Orijinalini görmek için tıklayınız : filistine yardım....
hayat kadere inat
31-05-2010, 12:57
filistine insani yardım amaçlı giden gemilerden birinde eşimin yeğeni var haber alamıyoruz onun için ve orada olan herkes dualarımızı bekliyor.
Gülçin Şen
31-05-2010, 12:59
Allah yardımcıları olsun.Orada sıkıntıda olan herkese dua ediyor ve şifa yolluyorum....
filistine insani yardım amaçlı giden gemilerden birinde eşimin yeğeni var haber alamıyoruz onun için ve orada olan herkes dualarımızı bekliyor.
canım açar açmaz gördüm.Dualarımız seninle şimdi yanımda dnzege var hep beraber sizin için dua ediyoruz.Allah bir an önce sağ salim ailesi kavuştursun.
blondberry
31-05-2010, 13:15
canim gonlunu ferah tut..eminim cok yakinda iyi haberlerini alicaz..
hayat kadere inat
31-05-2010, 13:15
canım açar açmaz gördüm.Dualarımız seninle şimdi yanımda dnzege var hep beraber sizin için dua ediyoruz.Allah bir an önce sağ salim ailesi kavuştursun.
canım ikinizede teşekkür ediyorum .
35-36 yaşlarında 3 tane küçük çocuğu var Allah kurtasın hepsini
hayat kadere inat
31-05-2010, 13:16
inanın ben sadece ona değil hepsine üzülüyorum çünkü yaptıkları şey çok güzel bir amaca hizmet ediyor
hayat kadere inat
31-05-2010, 13:20
vallahi kim kızarsa kızssın ama yazmadan edemeyeceğim bülent arınç şu anda açıklama yapıyor Antakyada şehit edilen askerlerimiz hakkında
lanet okuyormuş!!! bizde burada çıldırıyoruz siz lanet okumayı bize bırakın o bizim işimiz gidin onları yakalayın buda sizin işiniz......
Aprilrose
31-05-2010, 13:23
Konuyla ilgili bugün Milliyet'e yazmıştım arkadaşlar, benim yorumum...
[Only Registered Users Can See Links]
İsrail Akılın Sınırlarını Zorluyor!
“Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Gazze’ye doğru yola çıkan ve önderliğini Türk Mavi Marmara’nın yaptığı gemilere İsrail sabaha karşı operasyon düzenledi.
İsrail ordusu operasyonda en az 10 kişinin öldüğünü belirtti. Ancak televizyon kanalları 16 kişinin yaşamını yitirdiğini söylüyor.
İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer yaptığı ilk açıklamada pişkin bir şekilde İsrail donanmasının Gazze’ye yardım taşıyan filoya saldırısının ardından, meydana gelen ölümlere üzüldüğünü söyledi!
Binyamin Ben Eliezer, Gazze Gemilerine sert operasyonu haklı çıkartmaya çalışarak, İsrail komandolarına yönelik linç girişiminin olduğunu öne sürdü!
Evet, maalesef aklın sınırlarını zorlayan İsrail, bunu da yaptı!
Açıkçası gemilerin yola çıktığı haberini aldığım andan itibaren düşünüyordum, acaba diyordum, acaba İsrail böyle bir saldırı yapar mı? Sonra kendi kendime olur mu canım, o kadar da değil diyerek kendimi sakinleştiriyordum.
Ama maalesef korktuğum başıma geldi!
Gözü dönmüş İsrail maalesef bunu da yaptı, yapabildi!
Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada olayı protesto ederek, şiddetle kınadı ve Uluslararası hukukun ağır bir ihlalini teşkil eden bu müessif olayın ilişkilerimizde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
Sonuç ne olacak şu anda kestirmek zor gibi olsa da, Türkiye – İsrail ilişkilerinin eski haline gelmesinin çok da olası görünmediği bir gerçek.
Saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına baş sağlığı dilerim. Umarım bu son olur.
Maalesef İsrail sonuçlarına katlanmak üzere…. yine kendine yakışanı yaptı diyerek bu yazımı sonlandırmak istiyorum !!
Aprilrose
31-05-2010, 13:38
Canım çok geçmiş olsun önce ülkemize sonra sizin yakınlarınıza ve tabi ki gemideki herkese.
