PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kişisel Gelişim nereden başlamalı ?

ziyazenden
22-01-2010, 09:10
Arkadaşlar Günaydın ;

Sizlere şöyle bir soru yöneltmek istiyorum,

Kişisel gelişim nereden başlamalı ?

Yani "Ben daha mutlu ve daha başarılı olmak için kendimi geliştirmek istiyorum " diyen birine nereden başlaması tavsiye edilmeli ?

Bu konuda farklı görüşler olacaktır.
Ancak ben bu konunun çok eksik olduğunu görüyorum ve bu konuda doğru yönlendirme yapan kişisel gelişim uzmanına rastlamadım maalasef,

Ben kişisel gelişim uzmanı değilim, ancak uzun zamandır kişisel gelişim ile ciddi bir şekilde ilgileniyorum, vardır belki, ama ben rastlamadım,

Bu konuda net görüşüm var, bu görüşümü paylaşmadan önce ,konuyu çok önemli bulduğumdan, soru ile başlayarak, dikkatleri çekmek ve katılımı sağlamak istedim ,

Her zaman sorular ile düşünmek, bir konuyu ele almak, yaratıcılığı, akılda kalıcılığı artırıyor ,

Görüşlerinizi paylaşmanız çok iyi olur ve memnun olurum,
beyin fırtınası olur,
belkide ben tamamen yanlış düşündüğümü anlayacağım,
ancak cevap yazmaya kimseyi zorlayamam,

Görüşlerimi yarın yazacağım ,

Herkese iyi hafta sonları

Ziyazenden

file:///C:/DOCUME%7E1/CASPER/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/CASPER/Desktop/dusunme_hissetme_2.jpg:3558

Minel
22-01-2010, 09:44

öncelikle mrb lar kişisel gelişim denince

gelişmesi gereken bir şey var,olgunlaşması gereken
neye göre gelişim ?
kime göre ?
ne şekilde ?
nasıl ?

soruları çoğaltabilir hatta felsefe yapabiliriz
insanoğlu düşünür ve düşündükce üretir beyin denilen bir mekanizmanın ürünlerini içinde bulduğu benlikle sahnelemeye çalışır;ortaya çıkan sonuç kişinin hayat oyununu sergiler.
Nederen başlanması gerekir sorusuna aklıma ilk gelen cevap
eksik olan yerden diyebilirim size
İçimizde hissettiğimiz eksiklik ne ise oraya yöneltir bizi hayat
tamamnlanmayan bişiler vardır mutlaka
hayatı puzzel gibi bir bütün olarak kimse tamamlayamaz
parçaları bulmakla geçer yaşam süreçi
içimizdeki eksikliği hissetmek bile bir eksikliktir
İnsan bu günü yaşayarak yani anın farkında olarak hayatına yön verebilir
ve bulduğumuz yada bulmak istediklerimizi keşfederek ilerleyebilir
ne olduğumuzun ve ne olmak istediğimizin farkına vararak gelişimimizi gerçekleştirebiliriz.
kolay gelsin

sevgiler

Aprilrose
22-01-2010, 10:05
Arkadaşlar Günaydın ;

Sizlere şöyle bir soru yöneltmek istiyorum,

Yani "Ben daha mutlu ve daha başarılı olmak için kendimi geliştirmek istiyorum " diyen birine nereden başlaması tavsiye edilmeli ?

