Orijinalini görmek için tıklayınız : Astral Seyahat
hayalayaz
17-03-2009, 19:35
Astral seyahat terimi Okültizm de ve Teozofide 'de kullanılan bir terim olup, kişinin uyku gibi ruh ve beden bağlarının gevşediği hallerde esiri beden ya da astral beden (Spiritüalizm’de duble ) denilen süptil maddelerden oluşan bedeniyle fiziksel bedeni dışında, bilinci yerinde olarak, başka mekanlarda dolaşmak üzere yaptığı yolculuğu ve bu bedeniyle geçirdiği deneyimleri ifade eder.
Parapsikoloji’de bu, "beden-dışı deneyim" anlamındaki "out-of-body experience" (OBE) olarak, ****psişik'te ise "şuur projeksiyonu" olarak adlandırılır.
İrâdi olarak gerçekleştirilebilmesi ve deneyim sırasında bilinçli olunması sebebiyle diğer beden-dışı deneyimler arasında özel bir yeri vardır. Parapsikoloji laboratuarlarında yapılan deneylerde kişinin deneyim sırasında 5 duyu organı ile algılanabilecek bilgilerden daha fazlasına ulaşabildiği gözlemlenmiştir. Astral beden için duvar gibi fiziksel nesneler ve uzaklık bir engel oluşturmayacağı ileri sürülür. Yani, kişi bu bedeniyle bir anda kıtalar arası yolculuk yapabilir ve maddi engellerin içinden geçebilir. Fiziksel bedenden çıkıldığında öte-âlem varlıklarının görülebileceği de ileri sürülmektedir. Uyku sırasında yapılan astral seyahat fiziksel bedene dönüldüğünde bir rüya tarzında anımsanmaktadır. Astral seyahatin, okült ve teozofik kaynaklarda ve birçok araştırmacının çalışmalarında "iradî olarak fiziksel bedenden ayrılma" şeklinde tanımlanmasına karşın (Dr.Scott ROGO, Leaving The Body, 1983), İngiliz parapsikolog Celia Gren bir ayrım yapmış ve “fiziksel beden-dışı deneyimler”den kendiliğinden (irade-dışı) oluşanları için ekzomatik deneyim (ecsomatic experience) terimini ortaya atmıştır.
Konu hakkında en fazla araştırma yapmış kişilerden biri araştırmalarını "Journeys Out of Body" adlı kitabında aktaran Robert Monroe’dur. Halen Amerika Birleşik Devletlerinde Monroe Enstitüsü adıyla bilinen bir kurum bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Astral seyahat hakkında ayrıntılı bilgi, Ege **** Yayınları'ndan çıkan Astral Seyahat Teknikleri isimli kitapta bulunabilir.
Alıntıdır
işte en çok bunu yapmak istiyorum bedenimden ayrılıp diyar diyar gezmek :smile (13): bunun püf noktasınıda öğrendim ama uyku ağır geliyor.yatmaya yakın 'bedenimden ayrılıyorum bedenimden çıkıyorum' diyerek telkin ediyorsunuz kendinize sürekli.uykuya geçene kadar devam.bir bakmışınız çıkmışsınız ama rüya sanıyosunuz:s1 (7):ve çıkışı kolaylaştırmak için sarı giyinin demişti hocamız buda dip not olsun...
Perilice
19-03-2009, 13:45
işte en çok bunu yapmak istiyorum bedenimden ayrılıp diyar diyar gezmek :smile (13): bunun püf noktasınıda öğrendim ama uyku ağır geliyor.yatmaya yakın 'bedenimden ayrılıyorum bedenimden çıkıyorum' diyerek telkin ediyorsunuz kendinize sürekli.uykuya geçene kadar devam.bir bakmışınız çıkmışsınız ama rüya sanıyosunuz:s1 (7):ve çıkışı kolaylaştırmak için sarı giyinin demişti hocamız buda dip not olsun...
Evet deniz kenarında da buluşalım nemesis :smile (13):
tamam buluşalım canım :love0073:
Sevgili Nemesis, uykuya yatarken değil, bunu gündüz denersen daha iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum.:yc46nm18LX0wKIxTjY7 Aksi halde bedeni uyutacağım diye, zihnide uykuya gönderiyoruz.Robert Moore bu konuda uyarılarda bulunuyordu.
