Orijinalini görmek için tıklayınız : Tibet'in gençlik pınarı
masterphidias
23-01-2010, 23:19
Şu meşhur 5 hareketi uygulayıp da pozitif sıradışı sonuçlar alan birileri var mı acaba aramızda? Hani o saçları beyazdan yeniden siyaha dönenler veya 10-15 yaş gençleşenler misali...
valla ben başlayıp başlayıp bırakıyorum üşengeçlikten
hayalayaz
23-01-2010, 23:28
benim bir öğrencim yaklaşık 1.5 yıldır yapıyor hiç aksatmadan... saçları eski rengine dönmedi ama..gençleştiğini söyleyebilirim, bu hareketleri yapmadan önceki haliyle şu an ki hali arasında en az 5 yaş var.. yani 5 yaş daha genç görünüyor..gözlerinin altındaki torbalar kayboldu..cildi daha genç ve diri.. rengi daha sağlıklı..ve sayamayacağım kadar çok değişiklik var kendisinde.. bu hareketleri en istikrarlı yapan o olduğu için sadece ondaki değişiklikleri yazdım.. kısa zamanda ideal kilosuna ulaşan... daha düzenli uyku uyuduğunu ve kendisini dinç hisseden..ülserinin kendiliğinden iyileştiğini söyleyen çok insan var ama ilk başta anlattığım kişinin değişiklikleri herkesinkinden daha bariz.. sevgiler..
masterphidias
23-01-2010, 23:35
Bu da benim gibi 40 lı yaşlardaki bir kadın üstadımızın 5 hareketle ilgili deneyim açıklamaları,yabancı site çevirileri bana çok uzak geldiği içşin yanıbaşımızdan birinin dedikleri daha güvenilir geliyor bana,onun için bunu ekliyorum buraya...
Üstat İvrin diyor ki:
Tibet Ayinlerine başladıktan çok kısa bir süre sonra ilk farkettiğim değişimler spiritüel alanda olan değişimlerimdi. Özsel mesajlarımın akış içerisinde eskisinden çok daha fazla netleşmesi, zihinsel performansımın dinginliğe kavuşması ve yoğun huzur ve sevinç halleri idi. Duygu kontrolü çok yüksek bir insan olduğum için hemen hemen artık bu konuda daha fazla gelişmem adına çaba sarfetmemi gerektirecek bir durum yok diye inanırken, ayinlere başladıktan sonra hiç bir çabaya gerek kalmadan duygu durumlarım kontrol altına girdi. Çünkü artık eskisi kadar zihnimin öz varlığımı perdeleme adına otomatik çalışmalarını göremiyordum. Zinhim durulmuş dinginleşmiş ve bana huzur ve rahat vermiş durumdaydı. Eskiden zihnimin o otomatik işleyişine karşı hep tetikte olmam gerekiyordu ama şimdi bilincim daha fazla ön planda olduğu için, düşüncelerimi daha kolay gözlemleyip duygu durum bozuklukları yaratmasına daha kolay izin vermediğim için, artık özel bir çaba sarfetmem gerekmiyor.