Yaptıkların yanlarına kar kalmayacak inanıyorum....
psikanalist
31-05-2010, 14:38
geçmiş olsun tez zamanda haber alınır inşallah
hayalayaz
31-05-2010, 14:43
arkadaşlar, tabiiki canımız yanıyor..ama lütfen yargılamayı bırakın..her şeyin bir yaşam planı olduğunu aklımızdan çıkarmadan şifa göderin..hopo yapın dua edin...karma yaratmayın.. H.K.İ. saldırıyı vodoo'dan haber aldım sürekli bir şekilde şifa gönderiyorum..şifa olsun..
Geçmiş olsun en kısa zaman da iyi haberleri gelir inşallah hepsinin....
çok geçmiş olsun canım tez zamnada kurtulurlar inşallah dualarımız onlarla yakın zamanda alırız mutlu haberleri inşallah
Gardenya
31-05-2010, 16:41
canım ikinizede teşekkür ediyorum .
35-36 yaşlarında 3 tane küçük çocuğu var Allah kurtasın hepsini
Allah yardimcilari olsun... Dualarim onlarla beraber...
Çok geçmiş olsun umarım hayırlı haberlerini alırsınız...hayatını kaybedenlere de Allah rahmet eylesin...
hayalayaz
01-06-2010, 00:09
3 kişiyi serbest bırakmışlar, serbest olanlar şu an türkiyede, inşallah şu anda diğerleride serbest kalmıştır..
kendi düşüncelerime ve kendi şahit olduklarıma.. okuduğum duyduğum yaşadığım ne varsa hepsine şifa gönderiyorum..şifa Olsun..
canım umarım en kısa sürede iyi haberler alırsın
hayat kadere inat
01-06-2010, 23:56
evet haber aldık nihayet sağ yaşıyor ama tutuklu .
hayatını kaybedenlerede Allah'tan rahmet diliyorum
hayalayaz
02-06-2010, 00:10
çok şükür hayatcım, hayırlı heberi geldi.. kendiside hemen gelir inşallah..
h.k.imm canım benim çok şükür ,tez zamanda gelir inş..
Gardenya
02-06-2010, 00:55
hadi gözünüz aydin arkadasim...
Gülçin Şen
02-06-2010, 09:36
Çokk şükür,gözünüz aydın olsun....
Aprilrose
02-06-2010, 09:45
Yakınınız için çok sevindim Hayatçım, olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.
Çok şükürler olsun.Hayacım Allah sağ salim ailesine kavuştursun.Hayatını kaybedenlerede Allahtan rahmet diliyorum.
hayat kadere inat
02-06-2010, 10:33
amin.inşallah.teşekkürler.
psikanalist
02-06-2010, 13:47
hayatçım gözün aydın..inşallah tez zamanda vatanlarına döner hepsi, sağlıklı bi şekilde
canım gözün aydın, en kısa sürede sağ salim döner inşallah
eylul_1969
02-06-2010, 23:47
Gözünüz aydın, en kısa sürede kavuşursunuz inşallah..
hayat kadere inat
02-06-2010, 23:51
geldi şu anda ailesiyle birlikte:)
hayalayaz
03-06-2010, 00:14
çok şükür gözünüz aydın kuzum..
hayat kadere inat
03-06-2010, 00:15
teşekkürler hayalcanım :)
ayy şükretcek ne çok şey var..çok şükür balısı çok sevindim..gözünüz aydın:)
hayat kadere inat
03-06-2010, 01:09
teşekkürler güzellikler çok sağolun :)
Ohhhh çookkk şükür ....Özelikle ailesi ne çok sevinmiştir...Gözünüz aydın canımm...:throw
canım çok sevindim gözünüz aydın...kayıplarda varmış umarım onlar da sağlıkla biran önce dönerler...
Gülçin Şen
03-06-2010, 20:28
Bu Filistin'e yardım götüren grup bir ara fırsat bulup Doğuya ve memleketin bazı yerlerine de el atsa fena olmaz.
Parasızlıktan kerpiç evlerde deprem esnasında can veren vatandaşlar olmasın diye ,inşaat malzemelerini Hamas'a ulaştırmaya çalışmak yerine oralarada götürebilirlerdi mesela ,(esir alınmaz ve işkence görmezlerdi,hatta ölmezlerdi )gıda ve ilaç yardımlarını da sevinçle ve minnetle karşılayacak nice ödeneksiz köyler var...
Umarım bir ara Filistin bayraklarını bırakıp anlı şanlı TÜRK bayrağını ellerinde dalgalandırıp ,memleketin her bir yanına ulaşmaya çalışırlar.
