PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows XP Pro Kurulumu Adım Adım Resimli Türkçe

CanBey
17-03-2009, 22:39
Bigci İngilizcesini anlamış ben de Türkçesi'ni Paylaşayım..

Kurulumu sanıldığı kadar kolay olmayan ama birkaç kez yapıldığında artık otomatikleşen bir işletim sistemi olan XP kurulumunu adım adım resimlerle anlatmaya çalıştım. Resimler biraz fazla oldu ama her adımını almaya çalıştım açıkçası. Başlayalım ;
Windows XP Professional SP2 Etiketli CD'nin elinizde olduğu varsayılarak anlatılmıştır. CD'yi taktınız ve bilgisayarınız başlarken

CD'den önyükleme için bir tuşa basınız...uyarısını gördünüz. Klavyeden bir tuşa basın.Mavi ekranda Kurulum için ön hazırlıklar başlayacak.

[Only Registered Users Can See Links]

Önyükleme kısmı bittikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir uyarı ekranı gelecek. Devam etmek için ENTER a basın.

Aşağıdaki ekranda Windows XP Lisans Sözleşmesi'ni görmektesiniz. Klavyeden F8 tuşuna basın ve bir sonraki adıma geçelim.

Daha önce yüklü olan Windows sürümleri araştırılıp karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir. Sistem C: disk bölümüne kurulacağı için onu seçip ENTER tuşuna basın.

Hızlı biçimlendirme her zaman tavsiye ettiğim birşey olmamasına rağmen çabuk bitmesi açısından tercihimdir. Sizlere önerim 3. seçenek olan Bölümü* NTFS dosya sistemi kullanarak biçimlendir seçeneğidir. Kendinize göre bahsettiğim iki biçimlendirme seçiminden sonra ENTER'a basarak devam edin.

Aşağıdaki ekranda görüldüğü üzere disk bölümü biçimlendirilmeye başlandı.

Biçimlendirme kısmından sonra Windows Kur kurulum için gerekli olan bileşenleri kopyalamaya başlayacak.

Bu işlemlerden sonra son dosyaların yapılandırma ekranı aşağıdaki gibidir.

Yapılandırma sürecinden sonra bilgisayarı yeniden başlatmak için aşağıdaki ekranda belirtildiği gibi ENTER tuşuna basınız.

Bilgisayarınız yeniden başlarken yine CD'den önyükleme için bir tuşa basınız uyarısını getirecektir. Herhangi bir eylem yapmadan bekleyin ve aşağıda gördüğünüz kurulum ekranı gelsin.

Aşağıdaki ekranda Aygıtların yükleme aşaması yapılmaktadır.

Bölge ve Dil seçenekleri penceresi açıldığında herhangi bir şey yapmadan İLERİ düğmesine basın.

Yazılımınızı Kişiselleştirin ekranında istediğiniz bilgiyi girmekte serbestsiniz.

Ürün anahtarınız ekranında cd ile birlikte size verilen 25 haneli ürün kodunuzu yazınız.

Bilgisayar Adı ve Yönetici Parolası kısmında gireceğiniz bilgiler yine size kalmış seçimlerdir.

Tarih ve Saat ayarları genelde doğrudur. Değilse gerekli değişiklikleri yapıp İLERİ düğmesine basın.

Tekrar kurulum kendi devam etmektedir. Ağ Yükleniyor yazısını görmektesiniz aşağıdaki ekranda. Kurulum bitene kadar aşağıdaki resimlerde gördükleriniz karşınıza gelecektir.

Aşağıda gördüğünüz gibi kurulum işlemi bitmiş ilk windows xp boot screen karşımıza çıkmaktadır.

Görüntü ayarları penceresi geldiğinde TAMAM diyerek devam ediyoruz.

Monitör ayarlarında da yine TAMAM diyerek devam ediyoruz.

Aşağıda görüleceği üzere tekrar boot screen kısmı geliyor karşımıza.

Yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz.

Nihayet Windows Hoşgeldin ekranı bizi karşılıyor. Ufak tefek bir iki ayar yapacağız bu kısımda. İlk ekranı İLERİ diyerek geçiniz.

Bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olun ekranında aşağıdaki gibi ŞİMDİ DEĞİL seçeneğini işaretleyip İLERİ düğmesine basın.

Bilgisayar kullanıcılarınn adını yazdıktan sonra tekrar İLERİ diyoruz.

Ve işte Teşekkürler ekranı karşımızda. Son düğmesine basın ve devam edin.

İşte nihayi Hoşgeldiniz ekranı karşımızda.

Windows açılır açılmaz birkaç ince ayar yapmamız gerekecek. İlk kısımda Bilgisayarınız risk altında olabilir uyarı balonuna tıklayın. Resimleri takip edin.

Bu işlemden sonra Windows XP turu atın uyarı balonu gelecek.

Açılan tanıtım sayfasını direk kapatın.

Çok yükü olmamasına rağmen dil çubuğunu da kaldırmak için üzerine sağ tıklayın ve Dil Çubuğunu Kapat seçeneğine tıklayın.

Ufak tefek sayılan ve kendinize göre düzenleyerek artık bilgisayarınızı kullanmaya hazırsınız. Gerekli donanım tanıtımını ve programlarınızı kurduktan sonra güle güle kullanabiliriz.

Saygılarımla

bigci
17-03-2009, 22:43
eline saglık abicim Güzel bi paylaşım olmuş ;)

Scream*
17-03-2009, 22:47
Daha Açık AnLatıLamaz GaLiba TşkLer abi : )