Ardından da, eskinin son günlerinde pek aynayla barışık bir insan olmadığım için, fiziksel görünümümle temiz olmak dışında pek ilgili değildim. Aynaya arada bir baktığımdan ve baktığım zaman da öyle uzun uzun incelemediğimden, bir süre fiziksel değişimlerimi farkedememiştim. Ancak bir gün üzerimi değiştirirken bir şey farkettim; ben uzun yıllar boks, dans, at biniciliği, dalış v.s. ağır sporlar yapmış bir insan olarak, sporu bıraktıktan sonra iç bacakta, kol kaslarımda, altkarın bölgemde ve üst dış bacak kaslarımda düşmeler gevşemeler olmuştu. Artı çene altım ve kaşlarım düşmüş, klasik fiziksel yaşlanma belirtileri çoktan başlamıştı. İşte o gün üzerimi değiştirirken hayrette çığlık atacağım kadar iç bacağımdaki düşen kasların 30 yaşımdaki olduğum zamanlardaki sıkılığa kavuştuğunu farkettim. İlk fark ettiğim durum bu oldu. Ve derhal aynanın karşısına geçip tek tek kendimdeki bu muazzam değişimi incelemeye başladım. Bacaklarımda son yıllarda oluşmaya başlamış olan selülitler tamamen yok olmulardı. Kol kaslarım yine gençliğimdeki gibi sıkılaşmış kolumu kaldırdığımda artık sallanmıyorlardı. Boynumu kaldırıp baktığımda sarkan gıdımın toparlandığını görmek, bana cennet senaryolarındaki 30 yaşlarda kalınmış tüm varlıkların görünüm hikayesini hatırlattı. Düşen kaşlarım ve yüzümdeki cizgilerin azalmadı v.s. yaklaşık 5 yıl öncesi halimde ama daha dinç ve enerji dolu bir ivrin ile karşılaştım. Ve ilerleyen süreç içerisinde en çok ilgimi çeken şey, yoğun sorunlarımın olduğu dönemde beyazlamaya başlayan saçlarım yeniden eski rengini almaya başladılar. İşte tüm bu değişimler etrafımda beni tanıyanlara şu soruları sordurmaya başladı "estetik ameliyat mı yaptırdın?" hayır dostlarım estetik ameliyat yaptırmadım ama ben giderek gençleşmeye ve spiritüel alanda da hızla yeni yetilerimi keşfedip gelişmeye başladım. Bu süreç her zamankinden çok daha hızlı bir süreç halini almaya başladı.
En önemli değişim ise ki bu hayati bir mesele, ben geçen sene bu günlerde belimde yaptığım bir zorlama sebebiyle, 2 adet diskimin yerinden çıkmasına sebep olmuş bir fıtık sorunum vardı. Bu fıtıktan dolayı ne doğru düzgün yürüyebiliyordum, ne de eğilip kalkabiliyordum.. ve fıtıklardan biri çok fazla dışa doğru hareket etmiş olduğu için sinirler üzerine yaptığı bası yüzünden inanılmaz ağrılar yaşıyor ama fıtığa da kırık ve çıkığa olduğu gibi şifa uygulanamaması sebebiyle, şifa veremiyordum. Son derece krıtik bir bölgede oluşan fıtığımın ayrıca felç riski yaratması söz konusu idi.
Artık PC başında öyle uzun uzun çizimler yapamıyor, sık sık kalkıp egzersizlerle ağrılarımı rahatlatmam veya uzanmam gerekiyordu. İşte ayinlere başladıktan sonra atık hiç bir ağrım sızım kalmadı, artık istediğim kadar rahat hareket edebiliyorum, üstelik koşuyorum bile ki yürüyüş bile yasaktı bana. Beyin cerrahım beni ameliyata ikna etmeye çalışıyordu hep, ama artık ne ameliyata ne de ağrılarımı dindirmek için ilaca ihtiyacım kaldı. Sanırım benim için en sevindirici ve rahatlatıcı gelişme bu oldu. Artık kendimi bu konuda güvende hissediyorum, genç, ağrısız, sızısız, huzurlu ve dingin bir insan olmak çok güzel arkadaşlarım.
**sirius**
23-01-2010, 23:36
benim arkadaşımın dedesi yapmıştı, arkadaşım yemin ediyor dedemin saçlarında siyahlar çıkmaya başladı diyor. hergün düzenli yapyıormuş...
masterphidias
24-01-2010, 00:13
benim arkadaşımın dedesi yapmıştı, arkadaşım yemin ediyor dedemin saçlarında siyahlar çıkmaya başladı diyor. hergün düzenli yapyıormuş...
