Orijinalini görmek için tıklayınız : Olumlama yapmanın püf noktaları
Dil realitemizi oluşturan en önemli araçlarımızdan birisidir. 21 gün - 1 Ay aralığında yapılan pozitif olumlamalar, içsel egomuzun ve inanışlarımızın yerini alarak yaydığımız titreşimleri değiştirecek ve hayatımızda realiteye dönüşecektir. Ayrıca, bilinçaltınızda yeni ve yapıcı düşünce şablonu oluşturmanıza da yardım edecektir. İçinde bulunduğunuz maddi şartlar, sosyal şartlar, ailevi şartlar, ülke şartları ve ruh durumunuz ne olursa olsun içsel sesinizi değiştirdiğiniz anda yaşadığınız dünyanın değiştiğini görebileceksiniz. Bunu anlamanın zor olduğunu biliyorum. Bu yüzden Çekim yasası ve Kuantum düşünce bölümlerimizde vakit geçirmenizi ve farkındalığınızı arttırmanızı öneriyorum.
Önemle belirtmek isterim ki Gün içinde söylediğiniz sözlerin, dinlediğiniz şarkıların, verdiğiniz tepkilerin hayatımıza direkt etkileri vardır.
"Biz adam olmayız"
"Çok şansızım"
"İlişkilerim hep aynı"
"Çok Sakarımdır"
İşte çoğu insan farkında olmadan klişeleşmiş bir takım sözcükler seçiyor. Söyledikleri bu cümleler gayri ciddi ve espri olsa bile bilinçaltları bunu bir emir olarak algılayıp realiteye dönüştürmek için çalışmaya başlıyor. Bilinçaltımızın bu mükemmel sadakatini maalesef olumsuz şeyleri hayatımıza çekmek için kullanıyoruz...
Yani sorunları olduğu için mi söz ettiklerini, yoksa sorunlardan söz ettikleri için mi sorunların içinde olduklarını bilmeden !
SÖZ, bir enerji paketçiği ve düşüncenin somutlaşmış şekli olarak hayatımızda çok dikkat çekici etkiler yapar. Çevremizi ve hayatımızı değiştirebiliriz.
Bunun en iyi yöntemi de BİLİNÇLİ OLUMLAMADIR
Olumlamalar, rast gele hazırlanamaz. Kelimesi kelimesine özenle seçilmelidir. "Olacak, yapacak", "istiyorum", "Her şeye rağmen" gibi kelimeler KULLANILMAMALIDIR
OLUMLAMA NASIL YAPILMAZ
SE-SA eki;
Eğer çok Param olursa Mutlu olurum
Bu kalıp sizin hiç bir zaman mutlu olma becerisine sahip olamadığınızın ifadesidir. Çünkü mutluluğun sonucu bir şarta bağlıdır.
MELİ-MALI
Güçlü Olmalıyım
Zorunluluk öğesidir. Şimdiki zamanda güçsüz olduğunuz gerçeğini bilinçaltınıza verirsiniz.
ECEK-ACAK
Her şey çok güzel Olacak
Bu kalıp sizin isteğinizi hep geleceğe erteleyecektir.
TERSİNE SÖYLEM
Korkmuyorum
"Güvendeyim" yerine "korkmuyorum" derseniz, korkuya odaklanırsınız ve bu çözüm değildir.
BELİRSİZLİK
İyi bir hayat istiyorum
Nasıl bir hayatın sizin için iyi olacağını belirtmediğiniz için belirsizlik ifadesi vardır.
