Orijinalini görmek için tıklayınız : Küçük Mutluluklar, Büyük Keyifler
Aprilrose
20-10-2010, 09:47
KÜÇÜK MUTLULUKLAR, BÜYÜK KEYİFLER
Hayat içinde hissettiğiniz küçük mutluluklar zamanla büyük keyiflere dönüşür.
Hayatın renkleridir küçük mutluluklar. Çünkü her zaman büyük mutlulukların peşinden koşmak yorar insanı, yıpratır.
Küçük mutluluklar, olumsuzun içinde olumluyu görebilme sanatıdır. Büyük mutlulukların ana kaynağı ve olmazsa olmazlarıdır.
Menekşelerimin tomurcuk vermesi, mum çiçeğimin açması, keyifle içtiğim Türk Kahvesi, şu anda dinlemekte olduğum müzik, camlara pıtır pıtır vuran yağmur damlaları, şu anki küçük mutluluklarım.
Küçük mutluluklar, solan enerjinizi tazeler, kalbinizin atması için güç verirler size.
İyi bir gözlemci olmak gerekir küçük mutlulukları yakalamak için. Ayrıntılarda gizlidir çünkü hepsi de. Yeter ki siz görmek isteyin, birer birer gösterecekler kendilerini ve git gide çoğalacak küçük mutluluklarınız. Hayatınızı işgal edecekler. Size büyük keyifler bırakarak.
Kıymet bilmeyi de sağlar küçük mutluluklar. Küçük şeylerden mutlu olamayan insanlar, büyük mutlulukların da kıymetini anlayamazlar.
Önemlidir bu yüzden küçük şeylerden mutlu olabilmek. Yaşam kalitenizi günden güne artırır.
Bazen de büyük hayalleri doğururlar.
İlham küçük mutluluklarla gelir insana.
Bazen yeni aldığınız bir kitabın ilk sayfasında, bazen içtiğiniz bir kahvede, bazen açan bir çiçekte, bazen yağan yağmurda, bazen sabah doğan güneşi seyrederken, bazen hiç tanımadığınız birine tebessüm ederken yakalayın küçük mutlulukları, büyük keyif verecekler.
Hayat küçük mutlulukların toplamıdır çünkü.
Küçük, büyük tüm mutluluklarınız daim, keyfiniz büyük, gününüz aydın olsun.
A.Nilgün Aktaş
hayalayaz
20-10-2010, 09:53
çok haklısın aprilim, minik ayrıntılara bakmadığımızda büyük tabloyuda göremiyoruz.. yüreğine sağlık :çiçek
Aprilrose
20-10-2010, 09:56
çok haklısın aprilim, minik ayrıntılara bakmadığımızda büyük tabloyuda göremiyoruz.. yüreğine sağlık :çiçek
Evet ablacığım, ayrıntılarda gizli mutluluklarımız. Teşekkür ederim.
:hgk
Ben bayılırım küçük mutluluklara..
Hayattan aldığın hazzın film karelerinden parçalar gibidir onlar.Hep ve düzenli oradadırlar sen sadece farkına varırsın veya seçer alırsın.
Sabah içtiğim kahve, kendime aldığım küçücük bir gofret, kendini şaşırtmak, sabahın akşamın yağmurun karın güneşin keyfine varmak için kendine izin vermek.
Yalnız isem bir sabah en sevdiğim gazetemi kitabımı alıp bir çay bahçesine gitmek orada uzun uzun oturmak.Yan masalarda konuşulan hayatlara kulak misafiri olmak ya da kendinle içsel sohpet etmek.. :)
Bir arkadaşınla randevulaşıp ona kahvaltıya gitmek ya da onu kahvaltıya davet etmek.
Yoğun bir günün arasında bir arkadaşınla bir yerde oturup yarım saat çay içme molası vermek.
Bir çocuğun doğallığını, masumiyetini, neşesini izlemek.
Yaşlı bir teyzeye amcaya yardım etmek, gülümsemek.Günaydın demek.Selam vermek ve almak.
Ailenle yaptığın tüm keyifler küçük değişiklikler, evin bir odasından diğer odasına yerleşmek :) Odanın şeklini yerleşimini değiştirmek :)
Yazlıkları kaldırmak kışlıkları sanki ilk kez giyecekmişcesine sevinçle dolabına asmak, kışlıkları kaldırmak yazlıkları aynı şekilde..:)
Deniz kıyısında bir banka oturup denizi seyretmek.
Kendine mis kokulu bir demet çiçek almak, evine küçücük de olsa bir akseuar almak.
Resim yapmak bitince o resmi seyretmek. :)
Kışın ortasında rengarenk giyinmiş birini gülümseyerek seyretmek.
Kışın ortasında dondurma yemek.:)
Sadece canın istedi diye bir pasta yapmak. :)
Çok sevdiğin renkte bir şeyi sırf rengi güzel diye almak.Sonra ondan bir sürü kombinasyonlar yaratmak.