İşte bu güzel bir haber...
ziyazenden
24-01-2010, 00:50
Evet var ,
bendeniz ,
ben 6 aydır yapıyorum, 5 hareket 21 şer defa,
hergün veya 2 günde bir yapıyorum, alışkanlık haline geldi, yapmadan duramıyorum,
mucize kelimesini kullanmasını sevmiyorum, ama nerede ise öyle,
hayatımı değiştirdi,
bana kattığı faydalar ,
1- hiçbir şekilde kilo almıyorsunuz, ama dikkat bu hareketler ile az yerseniz
çok kilo verirsiniz,
2- 6 ay öncesine kadar enerjim çok düşük, bitkin durumda iken, şimdi enerjim
hiç düşmüyor, bayağı canlıyım,
3- Çakraları bu hareketlerden iyi açan başka hareket olamaz, vucuttaki tüm
hücrelere yayılan rahatlığı hissediyorsunuz, beden sizden memnun ağrı yok
sızı yok, tutulma yok ,
4- Vucudu bu hareketlerden iyi şekillendiren bir hareket olamaz,
5- kolay kolay hastalanmıyorsunuz, ben 6 aydır hiç hastalanmadım, ama
sadece bu hareketlerden değil başka önlemler ile de,
6- Gençleştiriyor mu ? evet ben 35 yaşımdayım ama geriye saymaya
başladığımı hissediyorum,
7- saçlar konusunda ise, saçımda tek tük beyazlar var onlara bir faydası
oldumu ? beyazlar duruyor, belkide artık, beyazlaması durdu, veya bundan
sonra etkisini, göreceğim, ama burası beni hiç ilgilendirmiyor,
8- Bir de pisikolojiye de etkisi oluyor galiba, 6 aydır sürekli bir olumluluk hali
hakim, ama bu başka aksiyonlarıma da bağlı birşey,
9- Yoga nın özeti 5 hareket, egzersizlerde her seferinde ne hareket
yapacağım kararsızlığına düşmüyorsunuz,
Önereceğim kitap ;
Tibetin Gençlik İksiri-Klantı Yayınları Christopher S. Kılham tarafından
yazılmış
Bu 100 sayfalık küçük kitabı öneriyorum, diğer 2 Ad lik kalın populer kitabı değil, orada kitabı gereksiz bilgiler ile şişirmişlerde şişirmişler,,
Web de de hareketleri bulabilirsiniz ama, orada nefese ağırlık vermek vb. bazı
küçük ama önemli detaylar yok , kitap elinizde olması iyi ,,
Hayatımın sonuna kadar bu hareketleri bırakacağımı zannetmiyorum ,
Ama sadace bu hareketler değil, ben sürekli sabahları aç karnına bitki çayı içerim, kepekli ekmek vb. dengeli besleniyorum,
Karmaşık değil, niyetiniz varsa, hemen uygulamaya başlayın,
yani uygulanması gereken üzerinde çok soru sorulacak bir durum değil,
Ziyazenden ,
tekrar başlayacağım..:)
öğrenci bebişlerimle yapıyorduk hergün, 7'lerdeydik en son..hergün soruyorlardı; "bugün spor yapmayacak mıyız?" diye..şimdi tatile de girdik, tuhh...:( yarın sabah başlayayım ben kendi kendimize...
AAA nerde bu hareketler. kitabımı okumamız gerekiyor illa ki. hareketleri de yazarmısınız arkadaşlar. çok ilgimi çekti..
bak burda bi tane var: :)
[Only Registered Users Can See Links]
Subconscious
11-07-2010, 21:02
yalnız ilk sefer 3 kere tekrarla başlayın denmiş ama 1. harekette örneğin 3 kere dönmekle birinci hareketi bitirmiş olucaz kısa değilmi baya, veya yanlış mı anladım, yorulana kadar dönücez, dinlenip 2 kere daha aynı şekilde dönücez 3 kere tekrarlamış olucaz bu şekilde mi bu ve diğer hareketler =)
Gülçin Şen
11-07-2010, 21:07
yalnız ilk sefer 3 kere tekrarla başlayın denmiş ama 1. harekette örneğin 3 kere dönmekle birinci hareketi bitirmiş olucaz kısa değilmi baya, veya yanlış mı anladım, yorulana kadar dönücez, dinlenip 2 kere daha aynı şekilde dönücez 3 kere tekrarlamış olucaz bu şekilde mi bu ve diğer hareketler =)
Her hareketi 3'er defa yapıyorsun ilk hafta...1.Harekette başladığın noktaya kadar dönmen 1 tur sayılıyor..3 tur döneceksin...