İyi niyetli bir temenni sadece.SUSUYORUMMMM.....
hayat kadere inat
04-06-2010, 00:43
VODOO sen harikasın bizde aynı şeyleri düşünüyoruz ailece şimdi bizim çocuk sağ salim geldi ya artık daha sağduyulu olmaya başladık hatta kızgınlık bile başladı biliyorsun fatih camiisine çok yakınım bu gün yeryerinden oynadı burada sanki yardım sadece onlara mahsus bir olay tamamen din ile bağdaştırdılar şehitlik vs....
oysa şuda var mazlumun dininden sual olmaz diye aslında söylenecek çok şey var eşime söyledim yeğenin neden o kadar eziyet çekti bak arka sokağımızda kaç aile açlıktan ölüyor ama maalesef bu çok farklı bir durum entrika var bu işte yardım bahane rant şahane ....
haklısınız hepimiz aynı düşünceleri üretmeye başladık demek ki..
doğuda neredeyse her gün kayıp veriyoruz..ve bir çoğu basında açıklanmıyor bile..şayet fazla kişi olursa bir zahmet basına yansıyor..
tamam ben barıştan kardeşlikten yanayım..elbette her tarafa yardım yapalım,hatta tüm evrene elimizden ne geliyorsa onu yapalım..ama birde işin başka boyutu var..nereye çekilmeye çalışıyoruz acaba?birileri bizi birşeylere mi götürmeye çalışıyor..ben istedim bir göz allah verdi iki göz misaline dönmeyelimde..böylece birileri de muradına ermiş olmasın..gerçekten yapılan her iyilikte bende varım..ancak bunu kimse girdap filminde ki gibi sahteliğe dökmesin..bizim en zayıf yerimiz maalisef inançlarımız..ve bunu kullanıyorlar gibime gelmeye başladı..
hayat kadere inat
04-06-2010, 01:25
kesinlikle çok doğru urfada çöpten ekmek toplayan çocukları gördüm kaldığım süre içinde onlar geldiği zaman ben utancımdan içeri giriyordum evet bu bizim utancımız hemde şimdi utanmanın tam zamanı!!
urfa da çöpten ekmek toplayanda var elbet h.k.imm ama paraya para demeyenler burda daha fazla..hiç göründüğü gibi değil inan..dıştan farkedilmiyor çünkü sandığımız zenginler gibi son model araçlarla gezmiyorlar..yada çok modern giysiler giymiyorlar(düğünler hariç,ömrümde görmediğim takıları altını burdakilerde gördüm ben)..
ancak yurdumun batısında ki insanlar belki paralı gibi görünüyor burdan ama karnı aç..bilmem anlatabiliyor muyum?yani dıştan göründüğü gibi değil hiçbirşey..bende bilmiyordum birçok şeyi..mesela bayanları burda esir sanırdım(zira diziler saolsun binde bir olanı herkezde varmış gibi yansıtır,ayrıca burda arap kökenli vatandaşlarımız da çok,karıştırmamak lazım)..inanın batıdakinden daha özgürler..örneğin ben erkekler istiyor diye kadınların çok çocuk yaptığını/yaptırdıklarını sanıyor ve üzülüyordum..ancak maalisef öyle değil..kadınlarımız kendi istekleriyle hatta eşlerin istememesine rağmen sırf diğer kadınların arasında onur görebilmek için doğuruyorlar..inanın çoğunluk böyle ve oldukça özgürler..ama dışardan farklı görünüyor..
ve buranın halkı da barıştan yana..kimse huzursuzluk istemiyor ve işin tuhafı kimse halinden şikayetçi değil..öyleyse şikayet edenler kim???
halkın içinde dolaşmak lazım..birileri halkın ağzıyla söz söylüyor ve ortalık karıştırıyor..hepsi bu..
ve bu gün yine yeni olaylar olmakta..yine karıştı ortalık anlayacağın..ve kimse bu durumdan hoşnut değil..doğu dediğimiz yerde yaşayanlarda bizden birileri ve onlarda kendilerini bizden ayrı görmüyorlar..sadece kendini bizden görmeyenler, görenlerin ağzıyla ortalık karıştırmaya çalışıyor..yoksa inan ankaranın göbeğinde ne aç aileler gördüm..urfadakiler görse yardım ederdi inan..
Gardenya
04-06-2010, 11:55
Bu Filistin'e yardım götüren grup bir ara fırsat bulup Doğuya ve memleketin bazı yerlerine de el atsa fena olmaz.
