Gülçin Şen
25-08-2010, 13:43
Yani sen elmayı seviyorsun diye
Elmanın da seni sevmesi şart mı?
...diyor Nazım Hikmet çok güzel şiirinde....
Siz elmayı seviyorsunuz diye elmanın da sizi sevmesi şart mı?
Elbette değil ama SEVER .....
Elma sevmese de elmayı aylarca üzerinde taşımış, onu büyütmüş olan ağaç sever emeğine değer verdiğiniz için, saygı duyduğunuz için.
Ağaç da sevmez ise, toprak sever, o ağacı yıllarca özünden beslediği ve büyüttüğü için.
Toprak da sevmez ise YARADAN sever, o toprağı var eden ve onu nimetler yetirmesi, insanları ve diğer canlıları beslemesi için görevlendirmiş olan sever nimetlerine şükrettiğiniz için.....
Bu durumda kimse sizi sevmese bile siz sevmeye devam edin.
Neden değerimi bilmiyor, oysa ben onu sevmiştim, neden beni aldattı, zarar verdi, sevmedi diye düşünmeden sevmeye devam edin.
Unutmayın kimse sevmese de sizi sevecek olan vardır ve
O'nun sevgisi ise size YETER.....
(Alıntı)
Elmanın da seni sevmesi şart mı?
...diyor Nazım Hikmet çok güzel şiirinde....
Siz elmayı seviyorsunuz diye elmanın da sizi sevmesi şart mı?
Elbette değil ama SEVER .....
Elma sevmese de elmayı aylarca üzerinde taşımış, onu büyütmüş olan ağaç sever emeğine değer verdiğiniz için, saygı duyduğunuz için.
Ağaç da sevmez ise, toprak sever, o ağacı yıllarca özünden beslediği ve büyüttüğü için.
Toprak da sevmez ise YARADAN sever, o toprağı var eden ve onu nimetler yetirmesi, insanları ve diğer canlıları beslemesi için görevlendirmiş olan sever nimetlerine şükrettiğiniz için.....
Bu durumda kimse sizi sevmese bile siz sevmeye devam edin.
Neden değerimi bilmiyor, oysa ben onu sevmiştim, neden beni aldattı, zarar verdi, sevmedi diye düşünmeden sevmeye devam edin.
Unutmayın kimse sevmese de sizi sevecek olan vardır ve
O'nun sevgisi ise size YETER.....
(Alıntı)