PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersler...

kendimedoğru
26-04-2010, 11:35
Genelde insan olarak dünyaya bazı dersleri almak üzere ve bu

sayede daha bir gelişip tekamül sürecimizi tamamlamak

amacıyla geldiğimize inanıyoruz.

Bu nedenle çoğumuzun da hayatındaki dersleri anlayacak

farkındalık düzeyinde olduğuna inanıyorum.

Öyle olmasa bu sitede olmazdık değil mi?

O yüzden böyle bir başlık altında buluşarak hayattan

derslerimizi burada paylaşalım istedim.

Herhangi bir konuda hepimizin farkındalık düzeyine taşıdığı

dersleri burada bizlerle paylaşmasını ve bu dersin alınıp bir

daha tekrarlanmaması için o kişinin yapacakları konusunda

diğer üyelerin öneri, tavsiye vs... herşeyin bu konu başlığı

altında paylaşılmasını öneriyorum.

Kabul edenler???:)

kendimedoğru
27-04-2010, 11:02
Teşekkürlerden teklifimin kabul edildiğini varsayıyorum.

O nedenle kendi derslerimden birini paylaşmak istiyorum.

Bu konuda yorumlarınız benim için çok değerli öncelikle belirtmek istiyorum.

Şimdi:

İnsanlar genellikle hayatımıza bir mesaj için veya bir ders için girerler değil mi?

(Yanılıyorsam düzeltmenizi isterim)

Benim hayatımdaki erkek karakterler,genellikle kendi yaptıkları şeylerle benim hayatımı çıkmaza, zora, sıkıntıya sokuyorlar.

Bu olaylar yıllar itibariyle tekrarlanıyor.

Bazen karakterler değişiyor, olaylar değişiyor ama tema aynı.:0366:

Ben şimdiye kadar bu kişilere kızdım, ya uzaklaştım, ya görmezden geldim... Ama olmadı.

Şimdi artık bu kişilerin çok değerli öğretmenler olduğunu düşünüyorum.

Ama neyi öğrettiklerini çözemedim.

Bir ihtimal geliyor aklıma:
Diyorum ki içimdeki değersizlik duygusunun direkt yansıması bu kişiler.

Ama yine de emin değilim.

Siz ne dersiniz dostlar??

Ayrıca nasıl bir şey yapmalıyım ki her şey değişsin (Olumlu yönde tabiihaha)

Yorumlarsanız çok sevinicem efem:

hayat kadere inat
27-04-2010, 11:22
ruhun amacı her duyguyu deneyimlemek olduğuna göre sen öğrenmen gerekeni öğrenemediğin için tekrarlıyorsun.
erkekler neden senin hayatına olumsuzluk katıyor?
içindeki bu duyguyu bulup sorumluluğunu kabullendiğin zaman artık bu tür insanları hayatına çekmezssin

psikanalist
27-04-2010, 11:26
Senin paylaştığın yazıları şöyle bir hatırlıyorum da, sanki bunun nasıl çözüleceğini bilebilirsin gibi geldi.
Ben şimdiye kadar bu kişilere kızdım, ya uzaklaştım, ya görmezden geldim... Ama olmadı.
Bunun için yapılacak şey bu olmamalı kendimedoğrum.. Yapılacak şey Kendine doğru dönmen ama bunu sen yapıyosun zaten..
Bu deneyimi yaşadığın ilk anıyı hatırlayıp o anda ne hisettiğini bulman gerekiyor sanırım. Oluşan çekirdek inancı kırarak bu kısırdöngüye son verebilirsin.
Bazı korkuların ya da inançların olabilir. Bütün erkekler sorun yaratır şeklinde bir inanca sahipsindir ve zihin seni haklı çıkarmak adına inançların doğrultusundaki insanları karşına çıkarıyordur. Belki de zıt çekimler yasası gereği taban tabana zıt insanları kendine çekiyorsundur. Birçok nedeni olabilir. Gözlerini kapatıp gevşeyip bilmem gereken ne var? Diye sorup öylece cevabı beklesen bile gelebilir çözüm. Yazıyorum birşeyler ama hala senin bilebileceğini düşünüyorum

kendimedoğru
27-04-2010, 11:50
ruhun amacı her duyguyu deneyimlemek olduğuna göre sen öğrenmen gerekeni öğrenemediğin için tekrarlıyorsun. (Evet, öğrenemediğim şeyler olduğunun farkındayım)
erkekler neden senin hayatına olumsuzluk katıyor? (Bu konunun çekirdek sorusunu sorduğun için teşekkürler canım. Çok güzel bir soru, ben bu soruyu kendime hiç sormamıştım.)
içindeki bu duyguyu bulup sorumluluğunu kabullendiğin zaman artık bu tür insanları hayatına çekmezssin (İçimdeki duyguyu bulmak için soruyu sormam gerekiyor sanırım.

