PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Önemli Bir Duyuru "Kopyala Yapıştır Hakkında"

CanBey
17-03-2009, 12:00
Arkadaşlar sitelerden alıntı yaptığınızda dikkat etmeniz gereken bir kaç noktadan bahsetmek istiyorum ki Stubborn'un çok yararlı bir konusunu dikkatsizlik yüzünden direk çöp kutusuna taşıdım. Konu düzenlendiği zaman tekrar gerektiği kategoriye taşınacaktır.

Sitelerde içerik kopyalanmasını engellemek için artık bir çok yol var. Yani siz kopyala yapıştır topu topu yazı alıyorum diye düşünüyorsunuz ama bir sürü tuzaklarla doludur. HOTLİNK koruması da bunlardan biridir. Yöntem şudur;

Yazılara eklenecek bir karakterin resim dosyası bulunur. Genellikle noktalama işaretleri kullanılır. Siz yazıda "." (nokta) görürsünüz ama kendisi aslında bir resim dosyasıdır. Ve kopyalayaıp buraya yapıştırdığınızda bir bakmışsınız ki o küçücük nokta alıntı yaptığınız sitenin reklamını içeren kocaman bir BANNER olmuş.

Bir başka durum ise arkaplanla aynı renkte yazı ile yazılmış sitenin adresidir. Siz haliyle sitenin arkaplanı ile aynı renk olduğu için linki göremiyorsunuz ve direk alıp buraya koyuyorsunuz. Eğer bizim arkaplanımızla sitenin arkaplanı aynı değilse linkler sırıtacaktır. Aynısı ise adamların boşyere reklamını bedavaya burada yapmış oluyoruz.

Hal böyle olunca az olsun öz olsun bizim olsun mantığıyla konu açmaya yönelmenizi rica ediyorum. Emek verilmeden yapılan paylaşım paylaşım değildir. Kopyala yapıştır yapmak bile en azından düzenlenme emeği ister.

Lütfen konu açarken alıntı yaparken yukarıdaki hususlara dikkat edelim yapılan uyanıklıklara karşı gözümüzü açalım.

Hotlink koruması bulunan, gizli link bulunan, içindeki TÜRKÇE kelimeler düzenlenmemiş ve sansürlü kelimeler yerine çıkan **** karakterleri bulunduran alıntı konular sorgusuz siteden silinecektir...

Saygılarımla

canlarım benim
özellikle hayatım değiştiden alınan konular benim için çok önemli, nereden konu alırsanız alın, hayatım değiştideki konuyu başka hiç bir yerde bulamasanız bile almayın, onların bulduğu kaynak illa ki bir kitapta, bir seminerde vardır, hayatım değişti bu hale 3 yılda geldi, el yordamıyla buldular her şeyi, bizlerde gelişirken, kendimize zaman tanıyalım, kimse gibi olmak zorunda değiliz, hatta kimseye benzemeyelim. syconun anlattıklarından anladığım kadarıyla şunu söyleyeyim o siteden bu siteye giriyorlar ve hakkımızda olumsuz eleştiri yapıyorlar, bu sitenin hayatım değiştinin kopyası olduğu hakkında, bu bana göre şu demek oluyor hayal ayaz siteye giriyor konuları kopyalıyor/kopyalattırıyor., konuların altında sizin adınız görülse bile bunu benim yaptırdığım bir şey olarak lanse ediliyor, lütfen buna dikkat edelim, bunu yapanlarda, senelerce sokaklarda süründükten sonra kendilerine bu dünyada saygın bir yer edinmeye çalışan, iki kadın, ben bana söylenen her şeye verilecek cevaba sahibim, ancak cevap verdiğimde bu iş mahkeme koridorlarına taşınır, benim hakkımda konuşan hiç kimsenin insan içine çıkacak yüzü kalmaz, benim kimse ile uğraşacak vaktim ve isteğim yok it ürür kervan yürür modunda yaşamak istiyorum, haklıyken, haksız duruma düşmeyelim. olurmu güzellerim..