OLUMLAMA NASIL YAPILIR
- Olumlama yapmak için ilk önce geçmiş düşüncelerimiz ele alınmalıdır. Bilmeliyiz ki; geçmişteki anılarımızın oluşturduğu çekirdek inançlarımızı kırmadan ileriye gitmemiz çok yavaş ve zor olacaktır. Geçmişimizde bizi üzen insanlar, kötü anılar, maddi zorluklar hep blokaj oluşturacaktır. BU YÜZDEN İLK OLARAK AFFETME OLUMLAMALARI YAPILMALIDIR. Hayatımız boyunca geçmişimizde bizi üzen ve küstüğümüz insanların hayatımızda blokaj oluşturduğunu biliyor musunuz ? Ne yaşarsanız yaşayın geçmişteki herkesi kalben affetmeniz gerekmektedir. Kabul bu çok zor olabilir. Ama 1 ay içinde Hayatınızdaki mucizelere hayret edeceksiniz
- Olumlamaların her ay 1 konu üzerinde ve aynı olumlama metni üzerinde yapılmalıdır. Çünkü bilinçli yaptığınız olumlamalar 21. gün sonunda bilinçaltınız tarafında kabul görür ve hayatınızda Gerçekleştirmek için çalışmalara başlar. Bir olumlamayı 3 gün yapıp bırakırsanız hiç bir fayda etmeyecektir. Ya da 2 farklı olumlama yaparsanız enerji kanalınızı dağıtırsınız.
- Olumlama sesli bir şekilde, yavaş tempoda, hissederek yapılmalıdır. Sabah ilk uyandığınızda ve gece yatmadan 2-3 er kere yapılan olumlamalar bilinçaltına daha fazla ulaşırlar. Kendinizle yaptığınız bu konuşmalar bir süre sonra içsel egonuzun size inandırdıklarını silecek ve yerine yenilerini koyacaktır. Bilinçaltına kodladığınız yeni söz ve düşünceler inançları yeniler ve çekim yasasını harekete geçirir.
- Olumlamaları Ses kaydı haline getirip gün içinde dinleyebilirsiniz. Yaptığınız ses kaydını uyurken, çalışırken, kitap okurken dinleyebilirsiniz. Ses rahatsız olmayacağınız seviyede normal düzeyde olabilir. Zaten dikkatiniz başka yerde olacağı için SUBLİMİNAL etkisi yapacak ve bilinç daha kolay kırılıp bilinçaltına ulaşacaktır. Sakın bilinçli olumlamaları bırakmayın. Sadece ses kaydı ve subliminal telkin dinlemek çekim yasasını dağınık çalıştıracaktır.
- Yine gün içinde belirli kalıpları tekrarlayabilirsiniz. Örneğin o ay içinde "Bolluk ve bereket" olumlaması yapmaktasınız. yaptığınız çalışmalarla beraber boş zamanlarınızda yada dışarıdayken sadece "bolluk, bereket, para" diyerek veya tekrar edilerek odaklanma sağlanabilir ve bu kesinlikle faydalıdır.
Bir süre sonra görmeye başlayacaksınız ki, çevrenizde size olumsuzluk veren kişiler gidecek, yerinde sizin düşüncelerinizi destekleyen insanlar gelecektir. Geçmişte istemeden yada isteyerek söylediğiniz olumsuz sözcükler yerini olumlu ve yapıcı sözcüklere bırakacaktır.
İnançlarınızı değiştirmek için bu 1 er aylık çalışmaları yapın. Sakın olumsuzluğa kapılmayın...
Çünkü işe yarıyor...
-ALINTI-
Paylaşımınız süper..Kuantum,sedona,reiki gibi konular 2 yıldır müthiş ilgimi çekiyo..Fakat zaman zaman kafam karmakarışık oluyo nedense..Örneğin olumlamalarla ilgili yaptığım bir yanlışı fark ettim yazınızda..yanılmıyosam..bir olumlama cümlesi tek başına 21 gün söylendikten sonra ikinci olumlamaya geçilecek öylemi..Birde şunu öğrenmek istiyorum.AFFETMEK OLUMLAMALARI NI önce yapmak gerekiyorya..bu olumlamaları ne kadar süre yapmak gerekiyor..yine bir ay mı.?Şimdiden teşekkürler.sevgiyle kalın..
