PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bolluk Bereket Meditasyonu

hayalayaz
14-02-2010, 23:11
Arkadaşlar bu hintlilerin bolluk bereket için yaptıkları bir ritüeldir.. uyumlanmaya falan gerek yoktur. bu yüzden uyumlanma bölümünü çıkardım isteyen herkes yapabilir

Ritüel Hakkında Genel Bilgi:

Laksmi Formu

[Only Registered Users Can See Links]
Laksmi dört elli, tamamen açılmış bir lotus üzerinde oturan veya ayakta duran ve bir lotus goncası tutan, güzellik, saflık ve verimlilik/bereketlilik için duran, altın tenli güzel bir kadın olarak betimlenir. Onun dört eli insan yaşamının dört bitimini temsil eder : Dharma veya dürüstlük/erdem, Karma veya arzular, Artha veya zenginlik, ve Moksha veya doğum ve ölüm döngüsünden kurtulma.

Altın paraların onun ellerinden aktığı görülüyor, bu ona tapınanların zenginlik kazandığını belirtiyor. O daima altın nakış işlenmiş kırmızı elbiseler giyer. Kırmızı aktiviteyi ve altın hatlar refahı simgeler. Laksmi, Vishnu’nun aktif enerjisidir ve ayrıca Vishnu’ya eşlik eden Laksmi – Narayan olarak ortaya çıkar. Vishnu’nun karısı denizden gelen ve varlık ve zenginliğin tanrıçası olan güzel Laksmi’dir. Laksmi, son zamanlarda para tanrısı olarak isimlendirilmeye başlanmıştır.
Lakşmi Yıldızı, bir kompleks {8/2} yıldız figürüdür. Hinduizm'deki sembollerden olan bu yıldız sembolü, tanrıça Lakşmi'nin Aşthalakşmi, sekiz formu veya "servet çeşitleri"ni temsil etmektedir.

Ganesha
Ganesha’nın Figürü

Ganesha’nın figürü Hindistan’da çok bilinir. Fil yüz (Gaja vadana), yaba gibi kulaklar (Shoorpa – Karna), iri göbek (Lam bodara), dört el (Chaturbhuja) – bu ellerden üçü Pasha (bir ip), Ankusha ( bir ucu eğri silaha benzer bir mızrak) ve Modaka (tatlı tabağı gibi bir puding) taşır – ve dördüncü el, hayranlarına yardım ve koruma sağlayan bir el hareketindedir, kırmızı tenli güzel bir beden – o, bu şekilde resmedilmiştir. Ve o bir sıçanın üzerinde yolculuk eder.

Parvati’nin, bedeninin dışındaki tozlu (kuru) tabaka ile Ganesha’yı yarattığına dair bir hikaye vardır. Ganesha festivali gününde topraktan bir idole (put) tapınılır. Bu bize onun dünyaya ilgisini hatırlatır. İdolün dört eli vardır. Bir sağ el bir Pasha (ip) tutar. Bu ilahi büyüklük ile bağışlanır. Bunun yardımıyla Ganesha hayranlarının zihinlerini çeker. Diğer el iyilik/nimet sunar. Bu, kendilerini Ganesha’nın merhametine bırakanların hiçbir şeyden korkmaya gerek duymadıklarını belirtir. Benzer şekilde, bir sol el bir Ankusha (mızrak) taşır. Bu Ganesha’nın cehaletimizi yıkacağını gösteren bir semboldür. Diğer sol el Modakalarla (tatlı) dolu bir kabı tutar. Bu, Ganesha’nın herkese neşe getirdiğini gösterir

Işık Menderes’in Radikal’de yayınlanan yazısından alıntıdır:
Aum Shri Ganeshaya Namah...

Hakkındaki çeşitli efsanelerden birine göre hikâye şöyle başlar... Ölüm ve yıkım tanrısı Shiva'nın eşi, dişil prensibin simgesi Parvati, evrenin ve kozmik düzenin koruyucusu Vishnu'dan bir erkek çocuk bahşetmesini ister. Bunun için bir yıl boyunca oruç tutar.Süre tamamlandığında, aşk tanrısı Krishna müjdeli haberi verir: Doğacak çocuk bizzat kendisidir...
Bu mutlu olay büyük bir coşkuyla kutlanır. Tanrılar, altın yatağında yatan, tatlı tatlı gülücükler saçan melek yüzlü bebeği görmeye geldiklerinde, Parvati garip bir şey fark eder. Güneş tanrısı Surya'nın oğlu Shani gözlerini yere dikmiş bir halde durmaktadır. Çocuğunun hayranlıkla seyredilmesini arzulayan gururlu anne bunun nedenini sorar. Shani, davete katılmadan önce kavga ettiği karısı tarafından lanetlendiğini, bakışlarının odaklandığı kişiye zarar verebileceğini, belki de öldürebileceğini söyler. Böyle bir lanetin tanrıları etkileyemeyeceğini düşünen Parvati kayıtsızca güler. Ve teklifinde ısrar eder...
Shani'nin gözlerini doğrultmasıyla birlikte bebeğin başı uçup gider... Üzüntüden çılgına dönen Shiva ve Parvati'ye acıyan merhametli Vishnu, ilahi kartalı Garuda'ya binerek karşılaşacağı ilk canlının başını getirmek üzere yola düşer. Pushpa-Bhadra nehrinin kıyısında karşısına ilk çıkan, genç bir fil olacaktır... Vishnu'nun dönüşünde, bebeğin bedenine filin başı oturtulur. Tanrılar, yeniden hayata dönen çocuğu kutsayarak ona güç ve bereket ihsan ederler. Ganesha, mitolojideki yerini almaya hazırdır artık...
Bir diğer efsane, annesi Parvati ile ilgilidir. Parvati, eşi Shiva meditasyon yapmak için evden çıktıktan sonra banyoya girer. Ganesha’dan da kapının önünde durmasını, içeri kimseyi almamasını bu sayede rahatça banyo yapabilmeyi ister. Ancak, Shiva ansızın geri döner. İçeri girmesine izin vermeyen oğlu Ganesha’ya kızar ve kafasını keser. Hatasını düzeltmek isteyen Shiva, Parvati’ye söz verir. Karşısına çıkan ilk şeyin kafasını kesecek ve Ganesha’nın kafasının yerine onun kafasını koyacaktır. Karşılarına ilk çıkan bir fil olur. Shiva, filin kafasını keser, Ganesha’nın boynuna oturtur ve böylece Ganesha fil kafalı bir insan olarak hayata döner.

