PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şimdinin Gücü -Eckhart Tolle

ask
14-03-2009, 16:11
[Only Registered Users Can See Links]

Şimdi'nin Gücü, kısa bir süre içinde, son zamanlarda yazılmış en büyük spiritüel kitaplardan biri olduğunu kanıtladı. 0, sözcükleri aşan bir güç içermekte, ve bizi düşüncelerimizin ötesindeki çok daha dingin bir yere, zihnin-yarattığı sorunların ortadan kalktığı ve özgür bir yaşam yaratabileceğimiz bir yere götürmektedir.

Eckhart Tolle'nin kendi sözleriyle:

Ben insan bilincinin çok derin bir değişim-dönüşümünden söz ediyorum; bu uzak gelecekteki bir olasılık değil, Şimdi gerçekleştirebileceğiniz bir Şeydir. Burada kendinizi zihnin esaretinden nasıl kurtarabileceğinizi, bu aydınlanmış bilinç haline nasıl girebileceğinizi ve onu günlük yaşamınızda nasıl sürdürebileceğinizi göreceksiniz.
Şimdi'nin Gücü'nde bunu yapmamızı sağlayacak belli uygulamalar ve açık anahtarlar vardır. Bu Uygulama Kitabı, Şimdi'nin Gücü'nden yapılmış -dikkatle düzenlenmiş ve bize bu uygulamaları ve anahtarları sunan- alıntılardan oluşmaktadır. Bu kitabı dikkatle okuyup, üzerinde düşündüğünüzde -belki zaman içinde, belki hemen- yaşam değiştirici önemde bir şeyi keşfedeceksiniz. Sadece kendi yaşamınızı değil, dünyanızı da değiştirip yükseltecek gücü ve yeteneği bulacaksınız.
Varlığınızın kutsal mevcudiyeti şimdi burada bulunmaktadır. 0 uzak bir gelecekte değil, şimdi buradadır: 0 içimizde bulunan ve yaşam karmaşasının daima ötesinde olan bir yer, sözlerin ötesinde dingin bir dünya, karşıtı olmayan bir mutluluktur. 0 sizin ellerinizde bulunmaktadır. Şimdi'nin gücünü keşfedin

smoke
06-07-2010, 13:39
elimdeki şimdinin gücünü bitirir bitirmez bunuda alacağım bence çok faydalı bir seri...Sen okudun mu ask yada okuyan var mı ?Tartışalım bu kitabı ..

Aprilrose
06-07-2010, 13:46
Ben henüz bitirdim smoke. Bloğuma da yazmıştım okumuşsundur belki.

smoke
06-07-2010, 14:17
Yaşasın Yupppi:3446
Bende bitirip iyicene anlayınca -ben geç içselleştiririm biraz-tartışalım bana ışık ol..
Tabi ya ben kitabı pazar aldım blogunun tamamını incelemiştim ama unutmuşum bu yüzden kitaba yapıştım bırakamadım ama benim ki uygulama değil onu sonra alıcam....

Küfkedisi
06-07-2010, 14:20
Bende bitirip iyicene anlayınca -ben geç içselleştiririm biraz-tartışalım bana ışık ol..
Tabi ya ben kitabı pazar aldım blogunun tamamını incelemiştim ama unutmuşum bu yüzden kitaba yapıştım bırakamadım ama benim ki uygulama değil onu sonra alıcam....

bende bugün bunu okumaya karar vermiştim :) paylaşalım fikirleri ,çoğalalım :pon pon

Aprilrose
06-07-2010, 14:21

Tamam canım. Ben yazara ait tüm kitapları okudum.. Açıkcası dilimize çevrilmesinden pek memnun kalmadım ama, yine de okumaya değer.

Bu arada çevirisi en iyi olan, Şimdinin Gücü Uygulama Kitabı.

