu tip bir imgeleme “ezoterik” görülmez.
Zihniniz düşüncelerinize itaat eder ve arzunuzu gerçekleştirir. Zihninizin aynı parçası tüm fiziksel fonksiyonlarınızın sorumluluğunu alarak kozmosla ve etrafınızdaki enerji alanlarıyla nasıl iletişim kuracağını bilir. Zihin gözünüzle bir şey gördüğünüzde (imgelemenizle) yüksek benliğiniz işe koyulacak ve bunu sizin için gerçekleştirecektir. Zihniniz zihin gözünüzde neyi tuttuğunuza dayanarak düşüncelerini oluşturur. Yani acil durumlar, aksilikler ve sorunlar olabilir. Hepsi imgelemeyle çözülebilir ama becerinizi yaşamınızın tek bir aşamasında kullanmak isteyeceğinizi anlayacaksınız. Ben çok önemli şeyler için kullanırım diğer şeyleri “akışa” bırakırım. Araba kullanırken tüm yeşil ışıkların yandığını imgelemekle vakit kaybetmem…bunlar önemli değil. Sizinde yapmanız gereken bu; neyin önemli olduğunu bulun ve bilginizi bundan yana kullanın.
Teknikler üzerinde iyileşene kadar tek bir kişi üzerinde odaklanmak en iyisi olacaktır. Biraz pratikle, başka bir sürü insan üzerinde de kolayca etki sahibi olabilirsiniz. Kitaptaki teknikler pratik yapar ve kullanırsanız işe yarar. Çalışmaya başladığınızda pratik yapana kadar imgeleme yeteneğinizin sınırlı olduğunu fark edeceksiniz. Sesleri imgelemede zorlanabilirsiniz. Etkili imgeleme için sessiz bir yerde olmalısınız. Çevreniz sessiz olmalı. İmgelemeyi öğrenmeye başlamanın en iyisi ışıkların olmamasıdır. İlk başta yapmanız gereken tek şey gözlerinizi kapatmaktır. Neticede, gözlerinizi açık tutabilirsiniz (kalabalık yerlerde) ve imgeleme beceriniz gün ışığında da gelişecektir.
Çevrenizde dağınıklık olmamalı, rüzgar esmemeli, yüksek ses ve diğer bölücü şeyler olmamalı.
Unutmayın imgeleme üzerine olan bu bölüm önemlidir önce bundan başlayın ve bunu uygulayın.
Her gün en az üç kez ve her seferinde 15 dakika olmak üzere imgeleme üzerinde çalışmalısınız. Oturarak imgeleme yapmak daha iyidir. Uzanırken fazla rahatlayarak uyuyabilirsiniz. Ayrıca dik olacağınız için imgeleme yaparken iç realitenizde dikey konumda olmak imgelemeniz açısından daha iyi sonuç verecektir. Özel bir pozisyona gerek yok. Sadece oturun.
İstenen kişi veya olay üzerine imgeleme yaparken zihninizde gerçekten oluyormuş imgesini yaratın. İlk başta zor gelecektir. Ama etkilerini yaşayacaksınız. İmgeleme üzerindeki becerim o kadar gelişti ki gözlerim açıkken bile zihnimde 3. boyut dünyasındaki şeyler kadar gerçekçiymiş gibi şeyleri görebilirim. Başkalarının göremediği sadece kendimin görebildiği bu dünyada kendi imgelerimi yaratarak eğlenirdim. Bunu hayatımı şekillendirmek için kullanabileceğimi bilmiyordum. Etkilerini gördüğümde ise çok şey değişti.
Zihninizde durumları gerçekten oluyormuş gibi imgelemek aşağıdaki noktaları hesaba katarak pratik gerektirir. İmgelemeye başladığınızda kendiniz olayın bizzat içinde olun. Kendini bir filmde izliyormuş gibi uzaktan izlemeyin. İmgelerken bir aynaya bakmadığınızın sürece yüzünüzü görmeyin. Tıpkı günlük yaşamın içindeymişçesine hayal etmelisiniz. Sokakta kendinizi yürürken imgeliyorsanız yüzünüzü, başınızı ve sırtınızı göremezsiniz…aşağıya bakarak bacaklarınızı, kollarınızı ve tıpkı “gerçek” yaşamda olduğu gibi göğsünüzü görebilirsiniz.