Hint panteonundaki tanrıların hepsi; isimsiz, şekilsiz ve tasvirsiz Yüce Gerçeğin (Supreme Reality), yani TEK olan Tanrı'nın değişik veçheleridir. Dört kollu, koca göbekli, bir dişi kırık fil başlı tanrının imajındaki her öğe; temsil ettiği vasıflar, sıfatlar ve unsurlar felsefi derinliğiyle insanı büyüleyecek niteliktedir.
Sevgisi, sadakati, adanmışlığı ve sabrıyla engelleri yıkan; bereketin, güzel başlangıçların ve şansın efendisi Ganesha'nın kocaman başı, aklı; doğru ve yanlışın ayrımına varan bilgi ve irfanı simgeler. Her şeyi duyabilen kulakları, öğrenmek için iyi dinlemek gerektiğini, bilgiyi bu yolla kazanıp asimile edebileceğimizi hatırlatır. Ağzı, ademoğlunun yaşamdan zevk alma arzusunu; bir ağacı dibinden sökebilecek kadar güçlü, bir iğneyi yerden kaldırabilecek kadar duyarlı ve esnek olan fil hortumu, dış dünyanın getireceği zorlukları göğüsleyebilecek gücü, iç dünyanın süptil katmanlarında keşfe çıkabilecek kıvraklık ve hassasiyeti sembolize eder. Bedeninin duruşu, hortumunun kıvrık oluşu, yaradılışın sesi OM'un tasviridir.
Ganesha'nın birinci elinde arzuların ve ihtirasların yarattığı acıyı ve bağımlılığı kesecek, doğru yolu bulması için kişiyi dürtecek balta vardır. İkinci elinde tuttuğu ip, inançlı bir insanı Tanrı'ya bağlayan güçtür. Üçüncü eli dışa dönüktür. Kendisinden yardım isteyenleri kutsar ve korur. Dördüncü elinde bir lotüs çiçeği bulunur. Bu da, insan evriminin en yüksek amacının aydınmak olduğuna dikkat çekmek içindir.

Efsanelere göre Ganesha büyük bir ‘scribe’ – yazıcıdır- Dünyanın en uzun epik şiiri Mahabharata'nın yazıcısı yine odur. Bilge Vyasa şiiri dikte ederken, duyduklarını hem anlayıp, hem de yazmaya çabalayan Ganesha'nın kalemi kırılır. Anlatımın akışını bozmak istemediğinden dişlerinden birini kırarak yazmaya devam eder. Kalem vazifesi gören diş, bilgiyle aynı manaya gelirken; diğeri Ganesha'nın düaliteyi aştığını gösterir. Karnının büyüklüğü, sevgisi ve kudreti sayesinde var olan tüm acıları yutabileceğini; insanın da yaşadığı hoş ve nahoş olayları farkındalıkla sindirebileceğini ifade eder. Biri yere basan, diğeri havada duran ayakları hem hayata katılmanın, hem de ruhsallığı yakalamanın önemini anımsatır. Ayaklarının dibindeki yiyecekler ise, bize verilen nimetleri, zenginliği ve bereketi sergiler.
Beline dolanmış yılan primordial enerjiyi, aydınlanmanın anahtarı Kundalini'yi temsil eder. Benliğinde dört canlıyı birleştiren devasa Ganesha'yı minicik bir fare taşır. Makro kozmosla mikro kozmosun sembiyozunu anlatan, irili ufaklı tüm varlıkların aynı derecede değerli olduğunu vurgulayan bu sembol çok ilginçtir. Keza fare, bir yandan cehalete, harisliğe, açgözlülüğe, bir başka deyişle, içimizdeki karanlığın tümüne işaret ederken; diğer yandan da tetikte olmayı, içsel ve dışsal tehlikelere karşı ihtiyatlı davranmayı; zorlukları küçük parçalara bölerek, sabırla kemirerek yenebileceğimizi, aklımızı kullandığımız takdirde zafiyetlerimizin üstesinden gelebileceğimizi öğretir.
Kendi içimizde keşfedilmeyi bekleyen tanrısallığın timsali Ganesha'ya selam olsun!