Bu konuda farklı görüşler olacaktır.
Ancak ben bu konunun çok eksik olduğunu görüyorum ve bu konuda doğru yönlendirme yapan kişisel gelişim uzmanına rastlamadım maalasef,

Ben kişisel gelişim uzmanı değilim, ancak uzun zamandır kişisel gelişim ile ciddi bir şekilde ilgileniyorum, vardır belki, ama ben rastlamadım,

Bu konuda net görüşüm var, bu görüşümü paylaşmadan önce ,konuyu çok önemli bulduğumdan, soru ile başlayarak, dikkatleri çekmek ve katılımı sağlamak istedim ,

Her zaman sorular ile düşünmek, bir konuyu ele almak, yaratıcılığı, akılda kalıcılığı artırıyor ,

Görüşlerinizi paylaşmanız çok iyi olur ve memnun olurum,
beyin fırtınası olur,
belkide ben tamamen yanlış düşündüğümü anlayacağım,
ancak cevap yazmaya kimseyi zorlayamam,

Görüşlerimi yarın yazacağım ,

Herkese iyi hafta sonları

Ziyazenden

file:///C:/DOCUME%7E1/CASPER/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/CASPER/Desktop/dusunme_hissetme_2.jpg:3558

Selamlar ziyazenden, güzel bir soru teşekkürler.

Kişiye özel bir soru, ben de kendi gerçekliğimden yola çıkarak cevaplayacağım.

Benim için kişisel gelişim, insanları çok fazla önemsemeden, yani onların davranışlarının benim yaşam kalitemi etkilemesine izin vermeden "Nasıl mutlu olabilirim?" sorusuyla gündemime geldi.

Başka bir deyişle mutluluğumdan ödün vermeyerek "Zor insanlarla nasıl baş edebilirim?"

Onların benim mutluluğumu, kendime güvenimi, huzurumu, bozmalarına izin vermeyerek "Nasıl güçlü olurum?"

İşte bu sorulara cevap ararken kendimi kişisel gelişim yolculuğunun içinde buldum.

Araştırdıkça içine girdikçe de gördüm ki, bu hakikatten okyanus kadar derin, sonu olmayan ve hiç bitmeyecek bir yolculuk.....

isobel
22-01-2010, 12:08
Bu konuda herkes bir karmaşa yaşıyor, haklısınız. İlk anda tüm bilgilere saldırılıyor, özümsenmeden oradan oraya atlanılıyor.
Ama bence ne yazık ki net bir cevabı yok. Kişiye göre değişiyor, herkesin ihtiyacı ve eksiği farklı yönlerde çünkü.
Dikkat ettiğim bir nokta var, genelde insanlar depresyon dönemi ya da sonrasında takılıyor bu tür sorulara. Ben kimim, amacım ne gibi

Ben de böyle bir dönemde kendime bu soruları sorarken elime iki kitap geçti, aslında ihtiyacınız olan sizi buluyor. Kryon-Yuvaya yolculuk ilk okuduğum kitaptı, beni gerçekten çok derinden etkiledi. Kryon'un diğer kitaplarını da okudum sonra, ama hiçbiri Yuvaya yolculuk kadar etkilemedi. Bir de Tanrılar Okulu, bu iki kitap suratıma bir tokat gibi çarptı resmen. Uyandırdı bir anda derin uykumdan.
Sonrasında çeşitli kişisel gelişim sitelerine girdim, pek çok bilgi edindim ve reiki girdi hayatıma.
Bence hiç bilgi olmadan hemen reikiye uyumlanmak yanlış. Önce bilgiler özümsenmeli.
EFT nin çok faydasını gördüm. Olumlamaları çok sık uyguladım.

Şimdi daha bir kaç ay öncesine kadar intihara kadar düşünürken, olayların sadece oluşunu izliyorum, her şeyin hayrıma gerçekleştiğini biliyorum. Hala sorunlarla boğuşuyorum zaman zaman, ama en azından içlerinde boğulmuyorum eskisi gibi, değişiklik artık sorunlara gömülmek yerine çözümler üretmeye başlamış olmam.
Çözümler içsel ses olarak ya da rüyalarımda geliyor bana. Rehberlerimle ve Yüksek Benimle bağlantıdayım artık.
Ve çok sık şükrediyorum, şükretmenin hayatımıza çok şey kattığına inanıyorum.

