Orijinalini görmek için tıklayınız : içimizde ki sır..
Bir Kızılderili masalında denir ki; kainatın yaratılışı tamamlanmış, sıra insana gelmişti. Yaratıcı, insanı yaratmadan önce bütün varlıkları yanına çağırdı ve dedi ki:
“İnsanlar hazır oluncaya kadar onlardan bir sırrı saklamak istiyorum. Bu sır onların mutluluğudur. Sizce bu sırrı nereye saklayayım?”
Kartal söz aldı:
“Ban...a ver Allah’ım onu aya götüreyim.”
Yaratıcı, “Hayır!” dedi. “Bir gün gelir, oraya da giderler ve onu kolayca bulabilirler.”
Yunus balığı, “Onu okyanusların derinliklerine gömeyim” diye teklif etti. Yaratıcı, “Orada da rahatlıkla bulabilirler” dedi.
Aslan ormanın derinliklerini, koyunlar ıssız meraları önerdi; ama Allah, hiçbirisinin önerisini kabul etmedi.
En sonunda köstebeğin önerisi geldi:
“Allah’ım bu sırrı insanların içine koy” dedi.
Bu yüzdendir ki; her kim mutluluğu başka yerlerde ararsa, her zaman mutsuz olmaktadır.
mutluluk içimizde:)
ziyazenden
06-02-2010, 18:18
Bu yüzdendir ki; her kim mutluluğu başka yerlerde ararsa, her zaman mutsuz olmaktadır.
Muhteşem ,
En önemlisi ise yukarıdaki söz,
başka bir değişle " başkası cennet " değildir,
Ama işte mesele içimizdeki mutluluk potansiyelini nasıl çıkaracağız ;
İşte bu kendi kendine kolay ulaşılabilen birşey değil, hiç bilmeyene bunu söylersen bu söze zırva der,
İnsan bu sonuca uzun düşüş kalkışlardan sonra ulaşabiliyor ,
yada görmüş geçirmiş biri- ki çok zor bulunur - ona anlatmalı,
Ama her halükarda, zahmetsiz nimete ulaşılamıyor, ulaşılsa bile elde tutulamıyor ;
Ulaşıldığında ise bir nefes almanın bile mutluluk için geçerli olduğunu keşfediyor insan,
Öbür türlü,
- Bir evim olsa mutlu olacağım,
- Evim oldu,
- Yok, yok ben anladım ki, iki evim olsa mutlu olacağım,
- İki evim oldu,
- Yaaa aslında bir arabam olmadan ben mutluluğa
ulaşamayacağım,
- Oldu,
- Yaaa birde ......
BU BÖYLE UZAR GİDER VE İNSAN BU ŞEKİLDE HİÇBİRZAMAN MUTLULUĞU YAKALAYAMAZ,
Teşekkürler Hülya,
İçindeki mutluluk potansiyeline ulaşan kişi tek başına da mutludur, hatta daha da mutludur,
hayalayaz
06-02-2010, 19:41
mutluluğumuzu, şeylere ve kişilere bağladığımız zaman çok mutsuz oluyoruz.. oysa mutluluktan uçmasanız bile huzur dengenizi yörüngesinde tuttuğunuz zaman mutluluk sizin peşinizden koşmaya başlıyor..
bilmem size faydalı olurmu ??? ama kendi yaşantımdan bir kesit anlatayım..maddi ve manevi olarak diplerde gezindiğim yıllardayım.. maddi olanaklarım kısıtlı, manende tüm çalışmalarıma rağmen çok yükselmediğimi hissediyorum..can üniversiteyi bitirdi ve tekrar yanıma geldi..kendim diplerdeyim ya onuda aşağılara çekmemek için ona şu konuşmayı yaptım..( aynı zamanda kendimede tabii)
bak annem maddi olarak iyi denilemeyecek durumdayız.. fakat lütfen bu durumu sanki bizim suçumuzmuş gibi birbirimize surat asarak, moral bozucu konuşmalar yaparak yaşamayalım.. çünkü bu ne senin nede benim suçum..suçlu yok sadece başetmemiz, içinden sıyrılıp çıkmamız gereken bir durum var..eğer birbirimizin huzurunu bozmaz. sofraya koyduğumuz bir tabak yemeğe şükür edersek, huzurlu oluruz..ve önümüze çıkan fırsatları yakalamak için gerekli enerjiye sahip oluruz.. can tamam annecim dedi.