Bunu sorduğumdaysa : şöyle birşey aklıma geldi.

Babam hep erkek çocuk istermiş.

Ben de bunu anne karnında hissetmiş olmalıyım ki erkeklerin o kadar da matah bi şey olmadıklarını düşündüm ve bunu ispatlamaya çalıştım gibi geldi şimdi bana.

Peki şimdi bu aşamadan sonra ne olacak?

Ya da soruya verebileceğim cevap yeterli midir?
Cevap daha da öncesine dayanıyor olabilir mi?
Bunu en iyi nasıl anlarım?

Çok sordum biliyorum ama bazen cevap gözünüzün önündedir ve size bas bas bağırır ama siz görmezsiniz.
O yüzden farklı gözlere ihtiyaç duyduğum için yorumlarınızı bekliyorum.

Bir de bu duygunun sorumluluğunu kabullenmek için ne yapabilirim.
Sadece kabul ediyorum demem yeterli gelir mi?

H.K.İ. cim sana ilginden dolayı çooook teşekkür ediyorum.
Öptüm pamuk yanaklarından canım...

kendimedoğru
27-04-2010, 11:59
Bu deneyimi yaşadığın ilk anıyı hatırlayıp o anda ne hisettiğini bulman gerekiyor sanırım. Oluşan çekirdek inancı kırarak bu kısırdöngüye son verebilirsin. ( Canım çekirdek inancı kırma konusunu biraz açabilir misin?)
Gözlerini kapatıp gevşeyip bilmem gereken ne var? Diye sorup öylece cevabı beklesen bile gelebilir çözüm. (Bunu yaptığımda H.K.İ.' ye yazdığım cevaptaki şeyler geldi aklıma.)

Yazıyorum birşeyler ama hala senin bilebileceğini düşünüyorum (Dediğim gibi çözümü göremediğim zamanlar olabiliyor. Ya da görmek mi istemiyorum acaba. Şimdi kafam karıştı benim. :1274 Yine de cevabınızı esirgemeyin dostlar buna acil ihtiyacım var...
-

Psikacım sana da cevabın için kucak dolusu şükran ve sevgilerimi gönderiyorum...

psikanalist
27-04-2010, 12:26
Ben kendimce açıklamaya çalışayım kendimedoğru. Mesela birtakım çalışmalar yaptık ve çekirdek inancımızı bulduk. Erkekler problemdir!! Sonra bize bu duyguyu ilk kez hissettiren anı hatırladık. Bu anı gözümüzde tekrar canlandırıyoruz ama değiştiriyoruz, farklılaştırıyoruz. Yani bizde iyi duygular bırakacak şekilde sonunu lehimize olacak şekilde değiştiriyoruz (Birkaç kez tekrarlanması gerekebilir) zihin de gerçek ile hayali ayırt edemiyor ya bir süre sonra bu yeni kurulan hayali gerçek olarak kabul edecek ve artık bu bir sorun olmayacak. Diyelim ki bulamadık o anı anımsayamadık o zaman da vücudumuzu zihnimizi gevşettikten sonra kendimize vereceğimiz telkinler ve olumlamalarla da üstesinden gelebiliriz. İşte şu anda sebebini bilemediğim,hatırlayamadığım, artık işime yaramayan ağırlıkları yükleri bırakıyorum mutlu huzurlu ve dinginim ve böylece yaşamımı güvenle sürdürürüm tarzı olumlamalarla da bilinç duvarını aşarak bilinçaltında yeni düzenlemeler yapabiliriz. Eft de çok iyi ilerleme kaydettirir. Bir cümleyle başlarsın, nerdeen nereye gelirsin bi bakarsın altından bambaşka bir şey çıkar. Bir konuyu dile getirmek ya da yazmak da ona dışarıdan bakmayı kolaylaştırır. Sorunu fark ettiğin an, çekirdek inancı da kısırdöngüyü de kırdın demektir . Çünkü çözüm arkadan gelecektir.
Benden de sevgiler:)

isobel
27-04-2010, 12:52
canım değersizlik duygusu hepimizin yaşadıklarının kökeninde yatan duygu. Birde şu var, bizler sadece bu hayatta yaptıklarımızı yaşamıyoruz, geçmiş hayatlarında sen bu karşılaştıklarını başkalarına yapmış olabilirsin. Ho'opono duasını her gün oku bence,ve bulduğun duygulara hem Ho'opono hem de EFT yap.
Psika çok güzel yazmış aslında

psikanalist
27-04-2010, 12:53
Aklıma bir şey daha geldi kendimedoğru, bir sorunun çözümünü ele aldığımızda karşımıza çıkacak olan gerçeğin çok acı verici ya da üzücü olabileceğini kabul edip, yüzleşmeye hazır olduğumuza dair niyet etmemiz lazım. Bunu üstüne basa basa tekrar etmeliyiz yoksa bilinçaltı kendini güvende hissetmek ve korumak için asla hatırlamamıza izin vermiyor. Hatırlamayı seçiyorum gibi olumlamaları sık sık tekrarlamamız lazım ya da rüyalarımı hatırlıyorum gibi olumlamalar yapmalıyız. Zihin niyetimizi net bir şekilde anladığı zaman çözüm daha kolay oluyor.