Başa dönersek her kişinin kişisel yolculuğu kendine göre başlar diyeceğim yine

jaunty
22-01-2010, 15:18
Evet insanlar ciddi bir travma ya da depresyon yaşayınca araştırmaya yöneliyor.Ve bu alana ilgi duyuyor.Hani hasta olmadan dr a gidilmiyor ya onun gibi bişey.
Benim merakım vardı zaten psikolojiye kişisel gelişime sosyolojiye vs.bir arkadaşım düşünce gücüyle tedavi kitabını önermişti.Neden önerdi hatırlamıyorum bile.
Genel amacım hayatta her konuda daha başarılı ve özgür olmaktı.Güvenli olmaktı ve sağlıklı olmaktı..Ufak tefek sıradan da olsa sorunlara bakış açımı değiştirebilir ve onları aşabilirdim.Ve ilgi duydum işte..
Sonra ara verdim kitap başucu kitabımdı ama başka araştırmalara yönelmedim nedense..
Sonra 2 yıl filan geçti Sır kitabı çıktı.O tavsiye edildi bana.annem tavsiye etti hem..İlgisi olmayan biridir sadece kitap ona ilginç gelmiş o an..
Ben hep ilgi duyardım tvde gzatelerde vs. bu konular oldu mu seyrederdim okurdum yayınlar kısıtllıydı hatırlarsanız..Çok talep yoktu o yüzden..
Sır kitabıyla Türkiyede yaygınlaştığını düşünüyorum.İnternette araştırmaya başladım yeni kitaplar keşfettim aldım okudum zamanla içinde buldum kendimi.
Ve şunada inanırım spritüel şeylerle uğraşan ve sıradan bir hayatı olan insanların. Spiritüel konulara daldığında sorunların inci gibi tek tek dökülüyor.
Bir bakıyorsun ki sandığın kadar sıradan değilmişsin.
Yapacak çok şey varmış diyorsun.
Ve iyileşmen ve öğrenmen adına evren seni tek tek enteresan olaylarla karşılaşılaştırıyor.yok artık dediğin deneyimler yaşıyorsun.
İçindeki problemlerle örtüşen deneyimleri, ortamları, kişileri evren sana taşımaya başlıyor.Fırtınalı dönem geçirebiliyorsun yani kısacası.Görüyorsun ve Gelişiyorsun.Bırakıp gidemiyorsun.Bu bir yol..sonu olmayan sürekli gelişime adanmış yol.
sevgiler

hayalayaz
22-01-2010, 18:35
ben kişisel gelişimin dolu dolu yaşanmaya çalışıldığı bir evde doğdum... ( o evde kişisel gelişimin adı farklıydı..insan'ı kamil diyorlardı) o kadar doluydu ki.. her kelimemin, her yaptığım hareketin..irdelenmesi..ne, neden, nasıl sorularından sıkıntılar geldiği için. teşekkür ederim ben almiiim..diyerek olduğum gibi olarak yaşamaya başladım..sonrasında reiki ile birlikte kişisel gelişimle tekrar karşılaştım..uzun süre ilerlemeye çalıştım. ilerlemeye çalışırken o kadar çok şeyden vazgeçtimki.. ilerlemektende vazgeçtim.. bakalım daha nelerden vazgeçeceğim..işin doğrusu vazgeçeceğim şeyler önüme gelinceye kadar onlardan vazgeçmeyi düşünmektende vazgeçtim..sevgiler..

hayalayaz
22-01-2010, 21:13
şimdi kendi mesajımı okuyunca sevgili ziyazendenin sorusuna cevap vermediğimi fark ettim... ben kendi adıma herzaman yüzeyden derine gittim..görebildiğim ne varsa o noktadan başladım..çalışmalarımı sürekli hale getirdiğimde.. daha neler eksik.. nerede köşelere sahibim ortaya çıkıyor..ve çalıştıkça, kökte, ne varsa oraya ulaştığımı düşünüyorum... çünkü üzerinde çalıştığım tüm köşelerim..artık ne beni nede yakınımdaki insanları acıtmıyor..