öyle bir evde yaşıyoruz ki...sadece o evde olmak bile bizi aşağıya çemeye yeter..ucuz diye dünyanın en kötü evini kiraladım..ev böcek kaynıyor..birde böcekler üzerimize uçuyor..ben bir elimde böcek ilacı diğer elimde klorak yaşıyorum.. ama şükür ettik.. sokakta değildik sonuçta,
çok geçmedi ben sadece 4 kolonu olan kooparatif hissemi sattım ve bu evimizi aldık.. ve maddi ve manevi her anlamda yükselişe geçtik..
birşeylere sahip olmak kişinin moralini yukarıda tuttuğu bir gerçek... ama eğer hiç bir şeye sahip olmadığımız o devrede moralimizi dengede tutmasaydık bu günkü olanaklara sahip olamazdık..
aşk.. siz gençlerin olmazsa olmazı.. haklısınız beee..yerden göğe kadar haklısınız.. aşk gibi, aşık olmak gibi güzeli varmı...insanın ayakları yerden kesilir..pembe bulutların üzerinde pofuduk pofuduk gezer... ama şöyle düşünün aşık olduğunuzda yüzünüz güler, sadece aşık olduğunuz kişi değil.. etrafındaki herkes sizden etkilenir.. eh o zaman ne duruyorsunuz kendinize aşık olun.. düşünün ne kadar derin insanlarsınız, sadece kendinizi değil..aşık olduğunuz kişiyi bile mutlu edecek bir yığın haslete sahipsiniz...yaşadıklarınızı enine boyuna düşünecek, hayatınız için en iyisini yapabilcek yüreğe ve potansiyele sahipsiniz ( eğer böyle olmasaydınız burada veya buraya benzer yerlerde gezmez, kendinizi geliştirmek için çaba harcamazdınız) şimdi ve burada kendinize aşık olun, bu ego değil.. insanın kendi değerini bilmesidir... kendinize aşık olun ve bakın, size aşık olmasını istediğiniz kişi ve başkaları size nasıl aşık olacak.. bunu neredenmi biliyorum..
ya bende aşık oldum..uzun saçlı kırmızı spor arabası olan bir yakışıklıya... ama ondan önce kendime aşıktım.. güzelliğime, aklıma ( ki o zamanlar beynimin olduğu yerden tın,tın sesleri geliyordu) ama olsun ben önce kendimi seviyor, olduğum gibi beğeniyor ve kabul ediyordum... dolayısı ile uzun saçlı, kırmızı spor arabalı çocukta bana aşık oldu..4.5 ayda evlendik.. sonra nemi oldu...:$ hadi onuda başaka bir gün anlatayım.bilen biliyor zaten.. kısaca sölim..prens kurbağaya dönüştü...
İçindeki mutluluk potansiyeline ulaşan kişi tek başına da mutludur, hatta daha da mutludur,
evet ne kadar da doğru bir söz..bende teşekkür ediyorum güzel paylaşımınız için:)
eh o zaman ne duruyorsunuz kendinize aşık olun..
ahh ablacım her zaman söylüyorum yine söyleyeceğim..bende sende ki gibi bir yetenek olsa hiç durmaz kitap yazardım..sırf hayatını yazsan şöle roman gibi bu bile yeter..çok akıcı ve bir solukta okunan bir kitap olurdu eminim..vee özellikle gençlik için..