Subconscious
11-07-2010, 21:26
Cevap için teşekkürler =)
Şu an 15 harekete çıktım. Kendimle hergün gurur duyuyorum hayatımda ilk kez istikrarlı bir şekilde devam ettiğim için. İlk zamanlar fazla birşey farketmedim. Son zamanlarda iştahım azaldı .Eşim zayıflamaya başladığımı söylüyor. Bir de eski üşengeçliğim gitti. Ev işi yapmak ölüm geliyordu şimdi keyifle yapıyorum yorulmama rağmen. Hareketler arttıkça gerçekten zorluyor ama kendimi yapmak zorunda hissediyorum.Bir de en son hareketten sonra kalkmadan secde durumuna gelip allahıma şükredip tamamlıyorum.Bana huzur veriyor.
evet ben varım.hareketleri yapmaya başlayalı 10 gün oldu ve ben kendimi harika hissediyorum.çevremdeki herkesede tavsiye ediyorum.benim yaşadığım şey süper birşey.nemi oldu hani insan yanlış birşey yaptığında yada pişmanlık duyması gereken şeyler yaptığında içi sıkılırya o artık bende yok çok şükür.kendimi 4-5 gündür dinliyorum kalbimin sıkışmasından eser yok.ayrıca bende fazla olmasada beni biraz rahatsız eden selülütim de azaldı.ama benim için ilk sırada önemli olan iç huzurumun artmış olması.herkese tavsiye ederim.kendinizi daha iyi hissedeceğinize inanıyorum.siz deneyin ve çevrenizdekilerede tavsiye edin lütfen.çünkü bunu yaşamaya herkesin hakkı olduğuna inanıyorum.sevgiler...
hayalayaz
22-08-2010, 23:54
çok sevindim ezharcığım... bu hareketler hakikatten en başta ruhsal durumumuzda mucize yaratıyor, ama ilerledikçe fiziksel görünümüde etkilediği bir gerçek..
eylem_ozturk
20-03-2011, 20:16
ben siteye 2 gün önce üye oldum..tibetin 5 ayinin hakkında 4-5 gündür okumadığım ve izlemediğim şey kalmadı ve dün yapmaya başladım..buradaki arkadaşlarla deneyimleri paylaşmak isterdim ama ne yazıkki çok fazla bişi yok:(((((
daha yeni başlamışsın,sabredeceksin,birkaç ay sonra görürsün faydalarını
TGH 2. kitaptaki el parmakları ve bilekler için hareketleri de yapıyorum 1 ay falan yaptım. Eskiden iş yaparken bir yer dolap vs sildiğimde bileğim ağrırdı. Geçenlerde evde tadilat oldu tavanlara kadar duvar sildim ve mucizevi şekilde birşey farkettim ne kolum ne bileğim ağrımıyordu:=) Şimdi yine başlıycam. Bu kez hep devam söz kendime! Hadi bakalım:=)
Bu arada enerji verdiği kesinlikle doğru bende de bu etkisi oldu. Yalnız sayı arttıkça çok yoruluyorum ben hep 3 yapsam:=))
Ben 21 e çıkınca haylazlaştım:)) Ayda yılda bir yapıyorum artık.Çok zor geliyor. Azken hergün yapıyordum.
ben hiç 5 tekrarı geçemedim. Fenalaşıyorum,kalp ritmim sapıtıyor,baya bir bayılma raddesine geliyorum:)
bu gün tekrar başladım bu çalışmaya..son günlerde pek bir karşılaşır oldum..ancak bu sefer nefeslere daha dikkat etmeye çalışıyorum..böyle yaptığımda biraz daha zorlandığımı farkettim..sanırım doğrusu da buymuş..önceki uygulamam da nefeslerden fazla hareketlere özen göstermiştim..sanırım bu yüzden fazla zorlanmadan yapmışım:)
eylem_ozturk
21-03-2011, 22:56
sanırım yazdığım yanlış anlaşıldı.."payalaşıcak bişi yok "derken kendimdeki değişimleri değil burada fazla kimse yok anlamında demiştim...ama yanılmışım sanırım..dolup taşar inşallah:)))))))
hayalayaz
21-03-2011, 23:25
sanırım yazdığım yanlış anlaşıldı.."payalaşıcak bişi yok "derken kendimdeki değişimleri değil burada fazla kimse yok anlamında demiştim...ama yanılmışım sanırım..dolup taşar inşallah:)))))))
eylemcim hoşgeldin yanımıza, biz senin " bu konuda fazla paylaşım yok" demek istediğini anladık..veya ben böyle söylemek istediğini düşündüm... bunda yanlış bir şey yok..bak ne güzel oldu...unutulmuş bir konuyu güncelleyiverdin..çok teşekkür ederim..