hayalayaz
05-08-2010, 15:11
her ne kadar olumlamalara 21 gün yeterli deselerde siz garantiye gidin ve olumlama hayatınızda elle tutulur bir şekilde görülünceye kadar devam edin.. bu arada sevgili izmirli bana ulaşmak için telefonlarımı istemişsin özel mesajlarına gönderdim sevgiler
Küfkedisi
05-08-2010, 15:41
Paylaşımınız süper..Kuantum,sedona,reiki gibi konular 2 yıldır müthiş ilgimi çekiyo..Fakat zaman zaman kafam karmakarışık oluyo nedense..Örneğin olumlamalarla ilgili yaptığım bir yanlışı fark ettim yazınızda..yanılmıyosam..bir olumlama cümlesi tek başına 21 gün söylendikten sonra ikinci olumlamaya geçilecek öylemi..Birde şunu öğrenmek istiyorum.AFFETMEK OLUMLAMALARI NI önce yapmak gerekiyorya..bu olumlamaları ne kadar süre yapmak gerekiyor..yine bir ay mı.?Şimdiden teşekkürler.sevgiyle kalın..
sevgili izmirli bikaç bişey yazmak istedim kendimden örnek belki yardımcı olurum sana :) insan ilk başta kendindeki olumsuz yanları gördükçe algıladıkça hepsini aynı anda iyileştirmeye dönüştürmeye çalışabiliyor (bende böyle oldu ) ama denilen doğru enerji dağılabiliyor ve ilgi sönebiliyor yeri geldiğinde.ben kendimi inceliyorum son zamanlarda baktım çoğu olumsuz hissettiğim özelliğimin temeli aslında "kendimin farkında olamama ve değersizlik duygum" hal böyle olunca bazı olumlamaları sonraki aşamaya bıraktım :) sana da tavsiyem naçizane acele etme olur mu :) ve hayal ablanın dediği çok doğru kendinde bunu hissedene ve etkilerini görene kadar yapmak faydalı...zamanla insan nasıl rahat ederse o çalışma stilini buluyor zaten kafan karışmasın...sevgiler...,shy
Sevgili İzmir'li Hayal ablanın dediği gibi sadece 21 gün değil içimize sinene kadar devam etmeliyiz.Benim daha önce yaptığım kendi hayatıma geçirmek istediğim bazı şeyler için yaptığım olumlamalar zincirim vardı.Bunları 21 gün yaptıktan sonra mucizemin nerede olduğunu sorgulamaya başlamıştım.:dusunceli1eb:Fakat sevgili hayal ablanın yardımlarıyla doğru olumlamanın kişiye göre değişen gün kavramı olduğunu ve bütün olumlamaları sanki sınava çalışıyormuş gibi :scool_testokuyup duyguları hiçe sayarak yapmanın kişiye (bu ben oluyorum)bişey kazandırmadığını gördüm.Şimdi sadece öncelikli olduğunu düşündüğüm olumlamaları düzenli bir şekilde(gün saymadan )yapıyorum ve böylesinin benim için daha iyi olduğunu farkettim.:mshareketliifade108
hayalayaz
05-08-2010, 17:36
olumlamaların yerine bir an önce oturtmanın bir yoluda EFT ben eft yaparakta olumlama yapıyorum..
olumlamamı belirliyorum...eft vuruş noktalarında bunu söylüyorum..
örneğin..
ben bolluk bereket içinde yaşamayı seviyorum, buna rağmen kendimi seviyorum kabul ediyorum onaylıyorum..
veya
genç insanlarla birlikte olmayı seviyorum, hayat yoluma ışık saçtıklarını düşünüyorum, buna rağmen...
veya bir türlü hayatımda tezahür ettiremediğim bir olumlama olursa
yaa bu nasıl saçmalıktır ki.......... dair günlerdir olumlama yaptığım halde bu gerçeği bir türlü hayatımda tezahür ettiremedim..
eft konusunda yaratıcı olun...özellikle olumlamaların daha çabuk yerleştiğini hayatınızın gerçeği haline geldiğini göreceksiniz..
cahilliğimi bağışlayın EFT nedir bilemedim..açıklarsanız mutlu olurum..