Küçük bir pratikle başlayın. Gözlerinizi kapatın ve geçmişteki bir anınızı zihninizde canlandırın. Detaylar konusunda endişelenmeyin. Pratikle netleşir. Şu anda gitmeyi istediğiniz yerleri imgelemeye çalışın. Bir yerde çalışıyorsanız iş yerinizde olduğunuzu imgeleyin.
Başlangıçta fiziksel gözlerinizle imgeyi gerçekten göremezsiniz. Zihninizde, hayal gücünüzde var olur. Fiziksel gözleriniz, göz kapaklarınızın içindeki “siyahlığı” görür. İmgeleme yeteneğiniz pratikle daha iyiye gider bu yüzden acele etmeyin. Gerçekten oluyormuş hissini yaşamanız gerektiğini unutmayın. İlk başta iyi olamayabilirsiniz ama zihninizi buna inanması için kandırabilirsiniz. Şöyle ki; yüzünüzdeki hafif bir sırıtışla zihninizi kandırın ve bu becerinin çok kolay olduğunu düşüncenizde belirtin. O kadar kolay ki gerçek dünyaymış gibi hayal edebilirsiniz. Geliştikçe yüzünüzdeki sırıtış doğal bir biçimde olacaktır çünkü bu harika yeteneğe sahip olmaktan büyük mutluluk duyacaksınız…aynı zamanda koku, dokunma, tatma ve hissetme gibi duyularınızı kullanarak da zihninizi kandırabilirsiniz. Güzel bir yerde olduğunuzu hayal ediyorsanız sadece görmekle yetinmeyin koklayın, dokunun, duyun, duygusal açıdan hissedin. % 100 gerçek olmayacaktır. Ama zihniniz yeterince çaba sarf edecektir. İş yerini hayal ediyorsanız hissedin duvarını masaları kapıları havayı koklayın fotokopi kokusunu koklayın iş yerinde olduğunuzu hissedin. Zihin gözünüzle bir şey yaptığınızı ya da bir yerde olduğunuzu yarattığınızda bilinçaltı zihniniz işe girişir. Ve yaşamınızdaki realiteyi şekillendirmeye başlar. Zihninizde patronunuzun sizi kovduğunu görürseniz, ertesi gün kovulmazsınız. Ama buna devam ederseniz er ya da geç başınızı derde sokarsınız.
Deli gibi imgeleme yapın, ilk 2 hafta sıkı tutun hedef belirleyip çalışın 2 haftalık pratikten sonra daha ileride olacaksınız 2 aydan sonra şu anda bulunduğunuzdan çok daha ileride olacaksınız. Kendinizi motive edemiyorsanız o zaman şansınız yok, bu satırları okumayı başkalarına bırakın.
Günde 3 kez 15’er dakika imgeleme öneriyorum. Daha fazla yaparsanız hızlı bir gelişme kaydedersiniz. Sizden yapmanızı istediğin ilk şey (tabi ki istediğinizi yapmakta özgürsünüz) imgelemedeki ilk 5 dakikanızı zihin gücüyle ayartmak için kullanın. Ya da bir nesne üzerine odaklanıp tüm duyularınızı kullanarak onu hatırlama üzerine olsun. Belki bir yanınızda bir köpeğin oturduğunu imgelenebilirsiniz. Ona uzanıp evcil hayvanınızmış gibi onu okşayabilirsiniz. Postunun kokusunu alabilirsiniz hatta köpekle yürüyüşe çıktığınızı bile hayal edebilirsiniz. Karşınızdaki masada bir portakal imgeleyebilirsiniz. Onu alır kabuklarını soyarsınız. Suyu yüzünüze sıçrayabilir ve sonra onu midenize indirebilirsiniz tabii çekirdeklerinin çıktığını hayal etmeyi unutmayın. Sonra da bir kedinin portakal kabuklarını kokladığını ve yüzünü ekşiterek koşturduğunu hayal edebilirsiniz. Bu kitabı hayalinizde canlandırabilir bir masanın üzerine koyup sayfalarınızı çevirdiğinizi hayal edebilirsiniz. Bu ilk 5 dakikalık süreçte neyi imgeleyeceğinizi size bağlı. Pratik insanların en çok yapmak istediği ama yapmaktan en çok kaçındığı şeydir. Bu nedenle, dışarıda sadece bir usta ve bir yığın vasat insan harika zihinsel yeteneklerden yoksundur.
