PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suçluluk duygusunu yok eden duygu ve açıklama

Subconscious
25-09-2010, 15:25
Merhaba arkadaşlar, kendi incelemelerim ve uygulamalarım sonucunda vardığım bazı sonuçları açıklamak istiyorum, küçükken herkese bir suç işlediğinde cezasını alcağı açıklandı, bilinçaltımız buna kesin inandı ve suçluluk duygumuzun olduğu konularda bizi cezalandırma görevi verilmiş oldu, örneğin para hakkında suçluluk duyan birisine bilinçaltı bir şekilde ceza verecektir, yapılan herhangi birşeyden suçluluk duyan kişiye bilinçaltı ceza verir, öyle inandırıldığı için, çekim yasasını uygularken ve para konusunda çalışırken herhangi birinizde parasal suçluluk duygusu varsa farklı etkiler çıkabilir, bu durumda ya mantıksak bir açıklamayı okuyacaksınız, yada subliminal telkinle inancınızı değiştireceksiniz
yada eğer yapabilirseniz otohipnoz yapmanız gerekli, ben açıklamayı denedim ve işe yaradı, dünyada suçluluk duygusu olmayan kişi yoktur sanırım, açıklama derken gerçek bilgiden bahsediyorum, joseph murphy nin bilinçaltının gücü adlı kitapta da buna ayrı yer verilmiş, ve alanında en iyi bilinçaltınının çalışma şeklini öz olarak anlatan kitaplardan biridir, joseph murphy kitapta şöyle diyordu hayat sizi cezalandırmaz, zaten öyle olsaydı kendini fiziksel olarak incitenlerin iyileşmeleri mümkün olmazdı, hayat her zaman affeder gibi açıklamalar bende farklı dirençler oluşturdu okurken, ve anladım ki bilinçaltımda bazı şeyler yanlış, ama bunu içten okuyunca artık doğal gelmeye başladı, ve bilinçaltım da tamamen inandı, herkesin bilinçaltına alma süresi farklıdır bu arada, bende de bir anda olmadı tabi, şimdi birçok mantıksal açıklamayı okumak ve bilincimden de onay almak birçok siniri iyileştiriyordu, bunu anladım, ve bu konuda hayatımda sadece bunu kırmakla birçok güzel şey değişti, şimdi joseph murphy den bazı alıntılar yapmak ve bazı arkadaşlarında bunları bilmesini istiyorum, çünkü bunları bilmek çekim yasasında inanılmaz etkiler yaratacaktır, bende yarattımı, kesinlikle yarattı...

Joseph Murphy:

Hayat kimseyi kayırmaz. Kimseye torpil yapmaz. Onun için kimse özel değildir; sağlık, keyif ve huzur prensiplerinin safına geçtiğinizde size iyilik yapar.

Hayat hiçbir zaman hastalık, rahatsızlık, kaza yada acı göndermez, Ne ekersen onu biçersin yasasına göre, bunları başımıza olumsuz ve yıkıcı düşüncelerimizle kendimiz getiririz.

Eğer sevgiye gerçekten inanırsanız, bilinçaltınız size sayısız iyilikle karşılık verecektir.

Hayat kimseye karşı kin beslemez. Sizi asla yargılamaz. Hayat elinizdeki kesiği iyileştirir. hayat, parmağınızı yaktığınızda sizi affeder. Ödemi azaltır ve bu bölgeyi yeniden sağlıklı ve mükemmel hale getirir.

Suçluluk duygusu hayata dair yanlış bir kavramdır. Hayat sizi cezalandırmaz yada yargılamaz. Bunu yanlış inançlarınızın, olumsuz düşüncelerinizin ve kendinizi yargılamanızın bilinçaltı etkileri ile siz kendinize yaparsınız.