Küfkedisi
06-07-2010, 14:27

sevgili smoke ben dinginliğin gücünüde okumaya başladım ,çünkü benim beyinde susmaz nerdeyse hiç hehe illallah dedirtir bana o derece :) sende günlüğünde aynı derdi yazmışsın ,,,onu tavsiye etmek istedim işine yarayacağını düşünüyorum naçizane :73e4317106059nd:

smoke
13-07-2010, 11:43
Saol küf kedisicim, ben dün akşam itibariyle şimdinin gücü ve şimdinin gücü uygulama kitabını bitirdim dinginliğin gücündende ilk 10 sayfayı okudum.
Aprilrose da gelsin tartışalım bu konuyu benim gözlemlediğim ve merak etdiğim bazı şeyler var..
1)Düşüncelerimi pasif halde izliyorum ve müdahale etmeden akmalarını gözlemliyorum son bir haftadır ama yoruluyorum resmen beyin kıvrımları acıyordu başta son iki gündür dana sakin ve huzurlu bir izleme içerisindeyim.Siz anda kalıp egonun düşüncelerini izlerken neler deneyimliyorsunuz? Daha çok uğraşmam gerek sanırım.
2)Uygulama kitabında içimize dikkatimizi yönelterek enerjiyi hissetmemiz ile ilgili alıştırmada çok acayip oldum bedenim kuru bir kabuk gibi kaldı orda içimde yüksek voltlu bir enerji kıpraşdı durdu.mıknatısla çekildiğimi hissetdim.Bu çok enterasan bir deneyim di,
3)Birde sedonaya benzettim olan olaya direnme kabul et geçirgen ol öğütü ve bazı tavsiyeler hatırlatıyor sedonayı..
Sizin yorumlarınız ve deneyimleriniz neler bu kitaplar ve farkındalık öğretisi hakkında..
Ama iyiki bu kitapları okumuşum kendi adıma yoksa daha çok meditasyon yapıyor gibi yapacakmışım.

tubaguney
21-02-2011, 11:17
çok zamandır okumak istiyordum. teşekkür ederim

leylla1
14-10-2011, 22:17
BÖLÜM 1 den bazı kısımlar

AYDINLANMA: DÜŞÜNCENİN ÜZERİNE YÜKSELMEK

Siz büyürken kendinizle, kim olduğunuzla ilgili kişisel ve kültürel koşullanmanıza dayanan bir zihinsel imaj oluşturursunuz. Buna hayalet benlik, ego diyebiliriz. O zihin faaliyetinden oluşur ve ancak kesintisiz düşünmeyle sürdürülebilir. Ego terimi farklı insanlara farklı şeyler ifade eder, ama ben burada onu zihinle bilinçsizce özdeşleşme sonucunda yaratılan sahte benlik anlamında kullanıyorum.
Ego için şimdiki an mevcut değildir. O sadece geçmişi ve geleceği önemli görür. Gerçeğin bu tam tersine çevrilişi egosal zihnin bu kadar bozuk işlevli oluşunun nedenidir. O daima geçmişi canlı tutmakla ilgilenir, çünkü geçmişiniz olmadan siz kimsinizdir? O varlığının sürmesini sağlamak ve orada bir tür rahatlık, kurtuluş ya da doyum aramak için kendisini sürekli geleceğe projekte eder. O der ki: "Bir gün bu ya da şu gerçekleştiğinde ben iyi, mutlu, huzurlu olacağım."

Ego şimdi ile, yaşanan an ile ilgileniyormuş göründüğünde bile, onun gördüğü şey şimdi değildir. O yaşanan anı geçmişin gözleriyle gördüğünden, onu tümüyle yanlış algılar. Ya da, yaşanan anı hedefe götüren bir vasıtaya indirger ki bu daima zihnin projekte ettiği gelecekte yatan bir hedeftir. Zihninizi gözlemleyin, bunun böyle işlediğini göreceksiniz.