Parasızlıktan kerpiç evlerde deprem esnasında can veren vatandaşlar olmasın diye ,inşaat malzemelerini Hamas'a ulaştırmaya çalışmak yerine oralarada götürebilirlerdi mesela ,(esir alınmaz ve işkence görmezlerdi,hatta ölmezlerdi )gıda ve ilaç yardımlarını da sevinçle ve minnetle karşılayacak nice ödeneksiz köyler var...
Umarım bir ara Filistin bayraklarını bırakıp anlı şanlı TÜRK bayrağını ellerinde dalgalandırıp ,memleketin her bir yanına ulaşmaya çalışırlar.
ben susmuyorum Vodoocugum sana hak veriyorum... Sirf dogu degil, yurdumun her kösesinde gencecik cocuklar issiz gücsüz dolaniyorlar, ven Vanda cok güzel bir erkek cocugunun fabrikadan atilan kömürleri topladigini gördüm haberlerde gecen sene... Haber sipikeri cocugun fakirligini iyice desiflere etti, delikanli yüzünü gizledi ve agladi...
Gecen gün Iskenderun'da sehit verdigimiz bir yavrumuzun Denizli'de oturan ailesinin durumu icler acisiydi... Gencecik cocuklarin ayaklarinda ayakkabilari yoktu, lastik cizmelerin arkasi kesilerek ayakkabi yapilmisti, sehidimizin babasinin cenazede giyinecek takim elbisesi bile yoktu...
Ben sahsen bu kadar yaygara kopartilacak bir olay göremiyorum... Müslüman bir sürü insan katledildi... Bosnada bir katliam yasandi... Avrupan'nin göbeginde... Irak'ta Saddam kendi vatandaslarina ve pesmerge Kürtlerine katliam uyguladi, Amerika Irak'i hallac pamugu gibi dagitti... Hani o cok atesli gurup, dünkü tekbir getiren kalabalik neredeydi o zamanlar??? Soruyorum? Onlar müslüman degiller miydi?
yoksa Amerika yeni bir terörist devleti mi yaratiyor? Adi= Turkey
Bu isin arkasinda baska rantlar dönüyor arkadaslar... Ama bu anlamda bende susuyorum... Yargilamamaya calisiyorum... Onlarin kalplerine baris gönderiyorum...
sonuna kadar katılıyorum. dün bursada da ellerinde filistin bayrağı olan insanlar vardı. hani türkiyede ölen askerlerimiz, şehitlerimiz. sanki burada heyşey güllük gülistanlık. ellerine bir de Türk bayrağı alamazlar mıydı?
malesef bazen şehitlerimizin öldükleriyle kaldığını düşünüyorum. olan onlara ve ailelerine oluyor sanki :(
kişisel gelişimde bile önce kendimizi şifalandırmaya çalışıyoruz. bence dünya barışı huzuru için de önce kendimize bakmalıyız. önce kendi ülkemizdeki huzuru güvenliği sağlamalıyız. elbette yardımsever bir milletiz, yardım da edeceğiz ama önce biz kendi kendimize ülkemize değer vermeliyiz.
Gülçin Şen
04-06-2010, 12:10
Fatih camiinde olanları , yardım götüren gemide olanları,onları Taksim'de karşılayan o grubu şehit cenazelerinde görmek isterdi gönül....
Yine taksınlar Filistin poşularını yine alsınlar Filistin bayraklarını ellerine ama olsunlar bizim evlatlarımızın cenazelerinde....
Önce VATAN....
Atatürk'ün vecizesi kulaklarımda YURTTA SULH,CİHANDA SULH....
Memleketi sulhe götürmek için yapın be kardeşim bu canhıraş direnişi....
Gardenya
04-06-2010, 12:14
sonuna kadar katılıyorum. dün bursada da ellerinde filistin bayrağı olan insanlar vardı. hani türkiyede ölen askerlerimiz, şehitlerimiz. sanki burada heyşey güllük gülistanlık. ellerine bir de Türk bayrağı alamazlar mıydı?
malesef bazen şehitlerimizin öldükleriyle kaldığını düşünüyorum. olan onlara ve ailelerine oluyor sanki :(
kişisel gelişimde bile önce kendimizi şifalandırmaya çalışıyoruz. bence dünya barışı huzuru için de önce kendimize bakmalıyız. önce kendi ülkemizdeki huzuru güvenliği sağlamalıyız. elbette yardımsever bir milletiz, yardım da edeceğiz ama önce biz kendi kendimize ülkemize değer vermeliyiz.
