PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : frank sinatra dan..

psikanalist
11-05-2010, 22:58
xo7lb

psikanalist
11-05-2010, 23:00
frank sinatra kimdir?
Francis Albert Sinatra (d. 12 Aralık ([Only Registered Users Can See Links]) 1915 ([Only Registered Users Can See Links]) – ö. 14 Mayıs ([Only Registered Users Can See Links]) 1998 ([Only Registered Users Can See Links])) ABD'li ([Only Registered Users Can See Links]) şarkıcı, oyuncu. Asıl adı Francis Albert Sinatra olan sanatçı 12 Aralık 1915 yılında Hoboken ([Only Registered Users Can See Links])'de doğdu. Sinema oyuncusu olarak da büyük başarı kazanan ABD'li popüler bir şarkıcıydı.
Şarkı söylemeye yaklaşık olarak 1936 yılında başladı. 1937'de kendi kurduğu Hoboken Four ([Only Registered Users Can See Links]) adlı toplulukla amatör bir yarışmada birinci oldu. 1939’da bir kafede çalıştığı sırada Harry James’in ilgisini çekerek onun topluluğuna katıldı. Aynı yılın temmuz ayında bu topluluğun eşliğinde söylediği “From the Bottom of My Heart” şarkısıyla ilk plağını yaptı. 1940-1942 yılları arasında Tommy Dorsey Orkestrası’yla çalıştı. 31 Aralık 1942’de New York ([Only Registered Users Can See Links]) arasında “Your Hit Parade” adlı radyo programında solo şarkıcı olarak söylediği şarkılarla ülke çapında ünlendi.
Sinatra sinemadaki ilk önemli rolünü “Higher and Higher” filminde oynadı. 1940'lar boyunca çeşitli müzikal filmlerde rol aldı. 1953'te From Here Eternity’de şarkı söylemeden canlandırdığı Angelo Maggio rolüyle en iyi yardımcı oyuncu Oscar ([Only Registered Users Can See Links])’ını kazandı. Bu başarısının ardından çeşitli rolleri canlandıran bir oyuncu olarak sinemadaki konumunu pekiştirdi. İlerlemiş yaşına rağmen 1990'lı yıllarda hala konser vermekteydi. 1998 yılında ise ABD’nin Los Angeles ([Only Registered Users Can See Links]) şehrinde öldü.
Sinatra'nın mafya ile bağlantıları olduğu, hatta The Godfather ([Only Registered Users Can See Links]) serisindeki Johnny Fontane ([Only Registered Users Can See Links]) karakterinin de Sinatra'yı temsil ettiği iddia edilir.

psikanalist
11-05-2010, 23:38
videolar bi süre sonra error veriyor anlamadım, vodoom artık ellerinden öper siliver bari:sirin

hayalayaz
12-05-2010, 01:05
ben sonuna kadar dinledim..erol demedi.. sağol kuzum benim kulağımın pası silindi resmen.. emeğine sağlık..

psikanalist
12-05-2010, 09:36
a evet ablacım hakkaten erol demedi bu sefer:) sevindim beğendiğine :pon pon

Aprilrose
12-05-2010, 09:48
xb9qgr

Psikacım çok güzel, teşekkürler paylaşımın için.

Büyük usta Frank Sinatra'nın sesi ve yorumu tartışılmaz. Ama ben bu şarkıyı hep, Julie London diye birinden dinledim ve sevdim. Bir dinleyin bakalım, bu yorumu nasıl bulacaksınız ?

psikanalist
12-05-2010, 13:58
bu da güzel bi yorummuş aprilim :) çok teşekkürler :0401::güz

Aprilrose
12-05-2010, 14:00
Hızlı yorumu bu psikam :) Hızlı gençleriz ne de olsa di mi :)
Öptüüüüüüüm