Prensipler ve Kurallar

5 Prensip

1) Herkese neşe ile, cömertçe ver, ama senin minnettar armağanını alan kişiden karşılık bekleme. Evren seni doğru zamanda ve doğru yerde ödüllendirecektir....sadece özgürce ver, o sana geri gelebilir.
2) “İstemek” yerine arzulamak veya dilemek sözcüğünü kullan... Arzularına tutkulu şekilde inan.
3) Yaşamının amacını bil..yaparken sana en çok sevinç veren şey nedir..Yaşamını amaç dolu yaşamana yardım etmek için hedeflerini oluştur.
4) Hatalar veya pişmanlıklar yoktur...sadece büyümeyi ve odağımızı değiştirmeyi öğrenme fırsatları var.
5) Mantrayı yaşa, şimdide dururken her düşünce ile mantrayı solu :

“Ben bolluğum,Ben bereketim,Ben refahım,Ben zevk-ü sefayım ”

Bolluk bereket meditasyonu bir sembol, iki imajinasyon ve bir mantra ile çalışılır.

Bu meditasyon bizlerin genel anlamda bir bolluk ve bereket bilinci geliştirmemize yardımcı olacaktır. Bunu sadece maddi bolluk ve bereket gibi düşünmek ritüeli aynı zamanda küçümsemek anlamına gelecektir. Hayatımızda ‘bollaşmasını’ istediğimiz her şey için kullanabiliriz ama yine de en çok maddi hayatımızda kullanılmaktadır.

Maddi durumun iyileştirilmesi için niyet edilir.

Gelirin artması için ….

İş bulmak için…
Aşka sevgiye bolluk bereket getirilmesi için …

Niyetimizi yaptıktan sonra . Hemen ilk sembolü iki elimizi kullanarak çiziyoruz.

1. Sembol : ŞİRİ

şiri böyle çiziliyor. kendisi benim ellerimden çıkma bir sanat eseridir.. çizgilerin çarpıklığına bakıp gülen olursa yakarım, çünkü tam 2 saatimi aldı bu yamukları çizmek

İki elimizi de yan yana ve senkronize şekilde kullanarak bu sembolü çizeceğiz. Sol elimizle kocaman bir J çiziyoruz. Sağ elimiz de J’yi sağa doğru, açık tarafı sağa bakacak şekilde çizecek (sembolde rahatça görülüyor.) Biz buna
‘kızın çırpı bacakları’ diyoruz. Kızın önce çırpı ve ikisi iki farklı yöne bakan bacaklarını çiziyoruz.

Sonra ‘kızın eteklerini’ çiziyoruz. Yine sağ-sol el aynı anda, alttan ve içten dışa olacak şekilde, sembolde görülen küçük kolları çiziyoruz.

En son kızın ‘kollarını’ çiziyoruz. Etekte hareket yönü ana gövdeden dışarı doğru iken, en üstteki kolda, dışarıdan içeri doğru biz çizim oluyor. Böylece ‘dünyanın tüm nimetlerine kollarımızı açmış ve davet etmiş’ oluyoruz. Bu çizimi kendi vücudunuza yerleştirebilirsiniz ya da sadece havaya çizip bırakabilirsiniz. Bu enerji çok meditatif bir enerjidir ve kendisi ne yapmak istiyorsa yapar, yönlendirmelerin dışında hareket eder. Onun için sakın enerjiyi çok fazla yönetmek için kendinizi zorlamayın. Sembol içinize girebilir. Odada sabit kalabilir. Ancak sembolle birlikte ‘dünyanın tüm nimetlerine, JOna karışmayın güzelliklerine ve zenginliklerine kollarımı ve kendimi açıyorum. Onları hayatıma sevgi ile kabul ediyorum’ deyin. Üç kere de sembolün adını tekrarlayın; şiri, şiri, şiri.

Şiri’den sonra mantrayı (zikir kelimesi)söylemeye başlayın:
Ben bolluğum
Ben bereketim
Ben refahım
Ben zevk-ü sefayım

Bu mantrayı meditasyon süresince mümkün olduğunca içinizden tekrarlayın.
2.Sembol : Laksya (Sanskritçe Amaç demektir)

İlk sembolden sonra sıra ilk imajinasyona geliyor. Renkli resimde görüldüğü gibi Laksmi’nin her iki tarafı su fışkırtan iki fildir. Bu sürekli çabayı/gayreti gösterir. Kişinin dharması ile uyum içinde ve bilgelikle yönetilen ve hem maddi hem spiritüel bolluk/refaha götüren saflık anlamına gelir.
Peki enerjide bu sembolle nasıl çalışacağız? İki tane filin hortumunu düşünün. Onların ucundan gümüş zerrecikleri aksın. Bırakın bu zerrecikler ile sizi yıkasınlar. Cüzdanınızı, kalbinizi, kasanızı nereye isterseniz gümüş zerreleri ile yıkasınlar. Tepe çakranızdan içeri akıtabilirler. 5 dk.kalabilirler, yarım saat kalabilirler…. Bırakın gerek gördükleri sürece sizi yıkasınlar. Okşayın,Evinizi, eşinizi yıkasınlar. Arada bir onları sevin hortumlarını öpün. Bu arada içimizden mantramızı okumaya devam ediyoruz elbette. Baktınız artık gümüş akmamaya başladı yani fillerin işi bitti, sizi kabul ettiğiniz kadar ‘bol saf kazanç’ ile doyurdular, 3 kere isimlerini tekrarlayın; laksya, laksya, laksya. Ve fillerinize teşekkür edin.