İmgeleme pratiğinde daha iyi hissettikçe pasif imgelemekten ziyade aktif imgelemeye geçin. Portakal imgesini kullanmışsanız o zaman portakal kabuklarını sınıfınızdaki tahtaya fırlatın ya da portakalı bir arabanın tekerleğinin altına koyun ve suyunun fışkırdığını imgeleyin! Zihin gözünüz her seferinde daha yaratıcı olacaktır. En iyisi yaratıcılıktır ve bu konuda gerçekten iyi olmak için en önemli yoldur.
Neyi imgelediğinizin ve pratik seanslarının nasıl olduğunun kaydını mutlaka tutmalısınız. Ne üzerinde çalışabileceğinizin listesini yapın. Uzaktan kumandayla televizyonu açmak gibi alelade bir şey bile pratik seansında yaratıcı bir imgeleme olabilir. Hayalinizde kumandayı elinize alın, onu görün ve hissedin. Bir düğmesinin üzerinde ne yazdığını görün. Sonra aktif olun ve imgeyi değiştirin. Düğmenin üzerindeki kelimelerin farklı görünmesini sağlatın ses + düğmesi yerine kırmızı duvarlar yazdığını görün basın düğmeye etrafınızdaki duvarlar kırmızı olsun. Kanal düğmesi tuşunun üzerinde kelepçe yazısını görün. Düğmeye basın ellerinizin kelepçelendiğini hayal edin. Başka düğmeye basıp kelepçeleri açı, kelepçeleri ellerinizde hissedin, televizyona fırlatın, ekran çatlamasını duyun. İmgelem üzerinde çılgınca şeyler düşünün çünkü imgelemede ne kadar yaratıcı olursanız, zihin gücü becerilerinde o kadar hızlı ve kolay ilerleme kaydedersiniz.
İlk imgeleme seansında yapmanız gerekenler bunlardır.
fatih şahin ışık
conki cok teşekkür ederim tamda bilinç altı temizliği için ne yapmam gerekir derken senin yazınla karşılaştım harikasın:mx:mx
tesadüf diye bir şey yoktur, demek ki çok hazırsın, pat diye önüne çıktı. çok sevindim. ben de bu yazıları bulunca çok mutlu oldum bugün. :-)
Subconscious
24-11-2010, 17:37
Benim kullandığım ve etkili olan bir olumlamayı yazayım, %100 düşünce gücünden alıntıdır
Bu hayatımın dönüm noktası.
Geçmişi siliyorum. Gelecek ise seçimimi yapmamı bekliyor.
İşte bu anda yarınlarıma yön veriyorum.
Geçmişte yaptığım tüm hatalar için kendimi bağışlıyorum.
Geçmişi unutarak yeni bir hayata başlıyorum,
'Kendim için yalnızca deneyimlemek istediğim şeyleri seçiyorum.
Seçtiklerim: (Kendiniz seçin: Sağlık, zenginlik,' bolluk, mutluluk, arkadaşlık, başarı -bilinçaltı istediğiniz şeyi
sunmak için gerekeni yapacaktır.)
