PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatinizin amacini kesfetmek

Su_
15-03-2009, 21:14
HAYATINIZIN AMACINI KEŞFETMEK

Her insan dünyaya bir hayat amacıyla gelir. Bu amacı ya fark eder ve yaşar, ya da gerçekleştiremeden ölür gider. Bu amaç bilinçaltında kayıtlıdır ve bütün hayatını bu amaca göre düzenler. Ailesini, yeteneklerini v.s. Genel hayat amacı sevgidir. Sevgiyi tümüyle öğrenmek ve yaşamak. Özel hayat amacı ise bu genel amaca uygun küçük hedeflerdir. Özgürlük, saygı, anlayış, esneklik, haksızlığa hayır demek, yaratıcılığını ifade etmek bunlardan bir kaçı.
Hayat amacınızın ne olduğunu keşfettiğinizde birden bire taşlar yerine oturmaya başlar. Domino etkisi oluşur ve hayatınızın tüm parçaları yerini bulur. İş, İlişki, Aile, sosyal çevre, sağlık, ve fiziki çevre ve tabii ki EŞRUHUNUZ!
Hayat amacınız en çok yapmak istediğiniz ama hep engellenen şeydir. En çok ihtiyacınız olan ama en iyi verebildiğiniz şey, sizi en çok zorlayan ve en çok üzen şey. Peşinden hep koştuğunuz ama bir türlü ulaşamadığınız şey. İçinizde, elinizde olan ama hep dışarıda aradığınız şey. Onu bulunca gerçekten bütün taşlar yerine oturur. O sizin içinizdedir. Aradığınız elinizde olandır aslında.
Bir danışanım hep babasının anlayışsızlığından şikayet ediyordu, sonunda onun hayat amacının anlayış olduğunu bulduk. Babası bildiğince onu seviyordu, ona elinden geldiği kadar iyi şeyler vermeye çalışıyordu. Yapabildiği yaptığıydı. İşte onun bunu anlaması gerekiyordu. Bunu bir kez anladığında her şey yerli yerine oturacaktı!
Eş Ruhlar Fenomeni (R.Şanal Günseli)

sevgili arkadaslar Sanal beyin bu yazisini okudum ve bende hayatimin amacini kesfetmek istiyorum, fakat nasil bi calisma yapildigini bilmiyorum, bu konuda bana yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum

Sevgiler

dyg
27-03-2009, 19:33
ya amacı bulur farkeder yaşarız ya da yaşamadan ölürüz bu güzeldi:)..yazık ki çevrem de 30 40 50 yaşına gelmiş insanlar hala dış dünyada yaşıyorlar hala kendilerinin farkına varamamışlar..ben 23 yaşında geçen zamanıma üzülürken nasıl kendimi farkedemedim geçti diye hayıflanırken..çok yazık..
umarım ölmeden bu keyfi yaşarlar..
hayat amacımızda öncelik sırası kendimizi gerçekleştirmek olmalı!! sonra ki amaçlarınız kendiliğinden gelecektir=)