3. Sembol : Artha

Artha, Laksmi’nin ellerinden akan bolluğu/refahı bağışlayan, taşan altın paraları temsil eder.

Bunu şöyle düşünün. Gökyüzünden kocaman sapsarı bir altın para, şekildeki gibi daireler çizerek gelip cüzdanınıza, çantanıza, kalbinize düşüyor. Bu normalde bir tek para olarak imajine edilir. Ama ben öyle yapmıyorum, yüzsüzüm sandıklar dolduruyorum, yollara saçıyorum. Dediğim gibi, imajinasyonla olacak sembollerde sınırlarınız geniş tutun lütfen Mantraya devam. Durmadan mümkün olduğunca tekrarlıyoruz. Bu paralarJ ile istediğiniz yerleri donattıktan sonra üç kere sembolün adını söylüyoruz; artha, artha, artha ve teşekkür ediyoruz.

Semboller bittikten sonra isterseniz enerjiye genel olarak teşekkür ederek şifayı sonlandırabilirsiniz ya da sadece mantrayı söyleyerek şifaya devam edebilirsiniz. Karar sizin. Sınırlarınız geniş tutun

Bolluk- Bereket Reikisi ile yaşanması muhtemel olaylar:

- İşinizi değiştirebilirsiniz
- Zam alabilirsiniz
- Evinizi, arabanızı daha yenisi ile değiştirebilirsiniz
- Kendinizi daha zengin hissederek yaşamaya başlayabilirsiniz ve maddi baskılardan kurtulursunuz. Bu sayede blokajlarınız gideceğinden gerçekten zenginleşmeye başlarsınız
- Bet bereket olayı var ya, işte ondan fazlası ile nasiplenirsiniz.
- İçinizdeki sevgi ve mutluluk hali artar
- Neye eliniz atsanız indirime girmiş olur (bu benim başıma çok gelir!)
- Hayırlı olan her şeyde artış olabilir (sevgili, iş, müşteri, sağlık)

budur com

ebru197528
14-02-2010, 23:27
ablacım ALLAH razı olsun bunu hemen yapıyorum...çok teşekkürler sevgilerrr:)

hülyaa
14-02-2010, 23:42
ben hemen uyguladım:)
bundan sonra da kendimle ilgili bir karar aldım..yapmayı istediğim bir çalışmayı ertelemeden okuduğum anda yapıyorum..ellerine sağlık ablacım..

oya
14-02-2010, 23:58
yarın işe gitmeyecek olmamım faydası şu an buradayım ve kendim için birşeyler yapıyorum. şükürler olsun tanrım.
bilgi ve ışık için teşekkürler

**sirius**
15-02-2010, 00:58
sağol hayal abla çok güzel bir çalışma. iki tane çok ilginç şeyi farkettim.

birincisi yukarıda ki sembol yıllar önce arap sembolü diye elime geçmişti ismi de el hızb mıydı neydi.

ikincisi ise şiri yıllar öncesinde oluşturduğum bir öykü karakteri idi. şimdi o ismi burada sembol mantrası olarak görünce şşaşırdım =)

hayalayaz
15-02-2010, 01:17
sağol hayal abla çok güzel bir çalışma. iki tane çok ilginç şeyi farkettim.

birincisi yukarıda ki sembol yıllar önce arap sembolü diye elime geçmişti ismi de el hızb mıydı neydi.

ikincisi ise şiri yıllar öncesinde oluşturduğum bir öykü karakteri idi. şimdi o ismi burada sembol mantrası olarak görünce şşaşırdım =)

zaten ben tüm bu bilgilerin, aynı anda tüm dünyaya/ evrene verildiğine inanıyorum... fakat yüzyıllar boyunca kıymetli kitaplar/kütüphaneler yakıldı ve yıkıldı.. çinliler tibete girdiklerinde ilk yaptıkları şey bu bilgileri içeren tabletleri kırmak olmuş..iskenderiye kitaplığı kaç kere yakıldı.. hristiyan aleminde ise bu bilgilerin vatikanda olduğu söyleniyor... amaaaaa ışığın yayılmasına kimse engel olamıyor.. çok şükür...