Gerçektende etkili, hemde çok =)
Sevgili Conki ; ''Bilinçaltımız temizleme '' başlığı altında vermiş olduğunuz yazı zaten sitemizde mevcut BİLİNÇALTI KORKULARINI TEMİZLEMEK-MEDİTASYON Adı altında ve hatırladığım kadarıylada 2009 yılında açılmış bir konu hatta geçenlerde yeniden gündeme taşındı diye biliyorum.Sanıyorum gözünüzden kaçmış ............ İsterseniz bir göz atın. Güzelliklerle kalın
Ataz, olabilir, büyük olasılıkla da bu siteden kopyalamışımdır. ben siteden alıntıları kopyalayıp şirkette basıyorum. sonra evde notlarımı deftere geçiriyorum, bazılarını o şekilde saklıyorum. mailler de bilgisayarda kayıtlı, bir süre sonra tekrar okuyorum işte boş zamanım olunca. o yüzden büyük olasılıkla buradandır.
AAAAAAA bak arkadaşım bu olmadı sizin yanıtınız İncili çavuş'un hesabına benzedi hani derler ya ''Özrün kabahatindn büyük'' kusura bakma .Sizin gibi beklentimizin çok olduğu bir kişiden ;;;;;; böyle bir yanıt almak beni gerçekten üzdüüü!!!!!!!!!!!!!!!!! :boy10
Benim kullandığım ve etkili olan bir olumlamayı yazayım, %100 düşünce gücünden alıntıdır
Bu hayatımın dönüm noktası.
Geçmişi siliyorum. Gelecek ise seçimimi yapmamı bekliyor.
İşte bu anda yarınlarıma yön veriyorum.
Geçmişte yaptığım tüm hatalar için kendimi bağışlıyorum.
Geçmişi unutarak yeni bir hayata başlıyorum,
'Kendim için yalnızca deneyimlemek istediğim şeyleri seçiyorum.
Seçtiklerim: (Kendiniz seçin: Sağlık, zenginlik,' bolluk, mutluluk, arkadaşlık, başarı -bilinçaltı istediğiniz şeyi
sunmak için gerekeni yapacaktır
Gerçektende etkili, hemde çok =)
bu kitap bende de var ama bu olumlamayı denemedim,nasıl faydasını gördün ve ne şekilde okudun yazarmısın,teşekkürler..
pardon?
Ataz, siz inatla beni olduğumdan büyük görmeye çalışıyorsunuz sanırım. üzgünüm. :-) benim öyle bir kaygım, misyonum yok. ben bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum, buradan yaptığım alıntıyı da bir kez daha paylaşmanın kötü bir yanı da yok, insanlara hizmet etti mi, etmedi mi, önemli olan budur... sonuçta bilginin sahibi yok, o herkese ait.
Sevgili Conki
Hayret ;Beni ve benim gibi düşünenleri anlamamakta ısrar ediyorsunuz . O halde daha açık yazayım .Burada nezaketlerinden dolayı duygularını dile getiremeyen bazı arkadaşlarım var.
Valla siz ne kadarsınız bilemem ama :) BÜYÜK olduğunuzu da sanmıyorum.!!!
Evet sitedeki arkadaşlarımın ve de benim sizden beklentilerimiz çok farklıydı.Zira siz öyle bir giriş yaptınız ki NEFES TEKNİKLERİ ile ilgili olarak biz de ''ah tamam aradığımızı bulduk ''diye de arkadaşlarla paylaşmalarımız oldu.
Bilgiler paylaşmak için diye bilirim ben elbette paylaştıkçada bilgi değerine değer katar.Paylaşılmayan bilgi ise zaten BİLGİ değerinde değildir ve BİLGİ sınıfına da girmez,
Daha 3 gün önce yeni mesajlar arasında yer alan bir konuyu siz bugün yeni bir konu olarak taşırsanız ve verdiğiniz yanıt ta bu olursa ben de sizin samimiyetinizden şüphe ederim. (ayrıca hem konuları okumadığınızı ,hemde konuyu açan ve taşıyan arkadaşımıza saygı göstermediğinizi düşünürüm)Madem ki artık biz ikimiz bu noktadayız o halde bir düşüncemi daha yazmadan geçemicem.21 günlük çalışmanız da ki cümleleri daha özenle seçebilirdiniz.Devrik cümleler yerine düz cümle kurarak ve takıları da daha özenli yazarak arkadaşlarımızın okumalarını daha kolaylaştırabilirdiniz.Şunu da unutmamak gerek ''karşınız daki kişi en az sizin kadar akıllı ve zekidir.'' Burada bütün arkdaşlarımızın amacı güzellikleri paylaşmak ,hüznü ve sevinci beraber yaşamak.