Hayat sizi yargılamaz yada cezalandırmaz. Doğanın güçleri kötü değildir. Bunların kullanımının etkisi sizin içinizdeki gücü nasıl kullandığınıza bağlıdır. Elektriği birini öldürmek için de evi aydınlatmak içinde kullanabilirsiniz. Suyu bir çocuğu boğmak için de onun susuzluğunu gidermek için de kullanabilirsiniz. İyi ve kötü kişinin zihnindeki düşünce ve amaca bağlıdır.

Hayat asla cevap vermez. İnsanlar hayat ve evrene dair yanlış görüşleriyle kendilerini cezalandırırlar. düşünceleri yaratıcıdır ve kendi üzüntülerini yaratırlar.

İyi ya da kötü diye birşey yoktur; düşünceler bunu belirler. Yemeğe, sekse, zenginliğe yada doğru ifadeye arzu duymanın kötü bir tarafı yoktur. Bu sizin bu dürtüleri, arzuları ve amaçları nasıl kullandığınıza bağlıdır. Yemek arzunuzu, bir somun ekmek için kimseyi öldürmeden karşılayabilirsiniz.

-------------

Sanırım daha net açıklandı şimdi demek istediklerim, suçluluk duygusu duymanıza gerek yok, bunları tamamen bilinçaltınıza inandırın ve yanlış bilgilerin uçmasına izin verin, gerçekten etkisi büyük olacak =)

brf
26-09-2010, 10:30
peki suçluluk duygunu eft ile nasıl iyileştirebiliriz, yani genel bir cümle mi kurmak gerekir "tüm suçluluk duygularıma rağmen..." gibi yada tek tek mi ele almak lazım:oku

hayalayaz
26-09-2010, 10:58
sevgili brf her zaman söylediğimi söyleyeceğim..evet kökte/çekirdekte ne olduğunu araştırarak zaman kaybetmek yerine genel olandan başla...

yani
tüm suçluluk duygularıma rağmen..
veya hayatta istediğin her hangi bir durumu özgürce yaşamadığını düşünüyorsan..

......... ile mutlu olamak istiyorum... hangi duygumla/düşünce kalıbımla bunu yaşamayı bloke ettiğimi bilmiyorum..buna rağmen kendimi derinden bağışlamayı seçiyorum..kendimi derinden kabul ediyorum onaylıyorum ve seviyorum...

ben bu şekilde başladığımda kısa biz müddet içinde bilinçaltım kalıplarımı önüme seriyor..ve onlara eft yaparak devam ediyorum..

brf
26-09-2010, 12:09
Allah razı olsun hocam, bundan sonra dediğiniz gibi yapacam :love0073:

flz71
26-09-2010, 13:12
Her duygunun altında mutlaka bir düşünce vardır. Eğer bir kişi kızgınlık duygusu hissediyorsa bunun nedeni kızgınlık duygusu uyandıran bir düşünce olacaktır. Düşüncesini değiştiren insan, duygularını da değiştirebilir. Düşüncelerini kontrol edebilen insan, duygularını da kontrol edebilir.
Kişinin kendisine, başkalarına ya da yaşama karşı olumsuz duygularının altında olumsuz düşünceleri vardır. Olumsuz düşünceler ise kişinin geçmiş deneyimleri ya da olumsuz şartlanmaları ile oluşmuştur. Özellikle her gün en az 10 tane olumsuz düşünce ürettiğimizi düşünürsek 20 yaşındaki bir insan 73.000 tane olumsuz düşünce üretmiş oluyor. Buna bir de dışarıdan gelen olumsuz iletileri eklersek sayı belki de 10 katına çıkıyor. Bu kadar olumsuz düşünce ile özellikle bilinçaltı negatif verilerle yüklenmiş bir insan modeli çıkacaktır karşımıza. Bu sadece olumsuz duygular yasayan bir insan değil ayni zamanda bilinçaltının gerçeklemesi mekanizması ile hayatini da kısıklı, olumsuz ve mutsuz geçiren bir insan oluşturacaktır.
Şu halde eski olumsuz kalıpları kırmak ve yerine olumlu düşüncelere, imgelere sahip olmak bir insanin yaşamını tamamen değiştirecektir. Olumlu düşünceler, olumlu duyguları beraberinde getirecektir. Kendine ve yaşama güvenen, olumlu düşünebilen, canlı pozitif duyguları olan bir insan ise özgür, mutlu ve başarılı olmayı başaracaktır.
Peki eski düşünce modellerini silmek ve yerine yeni olumlu düşünce modelleri koymak için ne yapmalıyız? Bunun bir çok farklı yolu olmasına rağmen herkesin yapabileceği, en kolay tekniklerden biri olumlama yapmaktır. Nasıl yıllarca negatif düşünceler ürettiysek, simdi de pozitif düşünceler üretmeye başlayacağız. Bu çalışma belki biraz zaman alacaktır ama düzenli olarak çalışırsanız sonuçta çok başarılı olacaksınız. Örneğin 30 yaşında bir insan her gün 1 kere suçluluk oluşturucu bir düşünce formu yaşasa bilinç altı kayıtlarında 11 bin civarı suçluluk kaydı var demektir. O halde bu sayının daha üzerinde suçluluk düşüncesinin karşıtı kabullenme ve bağışlama düşüncesi oluşturduğum zaman artık eski kayıtlar hükmünü kaybedecek, silinecek ve bilinçaltının gerçekleri değişecektir. Demek ki buna göre her gün 100 kere yeni kayıtlar için olumlama yaparsam çalışma ortalama olarak 4 ayda, eğer her gün 400 kere olumlama yaparsam çalışma 1 ayda bitecektir. Elbette bu bir tek olumsuz düşünce formudur ama sadece bunun değişmesi bile yasamda çok şeyi değiştirecektir ve 1 ay sonra diğer çalışmaları da yapmaya başlayabilirsiniz.
Aşağıda size bu konuda bir rehber veriyorum. Temel bazı negatif düşünce kalıpları ile oluşmuş, duyguları belirledim ve bunlar için olumlama örnekleri hazırladım. Öncelikle en çok hangisine ihtiyacınız olduğuna karar verin ve onunla başlayın. Biri bitmeden diğerine geçmeyin. İstikrarlı çalışma ile mutlaka sonuç alacağınıza inanın. Her bir duygu için her gün en az 1 kere olumsuz bir düşünce ürettiğinizi varsayabilirsiniz. Ancak sizin yaşamınızda çok daha fazla da olabilir. Buna karar verecek olan sizsiniz. Örneğin bir insan suçluluk duygusu için günde bir olumsuz düşünce oluşturduğunu ya da 1 düşüncenin kendisine iletildiğini varsayarken diğeri 10 tane olabileceğini de varsayar. Bu durumda sayı 10 katına çıkar. Bu kararı siz vereceksiniz. Ama sonuçta tam sayıya ulaşamasanız da yaptığınız her olumlama, eski olumsuz düşünce formalarının bir kısmının silinmesini sağlayacaktır ki bu bile yaşamınızda değişimlerin başlamasını sağlayacaktır. Örneğin suçluluk duygusu azalan bir kişi hem iş yaşamında hem aile yaşamında daha olumlu ve güvenli olacaktır. Yasam kalitesi artacaktır ve hedeflerine ulaşmasına engel olan bir bağdan kurtulacaktır.
Suçluluk Duygusu İçin Olumlama: Geçmişimi sevgiyle arkamda bırakıyorum, kendimi affediyorum, huzur içindeyim.
Güvensizlik Duygusu: Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Kendi değerimi görmeyi seçiyorum. Ben güçlüyüm.
Yaşam Korkularının Olması: Güvendeyim, her şey olması gerektiği gibi, huzur içindeyim
Bağımlılıkların Olması: Özgür olmayı seçiyorum, geçmişi arkamda bırakıyorum, kendimden zevk alıyorum.
Güçlü Öfke Duygusunun Olması: Kendimi bağışlıyorum, kendimi seviyorum ve kendi iyiliğim için herkesi bağışlıyorum.
İletişim Sorunları: Rahatça konuşuyorum, kendimi anlatıyorum ve insanları anlıyorum.
Başarısızlıklar Yaşama: Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Ben her zaman ve tamamen yeterliyim.
Kendini çirkin bulma: Ben güzelim, değerliyim ve mutlu olmayı seçiyorum.
Kendini Pis Hissetme: Bedenimi ve zihnimi seviyor ve onaylıyorum. geçmişi arkamda bırakıyorum, ben harikayım.
Konsantrasyon Sorunu: Düşüncelerimi istediğim yerde odaklıyorum ve merkezimdeyim. Her şey yolunda.
Stres: Tamamen gevşiyorum ve rahatlıyorum. Her şey olması gerektiği gibi oluyor. Ben yeterliyim.
Kararsızlık: Ben kararlıyım, kararlarıma sadığım ve kendimi destekliyorum.
Geçmiş Saplantısı: geçmişi bırakıyor ve yeni olanı sevgiyle kabul ediyorum. Her şey benim hayrıma çalışıyor.
Duygusal Sorunlar: Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Mutlu olmayı seçiyorum ve sevgiyi her yerde buluyorum.
Mükemmellik İhtiyacı: Yaşamımdan Her şey yeterli ve kendimi seviyorum. Her şey olması gerektiği gibi kolayca oluyor.
Başkalarınca Yönetilme: Gücümü geri alıyorum ve kendi kendimi yönetiyorum. Ben özgürüm.
Gereksiz Endişeler: Yasama güveniyorum, yaşamımda Her şey yeterli ve Her şey yolunda
Elbette bunlardan başka da olumsuz duygu formları olabilir ama temel olarak bunları ele aldım. Sizin hangi konuda daha fazla çalışmaya ihtiyacınız varsa onu seçebilirsiniz.
Berna Özcan Demir