Kubilay'da Izmir'de tekbir getirenler katletmisti, toplumumuzda hic ilerleme olmamis ne yazik ki...
O kadar sehit verdik... Analarin cigerleri dagladi, yavrularimizin sehit düsmeleri bu olay yüzünden perde arkasinda kaldi...
Burada sunu soruyorum kendime dünkü o cenaze merasimden sonra... Nereye sürükleniyoruz? Bizim ülkemiz su anda kan agliyor, pasalar iceride, aydinlar iceride yatiyorlar... ekonomik kriz henüz teget gecmedi, cok acitarak geliyor, kapida, halk farkinda degil... Üc dört tane terörist kendini resmilestirmeye calisiyor, issizlik hat safada, yine ben yurdumun insanlariyla gurur duyuyorum:) Bu kadar düzensizlik, bu kadar adaletsizlik bu yasadigim ülkede olsaydi halk sokaklara dökülürdü... Her yer talan edilirdi... Bu kadar konfora ragmen burada da neler yasaniyor... Show yapildi dün, ellerinde filistin bayraklari, Hamas'i mesrulastiriyolar, onlar bizim teröristlere yardim yapsalardi biz nasil davranirdik???
Yine costum kusura bakmayin, yurtdisinda olunca daha mi bir duyarli oluyor insan bilmiyorum... Sevgilerimle...
"Yurtta baris, Cihanda baris" Mustafa Kemal Atatürk
eşim şehit çocuğu..çok küçük yaşlarda babasını kaybetmiş ve herşeye rağmen yinede baba mesleğine kendini adamış..kendi içsel dünyasını bırakıp önce vatan demiş..
ve geçen yıl başına yediği bir darbeyle koskoca bedeni yere devrildi çınar misali..ki eşimin en üzüldüğü nokta atılan kocataş değil yere düşmesiydi..ve günlerce komada kaldı..beyin kanaması geçirdi..bana 3 gün sağ kalırsa ölmez dendi ama belki bir yeri felç kalabilir dendi..denmedik birşey kalmadı çok şükür..
ancak inancım beni yanıltmadı ve yaradan yardım etti..korkulanların hiç biri olmadı..bir kaç ay sonra normale döndü herşey..
fakat zamanla farkettik ki eşimin bir kulağında işitme kaybı oluşmuş..müziği çok seven,besteler yapan,şarkılar söyleyen biri için bunun ne demek olduğunu bilirsiniz..çünkü O işten arta kalan zamanını müziğe adardı..hayatında işinden sonra gelen tek şey müzik..
bu gün tekrar gitti dr.a ve kulağında yediği darbeye istinaden kalan duyma kaybı devam etmekteymiş..dr.u bunun kalıcı olduğunu söyleyince eşim sadece
<VATAN SAĞOLSUN>demiş ve dr.u ağlatmış..
evet VATANIMIZ SAĞOLSUN eşim için en değerli organından biri bu yolda gitse bile vatan sağolsun..fakat bunu söylememiz için birilerinin ölmesine yada birşeylerini kaybetmelerine gerek kalmasın artık!
herşeye rağmen,hatta istediğimiz bazı şeylerin olmamasına rağmen biz yinede vatandan yana kalabiliyorsak,aç susuz yada işsiz güçsüz yinede bu cümleyi söyleyebiliyorsak o zaman kulak verilmesini beklemekte en doğal hakkımız..birileri gibi isteklerimiz olmadığında dağlarda dolaşıp memleketi kötü düşüncelerimize alet etmiyoruz..değil etmeyi darda olana el uzatan bir toplumuz..derdimiz bu değil zaten..kendi damarlarımızdan akan kanı durdurmaya çalışıyoruz sadece..ve hep bir ağızdan YURTTA SULH,CİHANDA SULH diyoruz ATAM'IN dediği gibi..dikkat edilirse bu söze önce yurtta sulh demiş,sonra cihanı eklemiş..bunun bilincinde bir toplumuz biz çok şükür..
hayalayaz
04-06-2010, 13:40
içimizden geleni yazalım...bunun bize bizi daha iyi gösterdiğini fark ettim... ama kuzular, lütfen, lütfen geri dönüp yazdıklarımızı okuyalım..hatta bir kaç kere okuyalım... ve kendimizde şifalanması gereken ne varsa vakit kaybetmeden şifalandıralım.. çünkü şifalandırdığımız her veçhemiz dışarıya olumlu yansıyacak... sevgiler
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.