Ben mi? Hayır!:smile (10):
hayalayaz
20-03-2009, 00:12
astral için özel kıyafet giymek gerektiğini bilmiyordum, belkide ilk başlayanlar içindir, ben her türlü kıyafetle gidiyorum, bence önemli olan hazır olmak, gümüş kordonun kopmasından korkmamak, yani o kordonunda adını neden gümüş koydular bilmiyorum, her renk olabiliyor, belkide ben dikkatsizim.. :smile162bd:
Stubborn
20-03-2009, 13:36
Bende demeıstım bırkaç ay once.. ama yapamıyorum dıe bırakmıstım denemeyı..
Demelerı bıraktıktan 3 hafta sonra kendılıgınden oldu dusunmem yettı ve odamın içerisinde gezdım acaip keyıflı ıdı duvardan geçtım.. apartmanımı gordum dısardan.. ve tabı gezintimi baska yerlerede tasıdım..
Çok guzel bır deneyımdı benım için
Bende bir yıl önce hiç bilmeden yapmıştım,çok korktuğum için hemen bedenime geri dönmüştüm...
Aslında yapmayı çok istiyorum ama biraz korkuyorum...
Ama güzel bişey mesela sevdiğim kişilerin yanına sessizce gitmek isterdim...:yc46nm18LX0wKIxTjY7
Stubborn
20-03-2009, 13:43
Bende bir yıl önce hiç bilmeden yapmıştım,çok korktuğum için hemen bedenime geri dönmüştüm...
Aslında yapmayı çok istiyorum ama biraz korkuyorum...
Ama güzel bişey mesela sevdiğim kişilerin yanına sessizce gitmek isterdim...:yc46nm18LX0wKIxTjY7
Korkularımızı yenmeyı ogrendık be sycoomm bunu kulanıorum ben bılıosun acaip guzel bişi ehueheuehuehaha
bende astral e bir kere çıktım çok güzel bir duygu sanki herşeyi biliyosun gibi, birşey sorsalar hemen cevaplardım valla :D herkesi bir kerede olsa çıkması gerektiğini düşünüyorum inanılmaz bişi.. saygılar...
encoder yaa ne muradın varsa olsun, güldüm sayende :)))
öyle bi yazmışsın ki burdan bindim tatile gittim der gibi..
Çok önce merak sarıp hevesle başlamıştım astral seyahat girişimlerine, ilk denemelerim başarısız olmasına rağmen devam ettim ve birinde oldu fakat beklediğimden fazla korkmuştum. Sonraları istesemde hep erteledim yine aynı huzursuzluğu yaşarım korkusuyla... Geçtiğimiz yaz acaba yine yapabilir miyim diye çalışmalara başladım ve ilkinden daha kısa sürede başardım.
Şimdi çok nadir de olsa yapıyorum, ki benimki de sadece seyahat amaçlı çıkıp gezip dönüyorum:) herhangi bi tekniğe yardımcı olarak hiç kullanmadım pek fikrimde yok zaten nasıl olur..
Ben hiç denemedim arkadaşlar ilk önceleri okuduklarımla korkmuştum daha sonra da o şekilde kaldı,şimdi merak ediyorum yapmak istiyorum;)
çok ilginç yaa bunu belki farkında olmadan bi kaç kez yaptık okuyunca tüylerim ürperdi,medi yaptığımız günlerdeydi bana uyguladığımız haftaydı sanırım stubborna bu rüyamı anlattım çok etkilenmiştim ama sana anlattımmı bilmiorum hayal abla.
bi vatandaş vardı olmasını çok istediğim biliyorsunuz her neyse onun yaşadığı yeri evini hiç görmedim ankarada yaşıyordu rüyamı değilmi bilmiyorum ama şimdi bu konuyu okuyunca evini,bina girişini,asansörü,apartmanın modelini,evin kapısını,kaçıncı katta olduğunu apartmanın kaç katlı olduğunu rengini falan,daha sonra anlattığımda evet dedi apartman şöle kapısı böle şu kattayım falan ürpertmişti bu beni şimdi olduğu gibi ama bi daha da olmadı böle bişi.şimdi sizce rüya değilmiydi benim gördüğüm.
encoder yaa ne muradın varsa olsun, güldüm sayende :)))
öyle bi yazmışsın ki burdan bindim tatile gittim der gibi..