brf
26-09-2010, 13:29
flz71 emeğine sağlık birazdan sindire sindire okuyacam :)

bir şey sormak istiyorum heyecan duygusu vucudumuzun neresinde hissedilir, kalp mi mide mi? bazen sevdiğim insanla ilgili bir şey hatırladığımda yada resmini gördüğümde midemde bıçak saplanmış gibi ( bıcak gibi sanırım:)) bir duygu oluyor...

Subconscious
26-09-2010, 14:24
sadece küçükken öğretilen suç işlenince ceza alınır kavramını değiştirmekte işe yarar bence, bendeki gibi =)

Küfkedisi
26-09-2010, 16:06
sadece küçükken öğretilen suç işlenince ceza alınır kavramını değiştirmekte işe yarar bence, bendeki gibi =)

subconscious çok sağol kafamda ampül yaktın belkide çekirdek negatif inancımı saptamamda bana ışık oldun.

suçluluk duygum belkide bundan zaten sessiz sakin geçen çocukluğum "aman yaramazlık yapmıyım ,ceza alırım" diye...belki de yetişkinliğimede etki eden hata yaparım diye istediğim şeye el atamamam da bundan... suçlu durumuna düşmek ufacık bi çocuk için ne zor ve kendini ifade edememesi :( babamın hep bi bakışı yeterdi.oturduğum yerden kalkmazdım belkide kalkamıyordum...göğüs kafesimde acı duyuyorum eft zamanı yaşasın :) çok sağol çok çoook ....

brf
26-09-2010, 17:13
ya heyecan duygusunu siz nerede hissediyorsunuz:butterfillesarkadaşlar bir fikriniz yok mu?

