PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Durugörü

hayalayaz
17-03-2009, 19:40
DURUGÖRÜ

Durugörü (clairvoyance) canlı ve cansız nesnelerin ve olayların beş duyunun yardımı olmadan (paranormal olarak) algılanmasına verilen addır.
Durugörü kişide objektif veya sübjektif vizyonlar ya da imaj duyumları tarzında belirebilir. Durugörü fenomenine, hipnoz, doğal uyku, uyku-uyanıklık arası, izolman, vecd, trans gibi Parapsikoloji’de “değişik şuur halleri” adı altında incelenen degajman hallerinde daha sık rastlanır.
Durugörü fenomen ve yetenekleri ****psişikçiler ve parapsikologlarca çeşitli sınıflara ayrılarak incelenir.
****psişikçiler durugörü yeteneklerini başlıca şu sınıflara ayırırlar:

Gizligörü (lüsidite): Gözler kapalıyken çevreyi görebilme.

Kritoskopi. Saydam olmayan cisimlerin ardını görebilme

Alteroskopi (alloskopi): Kişinin başkalarının bedenlerindeki iç organları, bunların işleyişlerini, auraları görebilmesi ve bu sayede bedensel rahatsızlıkları saptayabilmesi. Bu yetenek kişinin kendi bedeni için sözkonusu olduğunda yeteneğe otoskopi adı verilir.

Teleoptik: Kişinin beş duyusuyla algılayamayacağı uzaklıktaki ya da kapalı bir ortamdaki olay, nesne ve canlıları algılayabilmesi. Bu yeteneğin bir çeşidine coğrafi ya da gezici durugörü (remote viewing) adı verilir. Gezici durugörü medyumları içinde en ünlüsü olan A.B.D.’nden Ingo Swann’ın bu yeteneğini kullanabilmesi için kendisine yerkürenin herhangi bir yerinin enlem ve boylam koordinatlarının kendisine verilmesi yeterliydi. A.B.D.’nin soğuk savaş döneminde Sovyetler Birliği’ne karşı Swann’ın bu paranormal yeteneğinden yararlanmış olduğu ileri sürülür.TürkçeSwann ve CIA-İngilizce

Zamansal durugörü (prekognitif ve postkognitif durugörü): Yeteneğin geçmiş veya gelecekteki olayları algılamaya yönelik olması.

Telepatik durugörü.
alıntıdır

nükü1
14-12-2009, 21:48
Hayal ablacım merhabalar ,bende bazen gözlerim kapalı yada açıkken insanlar yada birinin kaza yaptığını görebiliyorum, tabiki bu duygunun yada yeteneğin üzerine düşmem gerektiğini biliyorum fakat bunu nasıl dahada ileriye götürebileceğimi bilmiyorum bu konudaki bilgili arkadaşlardan yardım almak isterim ,bana yardımcı olabilirseniz mutlu olurum teşekkür ederim.

hayalayaz
14-12-2009, 22:26
Hayal ablacım merhabalar ,bende bazen gözlerim kapalı yada açıkken insanlar yada birinin kaza yaptığını görebiliyorum, tabiki bu duygunun yada yeteneğin üzerine düşmem gerektiğini biliyorum fakat bunu nasıl dahada ileriye götürebileceğimi bilmiyorum bu konudaki bilgili arkadaşlardan yardım almak isterim ,bana yardımcı olabilirseniz mutlu olurum teşekkür ederim.

canım benim, benim duyu dışı algılarım kendiliğinden ilerledi.. benim bu konuda özel çalışmam olmadı.. yalnız durugörüm ilk geliştiği zamanlarda ben insanların benim hakkımda ne düşündüğünü algılayıp rahatsız oluyordum, ve önyargı geliştiriyordum.. bundan da çok rahatsız oluyordum.. sonuçta reikiyolu önyargılarımızdan arınma yolu.. ben ise üst üste önyargı geliştirmeye başlamıştım.. bunu engellemek için duru görümü, duru işitimi ve benzer yeteneklerimi sadece şifa verirken kullanmaya niyet etmeye başladım.. sonuçta her şey niyetlerimiz ve buna bağlı olarak eylemlerimizle şekilleniyor, şimdi ben günlük hayatımda bu yeteneklerin hiçbirinikullanmamyı başardım.. belki sende bu yeteneğini geliştirmeye saf niyetle, niyet edersen istediğin olabilir.. sevgiler..

nükü1
15-12-2009, 18:59
teşekkürler cevapladığın için demekki bende aynı yollardan geçiyorum çünki bende insanların ne düşündüklerini algılıyorum galiba zamanla bunu kullanmayıda öğrenicem çok sağolasın.