ve bu pembe yazın önceliğimiz olmalı..kendimize aşık olmayı becerebildiğimiz gün ışıklarda yanmaya başlar:)
ziyazenden
06-02-2010, 20:21
Teşekkürler Hayal Hanım,
Kendine aşık olmak çok önemli bir kavram,
Ben belki doğduğumdan beri birçokşey yaşadım,( iyiki de yaşamışım yoksa adam olacağım yoktu ) her ayrı yıl bile bir insanın bir ömür boyu denemleyeceği şeyler, acı veya tecrübe diyelim buna,
ve de boş bir insan değildim hem okumak hemde çevre açısından ,
Bu 10 yıllar sürdü,
Ama ben bile bu kadar yaşanmışlığa rağmen son 1-2 yıldır farkettim kendini sevme kavramını, kendi kendime ve bazı şeyler okuyarak,
Bu nedenle kendini sevme kavramına bir insanın ulaşması belli dikenli yollardan geçmeye bağlı, kolay ulaşılmıyor,
Veya aklı başında biri ona bunu uzun zaman zaman tekrar tekrar anlatması ile, Ama acıyı tecrübe etmeden olmuyor,
O nedenle ben " erkekleri veya kadınları tavlama kuralları " diye birşey olmadığına, yanlış olduğuna inanıyorum,
Sizin dediğiniz gibi, insanları ve bütün güzellikleri kendine çekmenin tek şartı, kendini sevmek ve devamlı geliştirmek,
ziyazenden
06-02-2010, 20:40
Hayal Hanım,
Birde şunu eklemek isterim,
Sizin aşk ile ilgili tecrübeniz ilginç,
Benimki daha farklı,
Başkasınınki daha da farklı olabilir,
Ama üç aşşa, beş yukarı sonuç hep aynı ; hüsran,
Sebebi ise, kendini kendine mutluluğu, fakındalığı ve belli gelişmişliği yakalamadan, mutluluğu başkasında arama çabası,
kendi kendini mutlu edemeyen başkasını da mulu edemez,
Kendine sevmek, kendine aşık olmak ve geliştirmek ve sürekli tekamül etmek,
Bu çaba hep sürmeli,
Başkasına aşık olmak ve başkası ile mutlu olmak ise çaba ile çalışma ile olacak şey değil, sadece ve sadece nasip meselesi, hiç ummadığın zamanda gelir bulur seni, ama her gelenede eyvallah dememeli,
Yani insanın hedefi başkasına aşık olmak olmamalı,
kendini aşka açık tutarsın, gelirse gelir gelmez ise gelmez,
hedef kendini sevmek, daha da sevmek olmalı,
O nedenle ben aşk gördüm mü, yalın ayak arkama bile bakmadan kaçarım ;
Bünyeye zarar,,
Gerçi belli bir hayat tecrübesinden sonra insanın aşık olması da kolay değil.
hayat kadere inat
06-02-2010, 20:42
evet evet eft
çok doğru kendimize aşık olalım sonra çocuklarımız kocalarımıza ağaçlara ku.....
çok güzeldi hayalayaz:))
gerçekten aşık olasım geldi vay bee uzun saçlı prens haaa
hayalayaz
06-02-2010, 20:42
Teşekkürler Hayal Hanım,
Kendine aşık olmak çok önemli bir kavram,
Ben belki doğduğumdan beri birçokşey yaşadım,( iyiki de yaşamışım yoksa adam olacağım yoktu ) her ayrı yıl bile bir insanın bir ömür boyu denemleyeceği şeyler, acı veya tecrübe diyelim buna,
ve de boş bir insan değildim hem okumak hemde çevre açısından ,
Bu 10 yıllar sürdü,
Ama ben bile bu kadar yaşanmışlığa rağmen son 1-2 yıldır farkettim kendini sevme kavramını, kendi kendime ve bazı şeyler okuyarak,
Bu nedenle kendini sevme kavramına bir insanın ulaşması belli dikenli yollardan geçmeye bağlı, kolay ulaşılmıyor,
Veya aklı başında biri ona bunu uzun zaman zaman tekrar tekrar anlatması ile, Ama acıyı tecrübe etmeden olmuyor,
O nedenle ben " erkekleri veya kadınları tavlama kuralları " diye birşey olmadığına, yanlış olduğuna inanıyorum,
Sizin dediğiniz gibi, insanları ve bütün güzellikleri kendine çekmenin tek şartı, kendini sevmek ve devamlı geliştirmek,
evet ziyazenden, işin sırrı bu, kendini sevmek ve geliştirmek.. bunu yapabilmek için, mutlaka yıllarda tecrübe edinmek, acılar içinde yaşamak gerekmiyor.. aslında bunu kolaylaştırmak bizim elimizde..