kendimedoğru
27-04-2010, 14:34
canım değersizlik duygusu hepimizin yaşadıklarının kökeninde yatan duygu. Birde şu var, bizler sadece bu hayatta yaptıklarımızı yaşamıyoruz, geçmiş hayatlarında sen bu karşılaştıklarını başkalarına yapmış olabilirsin. Ho'opono duasını her gün oku bence,ve bulduğun duygulara hem Ho'opono hem de EFT yap.
Psika çok güzel yazmış aslında

Şeyy, ben reenkarnasyon veya geçmiş yaşamlar konusunda emin değilim henüz.

Tabi bu benim kişisel görüşüm.

Yani vardır belki ama bunu aklım kabul etmiyor.

Burada tartışacak da değilim.

Kimseyi eleştirmek gibi bir amacım da yok.

Herkesin inancına da saygı duyuyorum.

İsobel' cim yanıtın için de çooook teşekkür ediyorum canım.

Sadece şu soruyu sormak istiyorum.

Varsa eğer geçmiş yaşamlarım neden o zaman şu anda sadece ben olarak varoluyorum.

Bilinçaltım buna izin vermiyorsa eğer bunlar nasıl ortaya çıkacak ya da bilinecek?

Kafam gerçekten karıştı.:mshareketliifade268 :ayyaş

Sevgilerimle...

Aprilrose
27-04-2010, 15:26
Canım bu sadece senin içsel enerjilerinde alakalı, onlar sana aynalık yapmak ve öğrenmen gereken dersleri vermek üzere geldiler. Sen de bunu merak ediyorsun zaten, neden hep aynı tip erkekler geliyorlar diye.

Buna en güzel cevabı sen verebilirsin. Çünkü onları sen kendin çektiğine göre hayatına, mutlaka çok önemli sebepler var. Biraz düşün bakalım....

Tespit etmen konusunda sana şunu önerebilirim, önce bu adamların ortak noktalarını saptamakla işe başlayabilirsin...

Atıyorum mesela, hepsi ilgisizdi sana karşı veya hepsi sana değer vermiyordu veya ne bileyim hepsi de parasal konularda senden beklenti içindelerdi... bu ortak noktaları saptadıktan sonra aslında tam olarak bir yaklaşımda bulunabiliriz.

Mesela sana karşı ilgisizlerse, sende değersizlik korkusu olduğunu söyleyebiliriz.

Senden parasal konularda talepde bulunuyorlarsa senin para ile ilgili çözmen gereken sorunların olduğunu söyleyebiliriz..

Sen aslında ortak noktaları saptarsan tek tek, birlikte bir göz atabiliriz. Yardımcı olmaya çalışırım sana eğer istersen. Zira insanın kendi hayatı hakkında yorum yapıp, bu böyledir demesi bazen zor olabiliyor. Uzaktan bakan kişiler daha net ayırdına varabiliyorlar olayın.

new_way
27-04-2010, 16:57
kendime doğru kusura bakmazsan bişey diyeceğim. :) erkekler hep problem yaratıyor demişsin. bence bunu biraz daha somut hale getirsen daha iyi olur. mesela ne yapıyorlar da sana bu problemmiş gibi geliyor? hangi olayları durumları problem olarak değerlendiriyorsun? bu olayların ortak özelliği var mı? olay sadece korku yada inanç olmayabilir bence. belki senin de kendinde değiştirmen gereken şeyler vardır.

demek istediğimi tam anlatamadım ama örnek olayları yazıp incelersen, bu durumları düşünürsen daha kolay olabilir gibi geliyor. bir de sadece karşındakini değil kendi hareketlerini duygularını o anda neler hissettiğini de incelemeni tavsiye ederim.

hayalayaz
27-04-2010, 17:39
yaşadığım durum geçmiş hayatlarımdan gelen dersler olabilir.
bunları kendi seçimimden dolayı yaşıyor olabilirim.. bu pencereden baktığımda kendime her zaman söylediğim bir şey var.

ben kendime çok güvenmişim, seçimlerimi bu dünyaya gelmeden önce, kendi saf halimi, kendimi olduğum gibi gördüğüm zamanlarda yaptığıma göre, demekki ben kendi gücümü ve yaşadığım durumlar için çözümler olduğunu biliyordum, çünkü geçmiş hayat'lar hakkında okuduklarıma göre yaşamayı seçtiğimiz her durumun sadece bir değil bir çok çözümü var.. her şey ve herkes bizim dersimizi almamıza/öğrenmemize hizmet ediyor..

