PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : duruişiti

hayalayaz
17-03-2009, 19:43
Duruişiti, hiçbir aygıt kullanmaksızın, algılanabilmesi olanaksız uzaklıktaki ses, konuşma ve müzikleri işitebilme ve bedensiz varlıklardan gelen tesirleri söz halinde duyabilme paranormal yeteneğine ****psişikteDurugörü yeteneği ile karşılaştırıldığında, aralarındaki tek fark, paranormal algılamanın birinde görme, diğerinde işitme tarzında gerçekleşmesidir. verilen addır.
Duruişiti fenomeninde işitilen ses, kulakla duyulan sese benzemez, içten gelen, zihinsel olarak işitilen bir sestir. Fakat ses beynin içindeymişcesine bilinen ses gibi işitilir ve kuşkuya yer bırakmaz. Bununla birlikte, fenomende ses, önceleri karışık, belli belirsiz gelen fısıltı sesleri halinde olur; gitgide kuvvetlenir ve sonunda normal ses tonuna ulaşır. Olayı betimlerken izlenimlerini aktaran duruişitirlerin belirttiklerine göre, “adeta beynin içine bir telefon aygıtı yerleştirilmiş gibidir.”
Duruişiti fenomeni hipnotik veya doğal uykuda, “uyku-uyanıklık arası” halinde ve izolman, ekstaz (vecd), trans gibi degajman halleri sırasında oluşabildiği gibi uyanıkken (dalgınlık sırasında) de oluşabilir.
Rüyalarda, tanınmayan bir sesin fısıldaması tarzındaki duruişiti hami varlıktan gelen mesaj olarak kabul edilir. Duruişitirlerden en tanınmış olanı Fransız kahramanı Jan Dark’tır (Jeanne d'Arc).
ALINTIDIR

ametist
26-03-2009, 13:28
Hayal ablacım Ben geçenlerde yatarken sağ kulağımda yaşlı bir kadın sesi vardı ayrıca hareket etmemi engelliyordu. Söylediklerine kulak verdiğimde anlayamadığım bir dilde konuşuyordu. Sanki beni uyardı uzun uzun konuştu tabi ben hiç bir şey anlamadım:smile (6):
Bu duruişiti olabilirmi sence? Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursan sevinirim.

Bu arada ben eski adı ecemre yeni adı ametistim.:smile (18):

hayalayaz
26-03-2009, 15:33
Hayal ablacım Ben geçenlerde yatarken sağ kulağımda yaşlı bir kadın sesi vardı ayrıca hareket etmemi engelliyordu. Söylediklerine kulak verdiğimde anlayamadığım bir dilde konuşuyordu. Sanki beni uyardı uzun uzun konuştu tabi ben hiç bir şey anlamadım:smile (6):
Bu duruişiti olabilirmi sence? Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursan sevinirim.

Bu arada ben eski adı ecemre yeni adı ametistim.:smile (18):
canım benim benim duru işiti deneyimlerimde bana türkçe konuşuluyor. belki başkalarına, yabancı lisanda konuşuluyordur bu konuda bir bilgim yok..ama eğer sana bu lisan konuşuluyorsa sen bunu biliyorsundur,anlamak için, kendi içine dön, mutlaka içe doğuş dediğimiz şekilde anlayacaksın..aslında işittiğimiz sesler bizim entelektüel zihinlerimizi tatmin için, içe doğuş şeklinde algılasak, ay ben uydurdum diyeceğiz.biliyorsun az sorgulamıyoruz yaşadıklarımızı, hepsine illa akılcı bir açıklama arıyoruz..

ametist
26-03-2009, 18:31
Çok sağol ablacım. Çok eski uygarlıklara ait bir dildi öyle düşünüyorum ve bende dediğin gibi belki bu dili biliyordum ama anlayamadım. Tekrarı olurmu olursa anlarmıyım onuda bilemiyorum. İşin kötüsü bir kelimesi bile aklımda kalmadı:smile (6): kalsa onu araştıracaktım. Bir arkadaşımda senin yaptığın yorumu yaptı sen o dili biliyorsundur mutlaka diye. Birde bu yazıyı yazarken aklıma geldi birkaç gece yattığımda gözlerimi kapadığımda (durugörü oluyor sanırım) gözümün önüne eski yazıtlar geldi alfabe şeklinde. Değişik şekiller vardı. Sanırım dönem dönem geçmişle ilgili birşeyler oluyor. İlgine tekrar teşekkürler ablacım. Kucak dolusu sevgiler:smile (11):