Şimdiki an özgürlüğün anahtarını barındırır. Ama, siz zihniniz olduğunuz sürece şimdiki anı bulamazsınız. Aydınlanma, düşüncenin üzerine yükselmek demektir. Aydınlanmış halde, siz düşünen zihninizi yine, gerektiğinde kullanırsınız, ama bunu eskisinden çok daha odaklanmış ve etkili bir biçimde yaparsınız. Onu çoğunlukla pratik amaçlarla kullanırsınız, ama şimdi istemdışı iç diyalogdan kurtulmuşsunuzdur ve içsel bir sessizlik ve sükûnet vardır.
Siz zihninizi kullandığınızda ve özellikle yaratıcı bir çözüme ihtiyacınız olduğunda, her birkaç dakikada bir düşünce ile sessizlik, düşünce ile düşüncesizlik arasında gidip gelirsiniz. Düşüncesizlik hali düşüncesiz bilinçtir. Ancak bu şekilde yaratıcı biçimde düşünmek mümkündür, çünkü ancak bu şekilde düşünce gerçek bir güce sahip olabilir. Düşünce, çok daha geniş bilinçalemine bağlı olmadan, tek başına hızla kısır, anlamsız ve yıkıcı hale gelir.

DUYGU: BEDENİN ZİHNİNİZE TEPKİSİ

Ben zihin derken, bu sözcükle sadece düşünceleri kastetmiyorum. O aynı zamanda sizin duygularınızı ve tüm bilinçsiz zihinsel duygusal tepki kalıplarınızı da içerir. Duygu zihnin ve bedenin buluştuğu yerde ortaya çıkar. O bedenin zihninize gösterdiği tepkidir ya da buna, zihninizin bedendeki bir yansıması da diyebiliriz.

Düşüncelerinizle, hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız şeylerle, yargılarınızla ve yorumlarınızla daha çok özdeşleştikçe, yani izleyen bilinç olarak orada daha az mevcut oldukça, siz bunun farkında olsanız da olmasanız da, duygusal enerji birikimi daha güçlü olacaktır.

Eğer duygularınızı hissedemezseniz, eğer onlarla bağlantınız kesilmişse, en sonunda onları fiziksel düzeyde bir hastalık ya da hastalık belirtisi olarak deneyimleyeceksinizdir.

Eğer duygularınızı hissetmekte zorlanıyorsanız, işe dikkatinizi bedeninizin içsel enerji alanında odaklayarak başlayın. Bedeninizi içten doğru hissedin. Bu ayrıca sizi duygularınızla temasa geçirecektir.

Eğer zihninizi gerçekten tanımak istiyorsanız, beden size daima doğru bir yansıma verecektir, bu yüzden duyguya bakın ya da daha iyisi, onu bedeninizde hissedin.

Eğer onların arasında belirgin bir çatışma varsa, burada düşünce yalan, duygu gerçeği söylüyor olacaktır. Bu sizin kim olduğunuzla ilgili en yüksek gerçek değil, o sıradaki ruh halinizle ilgili görece gerçek olacaktır.
Siz bilinçsiz zihin faaliyetinizi düşünceler olarak fark edemeyebilirsiniz, ama o daima bedene bir duygu olarak yansıyacaktır ve siz bunu fark edebilirsiniz.

Bir duyguyu bu şekilde izlemek, bir düşünceyi daha önce tarif ettiğim gibi dinlemek ya da izlemek ile temelde aynı şeydir. Aradaki tek fark, bir düşünce sizin kafanızda bulunurken, bir duygunun güçlü bir fiziksel unsura sahip olması ve böylece öncelikle bedende hissedilmesidir. O zaman siz onun tarafından yönetilmeden duygunun orada olmasına izin verebilirsiniz. Siz artık duygu değil; izleyen, gözlemleyen mevcudiyetsinizdir.
Eğer bunu uygularsanız, sizde bilinçsiz bulunan her şey bilincin ışığına çıkacaktır.

KENDİNİZE ŞUNU SORMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN:
Şu anda içimde ne olup bitiyor? Bu soru size doğru yönü gösterecektir. Ama, onu analiz etmeyin, sadece izleyin. Dikkatinizi içinizde odaklayın. Duygunun enerjisini hissedin.
Bir duygu mevcut değilse, dikkatinizi daha derinlere, bedeninizin içsel enerji alanına yöneltin. O, Var'lığa açılan kapıdır
ECKHART TOLLE
Çeviren: Semra Ayanbaşı