PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya'yı Kurtarma Planı

Mustaine
14-03-2009, 17:50
İlk Olarak Yanlış Başlığa Açtıysam Özür Dilerim...En uygun burayı gördüm...

Eninde sonunda Güneş’in Dünya’yı yutacağını tespit eden uzmanlar akıl almaz bir “kurtarma” planı öneriyor. Tarih çok uzak gibi görünse de astronomide “orta vade” sayılıyor. Dünyanın “son kullanma tarihi” olarak 8 milyar yıl sonrasına işaret eden bilim adamları bu “kaçınılmaz son”dan kurtulmanın planlarını da geliştiriyorlar. Ama plan akıllara durgunluk verecek nitelikte.
[Only Registered Users Can See Links]
ABD’li uzmanlar eninde sonunda, yani yaklaşık 8 milyar yıl içinde Güneş’in Dünya’yı yutacağını ve Dünya’nın alev topu haline geleceğini tespit etti. Yerkürenin kaderini değiştirmeye çalışan bilimadamlarından California Üniversitesi Astronomu Gregory Laughlin, “1 milyar yıl içinde Güneş çok aktif hale gelecek. Okyanuslar buharlaşacak, dağlar eriyecek. Bunu önlemenin tek çaresi Dünya’nın yörüngesini kaydırmak. Güneş’in aydınlığını değiştirmeden yavaş yavaş Dünya’yı Güneş’in aşırı etkisinden kaydırmayı planlıyoruz. Bunu kuyrukluyıldızlar sayesinde yapabiliriz. Dünya’nın etrafında dolaşan kuyrukluyıldızlar, çok yavaş ve parça parça hızını Dünya’ya aktaracak. Böylelikle Dünya yerinden oynayacak. Fizik kanunları böyle bir senaryonun oluşumuna izin veriyor” diye konuştu.

hayalayaz
14-03-2009, 18:07
canımcım. doğru yere yazıp yazmadığını bende bilmiyorum, yanlış yerdeysen uygun bir kategori açar taşırız konuyu, site yeni olduğu için her türlü konuya uygun kategori açamadık, uygun yerleri site biraz daha oturduğu zaman daha dikkatli ararız

ben yazıyı okuyunca, hani büyüklerimiz dünyanın çivisi çıktı diyolar ya, onların bu sözünü değiştirip, dünyanın çivisini zorla çıkarıyorlar diyerek tamamlıyacağım,

Mustaine
14-03-2009, 18:43
Selamlar...
Evet başlıkla konunun kombinasyonu biraz uyumsuz oldu :) e tabi eksikleri göre göre gelişme kaydedebiliriz...Benim fikrimce site içeriği sade olmalı fakat bazı olmazsa olmaz kategoriler onlarıda zamanla hepberaber bulucaz... yazıya gelince uzmanların söylediği birşey var güneş dünyaya 1 cm daha yakın olsaydı dünya olmazdı 1cm uzak olsaydı yine dünya olmazdı deniliyor...fizik kanunlarını zorlayarak dünya ve güneşin 1cm bile hata yapmaksızın hesaplayıp koordinatlarını değiştirebilen bir bilim benim hayal gücümü çok zorluyor:)

hayalayaz
14-03-2009, 18:57
benim hayal gücümüde çok fazla zorluyor bu teoriler, dünya anamızın sabrını çok zorluyoruz, evren o kadar mükemmel bir şekilde dizayn edilmişki, değişikliğe ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum, eğer değişikliğe ihtiyacımız olursa evren her türlü değişikliği kendiliğinden uyum sağlar ve bu değişiklikleri yapar diye düşünüyorum,
çok basit bir örnek ama, yumurtalıkları alınan bir kadının eksilen bhormonlarını troid bezi ile dengeliyor, evren/ dünyada böyle eksilen ne varsa bir şekilde telafi edecek şekilde dizayn edilmiş,
zaten yaptıkları nükleer denemelerle yeterinden fazla zarar verdiler, daha fazlasını yapmazlar inşallah diye dua ediyorum..sevgiler

Mustaine
14-03-2009, 19:23
, eğer değişikliğe ihtiyacımız olursa evren her türlü değişikliği kendiliğinden uyum sağlar ve bu değişiklikleri yapar diye düşünüyorum,

Çok güzel bir nokta,az önce bende bunu düşünüyordum...Bence zaten evren şu anda bunu yapıyor...Bir örneği küresel ısınma...küresel ısınma dünyayı arındıracak diye düşünüyorum çünkü dünyanın kendini yenileyebilme özelliği var...Dikkat ederseniz insan sayısı sürekli artıyor ve artan bu insan sayısı tüm kaynakları yok ediyor küresel ısınma diye bişey olmasaydı yıllar sonra insanlar yiyecekleri,oksijen verecek ormanları,vb. hiçbir kaynağı bırakmazdı fakat küresel ısınma(belki garip gelebilir bu kısım)bir çok şey alacak bizden fakat insanlığı devam ettirecek...yeni hastalıklar çıkacak,sular kuruyacak,insanlar ileride hayatlarını kaybedecekler ve insan nufusu ciddi derecede azalacak insan nufusunun azalması demek dünya kaynaklarını daha az kullanmak demek,böylece az önce de dediğim gibi yeryüzünün kendini yenileyebilme özelliği vardır dünya kaynakalrını yenileyecek...Yani en azından ben böyle düşünüyorum :)

Mustaine
14-03-2009, 19:23
:eek:

yok artık :D
Valla bende bilimin yalancısıyım :D

hayalayaz
14-03-2009, 20:31
yani....insanların azalmasını tabiiki dilemiyorum, dileyemiyorum, ama evrensel denge bir şekilde tekrar düzenlenecek bundan eminim. insan nuh tufanını falan hatırlayınca senin söylediğin şey akla yatıyor, ama ben şimdi'yi bu anı yaşamayı tercih ediyorum işin doğrusu, dün geçti, dün yaptığımız hiç bir şeyi, hatalarımızı telafi etme imkanı yok, yarın henüz gelmedi ama şimdi yarını güzelleştimek elimizde, bu yüzden şimdi ve anda olmak en iyisi, şimdi biz en faydalı ve en yararlı neler yapabiliriz ? bunu düşünmek lazım..saygılı sevgiler