alın yazısı/kader dediğim... bu dünya imtihan yeridir söyleminin açtığı pencereden baktığım zamanda... allah dağına göre kar verirmiş..dermansız dert yoktur, söylemlerinden yola çıkarak.yaratanın bana benim gücümü aşan ders vermeyeceği hakikatine ulaşırım..
ister kendi tercihimiz olsun, ister kader alınyazısı olsun..

bu dünyada ki en edilgen rolü benimsemişiz... kız evlat olarak, kız kardeş olarak, eş olarak, anne olarak edilgen olmayı seçmişiz veya yazgımız edilgen olmakmış...

edilgenlik dediğimiz zaman erkeklere köle olmayı seçmiş olan bir varlık gelmesin gözünüzün önüne...edilgen varlık esnek olandır.. yaşadığı duruma göre, esnek davranan ve çözümlere odaklanmış olan bir varlık düşünün.. yeri geldiğinde geri çekilir, yeri geldiğinde esner öne/yana/arkaya eğilir, ama bu aşamalarda güç toplar ilerleme zamanı geldiğinde tam gaz ileriye atılır..çünkü bu nefeslenme/güç toplama sürecinde, olayın dışına çıkmıştır, kendi içine dönmüştür, ve yapılması gereken eylemide planlamıştır..

seçtiğimiz/yazgımız olan rol bize bereketli bir varlık olma misyonu yükler, bu misyon, herkese, herşeye yetebilme yeteneğinide kazandırmıştır bize.. şöyle bir geri dönüp bakın çözüm üretmediğiniz, ve ürettiğiniz çözümleri kabul ettiremediğiniz hiç bir durum yoktur, hatta bir durum için bir değil bir çok çözümler üretmişsinizdir..

en sessiz annemizin evdeki durumuna bakın/hatırlayın... yeri geldiğine karar verdiğinde tavrını sessizce koyar, bir bakışı bedeninin bir duruşu yeter... onun istediği şey yapılır.

bizler, ilk başta erkek çocuk olmadığımız için hayıflanılan, bunu duydukçada kendimizi eksik sanan çocuklarız, hayatımız boyunca bu düşüncemizin inanca dönüşmesi için önce ana babamız, sonrada toplum elinden geleni yaptı.. bizi buna inandırdılar ve başardılar.

ancak şimdi biz bir şeyler öğreniyoruz ve inandığımız doğruların yanlış olduğunun bilincindeyiz.. bilinçaltımızın gücünü, istediğimiz zaman yaşadıklarımızı seçimlerimize göre yeniden düzenleyeceğimizin farkındayız... biliyoruz

geçen gün hayatım boyunca bende soru işareti olarak kalmış olan bir soruya cevap buldum.. hemde en alakasız kaynaktan..

hayatımın erkekleri... babam içki içerdi. eşim, kayınpederim, kayınlarımda içerdi, ben, kırk yılın başı keyif çatmayı severim içki içerim ama, her zaman içki içmem, bunu rutin halinde yapan, şişenin dibinde yaşayan insanı yargılamam ama anlayamam..

geçen gün tvde evlenme programı açık, kadının biri asla içki/ sigara içmeyen bir adam istemiş. öyle bir adam gelmiş..adam hayatı boyunca içki ve sigara içmediğini övünerek anlatıyor, içimden yani sen hayatın boyunca risk almadan ot gibi yaşamışsın sözleri döküldü. ve tabii anında kendime sobeeee dedim.. demekki ben risk alan erkekleri beğeniyorum ve hayatıma onları çekiyorum... babam eşim ve hayatımda rol almış erkekler risk almayı ticaret ve girişimcilik ruhu ile de ifade edebilirlerdi.. ama babam riski içkiyle ifade ettiği için seçtiğim erkek ve onunla birlikte gelen herkes içki içiyordu..

ben hayatım boyunca risk almayı ticaretle ifade etmeye çalıştım.. ve en son şu an kişisel gelişim ve hayatımda olan kişilerin şüphe ile baktıkları, hatta benimsemedikleri bir yolla ifade ediyorum..çünkü bu yolda yürüdükçe başta annem olmak üzere çevremin tepkilerini yaşıyorum.. ve bu yola girdiğimde başta annem olmak üzere herkesi kaybetme riski vardı..

ama ben şu an kız evlat, eş, ve anne olmanın dışında kendi kimliğiminde farkında olmam için burada/dünyada olduğumu düşünüyorum ve herkesin benden beklentilerinin üzerine çıkarak kendime hayal sen ne istiyorsun/ sen kimsin diye soruyorum..

yaşadığım içsel ve dışşal durumları aşmadan anlatmayı çok sevmem, ( nedenini biliyorum)

eğer bir kısır durum yaşıyorsam, herşeyden önce bunu aşacak kadar güçlü, durumlar altında kalıp kırılmayacak kadar esnek, tek bir çözümden fazlasını üretecek yeteneklerle donatılmış olduğumun bilincindeyim..