**sirius**
15-02-2010, 01:27
zaten ben tüm bu bilgilerin, aynı anda tüm dünyaya/ evrene verildiğine inanıyorum... fakat yüzyıllar boyunca kıymetli kitaplar/kütüphaneler yakıldı ve yıkıldı.. çinliler tibete girdiklerinde ilk yaptıkları şey bu bilgileri içeren tabletleri kırmak olmuş..iskenderiye kitaplığı kaç kere yakıldı.. hristiyan aleminde ise bu bilgilerin vatikanda olduğu söyleniyor... amaaaaa ışığın yayılmasına kimse engel olamıyor.. çok şükür...

gerçekten çok şükür hayal abla. derler ya "gerçek su gibidir, bulduğu delikten dışarı çıkar" diye gerçekten öyle. geçmişte ki sırlarda artık ortaya çıkıyorlar.

isobel
15-02-2010, 01:31
harikasın canım ya, ilk iş yapıyorum hemen

ceylinn
15-02-2010, 20:34
çok teşekkürler paylaşımınız için...ben de uyumlanmak gerek diye biliyordum...çizim olayını tam anlamadım ama(anlama özürlümüyüm neyim bir ben anlamamışım:$)anladığım kadarıyla yapacağım artık...tekrar teşekkürler...:mx

isobel
15-02-2010, 20:57
aslında bemde tam anlamadım, J harfini alttan başlayarak yukarıya doğru çiziyoruz dimi Hayalcanım?

ceylinn
15-02-2010, 21:31
aslında bemde tam anlamadım, J harfini alttan başlayarak yukarıya doğru çiziyoruz dimi Hayalcanım?

ben de kendimden şüphe etmeye başlamıştım isobelciğim:eee...sadece ben mi anlamamışım diye... :mshareketliifade328 işte şöyle anlamadığınız yerleri yazın da kendimi geri zekalı gibi hissetmeyeyim...:ks

**sirius**
15-02-2010, 22:30
bende tam anlayamadım o yüzden nette shri symbol diye arattım ve şu çıktı;

orada anlatılana benziyor ama doğru şekil mi bilemiyorum

sibel80
15-02-2010, 22:44
bende salim kafayla bir daha okuyup yapacam.....

hayalayaz
15-02-2010, 22:47
çok teşekkürler paylaşımınız için...ben de uyumlanmak gerek diye biliyordum...çizim olayını tam anlamadım ama(anlama özürlümüyüm neyim bir ben anlamamışım:$)anladığım kadarıyla yapacağım artık...tekrar teşekkürler...:mx

ben de kendimden şüphe etmeye başlamıştım isobelciğim:eee...sadece ben mi anlamamışım diye... :mshareketliifade328 işte şöyle anlamadığınız yerleri yazın da kendimi geri zekalı gibi hissetmeyeyim...:ks

bende tam anlayamadım o yüzden nette shri symbol diye arattım ve şu çıktı;

orada anlatılana benziyor ama doğru şekil mi bilemiyorum

valla ben şeettirip koydum meditasyon metnine. :0511: ama yamuk yumuk oldu diye gülmeyin bak..bozulurum. :V.hepinize birer şiri çizdiririm haberiniz olsun.. :0479:

sirius senin bulduğunda olabilir..ama bize benim çizdiğim gibi öğretti hocamız.

isobel
15-02-2010, 22:54
çook güzel olmuş valla bak kısmaaaaa:)))))

ceylinn
15-02-2010, 22:56
valla ben şeettirip koydum meditasyon metnine. :0511: ama yamuk yumuk oldu diye gülmeyin bak..bozulurum. :V.hepinize birer şiri çizdiririm haberiniz olsun.. :0479:

çok teşekkürler Hayal ablacığım...hep hazıra konmuş oluyoruz... [Only Registered Users Can See Links](18).gif hakkınızı nasıl ödeyeceğiz bilmem...yamuk yumuk eminim bizim çizdiklerimizden daha doğrudur...:) şimdiden ellerinize sağlık...çok teşekkürler...
:love

flz71
15-02-2010, 23:53
hayal abla senin yaptığın daha kolay geldi bana.

hülyaa
16-02-2010, 00:01
hay allah bilmeden doğru çizmişim ancak sıralama da hata yapmışım:)
iki elle çizdiğim için JI(Jnin tersi olmayınca yazamadım tabi) olarak yaptım fakat üst kuyruklarını birlikte çizmiştim..olmadıysa bir daha yaparım:)
ellerine sağlık ablacım,iyiki varsın:)

**sirius**
16-02-2010, 00:32

çok sağol hayal abla yoksa kafayı yiyecektim :butterfilles nette bulamadım bir türlü. paintine sağlık =)) uğraşmaana değmiş ama çok güzel çizmişsin :dellek

rose_shash
02-04-2010, 20:48
hayal abla ben usui reiki 1 e uyumluyum bu meditasyonu bende yapabilir miyim ki

hayalayaz
02-04-2010, 21:11
hayal abla ben usui reiki 1 e uyumluyum bu meditasyonu bende yapabilir miyim ki

tabii yapabilirsin ablam bu enerjiye uyumlanmak gerekmiyor..

rose_shash
02-04-2010, 21:52
ablacım yeni fark ettim yazmışsın en başında kusruma bakmayın ilginiz için teşekkür ederim

hayalayaz
02-04-2010, 22:07
ablacım yeni fark ettim yazmışsın en başında kusruma bakmayın ilginiz için teşekkür ederim