Subconscious
26-09-2010, 17:17
subconscious çok sağol kafamda ampül yaktın belkide çekirdek negatif inancımı saptamamda bana ışık oldun.

suçluluk duygum belkide bundan zaten sessiz sakin geçen çocukluğum "aman yaramazlık yapmıyım ,ceza alırım" diye...belki de yetişkinliğimede etki eden hata yaparım diye istediğim şeye el atamamam da bundan... suçlu durumuna düşmek ufacık bi çocuk için ne zor ve kendini ifade edememesi :( babamın hep bi bakışı yeterdi.oturduğum yerden kalkmazdım belkide kalkamıyordum...göğüs kafesimde acı duyuyorum eft zamanı yaşasın :) çok sağol çok çoook ....

bence tamamen özgürlüğü hisset, ne suç var nede ceza,bunları oluşturan bugüne kadarki bize öğretilenler, bu konudaki ilk mesajları kesinlikle benimse, bilinçaltına hayatın ceza yollamayacağını bunun ancak olumsuz düşüncenle suç işledim ceza gelecek düşüncesiyle kendi kendine ceza verdiğini inandır, sadece bunları bilmek bile etki edecek, ama üzerinde durup bilinçaltına aktarmak iyi olur, bu süper yöntemdir =)

Subconscious
26-09-2010, 17:18
ya heyecan duygusunu siz nerede hissediyorsunuz:butterfillesarkadaşlar bir fikriniz yok mu?

her duygunun vücutta bir yeri vardır ama herkeste aynı olmayabilir, ben heycanı göğüs kafesimin tam ortasında hissediyorum, şimdi deneyeimledim :D

brf
26-09-2010, 17:29
heyecan olup olmadığından şüpheliyim, sanki korkuyla karışık benim ki, gerçek sevgi gibi gerçek heyecan nasıl bir şey acaba?:mshareketliifade212

Subconscious
26-09-2010, 17:35
heyecan olup olmadığından şüpheliyim, sanki korkuyla karışık benim ki, gerçek sevgi gibi gerçek heyecan nasıl bir şey acaba?:mshareketliifade212

bence sabırsızlıkla beklediğin bir anı düşün, mutlu olcağın, doğal heycanlanma bu olmalı, ama mesela bazı duygular içlerinde birçok şey barındırır, örneğin birini seversin doğaldır, ama korkarsında aynı zamanda, oysa sevgi varsa korku olmamalı, bu doğal değildir, kaybetmekten korkar filan, mesela paraşütle atlarken heycan duyuyosun, bir yandan havada süzülmenin zevkini çıkarıyosun heycandan pırr pırr atıyo kalbin, bir yanda yaa düşersem gibi korkular var, sadece o anın tadını çıkarırkenki heycanın olsun, başka bir duygu ekleme öyle dene derim =)

brf
26-09-2010, 20:42
bence sabırsızlıkla beklediğin bir anı düşün, mutlu olcağın, doğal heycanlanma bu olmalı, ama mesela bazı duygular içlerinde birçok şey barındırır, örneğin birini seversin doğaldır, ama korkarsında aynı zamanda, oysa sevgi varsa korku olmamalı, bu doğal değildir, kaybetmekten korkar filan, mesela paraşütle atlarken heycan duyuyosun, bir yandan havada süzülmenin zevkini çıkarıyosun heycandan pırr pırr atıyo kalbin, bir yanda yaa düşersem gibi korkular var, sadece o anın tadını çıkarırkenki heycanın olsun, başka bir duygu ekleme öyle dene derim =)

ok daha farkında olmaya çalışırım...