Bir şeyi değerlendirip ufacık da olsa bir değişiklikle yeni bir şey ortaya çıkarmak.
Ayy ne çok var daha..ve bunlar aslında kendini sevmenin yolları..
Ne güzel yazarken bile ağzım kulaklarıma vardı.:smile592os:
Çok güzel bir paylaşım teşekkürederiz.
Aprilrose
20-10-2010, 11:52
Ben bayılırım küçük mutluluklara..
Hayattan aldığın hazzın film karelerinden parçalar gibidir onlar.Hep ve düzenli oradadırlar sen sadece farkına varırsın veya seçer alırsın.
Sabah içtiğim kahve, kendime aldığım küçücük bir gofret, kendini şaşırtmak, sabahın akşamın yağmurun karın güneşin keyfine varmak için kendine izin vermek.
Yalnız isem bir sabah en sevdiğim gazetemi kitabımı alıp bir çay bahçesine gitmek orada uzun uzun oturmak.Yan masalarda konuşulan hayatlara kulak misafiri olmak ya da kendinle içsel sohpet etmek.. :)
Bir arkadaşınla randevulaşıp ona kahvaltıya gitmek ya da onu kahvaltıya davet etmek.
Yoğun bir günün arasında bir arkadaşınla bir yerde oturup yarım saat çay içme molası vermek.
Bir çocuğun doğallığını, masumiyetini, neşesini izlemek.
Yaşlı bir teyzeye amcaya yardım etmek, gülümsemek.Günaydın demek.Selam vermek ve almak.
Ailenle yaptığın tüm keyifler küçük değişiklikler, evin bir odasından diğer odasına yerleşmek :) Odanın şeklini yerleşimini değiştirmek :)
Yazlıkları kaldırmak kışlıkları sanki ilk kez giyecekmişcesine sevinçle dolabına asmak, kışlıkları kaldırmak yazlıkları aynı şekilde..:)
Deniz kıyısında bir banka oturup denizi seyretmek.
Kendine mis kokulu bir demet çiçek almak, evine küçücük de olsa bir akseuar almak.
Resim yapmak bitince o resmi seyretmek. :)
Kışın ortasında rengarenk giyinmiş birini gülümseyerek seyretmek.
Kışın ortasında dondurma yemek.:)
Sadece canın istedi diye bir pasta yapmak. :)
Çok sevdiğin renkte bir şeyi sırf rengi güzel diye almak.Sonra ondan bir sürü kombinasyonlar yaratmak.
Bir şeyi değerlendirip ufacık da olsa bir değişiklikle yeni bir şey ortaya çıkarmak.
Ayy ne çok var daha..ve bunlar aslında kendini sevmenin yolları..
Ne güzel yazarken bile ağzım kulaklarıma vardı.:smile592os:
Çok güzel bir paylaşım teşekkürederiz.
Detaylandırman harika olmuş :)
Bütün detaylarına gittim geldim bir an :) Teşekkürler
Detaylandırman harika olmuş :)
Bütün detaylarına gittim geldim bir an :) Teşekkürler
:love0073::spring_bees
psikanalist
20-10-2010, 12:35
ikinizin de yüreğine sağlık harika şeyler yazmışsınız :çiçek
Küfkedisi
20-10-2010, 15:05
Gerçekten güzel yazılar olmuş...Aprilrose'un yazdığı gibi bende gittim o anları yaşadım ve geldim ...bugün içerisinde güzel bir nefes daha almama sebep oldunuz arkadaşlarım...iyi ki varsınız :):throw
yüreğine sağlık aprilim rosem:)
Gülçin Şen
21-10-2010, 11:25
Her yudumunda bir fincan kahvenin,karşımdaki insanın ne kadar gerçek dost olduğunu bilmek ne güzel mutluluk....
Karşılıklı nazzcımla sabah kahvemizi içtikte....
Sağol aprilcım kalemine yüreğine sağlık olsun....:sirin
Aprilrose
21-10-2010, 11:29
Her yudumunda bir fincan kahvenin,karşımdaki insanın ne kadar gerçek dost olduğunu bilmek ne güzel mutluluk....
Afiyet olsun canlar :) kıskandım bak şimdi :) Yaparız bi gün inşallah hep beraber, keyifle içeriz kahvelerimizi. Öpüyorum ikinizi de :opt
Gülçin Şen
21-10-2010, 11:31
Afiyet olsun canlar :) kıskandım bak şimdi :) Yaparız bi gün inşallah hep beraber, keyifle içeriz kahvelerimizi. Öpüyorum ikinizi de :opt
Sağol canım,biliyorum biz mutlaka karşılıklı gelip ne sohbetler yapacağız....:;
peruscan
21-10-2010, 23:38
benim bu gunku mutlulugum arkadaslarimla gecirdigim guzel zamandi.:)
,shy1 Sanırım biri bana iltifat etmişş....:oys
:73e4317106059nd:
Aprilcim kalemine sağlık...:0319:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.