hayalayaz
26-03-2009, 19:28
Çok sağol ablacım. Çok eski uygarlıklara ait bir dildi öyle düşünüyorum ve bende dediğin gibi belki bu dili biliyordum ama anlayamadım. Tekrarı olurmu olursa anlarmıyım onuda bilemiyorum. İşin kötüsü bir kelimesi bile aklımda kalmadı:smile (6): kalsa onu araştıracaktım. Bir arkadaşımda senin yaptığın yorumu yaptı sen o dili biliyorsundur mutlaka diye. Birde bu yazıyı yazarken aklıma geldi birkaç gece yattığımda gözlerimi kapadığımda (durugörü oluyor sanırım) gözümün önüne eski yazıtlar geldi alfabe şeklinde. Değişik şekiller vardı. Sanırım dönem dönem geçmişle ilgili birşeyler oluyor. İlgine tekrar teşekkürler ablacım. Kucak dolusu sevgiler:smile (11):

bunların ne anlama geldiğini sor yüksek benliğine o biliyordur

Perilice
26-03-2009, 20:32
hım senin bu yaşadığın benim aklımda acaba daha önceki bir hayatta dönemde yaşadıkmı diye geçirdim

ametist
26-03-2009, 23:19
Periliçecim bende aynı şeyi düşünüyorum.:mshareketliifade332

nevruz
03-06-2009, 00:17
sanırım ben de duruişiti var neyse itiraf edeyim burda madem herşeyi paylaşıyoruz ve spiritülliğe inanıyoruz söylemek lazım tereddütüm sebebi daha önce buna kendimim tam inanmaması(hayal ablanın da dediği gibi entellektüel zihnimin kanıt araması) ama artık inanıyorum önceleri bunu zihnim yaratıyor sanmıştım duymak istedğim şeyleri duyuyorum diye çünkü tam olarak ses gibi gelmiyor içinize bi anda geliyor;ilham gibi ,ruhsal bir bilgi gibi sonra beyninizin duru olduğu zaman anlıyosunuz ki bişey size seslenmiş ya da bişey söylemiş ben de böyle oldu çook ağladığım bi gece bişey bana yakında bütün acıların geçecek dedi ve bu kadar acı çekmeyeceksin dedi zamanı tam hatırlamıyorum gerçekten çook zor zamanlardı uzun zaman olmuş demek ki önce nette o diğer siteyle sonra reikiiyle tanıştım şimdi hayatımda reikiiyi devamlı kullanıyorum bu hafta reikii 2 alıcam

bu ben de var olduğu sandığım tek yetenek çook fazla zihin karıştırıcı eğer kendiliğinden olmuyorsa bence geliştirmeye çalışmayın bırakın zamanı geldiğinde kendi ortaya çıksın özellikle ruhsal varlıklardan korkuyorsanız bu olay 1-1.5 yıldır olmasına rağmen gerçekliğini tam olarak 1 ay önce kabullendim ve inandım

hayalayaz
03-06-2009, 00:36
sevgili nevruz hoşgeldin yanımıza, uyumlamaların sana ve bütüne hayırlı olsun..dediğin çok doğru akışına bırakmak lazım..

cagrican
08-06-2009, 01:20
bende birkaç kere böyle tecrübeler yaşadım bir gece yatağa yattığımda perdenin önünde bir şeyler hissettim sanki hareket ediyordu cesaret ettim ve dinlemeye başladım...sizin de anlattığınız gibi beynimin içinde bir telefon var gibiydi...o an nasıl bir telepati kurabildim bilemiyorum biraz konuştum ve bana çok huzur verdi o ses konuşmasında ki amaç kafama taktığım sorunların küçükşeyler olduğu ve hayatın devam ettiğiydi...bir keresinde de bir gece müthiş hzuur veren bir sesle uyandırıldım o an grup olarak geldiklerini hissettim ve bana tek dedikleri BİZ İSTEDİĞİMİZ ZAMAN HERŞEYİ YAPABİLİRZ demeleriydi...bunlar çok oluyor özellikle sigara alkol kafein gibi maddelerden uzak durduğum zamanlarda başımdan bir çok deneyim geçti bunu da insanın enerjisinin yükselip hislerinin önemliölçüde artmasına bağlıyorum...