medis06
11-08-2010, 22:39
hayal ablacım bu durugörü çok ilgimi çekti...ben çocukken deli olduma karar vermiştim:))çünkü gözümün önünden bazı olaylar sanki film izliyormuşum gibi akıp giderdi ve ben bunu en geç bir gün içinde aynen gördügüm gibi yaşardım ve korkardım sanırım ben delirdim diye düşünürdüm ve insanların beni deli sanmasından korktugum içinde kimseyle paylaşmazdım.bu şekilde çok fazla yaşadıgım olaylar var hani başkası anlatsa hadi canım sende derim ama bizzat kendim yaşadıgım için inanıyorum...sonrasında bu olaylar çok artmaya başladı.bir gün kız arkadaşlarımla toplandık hep büyüklerden özenti kendimize kahve yaptık ve hadi herkes birbirine bir şeyler atsın dedik baktım beceremiyorlar ve ben elime fincanı aldım başladım konuşmaya 2 gün sonra hadi yine bak ne olur diye gelmeye başladılar.söylediklerin çıktı diye.aslında tam olarak fal baktıgımı söyleyemem çünkü şekil yormuyorum fincan sadece daha rahat konuşmamı saglıyor hepsi bu.ama başımı alamadım bu işten:))bogdular beni ve halada boguyorlar:))ve ilginç olan ortada fincan yada herhangi bir şey yokken benim birden tanıdıgım yada hiç tanımadıgım insanlar için yorumlarım oldu ve hepsi de çıktı bizzat yaşadım ve benimle yaşayan arkadaşlarım insanlar var...sizce bu nedir durugörümü yoksa başka bir şey mi?ve hiç kötü bir şey görmem 37 yaşındayım bugüne kadar bir tek kötü bir şey gördüm ve ısrarcı bir şekilde uyardım dayım oglu yani kuzenim ama beni dinlemedi ve tek gözünü kaybetti trafik kazasında başkada hiç bir şey görmedim kötü...
bu konuda kendimi nasıl yetiştirebilirim sanırım korkularım biraz etkiliyor beni ortada bir şey yokken konuşmak ve bunların gerçekleşmesi...

hayalayaz
11-08-2010, 23:43
kendini nasıl geliştireceğini bilmiyorum ablam..bende duyu dışı algılar kendiliğinden gelişti.. yani bu işin a-b-c si bende yok..hele hele medyumik gelişmeden hiç haberim yok... bu konuda isteğin varsa evren senin karşına doğru insanları çıkaracaktır...sevgiler

sibel80
13-08-2010, 17:00
hayal ablacım bu durugörü çok ilgimi çekti...ben çocukken deli olduma karar vermiştim:))çünkü gözümün önünden bazı olaylar sanki film izliyormuşum gibi akıp giderdi ve ben bunu en geç bir gün içinde aynen gördügüm gibi yaşardım ve korkardım sanırım ben delirdim diye düşünürdüm ve insanların beni deli sanmasından korktugum içinde kimseyle paylaşmazdım.bu şekilde çok fazla yaşadıgım olaylar var hani başkası anlatsa hadi canım sende derim ama bizzat kendim yaşadıgım için inanıyorum...sonrasında bu olaylar çok artmaya başladı.bir gün kız arkadaşlarımla toplandık hep büyüklerden özenti kendimize kahve yaptık ve hadi herkes birbirine bir şeyler atsın dedik baktım beceremiyorlar ve ben elime fincanı aldım başladım konuşmaya 2 gün sonra hadi yine bak ne olur diye gelmeye başladılar.söylediklerin çıktı diye.aslında tam olarak fal baktıgımı söyleyemem çünkü şekil yormuyorum fincan sadece daha rahat konuşmamı saglıyor hepsi bu.ama başımı alamadım bu işten:))bogdular beni ve halada boguyorlar:))ve ilginç olan ortada fincan yada herhangi bir şey yokken benim birden tanıdıgım yada hiç tanımadıgım insanlar için yorumlarım oldu ve hepsi de çıktı bizzat yaşadım ve benimle yaşayan arkadaşlarım insanlar var...sizce bu nedir durugörümü yoksa başka bir şey mi?ve hiç kötü bir şey görmem 37 yaşındayım bugüne kadar bir tek kötü bir şey gördüm ve ısrarcı bir şekilde uyardım dayım oglu yani kuzenim ama beni dinlemedi ve tek gözünü kaybetti trafik kazasında başkada hiç bir şey görmedim kötü...
bu konuda kendimi nasıl yetiştirebilirim sanırım korkularım biraz etkiliyor beni ortada bir şey yokken konuşmak ve bunların gerçekleşmesi...

ah nasıl istiyorum 3. gözüm açılsın.

**sirius**
13-08-2010, 21:15
bende meleklerden yardım alınarak yapılan çalışmalar vardı, nete geçirmiştim onları tek tek paylaşayım isterseniz. İLahi iletişim kanalları =)

qqqq
14-08-2010, 09:33
sayın sirius paylaşmanı bekliyoruz

**sirius**
14-08-2010, 12:09
sayın sirius paylaşmanı bekliyoruz

paylaştım =)

Stubborn
28-08-2010, 14:14
Bu ozelıgımın oldugun farkında degıldım ama sanırım bende baya ılerlemıs olarak mevcut bunu kullanmayı ıyı ogrenmelyım ama