:bayb

SCORPIO70
06-06-2010, 13:37
Hayal abla merhaba, Bolluk bereket meditasyonunu da seslendirmeyi düşünürmüydünüz :73e4317106059nd::73e4317106059nd::73e4317106059nd :

hayalayaz
06-06-2010, 13:50
Hayal abla merhaba, Bolluk bereket meditasyonunu da seslendirmeyi düşünürmüydünüz :73e4317106059nd::73e4317106059nd::73e4317106059nd :

ablam düşünüyordum ama, bu aralar çok yoğunum

aklin_elleri
09-06-2010, 16:35
Hayal abla beni duyduğun için teşekkür ederim....seni seviyorum

canan_reiki
10-07-2010, 15:22
LAKSHMİ BOLLUK VE BAŞARI YARATMA ENERJİSİ

Lakshmi bolluk yaratma enerjisi,hinduzime ait güçlü bir mantra olan Lakshmi Gayatri mantrasının enerjisini içerir. [Only Registered Users Can See Links] Vishnu'nun eşi olan Tanrıça Lakshmi,aynı zamanda bolluk ve rafahın tanrıçasıdır.

Tekamül,kişisel erdem ve başarı için tanrıça Lakshmi'ye ibadet edilir.Onun mantrasını söyleyen kadınlarda dayanılmaz bir güzellik ve cekicilik gelişir... Bu mantra sizin fark edilmenize yardımcı olur,baht açıklığı ve şans getirir.

Lakshmi hem maddi hem manevi açıdan zenginlik ve refah tanrıçasıdır."Lakshmi" kelimesi, sanskritçe bir kelime olan ve "hedef" anlamına gelen "laksme" kelimesinden türetilmiştir.Bu nedenle,Lakshmi hem dünyevi hem de manevi refahı kapsayan hayat hedefini temsil eder.

Hindu mitolojisinde,aynı zamanda "shri" olarak da adlandırılan Tanrıça Lakshmi, Lord Vishnu'nun en kutsal eşidir ve evrenin devamlılığında ve korunmasında ona bereket sağlar.

Lakshmi resimlerde dört kol ve dört eli olan bir kadın şeklinde tasvir edilmiştir.Nilüfer çiçeği üzerinde durur, altın nakışlı kırmızı bir elbise giyer.Ellerinde altın sikkeler ve nilüfer çiçekleri vardır.İki tane fil(bazı resimlerde adedi dörttür) tanrıçanın yanında gösterilmiştir.Bu sembolizm, aşağıdaki manevi temayı ifade eder:

Dört kol uzaydaki dört yönü temsil eder, bu nedenle tanrıçanın her yerde hazır ve nazır olduğunu ve kudretini sembolize eder.Kırmızı renk aktifliği belirtir.Kırmızı elbisesindeki altın nakış refahı temsil eder.Burda anlatılmak istenilen fikir;her zaman Tanrıçanın ihtiyaç duyanlara bolluk ve refah dağıtmakla meşgul olmasıdır.Lakshmi'nin üzerinde durduğu nilüfer çiçeği,bu dünyada yaşayan kişinin dünyanın zenginliğine saplantılı olmak yerine ondan zevk alması gerektiğini ifade eder.Bu şekilde yaşam suda ıslanmadan gelişen nilüfer çiçeğinin yaşamına benzer.

Dört eller insan hayatının dört unsurunu temsil eder:Dharma(erdemlilik), kama(gerçek istekler),artha(bolluk) ve moksha(doğum ve ölümden kurtuluş).Ön eller fiziksel dünyadaki aktifliği temsil eder ve arka eller manevi tekamüle rehberlik eden manevi etkinlikleri belirtir.

Vücudun sağ tarafı aktifliği sembolize ettiğinden, arka sağ eldeki nilüfer çiçeği insanın dünyadaki bütün görevlerini dharmaya uygun olarak gerçekleştirmesi gerektiğini ifade eder.Bu şekilde gerçekleşirse, Lakshmi'nin arka sol elindeki nilüfer çiçeğiyle sembolize edilen Moksha'ya(kurtuluş) kapı açılır.Lakshmi'nin ön sol elinden yeryüzüne düşen sikkeler onun ihtiyaç duyanlara bolluk ve refah sağladığını resmeder.Ön sağ eli ihtiyaç duyanlara bereket ihsan ettiğini gösterir.

Tanrıçanın yanında duran filler dünyevi zenginlikle birleştirilmiş isim ve ünü sembolize eder.Buradaki belirtilmek istenen fikir; gerçek ihtiyaç duyanın sadece isim ve ün elde etmek için veya kendi maddi isteklerini tatmin etmek için zenginliği kazanmaması gerektiği ama kendisine ve başkalarına mutluluk getirmesi için onu paylaşması gerektiğidir.

Bazı resimler dört filin altın taslardan tanrıça Lakshmi'nin üzerine su püskürttüğünü gösterir.Yukarıda bahsedildiği gibi dört fil insan hayatındaki dört unsuru temsil eder.Püskürtülen su, aktifliği tanımlar.Altın taslar bilgelik ve saflığı belirtir.Dört filin altın taslardan tanrıça üzerine su püskürtmesi resmi şu temayı ifade eder: Bilgelikle , saflıkla desteklenmiş ve erdemliliğe(dharma) uygun olarak gösterilen sürekli çaba hem maddi hem manevi refahı davet eder.