orki67
12-09-2011, 04:13
bence tamamen özgürlüğü hisset, ne suç var nede ceza,bunları oluşturan bugüne kadarki bize öğretilenler, bu konudaki ilk mesajları kesinlikle benimse, bilinçaltına hayatın ceza yollamayacağını bunun ancak olumsuz düşüncenle suç işledim ceza gelecek düşüncesiyle kendi kendine ceza verdiğini inandır, sadece bunları bilmek bile etki edecek, ama üzerinde durup bilinçaltına aktarmak iyi olur, bu süper yöntemdir !!!
olay budur işte bedenimizde oluşan blokajları ve bilinç altındaki olumsuz kalıpları hatta belkide karmalarımızı da olumlu etkileyebilmek için bu satırlar yeterlidir.sanki derinlemesine düşünecek olursak topyekün hepsine etki eder diye düşünüyorum hatta buna benzer düşüncelerimde olmuştu yani suç yok ceza yok acı yok ve diğerleride gerçekten çok ilginç vede çok önemli bununla ilgili bir olumlama oluşturup deneyeceğim..sevigili Subconscious a çok teşekkür ediyorum...

gizdüşüm
13-09-2011, 11:03
Cidden ya yaptığımız her şeye sanki yasakmış gibi otomatik ceza puanı veriyor, verdiriyoruz. Mesela Çok güldük ya ayy kesin ağlıcam diyoruz meğer bu düşünce ve cümle bir kendi kendini ceza sistemimiymiş. Anlaşıldı şimdi. Konu süper teşekkürler

flz71
22-01-2012, 22:20
Her duygunun altında mutlaka bir düşünce vardır.

Eğer bir kişi kızgınlık duygusu hissediyorsa bunun nedeni kızgınlık duygusu uyandıran bir düşünce olacaktır.

Düşüncesini değiştiren insan, duygularını da değiştirebilir. Düşüncelerini kontrol edebilen insan, duygularını da kontrol edebilir.

Kişinin kendisine, başkalarına ya da yaşama karşı olumsuz duygularının altında olumsuz düşünceleri vardır.
Olumsuz düşünceler ise kişinin geçmiş deneyimleri ya da olumsuz şartlanmaları ile oluşmuştur.
Özellikle her gün en az 10 tane olumsuz düşünce ürettiğimizi düşünürsek 20 yaşındaki bir insan 73.000 tane olumsuz düşünce üretmiş oluyor.
Buna bir de dışarıdan gelen olumsuz iletileri eklersek sayı belki de 10 katına çıkıyor.
Bu kadar olumsuz düşünce ile özellikle bilinçaltı negatif verilerle yüklenmiş bir insan modeli çıkacaktır karşımıza.
Bu sadece olumsuz duygular yasayan bir insan değil ayni zamanda bilinçaltının gerçeklemesi mekanizması ile hayatini da kısıklı, olumsuz ve mutsuz geçiren bir insan oluşturacaktır.

Şu halde eski olumsuz kalıpları kırmak ve yerine olumlu düşüncelere, imgelere sahip olmak bir insanin yaşamını tamamen değiştirecektir.
Olumlu düşünceler, olumlu duyguları beraberinde getirecektir.
Kendine ve yaşama güvenen, olumlu düşünebilen, canlı pozitif duyguları olan bir insan ise özgür, mutlu ve başarılı olmayı başaracaktır.

Peki eski düşünce modellerini silmek ve yerine yeni olumlu düşünce modelleri koymak için ne yapmalıyız?
Bunun bir çok farklı yolu olmasına rağmen herkesin yapabileceği, en kolay tekniklerden biri olumlama yapmaktır.
Nasıl yıllarca negatif düşünceler ürettiysek, simdi de pozitif düşünceler üretmeye başlayacağız.
Bu çalışma belki biraz zaman alacaktır ama düzenli olarak çalışırsanız sonuçta çok başarılı olacaksınız.

Örneğin 30 yaşında bir insan her gün 1 kere suçluluk oluşturucu bir düşünce formu yaşasa bilinç altı kayıtlarında 11 bin civarı suçluluk kaydı var demektir.
O halde bu sayının daha üzerinde suçluluk düşüncesinin karşıtı kabullenme ve bağışlama düşüncesi oluşturduğum zaman artık eski kayıtlar hükmünü kaybedecek, silinecek ve bilinçaltının gerçekleri değişecektir.