Çok önce merak sarıp hevesle başlamıştım astral seyahat girişimlerine, ilk denemelerim başarısız olmasına rağmen devam ettim ve birinde oldu fakat beklediğimden fazla korkmuştum. Sonraları istesemde hep erteledim yine aynı huzursuzluğu yaşarım korkusuyla... Geçtiğimiz yaz acaba yine yapabilir miyim diye çalışmalara başladım ve ilkinden daha kısa sürede başardım.
Şimdi çok nadir de olsa yapıyorum, ki benimki de sadece seyahat amaçlı çıkıp gezip dönüyorum:) herhangi bi tekniğe yardımcı olarak hiç kullanmadım pek fikrimde yok zaten nasıl olur..
aslında burdan bindim gittim gibi olmadı :d:D
astral e çıkmak için 2 ay uğraşmışımdır belki sürekli her gece çıkmaya çalıştım en sonun da çıktım işte ondada bi evin içini dolaştım fazla gezemedim, ayaklarımı falan aradım işte cahillik, hjkendime baktım uyandım:cool
ama çok güzel bir duyguydu bence uğraşın ve çıkmaya çalışın derim :D sabah 5 suları uygun zaman diyebilirim
saygılar...
Benim kafamı kurcalayanda astrale çıktığımızda istediğimiz birinin yanına gidebiliyormuyuz?
O çok ileri seviyelerde oluyor sanırım...Beni korkutan şey astralde en korktuğun ne varsa onunla karşılaşabiliyormuşsun...Yada bazı olumlu,olumsuz varlıklarla falan...Bir yerde okumuştum sonra açıkçası daha var dedim kendi kendime...
Ama yaparken çok garip oluyor insan,vücudundan içinde bir yerlerde uğuldama sesi ile karşılaşıyorsun...Ben çok korkup bu sesden bedenime geri dönmüştüm...Dönmesem ooo gezinecektim:)
Astral çok yoğun konsantrasyon sonrasıda olabiliyor...Ben öyle yaşamıştım...
hayalayaz
28-03-2009, 14:38
ben istemediğim veya beni korkutacak hiç bir durum yaşamadım 17 senedir. belkide hiç korkmadığım içindir.
Stubborn
01-04-2009, 09:26
Benim kafamı kurcalayanda astrale çıktığımızda istediğimiz birinin yanına gidebiliyormuyuz?
O çok ileri seviyelerde oluyor sanırım...Beni korkutan şey astralde en korktuğun ne varsa onunla karşılaşabiliyormuşsun...Yada bazı olumlu,olumsuz varlıklarla falan...Bir yerde okumuştum sonra açıkçası daha var dedim kendi kendime...
Ama yaparken çok garip oluyor insan,vücudundan içinde bir yerlerde uğuldama sesi ile karşılaşıyorsun...Ben çok korkup bu sesden bedenime geri dönmüştüm...Dönmesem ooo gezinecektim:)
Astral çok yoğun konsantrasyon sonrasıda olabiliyor...Ben öyle yaşamıştım...
Hanı ruyalarımızda karabasan dıye tabır ettıgımız olay ondada olabılıyor...bu benım okuduklarımdan cıkardıgım sonuc tabıkı..ama ben ıstedıgım an yanına gıdebıldım..hatta nerde olduguna kadar bıldım kendıne soyledıgımde o bıle sasırmıstı..gerçekten guzel bırsey..