önce kişsel gelişimle ilgilenen insan olumsuz sayılabilecek hiç bir şey yapmaz... kalıbını umursamadan bu durumun bana yaşattığı duyguyu boşaltırım.. bu öfke olabilir, alırım elime bir yastık tekme tokat girişirim.. irini boşaltmadan yarayı iyileştiremeyeceğime inanıyorum..

eğer bu durumu birlikte yaşamayı seçmiş olan kişi/ler tarafından engellediğimi düşünüyorsam, onlarla ilgili çalışmalar yapıyorum.

yaptığım tüm çalışmalara rağmen ben değişip karşımdaki insan değişmiyor gelişmiyorsa.. ( bu kişi arkadaş olduğunda işimiz kolay, onu orada bırakıp ilerleyebiliyoruz)ama söz konusu kişi annemiz/babamız/eşimiz ise bırakmak zor.
söz konusu aileden biri ise, bu durumu neden yaşıyorum sorusunu bir müddet soruyorum cevapları arıyorum, eğer cevap geciktiyse, bu bana ormanın içinde olduğumu/ ormandan dışarı çıkamadığımı gösteriyor.. cevabı almayı sonraya bırakıyorum..

kısır döngüyü eylemle kırma yolunu seçiyorum, çünkü farkındalık bana çözümü getirse bile sonuçta bir eylem gerektiriyor.. ben sonuçtan sebebe gitmeyi yeğliyorum.. sonucu düzeltmek için o insana/lara olan ihtiyacımdan kurtarıyorum kendimi..

kendime hayal sen ne istiyorsun dediğim ve istediğimi saptadığım zaman, karşımdaki insana bunu deklare ediyorum.. çözümlerimle ve eylem planlarımla birlikte, ve eğer birlikte yürümek istiyorsak buna uyulması gerektiğine söylemeyi ihmal etmiyorum..tavrımı bu şekilde ortaya koyduğum zaman şaşmaz kural buna uyum sağlanıyor.. ve hayatım istediğim şekilde düzene giriyor..

çekirdek inanç ne zaman istiyorsa o zaman ortaya çıksın.. ben kendi deneyimlerime göre yaşadığım durumların tek bir çekirdek inançtan dolayı yaşamadığımın farkındayım.. dibine inme çalışmaları yaptıkça bir çok nedene rastlıyorum.. bilinçaltı dipsiz bir kuyu..inmeye çalıştıkça,aradıkça zaman kaybediyor yaşadığım durumu uzatıyorum.. kendime baktığım zaman içinde yaşadığım durumdan gerçekten bıkmadıktan sonra bunada şükür diyerek sabrımın son zerresini harcayıncaya kadar beklediğimi fark ettim çünkü..

canım benim, hayatındaki erkeklerin neden aynı daranışı sergilediğini sormuşsun, ben benimkilerin içki içerek risk aldıklarına inanıyor ve bu yüzden hayatıma böylelerini çekiyormuşum.. oysa içki yüzünden ne kadar üzüntü çekmiştim.. ama bunu kendim istemişim.. adamların suçu yok.. dolayısı ile böyle yanlış inançlar ürettiğim için kendimi affetme çalışması ve başka çalışmalarda yaptım.. ama bu sonuca eşimi boşadıktan 23, babamı kaybettikten 8 yıl sonra ulaştım.. bence sonuca ulaşmaya çalışarak ortadan kaldırmakla zaman kaybetme..sen içinde yaşadığın durumu ortadan kaldırmaya çalış.. bilinçaltı eylemleri sever.. şöyle bir çalışma yap..

babamı ve ona çok benzer karekterde olan eşimi hayatıma ben çektim.. bunun sorumluluğunu %100 alıyorum, bunun için kendimden özür diliyorum, tüm bunları kendime yaşattığım için kendimi affediyorum, kendimi seviyorum, yaşadığım ve beni olumsuz yönde etkileyen durumu sona erdiren, inancın farkındalığına ulaşmama yardım ettiğin için tanrım sana teşekkür ediyorum.
(kendini serbest bıraktığında neden, neden, neden diye sormadığında inançların daha kolay önüne çıkıyor.)

veya sen kendince bir olumlama hazırla, bunu yaptıkça hem yaşadığın durum düzelecek hemde nedenlerin farkına varman kolaylaşacak.. diye düşünüyorum. sevgiler

hayat kadere inat
28-04-2010, 00:17
hayalcanımın yazdıkları konuyu noktalamış gibi gözüktüğüne göre başka derslere geçelimmi kendime doğru?