Bansi Pandit'in yazısından tercüme edilmiştir

hayalayaz
10-07-2010, 20:58
canancığım lakshmi enerjisinin matrasınıda ekleyelim tam olsun bilgilendirme için teşekkür ederim..

arkadaşlar bu mantranın mp3 nü yükledim linki burada veremiyorum, isteyen olursa özelden gönderirim..

AUM BHOOR BHUWAH SWAHA,
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASAYA DHEEMAHI
DHIYO YO NAHA PRACHODAYAT.

Okunuşu

AUM bhUH, bhuvaH, svaH,
AUM tatsaviturvarenyM bhargo devasya dhImahi
dhIyo yo naH prachodayAt.h.
AUM Apo jyotiH rasomRRitaM
brahma bhUR bhuvaH svar AUM..

isobel
10-07-2010, 21:11
teşekkürler canım, bana da atarmısın linki. Sadece mantrayı tekrarlıyoruz dimi,başka bişi yapmaya gerek var mı?

hayalayaz
10-07-2010, 21:22
canım benim

bu linkteki mediyi yaparken söyle veya dinle bu mantrayı söylemek bana bir iki kere okuyarak dinledikten sonra ezberlediğim için kolay geldi.. ben mantrayı söylüyorum.. mantranın yazılışını ve okunuşunu kopyala dinlerken oku.. meditasyon yaparken birlikte tekrarlamak kolay gelecektir.. linki özelden gönderiyorum..sevgiler

isobel
10-07-2010, 21:45
mmmuuuccckkkss

canan_reiki
10-07-2010, 21:50
Merhaba tekrar..Mantrayı aşagıda yazdım..Kolay gelsin.
5-10 dakika okunması gerçekten insana huzur ve neşe veriyor..Size uygulama kişisel notlarımı da yollarım..

om mahalakshmyai cha vidmahe
vishnu patnyai cha dhimahi
tanno lakshmihi prachodayat
Türkçeye uygun Okunuşu:

Om Maha laçmin ca vidmahi
Visnu patnin ca dimahi
Tanno Laçmih praçodayat

ceylinn
10-07-2010, 22:02
[QUOTE=hayalayaz;52098]arkadaşlar bu mantranın mp3 nü yükledim linki burada veremiyorum, isteyen olursa özelden gönderirim..
[QUOTE]

ablacığım ben linki istiyorum zahmet olacak ama gönderirseniz sevinirim...

hayalayaz
10-07-2010, 22:24
gönderdim kuzum,faydalı olmasını dilerim.. şimdi cananın eklediği versiyonuda yükledim onuda gönderiyorum.

isobelciğim sanada gönderiyorum hangisini isterseniz onu tekrarlayın olurmu iki mantranın enerjisi aynı etkiyi yaratıyor..

canancığım teşekkür ederim..

ebru197528
11-07-2010, 11:06
hayal abla ben de ben de istiyorum,gönderirsen çok sevinirim:)sevgiler:love

ayşen
11-07-2010, 15:46
hayalciğim zahmet olmazsa bende istiyorum.nasıl uygulanıcak sadece tekrarlıcakmıyız.teşekkürler...........

Gülçin Şen
11-07-2010, 18:44
Aynı konu olduğu için birleştirdim bilgilerinize arkadaşlar....:moo

hayalayaz
11-07-2010, 20:49
hayalciğim zahmet olmazsa bende istiyorum.nasıl uygulanıcak sadece tekrarlıcakmıyız.teşekkürler...........

ayşenciğim ilk sayfadaki meditasyonu yaparken söyleyebilirsin.. veya meditasyon yapmadan sadece söyleyebilirsin..

papirus 1810
12-07-2010, 00:57
Hayal hanım rica etsem bana da gönderir misiniz?

hayalayaz
12-07-2010, 08:03

gönderdim papiruscum, faydalı olmasını dilerim

emyyy
12-07-2010, 18:45
:)) hayal abla bende istesem:))

SCORPIO70
13-07-2010, 12:50
hayal abla, bende rica ediyorum :mx:mx:mx:mx

şenel
13-07-2010, 23:33
hayal bende istiyommmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....................... ..........:)

pervinza
14-07-2010, 21:29
Hayal abla, linki bana da gönderir misiniz... :) :0334:

hayalayaz
14-07-2010, 21:42
Hayal abla, linki bana da gönderir misiniz... :) :0334:

gönderdim ablacım, faydalı olmasını dilerim..

filiz
16-07-2010, 21:46
canancığım lakshmi enerjisinin matrasınıda ekleyelim tam olsun bilgilendirme için teşekkür ederim..

arkadaşlar bu mantranın mp3 nü yükledim linki burada veremiyorum, isteyen olursa özelden gönderirim..

AUM BHOOR BHUWAH SWAHA,
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASAYA DHEEMAHI
DHIYO YO NAHA PRACHODAYAT.