Demek ki buna göre her gün 100 kere yeni kayıtlar için olumlama yaparsam çalışma ortalama olarak 4 ayda, eğer her gün 400 kere olumlama yaparsam çalışma 1 ayda bitecektir.

Elbette bu bir tek olumsuz düşünce formudur ama sadece bunun değişmesi bile yasamda çok şeyi değiştirecektir ve 1 ay sonra diğer çalışmaları da yapmaya başlayabilirsiniz.
Aşağıda size bu konuda bir rehber veriyorum.
Temel bazı negatif düşünce kalıpları ile oluşmuş, duyguları belirledim ve bunlar için olumlama örnekleri hazırladım.

Öncelikle en çok hangisine ihtiyacınız olduğuna karar verin ve onunla başlayın. Biri bitmeden diğerine geçmeyin.
İstikrarlı çalışma ile mutlaka sonuç alacağınıza inanın.
Her bir duygu için her gün en az 1 kere olumsuz bir düşünce ürettiğinizi varsayabilirsiniz.
Ancak sizin yaşamınızda çok daha fazla da olabilir.
Buna karar verecek olan sizsiniz.
Örneğin bir insan suçluluk duygusu için günde bir olumsuz düşünce oluşturduğunu ya da 1 düşüncenin kendisine iletildiğini varsayarken diğeri 10 tane olabileceğini de varsayar.
Bu durumda sayı 10 katına çıkar.
Bu kararı siz vereceksiniz.
Ama sonuçta tam sayıya ulaşamasanız da yaptığınız her olumlama, eski olumsuz düşünce formalarının bir kısmının silinmesini sağlayacaktır ki bu bile yaşamınızda değişimlerin başlamasını sağlayacaktır.

Örneğin suçluluk duygusu azalan bir kişi hem iş yaşamında hem aile yaşamında daha olumlu ve güvenli olacaktır.
Yasam kalitesi artacaktır ve hedeflerine ulaşmasına engel olan bir bağdan kurtulacaktır.

Suçluluk Duygusu İçin Olumlama:

Geçmişimi sevgiyle arkamda bırakıyorum, kendimi affediyorum, huzur içindeyim.

Güvensizlik Duygusu:
Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Kendi değerimi görmeyi seçiyorum. Ben güçlüyüm.
Yaşam Korkularının Olması:
Güvendeyim, her şey olması gerektiği gibi, huzur içindeyim

Bağımlılıkların Olması:
Özgür olmayı seçiyorum, geçmişi arkamda bırakıyorum, kendimden zevk alıyorum.

Güçlü Öfke Duygusunun Olması:
Kendimi bağışlıyorum, kendimi seviyorum ve kendi iyiliğim için herkesi bağışlıyorum.
İletişim Sorunları:
Rahatça konuşuyorum, kendimi anlatıyorum ve insanları anlıyorum.

Başarısızlıklar Yaşama:
Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Ben her zaman ve tamamen yeterliyim.

Kendini çirkin bulma:
Ben güzelim, değerliyim ve mutlu olmayı seçiyorum.

Kendini Pis Hissetme:
Bedenimi ve zihnimi seviyor ve onaylıyorum. geçmişi arkamda bırakıyorum, ben harikayım.
Konsantrasyon Sorunu:
Düşüncelerimi istediğim yerde odaklıyorum ve merkezimdeyim. Her şey yolunda.

Stres:
Tamamen gevşiyorum ve rahatlıyorum. Her şey olması gerektiği gibi oluyor. Ben yeterliyim.
Kararsızlık:
Ben kararlıyım, kararlarıma sadığım ve kendimi destekliyorum.