ben de birara yapıyodum ama sonra zor geldi bıraktım..yalnız bende şöyle bir etki yaptı..iştahım açıldı..istemediğim halde..:mellow:3358
eylem_ozturk
22-03-2011, 11:00
hayal ablacım ben yıllar öncesinden hayatımdeğişti sitesinden senin sıkı bir takipcindim..eft ile senin sayende tanıştım ve hayatımın mucizesidir..onun içinde teşekkür ederim ayrıca..tibet 5 ayini ile ilgili dökümanlar okurken siteni görünce çoookkk sevindim..yeni görmüş olduğum içinde üzüldüm tabi hayal ablacım ama farkı hemen kapatacağım..köşe bucak okuyacağım:))))burada olmak çok güzel..
hayalayaz
22-03-2011, 11:07
hayal ablacım ben yıllar öncesinden hayatımdeğişti sitesinden senin sıkı bir takipcindim..eft ile senin sayende tanıştım ve hayatımın mucizesidir..onun içinde teşekkür ederim ayrıca..tibet 5 ayini ile ilgili dökümanlar okurken siteni görünce çoookkk sevindim..yeni görmüş olduğum içinde üzüldüm tabi hayal ablacım ama farkı hemen kapatacağım..köşe bucak okuyacağım:))))burada olmak çok güzel..
tekrar hoşgeldin yanımıza eylemcim:)))) güzel paylaşımlarını bekliyorum.:ççk
aramıza hoşgeldin eylem:)
eylem_ozturk
22-03-2011, 21:02
hoşbulduk arkadaşlar:))) teşekkür ediyorum herkese...
harikasin
23-03-2011, 23:08
Eylem hosgeldin, ben Tibet in 5 hareketini yapiyorum 5 haftadir, daha saclarim orijinal rengine donmedi ama kendimi cok iyi hissediyorum, sabahlari kalkdigimda kendimi dinc ve dinlenmis oluyorum, hareketleri yapmadan once sabahlari yatakdan guclukle kalkiyordum , kendimi cok yorgun hissediyordum. Birde DR Sarno nun terapisini yapiyorum, ayrica MIR metodu uyguluyorum, birde Hoponopono yapiyorum , hayalayaz sitesini okuyarak bir hayli positif dusunur/yasar oldum. Ozellikle kisisel gelisim bolumundeki yazilardan cok faydasini gordun, on yas genclesdimmi ? bunu bilemem ama kendimi 10 yil oncesinden daha iyi ve mutlu oldugumu soyleyebilirim. Hayalayaz sitesindeki paylasimlar icin herkese buradan cok tesekkur ederim. Ben her zaman yazilanlara istirak edemesemde inanin yazilari zamanim oldukca okuyorum ve takdir ediyorum, iyiki varsiniz hayalayaz sitesi ve yazarlari, sizleri cok seviyorum, tesekkur ediyorum
hayalayaz
23-03-2011, 23:29
canım harikasın... bende senin önerdiğin kitabı aldım ve okuyup çalışmayı defterime yazdım kitabıda bel ve boyun fıtıkları olan halamın kızına gönderdim.. ama çalışmayı yapıyorum..curaya geldiğinden bize hep faydan dokundu...senden pozitif enerji aldığımı söyledimmi bilmiyorum.. ihmal ettiysem hemen diyeyim..çok güzel bir enerjin var...ben seni seviyorum..bize kazandırdığın her şey için teşekkür ediyorum sevgiler:spring_bees
ülküalcısevinçli
02-04-2011, 14:57
merhabalar,
ben de tibet in pınarından yararlanmaya çalışıyorum.