[QUOTE=dnzege;54004]
- Olumlama sesli bir şekilde, yavaş tempoda, hissederek yapılmalıdır. Sabah ilk uyandığınızda ve gece yatmadan 2-3 er kere yapılan olumlamalar bilinçaltına daha fazla ulaşırlar. Kendinizle yaptığınız bu konuşmalar bir süre sonra içsel egonuzun size inandırdıklarını silecek ve yerine yenilerini koyacaktır. [QUOTE]
ben de şu kısmı anlamadım...ben sabah uyandığımızda ve gece yatarken yapacağımız olumlamayı ne kadar çok söylersek o kadar daha etkili olur diye düşünüyordum...o yüzden de şimdiye kadar hiç 21 gün tamamlayabildiğim bir olumlama olamadı...2-3 er kere yapılan olumlamalar daha etkili olup bilinçaltına daha fazla ulaşıyorsa ben artık hep yapayım...gerçekten yeterli mi 2-3 kere söylemek ? yapan arkadaşlardan biri cevap verirse çok sevinirim...şimdiden teşekkürler...
bende kendimden örnek vereyim.
Bundan bir kac yıl önce çalıstıgım iş yerınden ayrılmayı istiyordum. hem hakkım olanı almak hem de şirketimle kötü ayrılmamak. bunula ilili Hayal abla ile bir olumlama hazırladık. her aksam işten geldıgımde olumlamayı yapıp bir yandan olumlama reiki gönderiyordum. ne kadar süre yaptıgımı hatırlamıyorum ama 21 günü geçtiğini biliyorum. ve çok isteyerek yaptım. (bende gercekten istemek te önemli) ve bir kac ay sonra istedğim sekılde tazmıtanımı alarak ve şirketımle hıç bir olumsuzluk yaşamadan işten ayrıldım. Şehir bile değiştirdim.(böyle bir olumlamam yok tu ama artısı oldu :sirin)
[QUOTE=dnzege;54004]
- Olumlama sesli bir şekilde, yavaş tempoda, hissederek yapılmalıdır. Sabah ilk uyandığınızda ve gece yatmadan 2-3 er kere yapılan olumlamalar bilinçaltına daha fazla ulaşırlar. Kendinizle yaptığınız bu konuşmalar bir süre sonra içsel egonuzun size inandırdıklarını silecek ve yerine yenilerini koyacaktır. [QUOTE]
ben de şu kısmı anlamadım...ben sabah uyandığımızda ve gece yatarken yapacağımız olumlamayı ne kadar çok söylersek o kadar daha etkili olur diye düşünüyordum...o yüzden de şimdiye kadar hiç 21 gün tamamlayabildiğim bir olumlama olamadı...2-3 er kere yapılan olumlamalar daha etkili olup bilinçaltına daha fazla ulaşıyorsa ben artık hep yapayım...gerçekten yeterli mi 2-3 kere söylemek ? yapan arkadaşlardan biri cevap verirse çok sevinirim...şimdiden teşekkürler...
ben hiç bir olumlamayı sesli yapamam sankı dagılıp gidiyormus gibi gelir. hep içimden söylerım. beraberinde enerji ile çalıştıgım için o enerjiyi algılayamam. hissetmem lazım. o yüzden hep içimden okurum.
hayalayaz
05-08-2010, 19:31
[QUOTE=dnzege;54004]
ablam herşeyden önce şunu mutlaka daima hatırlayın... aynı sonuçları yaşasak bile, kalıplarımızın derinlik seviyesi aynı değil.. 21 günlük süreç, sadece alışkanlık sürecidir.. kesin değişim süreci değil..benim 3-5-21-40- 365 günde değiştiremediğimi sen veya bir başkası daha kolay veya daha zor başarabilir... olumlamalar şu kadar gün tekrarlarsan olur deyince olan bir şey değil.. sen kendi sürecini kendin bulacaksın.. kim uydurdu bu 21 günü yaaa. kişiyi bulsam 21 günü tane tane yutturucam...
cahilliğimi bağışlayın EFT nedir bilemedim..açıklarsanız mutlu olurum..
ablam eft iki cümle ile açıklanabilecek bir konu değil..verdiğim linke tıklarsan geniş bir açıklamaya ulaşırsın..
