PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köz Patlıcanlı Börek

ZİŞAN
16-03-2009, 14:17
Malzemeler :
3 yufka
1 su b. yoğurt,
1 çay b. süt
1 yumurta,
1 kahve fincanı zeytinyağı
İç harcı için:
250 gr. kıyma
2 çorba k.sıvıyağ
3 adet közlenmiş patlıcan
2 közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydonoz
1 soğan
tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Tavaya sıvıyağ, kıyma ve soğan alınarak bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber doğranarak ilave edilir. En son baharatı ve ince doğranmış maydanozu da eklenerek iç harç hazırlanır. Yufkalar 6 ya kesilerek, iç harç bütün parçalara eşit olarak dağıtılır. Yufkalar sigara böreği gibi sarılır. Bulamaç için karıştırma kabına yumurta, un ve süt alınarak çırpılır.Hazırlanan börekler bu sosa bulanarak yağlanmış tepsiye dizlir.180 derecede pişirilir.

hayalayaz
16-03-2009, 16:31
bu böreğin en güzel yanı çok yağlı olmaması herhalde, patlıcan çok yağ çektiği için, tavada yapıldığında vıcık vıck yağ oluyor, oysa közlediğimizde istediğimiz kadar yağ koyarız, dddda.. yufkayı oklavayla kim açacak, işte bu böreğin en zor tarafı bana göre, neyse bende yufkayla denerim, biz olmasak yufkacılar batardı valla..:)

CanBey
16-03-2009, 16:36
Annecim ne güzel konu açmış zişan bacım değil mi :rolleyes:

PRENSES
16-03-2009, 16:41
Güzel olmazmı sevgili kabus;)şahsen benim öyle işime yarıyorki şu evlilik arefesi günlerinde partik yapıyorum resmen buarada zişancımla :D

hayalayaz
16-03-2009, 16:41
evet çocuğum tam senin ilgi alanın :) ama sen bizi biraz daha 3-5 smilley'le idare etmek zorunda bırakırsan kuru ekmeği bile zor göreceksin haberin olsun, bu donmuş suratlı şey gülmüyor hipnoza girdim millet diyor..canım çocuğum benim,bilmem anlattırabildimmi heee, tüm arkadaşlar canhıraş emek veriyorlar, senin emeklerin benim için görünmez yerlerde, ben gözümle görebileceğim emekler istiyorum senden..hadi sana 2-3 donmuş surat göstereyim :) :) :)

ZİŞAN
16-03-2009, 17:58
bu böreğin en güzel yanı çok yağlı olmaması herhalde, patlıcan çok yağ çektiği için, tavada yapıldığında vıcık vıck yağ oluyor, oysa közlediğimizde istediğimiz kadar yağ koyarız, dddda.. yufkayı oklavayla kim açacak, işte bu böreğin en zor tarafı bana göre, neyse bende yufkayla denerim, biz olmasak yufkacılar batardı valla..:)

Ablacım yufkayıda ben açarım İzmire bir geleyim.:p
Cankama sözüm var birde baklava açaçağım..D

CanBey
16-03-2009, 19:26
evet çocuğum tam senin ilgi alanın :) ama sen bizi biraz daha 3-5 smilley'le idare etmek zorunda bırakırsan kuru ekmeği bile zor göreceksin haberin olsun, bu donmuş suratlı şey gülmüyor hipnoza girdim millet diyor..canım çocuğum benim,bilmem anlattırabildimmi heee, tüm arkadaşlar canhıraş emek veriyorlar, senin emeklerin benim için görünmez yerlerde, ben gözümle görebileceğim emekler istiyorum senden..hadi sana 2-3 donmuş surat göstereyim :) :) :)

Ama ama ama :(:(:( bu akşam smiley doldurayım burayı hafta sonu söz mü börek :D

hayalayaz
16-03-2009, 21:22
Ablacım yufkayıda ben açarım İzmire bir geleyim.:p
Cankama sözüm var birde baklava açaçağım..D

sağol güzel zişanım benim yapmış kadar oldun,

Ama ama ama :(:(:( bu akşam smiley doldurayım burayı hafta sonu söz mü börek :D

rüşvet almadanda bir iş yapmaz, bir şey isteyim yapsın hemen gelir kendini öptürür en azından, söz vermiyorum tabii, düşünürüz bir iyilik, hadi hadi kıyamadım yine söz, uyduruk bi börek yaparım. :) :) :) 3 adet donmuş surat şimdilik rüşvetin bu

Atakızı
16-03-2009, 21:29
patlıcanı çok sevdiğim için mutlaka çok lezzetli bir börek olur,denemek lazım
emeğine sağlık canım

ZİŞAN
16-03-2009, 22:13
sağol güzel zişanım benim yapmış kadar oldun,

rüşvet almadanda bir iş yapmaz, bir şey isteyim yapsın hemen gelir kendini öptürür en azından, söz vermiyorum tabii, düşünürüz bir iyilik, hadi hadi kıyamadım yine söz, uyduruk bi börek yaparım. :) :) :) 3 adet donmuş surat şimdilik rüşvetin bu

Ablam bence yapmakta geç kaldığı için biraz yalvart şöyle bir iki hafta felan.:D

hayalayaz
16-03-2009, 22:25
Ablam bence yapmakta geç kaldığı için biraz yalvart şöyle bir iki hafta felan.:D

yaparım valla, adam milletini inletmekte üstüme yok, canbeeeey bak zişan nediyor..:) :) :) ( 3 tane donuk surat gülümseyerek sölemiş oldum )

CanBey
16-03-2009, 22:37

yaparım valla, adam milletini inletmekte üstüme yok, canbeeeey bak zişan nediyor..:) :) :) ( 3 tane donuk surat gülümseyerek sölemiş oldum )

Siz uğraşın benimle bakalım :D son gülen iyi güler. Zişan bacummm unutmam bunu ben hıh

ZİŞAN
16-03-2009, 22:49

Ablam sonuna kadar sizi destekliyorum..Dİnletin valla hiç acımayın:D

CanBey
16-03-2009, 23:03

Bacım bittin sen siteye tam 5 sayfa gülümseme ekledim hafta sonu börek gelmesin bak ben senle konuşuyor muyum :155ow::smile (14):

hayalayaz
16-03-2009, 23:11

hiç acımam yoktur zaten, daha önümüzde kaç gün var, :smile (21): beklesin ve umsun rüşvetçi, rüvetini almadan yapmadı, bu arada smilleylerimiz hayırlı ve uğurlu olsun vatana ve hayalayaz sitesi milletine

Bacım bittin sen siteye tam 5 sayfa gülümseme ekledim hafta sonu börek gelmesin bak ben senle konuşuyor muyum :155ow::smile (14):

tehdit etme kızımı, :him7ly: :goingmad1ds: sanki anan güzel börek yaparmış gibi beklentilerede girdin bakıyorum, :s1 (10): millette börek yaparken ellerimden bal damlıyor sanıcak.. :eatyou1qs: hadi gene kıyamadım yaparım hafta sonu :s1 (16):

ZİŞAN
16-03-2009, 23:11
Aman aman ablam benim yapın cankama şöyle en güzelinden bir börek yok yok hatta bir kaç börek yoksa kurtuluşum yok benim:smile (21):Hadi cankam unutalım şuna ha ne dersin yoksa sende baklavayı unutmak zorunda kalırsın..Ne güzel gülümsemeler çok sağol ançak sen yaparsın iböylesn:Ö:mshareketliifade508