hareketler çok güzel yalnız epey başımı döndürüyorlar.13. tekarara geldim. bu arada 11. turu 2 hafta yaptım. 1. hareket yani dönme olayı beni mahvediyor, bu yüzden ondan sadece 5 tane yapıyorum.( halbuki en önemlisi bu hareket imiş.)
ayrıca ters yengeç hareketini ilk zamanlar hiç yapamıyordum şimdi ise rahatlıkla 13 tane yapabiliyorum. son hareket ise çok esnetici çok hoşuma gidiyor, kollarımın da güçlendiğini hissediyorum.
1. ve sonuncu hareketleri gözlerimi kapatıp yapıyorum, çünkü başım çok dönüyor.
faydası ise henüz bariz bi şey yok kendimi henüz incelemedim, sadece hergün yapmak gibi bir istek oluştu, enerjim arttı diyebilirim.
bye
hayalayaz
02-04-2011, 15:22
sevgili ülkü süreç içinde faydası gözle görülür şekle geliyor..bu hareketleri benim arkadaşım yaptı..özellikle cildinde gözle görülür sonuç almaya başlamıştı bıraktı..galiba bizim en büyük hatamız bu..istikrarlı değiliz...sen devam et lütfen ve sonuçları bizede anlat..
bende bir zamanlar düzenli bu hareketleri yapıyordum sonra bıraktım, sayenizde yeniden başlamaya kararlıyım düzenli yapmayı başarbilirsem sonuçlarını burada sizlerle paylaşırım.
hayalayaz
02-04-2011, 22:25
bende bir zamanlar düzenli bu hareketleri yapıyordum sonra bıraktım, sayenizde yeniden başlamaya kararlıyım düzenli yapmayı başarbilirsem sonuçlarını burada sizlerle paylaşırım.
çok sevinrim orkideciğim...:spring_bees
ülküalcısevinçli
03-04-2011, 00:12
Ok devam edip paylaşırım.bye
esra inanoz
03-04-2011, 16:07
ben de yapmaya başlayacagım .. ama öğrenmek ıstedıgım bır sey var .. bu hareketleri gun ıcınde ıstedıgımz vakıtte yapabılırmıyız ?.. kıtabı okumadım ama hareketlerı ınternetten arastırdım ındırdım ...ve kitabı da alıp okumaya başlıcam..
şimdi kitabı elime alıp göz attım aynı saate olmalı diye birşey görmedim gözümden kaçmadıysa eğer sabah yada akşam uygulayın yazıyor
ülküalcısevinçli
04-04-2011, 10:20
açıkçası ben aynı saatte yapamıyorum , yürüyüşümü yapıp evde de bu hareketleri uyguluyorum basit gibi görünüyor ama epey zorluyor insanı.kollarım da bayağa bi güçlendi
eylem_ozturk
08-04-2011, 10:11
yarın 3.haftam bitiyo.9 tekrara geçiyorum.dün spor salonunda bir iltifat aldım ve ben bunu tibet ayinlerine bağlıyorum..çünkü okuduğum başka forumlardaki kadınlarda aynı bu şekilde iltifat aldıklarını yazmışlardı..dün spor hocalarımdan biri bana"eylem hayırdır gözlerinin içi parlıyo senin" dedi..bende "bugün mavi rimel sürdüm ondan değişik gelmiştir" dedim..o da "hayır hayır gözlerinin içinde bişi var,rimel değil,ışıl ışıl dedi"..o an bunu tibet ayinlerine bağladım..hadi bakalım devamı gelir inşallah...
esra inanoz
08-04-2011, 14:24
ben de başladım hareketlere... henuz 1. haftam dolmadı.. inşallah her gun yapıcam .. hareketler çok rahat uyumama sebep oluyo bıraz bunu farkettim..zamanla çok şeyin değişeceğine inanıyorum ben =)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.