çok ilginç. öyle bir anlatıyorsunuzki çok basit bir şekilde yapıyormuşsunuz gibi. nasıl yapıyorsunuz merak ettim.
hayalayaz
01-04-2009, 10:00
çok ilginç. öyle bir anlatıyorsunuzki çok basit bir şekilde yapıyormuşsunuz gibi. nasıl yapıyorsunuz merak ettim.
benim yaptığımın bir reçetesi yok, ilk olduğunda ne olduğunu fark bile etmedim, sonradan öğrendiğimde haa bu astralmiş dedim.
ben rüyamda bazen uçtuğumu görrüdüm. bu astral değil heralde.
bir de yıllar önce kendi ölümümü, mezarın kazılışını, öldükten sonra gittiğim yeri, oradaki insanları gördüm. kendimi uzaktan izliyordum. rüyamda hiç korkmadım sadece öldükten sonra girdiğim bir odadaki insanlardan çok rahatsız olduğumu gördüm. bu da astral seyahat değil heralde.
astral seyahat şu anda mı oluyor? yoksa geçmiş ve gelecek te oluyor mu?
astral seyahat yapmak için özel bir duruma geçmek gerekiyor mu. acaba ben farkında olmasan yapmıs olabilirmiyim.tesekkurler.
hayalayaz
01-04-2009, 23:35
yapmışsındır filizim, rüyalarımızında astral olduğunu söylüyorlar, hoşgeldin ablacım, nasılsın,? eşin? iyi olun emi. arkadaşlar, tanıştırayım filiz benim canlarımdan birisidir,
filiz aramıza hoşgeldin:)
filiz hoş geldin aramıza. :Ö
cok tesekkur ederım. bende aranızda olmaktan dolayı cok mutuyum. ınsallah ok guzel seyler paylasırız sızınle. tesekkur ediyorum. sevgıyle kalın.
Stubborn
02-04-2009, 15:51
Aramıza hoşgeldın keyıflı paylaşımlar filiz
pisicikk
05-04-2009, 17:12
ben rüyamda bazen uçtuğumu görrüdüm. bu astral değil heralde.
bir de yıllar önce kendi ölümümü, mezarın kazılışını, öldükten sonra gittiğim yeri, oradaki insanları gördüm. kendimi uzaktan izliyordum. rüyamda hiç korkmadım sadece öldükten sonra girdiğim bir odadaki insanlardan çok rahatsız olduğumu gördüm. bu da astral seyahat değil heralde.
astral seyahat şu anda mı oluyor? yoksa geçmiş ve gelecek te oluyor mu?
:smile592os:bu banada çok olur.. uykumda bedenden ayrıldığım anı bile hissederim. ama bende aa rüya bu önemli değildir demişt.m.. ama geçen sen bi gece rüyamda sınav yerime gittiğimi gördüm. hiç bilemdiğim bir yerdi... rüyamdaki tarife göre gittim. evet oradaydı..aynı şekilde..ozamamanalr meditasyonda alfada ielri bir seviyey geçebilmek için rüyaya hükmetme ve yönlendirme çalışamsı yapıyordum. hani uykuda hayal etiğimz daha kolay gerçekleşir denir ya...bende rüyamda yaşadıkalrıma etki etme ve değiştirme çabası içinde iken oldu..ama ciddi ciddi teknik edinip bunu başarmak isterim. stresle dolduğumda bir anda kırlara kaçmak güzel olurdusoppi
hayalayaz
05-04-2009, 17:15
pisicik sen gül medisinde ne yaptığını düşünüyorsun.
pisicikk
05-04-2009, 23:58
pisicik sen gül medisinde ne yaptığını düşünüyorsun.
medide bir ara ikimizi yukarıdan görüdüğümden bahsetmiştim.sence o seyehat mıydı..
ama ben odamda idim... benim görüdğümde ise o iki kişi dışarıda bi yerde karşılıklı idi..anlmadım :mshareketliifade203 cahilliğime ver , gelişimim yavaş zannımca.. zamen ve emek gerektiriyor... bide konsantrasyon..işte bende olmayan iki şey :mshareketliifade195
hayalayaz
06-04-2009, 00:42
bana göre beden dışı gelişen her durum astral. kişileri yukarıdan görüyorsun, bedeninde durup bakmıyorsunki ben bu konularda yorum yapmayı çok sevmem ama benim düşünceme göre sen o ara dışarı bir çıktın. gittin yani.