hayalayaz
28-04-2010, 00:48
hayalcanımın yazdıkları konuyu noktalamış gibi gözüktüğüne göre başka derslere geçelimmi kendime doğru?

bence noktalanmadı, herkesin söyleyecek bir kaç sözü vardır olmalı d,ye düşünüyorum..ben sadece böyle durumlarda ne yaptığımı ve ne düşüdüğümü yazdım..

kendimedoğru
28-04-2010, 09:52
kendime doğru kusura bakmazsan bişey diyeceğim. :) erkekler hep problem yaratıyor demişsin. bence bunu biraz daha somut hale getirsen daha iyi olur. mesela ne yapıyorlar da sana bu problemmiş gibi geliyor? hangi olayları durumları problem olarak değerlendiriyorsun? bu olayların ortak özelliği var mı? olay sadece korku yada inanç olmayabilir bence. belki senin de kendinde değiştirmen gereken şeyler vardır.

demek istediğimi tam anlatamadım ama örnek olayları yazıp incelersen, bu durumları düşünürsen daha kolay olabilir gibi geliyor. bir de sadece karşındakini değil kendi hareketlerini duygularını o anda neler hissettiğini de incelemeni tavsiye ederim.

Sanırım kendimi tam anlatamadım.

Ben erkek düşmanı falan değilim , yanlış anlaşılmasın sakın.

Bilakis çok severim kendilerinihihi

Zaten bu erkekler hayatımdaki en temel karakterler.

Açıklamalarımda da onlardan bir yakınmam yok dikkat edersen canım.

Çünkü şu zamanda onları en değerli öğretmenlerim olarak görüyorum.

Ve sorunun kendimden kaynaklandığının da farkındayım.

Amacım kendimde düzeltmem gereken şeyleri; buradaki çok değerli, kişisel gelişim yolunda çok çok ileri safhalara varmış arkadaşlarımın önerileriyle yakalayabilmek ve görebilmekti.

Sağolsunlar Onlar leb demeden leblebiyi anladılar, belki benim ifade tarzımdaki eksikliğe aldırmadan şıp diye teşhisi koydular.

Şunu söylemeliyim ki du dersle ilgili artık bir dönüm noktasında olduğumu hissediyorum.

Paylaşmadan önce tereddütlerim vardı.

Yani insanları kendi dertlerimle meşgul etmeye bu kadar hakkım var mı?

Ya da bu kadar özelimi üstü biraz kapalı da olsa göstermek doğru olur mu vs..

Ama artık canıma da tak demişti ve buradaki samimiyet ve gerçeklik, bu dersi burada paylaşırsam, dersimi almamın kolaylaşacağının bana göre göstergesiydi ve öyle de oldu.

Hepinize candan yürekten teşekkür ediyorum.

Tüm yorumda bulunan arkadaşlar, bana çok şey kattınız.

Bu dersin bendeki nelerden kaynaklandığını anlamamı sağladınız sizlere minnettarım.

Sana gelince Hayat'ım canım,
ben dersimi almaya başladığıma göre (Aldım demiyorum çünkü 1 ay vadesi var gibi görünüyor) ve bu teklifi de sen yaptığına göre,Senin de bir dersini burada bizlerle paylaşmanı rica ediyorum. :kız
Sevgilerimle...

Hayal Ablam, sana ne diyem ben?
Benim için kendini de katarak uzun uzadıya yazarak anlattığın şu yorum ve tavsiyelerinin klavyeye bastığın her tuş adedince iyilik, güzellik, bolluk ve bereket bu gün hemen şimdi başından nur olup yağsın, önüne çıksın, kapına gelsin.

Psikam, sen de bitanesin yahu...

Hayat'cım sana da teşekkürler. Doğru soruyu gösterdiğin için.

İsobel'im farklı bir pencereden bakmama sebep olduğun için sana da minnettarım.

Aprilim seni unutmadım.
Sayende dünden beri , o sihirli cümlelerin sayesinde sanki başka biri oldum.
Kızımın sınavı vardı, çok stresliydi. Ona söyledim ve O'nun stresi anında geçti.
Sen, harikasın ve ben şarkımı söylemeye devam edeceğim canım.:pon pon

:mx:mx:mx:mx:mx:mx:mx:mx:mx

Bu öpücükler hepinize gitsin...

Aprilrose
28-04-2010, 13:40
Aprilim seni unutmadım.
Kızımın sınavı vardı, çok stresliydi. Ona söyledim ve O'nun stresi anında geçti.
Sen, harikasın ve ben şarkımı söylemeye devam edeceğim canım.