Hepimizin her yaşta öğreneceği pek çok şey var ,hiç kimse mükemmel değildir.BENDE değilim....Sanırım biraz da sivri dilliyim.:spring_bees
Eh artık burada bu konuyu noktalıyorum .Herkesi ,herşeyi çok seviyorum
Sevgili Ataz ablanın görüşleri benim fikirlerimide yansıtıyor ben de aynen onun gibi daha farklı konular bekliyordum(Konu başlığı bende bu beklentiyi yarattı)Ayrıca daha önce şuan sitede bulunmayan bir arkadaşım site içinde yayınlanmış olan bir konuyu yayınladığında onun yazısı silinmişti ve bildiğim kadarıyla bu sitenin düzeni için gereken bir yol o yüzden Ataz ablanın bu yazısını kişisel olarak görmüyorum.
nazan erten
25-11-2010, 08:28
Bunları yapmamız gerektiği her yerde yazıyor zaten bize siz nasıl yapıp da başarılı olduğunuzu anlatırsanız ve örnek verirsiniz bizde öğrensek. Burda başkalarının, başaranların deneyimleri önemli bence, şunu şunu yapın her yerde yazıyor ama başarılı olanlar lütfen deneyimlerini paylaşsınlar.
Örnek vermek gerekirse 3 hafta 3 kere 15 er dakika hangi yöntemi hangi konu üzerine uyguladınız. Nasıl bir sonuç aldınız. Tabiki özel hayatınızı yazmanız gerekmiyor. Ama üstü kapalı örneklerle anlatırsanız bütüne faydanız olacağını düşünüyorum. Teşekkür ederim.
evettt denize katılıyorummm:)))
3 hafta 3 kere 15 er dakika hangi yöntemi hangi konu üzerine uyguladınız.
teşekkürler şimdiden.
merhaba,
ben 3x15 dakikalık çalışmayı yapmadım, o çalışmanın anlatıldığı mesajı burada yayınladım, çünkü subscionscus (adını da sürekli yanlış yazıyorum galiba, emin olamadım) bu çalışmayı yazdıktan sonra ne olduğunu soran biri vardı, bu mesajın ona cevap olacağını düşündüğüm için geçtim.
diğer çalışmayı kopyalamam da bunu yayınlayan diğer arkadaşı ezmek ya da saygısızlık olarak görülmesin, çünkü amacım bu değildi, farketmedim bile. bütün forumlara girmiyorum, başlığından ilgimi çekenlere giriyorum, çünkü çok zamanım yok. akşamları bu site açıkken oturup bloğuma yazı da yazıyorum.
yalnız beni üzen konu döndü dolaştı, yine benim açılmasını rica ettiğim forumdan yüksek beklentilerinize geldi sanırım. bu konunun sonlandığını düşünüyordum.
eğer kurduğum cümleler devrik ise bunu baştan düzeltebilirdiniz, şimdi bunu söylemek için çok geç, çünkü ilk çalışmanın bitmesine 1 gün kaldı. ama eğer benim cümlelerimi devrik buluyorsanız, Türkçe'nizin iyi olduğunu düşünürüm. o zaman da 'geçemicem' diye değil, geçemeyeceğim diye yazmanız gerekirdi.
Bu tartışma için maalesef yer burası değil, çünkü burası subscionscus'un açtığı forum, kendisine saygısızlık etmek istemem, konu amacından saptı.
son olarak şunu eklemek istiyorum. Ataz, gerçekten sivri dillisiniz. sanırım ben sizdeki bir tuşa basıp sivri dilinizi aktive ediyorum. belki de bu konuyla ilgili bir çalışma yapabilirsiniz. Ben size neyi yansıtıyorum?
hepinize iyi akşamlar
Hayal hnm, lütfen benim fazladan eklediğim, diğer arkadaştan kopyaladığım yazıyı kaldırır mısınız? ben nasıl yapılacağını bilmiyorum. teşekkür ederim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.