[Only Registered Users Can See Links]
ablam herşeyden önce şunu mutlaka daima hatırlayın... aynı sonuçları yaşasak bile, kalıplarımızın derinlik seviyesi aynı değil.. 21 günlük süreç, sadece alışkanlık sürecidir.. kesin değişim süreci değil..benim 3-5-21-40- 365 günde değiştiremediğimi sen veya bir başkası daha kolay veya daha zor başarabilir... olumlamalar şu kadar gün tekrarlarsan olur deyince olan bir şey değil.. sen kendi sürecini kendin bulacaksın.. kim uydurdu bu 21 günü yaaa. kişiyi bulsam 21 günü tane tane yutturucam...
ablacığım benim asıl sorum şuydu yazıdaki geçen şu cümleye dikkat çekmek istemiştim... "Sabah ilk uyandığınızda ve gece yatmadan 2-3 er kere yapılan olumlamalar bilinçaltına daha fazla ulaşırlar." bu cümlede geçen, olumlamayı 2 ya da 3 kere tekrar etmek bilinçaltına daha fazla ulaşıyor diyor ya diyelim ki güven üzerine çalışıyoruz 3 kere sabah ve akşam "ben kemdime güveniyorum" demek gerçekten yeterli oluyor mu...ben çok fazla tekrar etmeliyim diye düşünüyordum...2 ya da 3 kez diye okuyunca şaşırdım...gün içinde akla geldikçe içimizden de tekrarlayabiliriz o ayrı ama sabah ilk gözümüzü açar açmaz ya da tam uykuya dalacakken bir olumlamayı bu kadar az tekrarlamak yazıdaki dediği gibi gerçekten bilinçaltına daha mı çabuk ulaşıyor onu merak etmiştim...
ben de 3 kere tekrarlıyorum sabah-akşam,30 günlük ya da 21 günlük devrelerle,çok faydalı oluyor. Süre dolduktan sonra da aklıma geldikçe tekrarlıyorum
Küfkedisi
05-08-2010, 21:08
ablacığım benim asıl sorum şuydu yazıdaki geçen şu cümleye dikkat çekmek istemiştim... "Sabah ilk uyandığınızda ve gece yatmadan 2-3 er kere yapılan olumlamalar bilinçaltına daha fazla ulaşırlar." bu cümlede geçen, olumlamayı 2 ya da 3 kere tekrar etmek bilinçaltına daha fazla ulaşıyor diyor ya diyelim ki güven üzerine çalışıyoruz 3 kere sabah ve akşam "ben kemdime güveniyorum" demek gerçekten yeterli oluyor mu...ben çok fazla tekrar etmeliyim diye düşünüyordum...2 ya da 3 kez diye okuyunca şaşırdım...gün içinde akla geldikçe içimizden de tekrarlayabiliriz o ayrı ama sabah ilk gözümüzü açar açmaz ya da tam uykuya dalacakken bir olumlamayı bu kadar az tekrarlamak yazıdaki dediği gibi gerçekten bilinçaltına daha mı çabuk ulaşıyor onu merak etmiştim...
ceylinncim uyumadan hemen önce ve hemen uyandıktan sonra okumak ciddi farkediyor bende çünkü beynimin beni zorladığı bi düşünce kalmıyor sakinlemiş uyku moduna geçiyor ,yada yeni uyanmış oluyorsun dolayısıyla bilinçaltına daha rahat ulaşıyor direnci kırma açısından olumlamalar ve istediğim kadar tekrar ediyorum hissederek,içimden geliyor bi kere daha oku nil diyorum kendime sanki susamışımda su içersem iyi olacak gibi :)
birde yeni bişi yapıyorum ben,EFT turunu,set up hariç,olumlamayı söyleyerek tamamlıyorum,2-3 kere,tam yerleşiyor bilinçlatına böylece,tavsiye ederim
ben de 3 kere tekrarlıyorum sabah-akşam,30 günlük ya da 21 günlük devrelerle,çok faydalı oluyor. Süre dolduktan sonra da aklıma geldikçe tekrarlıyorum
ceylinncim uyumadan hemen önce ve hemen uyandıktan sonra okumak ciddi farkediyor bende çünkü beynimin beni zorladığı bi düşünce kalmıyor sakinlemiş uyku moduna geçiyor ,yada yeni uyanmış oluyorsun dolayısıyla bilinçaltına daha rahat ulaşıyor direnci kırma açısından olumlamalar ve istediğim kadar tekrar ediyorum hissederek,içimden geliyor bi kere daha oku nil diyorum kendime sanki susamışımda su içersem iyi olacak gibi :)
teşekkür ederim canlarım istediğim cevapları aldım... yarın sabah itibariyle ben de 3 er kere yaparak başlayayım artık 60 gündemi kandırabilirim benim bilinçaltımı 120 gündemi bilemiyorum...bu konuda pek başarılı olduğum söylenemez...deneyip göreceğim...)