Canım benim lafımı olur ne demek ? Her zaman her durumda yanındayım / yanınızdayım eğer küçücük de olsa iyiliğiniz ve mutluluğunuz için bir katkım olursa ne mutlu bana.

Olumlamanın işe yaramasına çok sevindim, sandığımdan daha kısa zamanda etkili olmaya başlamış. Hadi bakalım 1 ay sonra bambaşka biri olarak çık karşımıza şaşırt bizi :) Öpüyorum canım sevgiler, kolay gelsin.

Gülçin Şen
28-04-2010, 15:56
Uyyyy ne güzel olmuş burası...Kafamı toplar toplamaz bende dalarım mevzunuza.....

Ama laf aramızda H.K.İ anlatsa biz dinlesek,biz anlatsak o dinlese...Tamammm vazgeçtimmm o mesajlarını video ekleyerek veriyor sustum ....:2083

new_way
28-04-2010, 22:03
Sanırım kendimi tam anlatamadım.

Ben erkek düşmanı falan değilim , yanlış anlaşılmasın sakın.

Bilakis çok severim kendilerinihihi

Zaten bu erkekler hayatımdaki en temel karakterler.

Açıklamalarımda da onlardan bir yakınmam yok dikkat edersen canım.

Çünkü şu zamanda onları en değerli öğretmenlerim olarak görüyorum.

Ve sorunun kendimden kaynaklandığının da farkındayım.

Amacım kendimde düzeltmem gereken şeyleri; buradaki çok değerli, kişisel gelişim yolunda çok çok ileri safhalara varmış arkadaşlarımın önerileriyle yakalayabilmek ve görebilmekti.

Sağolsunlar Onlar leb demeden leblebiyi anladılar, belki benim ifade tarzımdaki eksikliğe aldırmadan şıp diye teşhisi koydular.

Şunu söylemeliyim ki du dersle ilgili artık bir dönüm noktasında olduğumu hissediyorum.

Paylaşmadan önce tereddütlerim vardı.

Yani insanları kendi dertlerimle meşgul etmeye bu kadar hakkım var mı?

Ya da bu kadar özelimi üstü biraz kapalı da olsa göstermek doğru olur mu vs..

Ama artık canıma da tak demişti ve buradaki samimiyet ve gerçeklik, bu dersi burada paylaşırsam, dersimi almamın kolaylaşacağının bana göre göstergesiydi ve öyle de oldu.

Hepinize candan yürekten teşekkür ediyorum.

Tüm yorumda bulunan arkadaşlar, bana çok şey kattınız.

Bu dersin bendeki nelerden kaynaklandığını anlamamı sağladınız sizlere minnettarım.

Sana gelince Hayat'ım canım,
ben dersimi almaya başladığıma göre (Aldım demiyorum çünkü 1 ay vadesi var gibi görünüyor) ve bu teklifi de sen yaptığına göre,Senin de bir dersini burada bizlerle paylaşmanı rica ediyorum. :kız
Sevgilerimle...

Hayal Ablam, sana ne diyem ben?
Benim için kendini de katarak uzun uzadıya yazarak anlattığın şu yorum ve tavsiyelerinin klavyeye bastığın her tuş adedince iyilik, güzellik, bolluk ve bereket bu gün hemen şimdi başından nur olup yağsın, önüne çıksın, kapına gelsin.

Psikam, sen de bitanesin yahu...

Hayat'cım sana da teşekkürler. Doğru soruyu gösterdiğin için.

İsobel'im farklı bir pencereden bakmama sebep olduğun için sana da minnettarım.

Aprilim seni unutmadım.
Sen, harikasın ve ben şarkımı söylemeye devam edeceğim canım.:pon pon

:mx:mx:mx:mx:mx:mx:mx:mx:mx

Bu öpücükler hepinize gitsin...

yok canım. erkek düşmanı filan olduğunu düşünmedim. sanırım ben de tam anlatamadım demek istediğimi.

ama evet buradaki paylaşımlar çok güzel. okurken hepimiz kendimize bir pay çıkarıyoruz. ben senin istediğin gelişmelere ulaşacağından eminim. ayrıca böyle bir konu açmış olduğun için de teşekkürler.
:mx