Geçmiş Saplantısı:
geçmişi bırakıyor ve yeni olanı sevgiyle kabul ediyorum. Her şey benim hayrıma çalışıyor.
Duygusal Sorunlar:
Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Mutlu olmayı seçiyorum ve sevgiyi her yerde buluyorum.
Mükemmellik İhtiyacı:
Yaşamımdan Her şey yeterli ve kendimi seviyorum. Her şey olması gerektiği gibi kolayca oluyor.
Başkalarınca Yönetilme:
Gücümü geri alıyorum ve kendi kendimi yönetiyorum. Ben özgürüm.

Gereksiz Endişeler:
Yasama güveniyorum, yaşamımda Her şey yeterli ve Her şey yolunda

Elbette bunlardan başka da olumsuz duygu formları olabilir ama temel olarak bunları ele aldım.
Sizin hangi konuda daha fazla çalışmaya ihtiyacınız varsa onu seçebilirsiniz.
Berna Özcan Demir

bilgendilo
23-01-2012, 17:23
çok güzel olumlamalar hemmen not aldım defterime hepsini de teşekkürler filizablacım:çiçi2

elifinsokagi
05-02-2012, 15:32
Suçluluk Duygusu İçin Olumlama:

Geçmişimi sevgiyle arkamda bırakıyorum, kendimi affediyorum, huzur içindeyim.

Güvensizlik Duygusu:
Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Kendi değerimi görmeyi seçiyorum. Ben güçlüyüm.
Yaşam Korkularının Olması:
Güvendeyim, her şey olması gerektiği gibi, huzur içindeyim

Bağımlılıkların Olması:
Özgür olmayı seçiyorum, geçmişi arkamda bırakıyorum, kendimden zevk alıyorum.

Güçlü Öfke Duygusunun Olması:
Kendimi bağışlıyorum, kendimi seviyorum ve kendi iyiliğim için herkesi bağışlıyorum.
İletişim Sorunları:
Rahatça konuşuyorum, kendimi anlatıyorum ve insanları anlıyorum.

Başarısızlıklar Yaşama:
Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Ben her zaman ve tamamen yeterliyim.

Kendini çirkin bulma:
Ben güzelim, değerliyim ve mutlu olmayı seçiyorum.

Kendini Pis Hissetme:
Bedenimi ve zihnimi seviyor ve onaylıyorum. geçmişi arkamda bırakıyorum, ben harikayım.
Konsantrasyon Sorunu:
Düşüncelerimi istediğim yerde odaklıyorum ve merkezimdeyim. Her şey yolunda.

Stres:
Tamamen gevşiyorum ve rahatlıyorum. Her şey olması gerektiği gibi oluyor. Ben yeterliyim.
Kararsızlık:
Ben kararlıyım, kararlarıma sadığım ve kendimi destekliyorum.

Geçmiş Saplantısı:
geçmişi bırakıyor ve yeni olanı sevgiyle kabul ediyorum. Her şey benim hayrıma çalışıyor.
Duygusal Sorunlar:
Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Mutlu olmayı seçiyorum ve sevgiyi her yerde buluyorum.
Mükemmellik İhtiyacı:
Yaşamımdan Her şey yeterli ve kendimi seviyorum. Her şey olması gerektiği gibi kolayca oluyor.
Başkalarınca Yönetilme:
Gücümü geri alıyorum ve kendi kendimi yönetiyorum. Ben özgürüm.

Gereksiz Endişeler:
Yasama güveniyorum, yaşamımda Her şey yeterli ve Her şey yolunda

Elbette bunlardan başka da olumsuz duygu formları olabilir ama temel olarak bunları ele aldım.
Sizin hangi konuda daha fazla çalışmaya ihtiyacınız varsa onu seçebilirsiniz.
Berna Özcan Demir

çok güzel di olumlamalar kaydettim hemen. bir bilgisayar çıktısı alıp duvarlarıma asıyorum en kısa zamanda :)
ellerine sağlık :)
bu olumlamaları destekleyecek, eşlik edecek müzik dinlemek iyi olur mu? ne tavsiye edersin canım? :)