ışık
09-09-2009, 11:47
yıllar önce annemin evine kalmaya gitmişdim ve beni çok korkutan hatta öyle ki annemin yanına gidip yatmama bile sebep olan bir ses duymuştum gece yarısı tek söylediği şuydu bunalım...bunalımm daha bunalımm...ve gerçekten de o yılım resmen kabus gibi gecmişdi acaba delirdim mi diye düşünmüşdüm ama şimdi sizleri okuyunca rahatlamadım dersem yalan olur.arada yine sesler duyuyorum ama böyle değil en çok ezan sesi hatta annem veya başkaları varsa evde ezan okunuyor kısın şu tv yi bile diyorum ama annem aha delirdi gayipten sesler duyuyor benim kız diyorhihi

fastghost
08-10-2010, 01:08
hayal abla bendeki yetenek normal insanların konuşmlarını çok rahatlıkla ve çok uzakatan duyabilme gibi bir şey.Bu duruişiti sınıfına mı giriyor giriyorsa nasıl geliştiririm ve girmiyorsa bu nedir?

hayalayaz
08-10-2010, 08:29
hayal abla bendeki yetenek normal insanların konuşmlarını çok rahatlıkla ve çok uzakatan duyabilme gibi bir şey.Bu duruişiti sınıfına mı giriyor giriyorsa nasıl geliştiririm ve girmiyorsa bu nedir?

gördüğün insanların konuşmalarını mı? yoksa insanları görmüyorsun ama konuşmalarını duyuyorsun gibi mi? pek anlayamadım ablam :LL açarsan sevinirim.

fastghost
09-10-2010, 02:01
çogunlukla gördügüm insalar ama yani 10 15 metreye kadar duyabiliyorum ve arasıda kulagıma garip garip sesler geliyor buda kafayı yememi saglıyo :D

hayalayaz
09-10-2010, 08:44
fastghoscuğum ben bu konunun uzmanı değilim ama bana göre sen başarılı bir şekilde telepatik iletişim kurup insanların düşüncelerini okuyorsun...

kulağına gelen sesler duru işitinin açılmaya başladığının işareti olabilir... kafayı yeme..böyle sesler duymaya başladığında sakin bir şekilde otur ve dinle... anlayamadığında sinir olma..sakin kal ve kısa zamanda işittiğini anlayacağından emin ol...sevgiler

fastghost
09-10-2010, 14:26
ablacım bi ara yolda yürürken yine kulagıma o garip garip sesler geldi ve şöyledi: bir kadın bagrıyordu doktor doktor diye etrafıma baktım öyle bagıran bir kadın varmı diye bagırmayı bırak hiç kadın yoktu. yani bu nasıl birşey en azından kontrol edebilsem güzel olurdu

fastghost
11-10-2010, 17:48
ablacım bi ara yolda yürürken yine kulagıma o garip garip sesler geldi ve şöyledi: bir kadın bagrıyordu doktor doktor diye etrafıma baktım öyle bagıran bir kadın varmı diye bagırmayı bırak hiç kadın yoktu. yani bu nasıl birşey en azından kontrol edebilsem güzel olurdu

hayal abla rica etsem yanıtlarmısın

hayalayaz
11-10-2010, 18:28

hayal abla rica etsem yanıtlarmısın

ablam bunların yanıtları sende, duyu dışı algıların herkese göre değişik bir tarifi var..hiç kimse aynı durumları deneyimlemiyor bu yüzden sana şu şudur, bu budur diyebilecek kadar yetkin olduğumu düşünmüyorum.... bak vodoo senin sorunla ilgili bir konu eklemiş..

bence kontrol edebilirsin, ben bu yeteneklerimi sadece şifada kullanmak istediğimi deklare ettim.. şu an günlük yaşantımda duyu dışı algılarım tamamen kapalı.. sadece şifa verirken, uyumlama yaparken açıyorum.. sende kontrol etmek istediğini kararlı bir şekilde deklare et..

bende de ilk olduğunda delirdim falan sanıp doktora gitmiştim..

[Only Registered Users Can See Links]

aklin_elleri
13-10-2010, 12:20
duruişitinin temel oluş sebepleri ile ilgili detaylı bir bilgim olmamasına rağmen... bu özelliğiniz aktive olduğunda, mesafe farkı olmaksızın insanların seslerini duymak son derece olağandır... insanların içsel sesleri de buna dahildir ki bu da duruişiti yanında telepati özelliğinizin de devrede olduğunu gösterir... konuya sınırlamalar koymadan bakmak lazım, çünkü bitkiler ve hayvanları da duyabiliyorsunuz...
madde dünya dışından gelen sesler tahminimce bu özelliklerin dışında farklı detayları da içeriyor... mezardaki sesleri bile duyabilirsiniz...
nacizane önerim, bu özelliklerinizi sevmekle ve kabulle başlayın işe... dikkatinizi doğru nefes teknikleri, temiz ve güçlendirilmiş enerjiyle özelliklerinize odaklayın... başarma mücadelesine girmeden, olana hoşgeldin deyin...