Bende denemek istiyorum fakat çooook korkak bir yapim var:D kendimi yatarken gorursem korkarim anindahihi
Ama denemek istiyorummmmmm, ablacim benide yolculuga yollasana:D elimden tutun diyar diyar gezeyim bende:)
hayalayaz
27-05-2009, 21:57
Bende denemek istiyorum fakat çooook korkak bir yapim var:D kendimi yatarken gorursem korkarim anindahihi
Ama denemek istiyorummmmmm, ablacim benide yolculuga yollasana:D elimden tutun diyar diyar gezeyim bende:)
hihihihi yasmin alemsin valla, astral bende kendiliğinden oluştu, bir yerlerden öğrenmedimki, eğer öyle bir şey olsaydı kurs açardım, bu konu üzerine..ama şunu söyliyeyim bu iş birilerini elinden tutarak yapılmıyor, bireysel bir deneyim korkularını yendiğin zaman denersin..
Korkulari yenmek omrumu alir ablacim bu gidislehihi
Neyse bakicaz zamani gelince denicem bu kesin yani:D:D
Aranizda astral yapan varsa...bi zamet benim eve bir ugrayabilirmi:D fare hala ordami diye merak ediyorum:) 4 gundur evimde bi fare var bu yuzden eve giremiyorum annemlerde yatip kalkiyorum:S..
Perilice
28-05-2009, 14:54
hihihihi yasmin alemsin valla, astral bende kendiliğinden oluştu, bir yerlerden öğrenmedimki, eğer öyle bir şey olsaydı kurs açardım, bu konu üzerine..ama şunu söyliyeyim bu iş birilerini elinden tutarak yapılmıyor, bireysel bir deneyim korkularını yendiğin zaman denersin..
Ablacım hani bir gün astral seyahate çıkarken banada uğrasan elimden tutup benide gezdirsen olmazmı hihi
Perilice:D önce beni alsin sonra seni almaya geliriz, o diyar senin bu diyar benim gezeriz ablayla:D
Ya arkadslari,bu günkü astral denememde,yari uykulu iken basimin sol yani, ya da beyniminin sol kismi da olabilir,asiri gerilmis,ya da kasrari asiri kasilmis gibi,bir agri sinyallaeri gönderdi,mecburen sirt üstü yatarken yönümü degistirdim,,, bu tarz agri kasilma gerginlik neden olabilir,ya da normalmidir.
RanaSmyrna
29-01-2012, 20:26
Astral seyahati her zaman çok merak etmiş ve deneyimlemek istemişimdir.Ve fakat vakti zamanında "Astral seyahat sırasında korkarsan geri dönemeyebilirsin" diye birşey okumuştum bir yerde...
O andan sonra da "ya korkarsam ve geri dönemezsem" diye bir korku mekanizması oluştu bende ve mesafeli kaldım bu konuya...
Gerçeği var mıdır?
hayalayaz
29-01-2012, 20:32
geri dönememek gibi bir şey sözkonusu değil..ama çoluk çocuk bu işlerle uğraşmaktan günlük hayatı terk ediyorlar..ve genelde bu gibi konulara ruhsal rahatsızlıkları olan insanlar çok fazla zaman ve enerji harcıyor.. ve de,burada anlatmak istemediğim değişik deneyimler yaşadıklarını iddia ediyorlar..
( 2-3 gün önce astral değilde başka bir açılım yaşayıp mevsimlere hükmedebildiğini söyleyen birisi buraya gelmişti mesajlarını silmek zorunda kaldık) genel olarak spiritüel deneyimlerden bu gibi insanları uzak tutmak için yazılmıştır diye düşünüyorum...
ben hiç astrale çıkmadım...çıkmak üzereyken döndüğüm oldu bikaç kez yani tecrübem yok ama astrale çıktığını bildiğim biri vardı. Yazılar yazardı konuyla ilgili. Hep şunu söylerdi...hani nasıl biz meditasyon yaparken özümüzle bir oluyoruz ve egomuz susuyosa...astralde de ego konuşmaz konuşursa astral iptal olur derdi. Yani korku vs gibi duygular astralin iptal olmasına sebep oluyormuş. Ben de astralden dönemezsin diye bişey olduğunu sanmıyorum.
Dediğim gibi bi tecrübem yok.
ben küççükkene bilmeden bir iki bişeyler yaşadım. korktum sonra bir daha da denemedim :S
ama ilginç bişi olduğu kesin
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.