Okunuşu

AUM bhUH, bhuvaH, svaH,
AUM tatsaviturvarenyM bhargo devasya dhImahi
dhIyo yo naH prachodayAt.h.
AUM Apo jyotiH rasomRRitaM
brahma bhUR bhuvaH svar AUM..

ablacım bu mantrayı bana gönderirsen sevinirim . tesekkurler

flz71
18-07-2010, 13:47
canım benim

bu linkteki mediyi yaparken söyle veya dinle bu mantrayı söylemek bana bir iki kere okuyarak dinledikten sonra ezberlediğim için kolay geldi.. ben mantrayı söylüyorum.. mantranın yazılışını ve okunuşunu kopyala dinlerken oku.. meditasyon yaparken birlikte tekrarlamak kolay gelecektir.. linki özelden gönderiyorum..sevgiler

hayal ablacım bana da gönderirmisin? teşekkür ederim.:çıkmkı

ametist
22-07-2010, 09:18
Ben de mp3 ü istiyorum Hayal ablacım.:dj

secrets
23-07-2010, 00:00
ben de rica edebilirmiyim :)

hayalayaz
23-07-2010, 00:06

tabii hemen özelden gönderiyorum..

hayalayaz
23-07-2010, 00:09

özel mesajlarına gönderdim ablam..faydalı olmasını dilerim..

eylul_1969
28-07-2010, 13:19
Hayal abla bana da gönderirseniz sevinirim, teşekkür ederim.

hayalayaz
28-07-2010, 13:27
Hayal abla bana da gönderirseniz sevinirim, teşekkür ederim.

şimdi gönderdim ablam

asudegece
22-11-2010, 15:30
link i ben de rica edebilirmiyim ? şimdiden teşekkür ediyorum

Küfkedisi
22-11-2010, 16:31
ooo süper bir çalışma dahaaaa :) hayal ablacım bende rica edebilir miyim:aladdin

qqqq
22-11-2010, 16:40
Bende istiyorum

Ataz
22-11-2010, 22:24
Bende de yok:mshareketliifade360 bana da bana da lütfen:008

DENİZ
22-11-2010, 22:27
Ben de isterem :D:vuhu

ayşen
23-11-2010, 01:19
Kambersiz düğün olmaz,bende isterimmmm.....

qqqq
23-11-2010, 08:40
Bu meditasyonu sadece dinliyormuyuz başka bir şey yapmamız gerekiyormu?

hayalayaz
23-11-2010, 08:44
Bu meditasyonu sadece dinliyormuyuz başka bir şey yapmamız gerekiyormu?

ablam size gönderdiğim müzik mantra, bu konunun başında ki meditasyonu yaparken ve istediğin zamanlarda dinliyorsun/söylüyorsun... ben ev işi yaparken de dinlerim mesela...

nazan erten
23-11-2010, 22:14
bende rica etsem hayal hanım,yada şöyle diyeyim bende arzu ediyorum mediyi.:)))
lütfen:mx

nlg
23-11-2010, 22:59
kambersiz düğün olmazzzz bende istiyorum şimdiden teşekkür edrim:7865:kız

hayalayaz
23-11-2010, 23:05
bende rica etsem hayal hanım,yada şöyle diyeyim bende arzu ediyorum mediyi.:)))
lütfen:mx

nazancığım gönderdiğim seslendirmeler meditasyon değil..1. sayfadaki meditasyonu yaparken dinlediğimiz mantralar şimdi gönderiyorum..sevgiler

kambersiz düğün olmazzzz bende istiyorum şimdiden teşekkür edrim:7865:kız

göndereyim ablacım..

nazan erten
24-11-2010, 21:57
aldım :kız.teşekkür ederim.

Gül
10-05-2011, 16:48
linki ben de rica etsem:) tşk...

angelweb6
25-05-2011, 23:32

hayalayaz
25-05-2011, 23:36

ablam bu linkler iptal oldu, yarın yükleyip göndereyim olurmu...

angelweb6
25-05-2011, 23:42
olur tabiki şimdiden tşk ederim..

Mahir
07-07-2011, 21:21
Şiri- Şiri- Şiri

Çocukken izlediğim çizgi filmler gibi

Mutlu ve bereketliyim

Huzurluyum

para dediğin neki
elinin kiri PEHHH

(çok mu şiştim nan ben :) )

Çok beğendim bu ŞİRİ yi

valla paranın ismini şiri koysalar daha şirin olurmuşş

Vas Sa diyeyim.

Gülçin Şen
07-07-2011, 21:53
Şiri- Şiri- Şiri

Çocukken izlediğim çizgi filmler gibi

Mutlu ve bereketliyim

Huzurluyum

para dediğin neki
elinin kiri PEHHH

(çok mu şiştim nan ben :) )

Çok beğendim bu ŞİRİ yi

valla paranın ismini şiri koysalar daha şirin olurmuşş

Vas Sa diyeyim.

Yok para elinin kiri değil...Para güzel,sevimli ve değerli bir araç...Elimizin kiri olarak görürsek, pis birşeymiş gibi algılarsak bolluk-bereket yolunu tıkarız..

Mahir
07-07-2011, 22:00
Yok para elinin kiri değil...Para güzel,sevimli ve değerli bir araç...Elimizin kiri olarak görürsek, pis birşeymiş gibi algılarsak bolluk-bereket yolunu tıkarız..

Para dediğin ne ki elinin bereketi

şimdi oldu heral :) teşekkür ederim olumladığın için :)