hayalayaz
05-08-2010, 22:00
teşekkür ederim canlarım istediğim cevapları aldım... yarın sabah itibariyle ben de 3 er kere yaparak başlayayım artık 60 gündemi kandırabilirim benim bilinçaltımı 120 gündemi bilemiyorum...bu konuda pek başarılı olduğum söylenemez...deneyip göreceğim...)
BİİİİİİİİİİİİR.... Kırmızı harflere boyadığım cümleyi her şey için kullanıyorsun. özellikle bu cümleyi jargonundan çıkar...
İKİİİİİİİİİİ.... deneme ablam ... yap....
[/COLOR]
BİİİİİİİİİİİİR.... Kırmızı harflere boyadığım cümleyi her şey için kullanıyorsun. özellikle bu cümleyi jargonundan çıkar...
İKİİİİİİİİİİ.... deneme ablam ... yap....
BİİİİİİİİİİİİR.... Kırmızı harflere boyadığım cümleyi her şey için kullanıyorsun. özellikle bu cümleyi jargonundan çıkar... (hiç farkında değilim hocam sürekli kullandığımın...demek ki başarılı olduğum konulardan çıkmıyor ben ne yapayım...:cool mesela çorbalar,pastalar,börekler konusunda çok başarılıyım...onlardan konuşulsa aynı cümleyi kullanmam... :) şaka bir yana daha dikkatli olacağım artık zaten yazacak olsam da aklıma hemen gelir geri silerim... :) bir daha okumanız mümkün değil yani...ben tüm dediklerim için kocaman bir iptal çekeyim de... :)
İKİİİİİİİİİİ.... deneme ablam ... yap.... (kesinlikle yapacağım...zaten bir çok şey yapmaya çalışıyorum hocam boş zaman geçiriyorum sanmayın kendimi başarısız gördüğüm konularda da çalışmaktan vazgeçmiyorum reiki gibi :)
hayalayaz
05-08-2010, 23:58
BİİİİİİİİİİİİR.... Kırmızı harflere boyadığım cümleyi her şey için kullanıyorsun. özellikle bu cümleyi jargonundan çıkar... (hiç farkında değilim hocam sürekli kullandığımın...demek ki başarılı olduğum konulardan çıkmıyor ben ne yapayım...:cool mesela çorbalar,pastalar,börekler konusunda çok başarılıyım...onlardan konuşulsa aynı cümleyi kullanmam... :) şaka bir yana daha dikkatli olacağım artık zaten yazacak olsam da aklıma hemen gelir geri silerim... :) bir daha okumanız mümkün değil yani...ben tüm dediklerim için kocaman bir iptal çekeyim de... :)
İKİİİİİİİİİİ.... deneme ablam ... yap.... (kesinlikle yapacağım...zaten bir çok şey yapmaya çalışıyorum hocam boş zaman geçiriyorum sanmayın kendimi başarısız gördüğüm konularda da çalışmaktan vazgeçmiyorum reiki gibi :)
:73e4317106059nd:
filiz,beyin çok tekrarla ancak bilinç altına kayıt yapabiliyor.o yüzden tekrar önemli..Ben öyle biliyorum,sanırım doğrusu bu..
hayalcim eft yi sana sordum,burda farketmemişim,sonradan gördüm okudum.Sanki bana cevap mış gibi dün gece saat 10 gibi bir kanalda duran türkoğlu bir uygulama yaptı.öğrenmem açısından daha da iyi oldu..
İngilizceniz varsa harika bir site keşfettim,EFT ile ilgili videolar var
/[Only Registered Users Can See Links]
siteye baktım gerçekten güzele benziyor bir de türkçe alt yazılı olsaydı süper olurdu...doğru dürüst başından sonuna kadar ayrıntılı bir şekilde öğretecek bir videoya rastlamadım şimdiye kadar...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.