nardis paker
29-04-2010, 01:42
HİÇ KİMSEYİ MEŞGUL ETMEDİN KENDİMEDOĞRU... AKSİNE SEN ANLATIRKEN BİZLER DE KENDİMİZDEKİ EŞLER SEVGİLİLER ÖYKÜLERİNİ TEKRAR AKLIMIZDAN GEÇİRDİK VE NE KADAR BENZER NOKTALAR SAPTADIK KİMBİLİR... BEN DE BU DEDİĞİNDEN UZUN BİR ZAMAN -NEREDEYSE BİR ÖMÜR- MUZDARİPTİM! GEÇTİĞİMİZ SENELERDE HAYATIMA GİREN ERKEKLERİN ORTAK ÖZELLİKLERİNİ SAPTADIM. SAPTARKEN, NE KADAR ÇOK BENZER NOKTALARI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM. VE ASIL OLAY ŞUNU YAPINCA ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI... BEN BU ADAMCAĞIZLARI İLK GÖRDÜĞÜMDE EN ÇOK NEYİ VE NELERİ BEĞENDİM DİYE SORDUM. BENİ ETKİLEYEN BENDE AŞKI DOĞURAN NE VARDI BU ADEMOĞLU SURETLERİNDE??? BULUP YAZDIKÇA ACI ÇEKE ÇEKE KABUL ETTİM. NEYİ Mİ? KENDİMİ!!! VERDİĞİM YANITLARIN ÇOĞU BENDE EKSİK OLDUĞUNA İNANDIKLARIMDI! KENDİMİ NE KADAR BEĞENMİYORMUŞUM MEĞER! BAZI KAVRAMLARIN İÇERİĞİ BENİM RUH LUGATİMDE NE KADAR ZAVALLI VE İÇERİKSİZMİŞ MEĞER! VE SONRA GELDİ OLUMLAMALAR! SÜRÜ SÜRÜ... HALA DA DEVAM EDİYOR ZAMAN ZAMAN...
BEN DEĞERLİYİM...
BEN LAYIĞIM... BEN HAKEDİYORUM...
BENDE DE GÜÇ, YETENEK, BİLGİ OLDUĞUNU KABUL EDİYORUM...
BEN YAŞAMIMI YARATACAK VE KENDİ YOLUMU AÇACAK GÜCE SAHİBİM...
GİBİ BİR DOLU OLUMLAMALAR...
SONRA DA AAFFEDİP SERBEST BIRAKTIM ARKADAŞLARI...:trrrt
BU ADEMOĞLU SURETLERİ ARACIYLA, KENDİ KORKULARIMLA VE KENDİME REVA GÖRDÜĞÜM YERLE YÜZLEŞTİM...
HER FARKEDİŞTEN SONRA KENDİME ACIMA FASLI GELİYORDU... O DUYGUNUN DA İÇ GÜLÜMSEMEMLE SANAL BİR DUYGU OLDUĞUNU İÇİME FISILDADIM...
SON ERKEK ARKADAŞIM, İLK KEZ DİĞERLERİNE BENZEMİYORDU.... BİR TEK YÖNÜ DIŞINDA... İÇKİCİ OLMASI...
PARALEL EVRENLERDE İÇKİCİ VE ALKOLİK BİR KARMAM OLDUĞUNU KABUL ETTİM VE TÜM PARALEL EVRENLERDE BU KARMAMI İPTAL ETTİM...
BUNU İPTAL ETTİKTEN SONRA, ARKADAŞIMA BÖYLE DEVAM ETMEK İSTEĞİNİN ONUN SEÇİMİ OLDUĞUNU, HAYATINI NASIL İSTERSE ÖYLE DEVAM ETTİRMESİ GEREKTİĞİNİ, AMA BU DURUMDA KENDİ MEKANIMA DOĞRU YALNIZ BAŞIMA YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANDIĞIMI HABER VERDİM BYÜK BİR SERİNKANLIKLA....!!!
ERTESİ HAFTA BİR DOKTORDAN RANDEVU ALDI, EN KARŞI OLDUĞU ŞEYDİ BU -BİR PSİKİYATRİSTE GİTMEK! VE İKİ ÜÇ GÜN SONRA ALKOLÜ BIRAKTI... BÜYÜK BİR KARARLIKLA DOKTORUN DEDİKLERİNİ UYGULUYORDU. BİR AY BİR HAFTA SONRA DOKTOR, BUGÜNE KADAR BİLDİĞİ 70BİN HASTA İÇİNDE BU ŞEKİLDE ALKOL BIRAKAN 4 HASTANIN ARASINA GİRDİĞİNİ BİLDİRDİ.
BENSE OLAYI BIRAKMASAYDI DA KARŞILAYACAĞIM BİR SERİNLİKLE KARŞILADIM. NE BAYRAM ETTİM, NE BUZ GİBİ DAVRANDIM... SADECE BASİT BİR HAYAT NEŞESİ GÖSTERDİM....
YANİ UZUN LAFIN KISASI KENDİ BAĞIMLILIĞIMI BİTİRMEYE VERDİĞİM KARAR-BU ARKADAŞIMA OLAN BAĞIMLILIĞIMDI- ONUN BAĞIMLILIĞINI BIRAKMASINA NEDEN OLDU...
YANİ KENDİNİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMA VE SÜKUNETLİ BİR KARARLILILK!!!
MERHEM BUDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
ÇOK ÇOK SEVGİLER:01