hedefimiz belli...
olabileceğimizin en iyisi olmak.. 2+2=4
her günümüzü bir öncekine göre daha iyi olmak ve yaşamak gibi bir çaba içinde geçirmek 2+2= 4,5
her günümüz böyle bir çaba içinde olduğuna göre, boşver yıllar sonrasını, biz şimdi ve burada olabileceğimizin en iyisi olduk bile. 2+2= 5
yarını boşver..dün geçti,yarın henüz gelmedi önemli şu anı en güzel şekilde yaşamak..ve kendimizden memnun mesut olarak yaşamak..gerisi laf'ı güzaf.. kaldıki bizler hiç ölmeyecekmiş gibi sürekli gelişmeye çalışıyoruz.. öyleyse sadece bu bile kendimizi tebrik etmemiz, kendimizin değerini görmemiz için yeterli..
otur ziyazenden için bir muhasebe yap geçen sene, geçen ay, geöen gün, dün, neredeydin bugün nereye geldin..boşver gerisini bu gün şu an önemli...
acıyı tecrübe ederek olgunlaşmak= bu doğru bildiğimiz yanlışlardan biridir.. inan bana insan acılardan geçerken sadece tecrübe sahibi oluyor.. ama ne kadar bilgili olursa olsun, içinde yaşama dair bir şeyleride öldürüyor. bu yüzden sevgiyle, sevinçlerle, size güzel gelen şeylerle tecrübe edinmeyi seçin seçim sizin... hayatınız sizin seçimlerinize göre şekilleniyor...sevgiler..
bencede mutluluk anda yaşamakta dün görülmüş rüya yarın ise hayal.öyleyse bu günü anı doya doya yaşayıp mutlu olalım sevgiyle hep mutlu kalın
hayalayaz
06-02-2010, 20:47
evet evet eft
çok doğru kendimize aşık olalım sonra çocuklarımız kocalarımıza ağaçlara ku.....
çok güzeldi hayalayaz:))
gerçekten aşık olasım geldi vay bee uzun saçlı prens haaa
sadece uzun saçlar kırmızı spor araba olsa yine iyi..birde yalan söylerdkiiiii, ooooof off..ofki of.. ayaklarım yerden kesilirdi.. adam yalanlarına kendisi inanırdı benden önce...o zamanlar pembe gözlüğe ihtiyaç bile yoktu..çünkü tüm bulutlar pembeydi.. iyiki evlenmişim.. vee allahtan boşanmışım..can'ın söylediğine bakılırsa anne evli kalsaydınız ya sen onu öldürürdün ya o seni diyor, demekki her şeyi tadında bırakmak en iyisi...
kendini geliştirmek güzel ama kendini geliştirince insan illa kendisine aşık olur, kendisini sever diye bir şey yok.
ben kendimi bir çok açıdan takdir ediyorum, beğerniyorum. huzurluyum da ama mutlu değilim pek.
tamam beğenenler var, takdir edenler var. ama karşılıklı olmayınca bu da mutluluk vermiyor.
hayat çok monoton geliyor. gerçi böyle de demek istemiyorum en son bunu dediğimde evimize hırsız girmişti.
sabah kalk işe git, akşam dön. haftasonu dinlen. hadi pazartesi tekrar işe... bu aralar spor yapıyorum, beslenmeme daha dikkat ediyorum ama bütün bunlar bana oyalanmak gibi geliyor. hayatı geçiştirmek gibi geliyor işte.
hayat kadere inat
06-02-2010, 20:52
yanlış bildiğimiz sadece bumu?
daha neler var!
mutluluğu yakalamak için önceden acı çekmemiz öğretildi
birde kılıfını hazırladılar
''sular bulanmadan durulmaz'' diye
daha geçen yaz ablamla boğaza gidip balık yemek istedik otobüse bindik yalıları seyrede seyrede giderken birden ablam amaan bunlarında kimbilir ne dertleri var demezmi çok güldüm''evet abla dedim gülerek şimdi bahçesinde denizin kenarında oturan şu kadın varya o bize ne kadar imrenmiştir o otobüste düşe kalka giden ferahlamak için kendilerine yer arayan şu bayanların yerinde olsam diye :))
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.