kişisel gelişime ben bir ucundan başlanması gerektiği kanaatindeyim... benim için başlanması gereken bir uç..hangi uç olduğu önemli değil.. yeterki başlanılsın..gerisi kendiliğinden akışa geçiyor çünkü...

kişisel gelişimi bir spiral olarak imgeliyorum, en altı dar ve gittikçe genişleyen dairelere sahip bir spiral gibi... başlangıç noktası var, son noktası.... son nefesimiz...( hatta bazı kaynaklara göre, son nefesten sonra bile var olan bir spiral... öylemidir?? bilmiyorum... henüz yakınlarımda giden ve dönen olmadı..son nefesten sonrasını o zaman deneyimleyeceğiz.)

jaunty
23-01-2010, 00:20
evet bende hayal ablanın mesajını okuyunca ziyasendenin sorusuna net cevap yazmadığımı anladım.Kişisel gelişim nereden başlamalı diye bir şey bence olamaz istediği yerden başlamalı nasıl hissediyorsa ne istiyorsa oradan başlamalı.Çünki bu denenerek yaşanarak deneyimlenerek kendini tanıyıp ona göre şebet vermeye çalışarak çıkılan acayip bitmez ve acayip zevkli bir yolculuktur.Bazen bıkarsın öf be naparsan yap bunlar boş şeyler dersin ve vazgeçersin bence vazgeçmekte aslında gelişimin parçasıdır.
Şahsen benden biri tavsiye istese nerden başlayayım ben bu konuya adım atmak istiyorum dese..Ne derim?
Öncelikle onun temel isteklerine bakarım ihtiyacı olan alan varsa tespit etmeye çalışırım.
İkinci olarak bu konuda bilgisi var mı, hiç mi yok, az mı, çok mu, neler biliyor ne kadar biliyor, birikimleri nelerdir ona bakarım.
Ona göre tavsiyede bulunurum.Tavsiyem bir kitap olabilir, meditasyon olabilir nefes egzersizi ya da fiziksel egzersizler yoga bile olabilir. Bu Temel Anatomi ya da ekonomiye giriş gibi Klasik net bir başlangıç olamaz bence..
Kişiye, deneyime, ilgiye, ihtiyaca, meraka göre değişir.
Sevgiler:Ö

hülyaa
23-01-2010, 00:43
Konunun akışından da farkedildiği gibi hepimizin yorumları kendimize göre..
doğru olan da bu zaten tabi bu benim doğrum..hepimizin kendine ait bir dünyası var ve her birimizin ihtiyaçları da kendine özel..
ben kişisel gelişimle ilgilenmeye inançlarım doğrultusunda başladım..öyleki bana öğretilen bir çok bilgi birbiriyle bağdaşmıyordu..bir kopukluk vardı ve ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu bulamadığım bir sürecin içinde buldum kendimi..yaradana sorduğum soruların cevabını beklerken,kendimi keşfetmeye başladım..kendimle konuşurken kendime sorular sorarken buldum kendimi..ve her defasında ben neden burdayım?ne için geldim?amacım ne?gibi soruların cevaplarını bulmaya çalıştım..bazen okuduğum bir satırda bazende birinin konuşmasında dikkatimi çeken cümlelerle sorularım daha da fazlalaştı..yalnız sorularımı kimseye sormuyordum,ya yaradana yada kendime..başka insanlara sorduğumda her kafadan bir ses çıkıyordu..en iyi cevabın bana benden geleceğini yada getirileceğini düşünmeye başladım..sonra güvendiğim bir arkadaşım bana birini önerdi..indigo dergisinde yazarlık yapıyordu..bir süre onunla yazıştım..
ama hala sorularıma cevap alamamıştım..bana ilk reikiden bahseden o arkadaşım olmuştu..iyice güvenimi kazanmıştı ve benim sorularım arttıkça benden kaçtığını düşünmeye başlamıştım..son olarak bana benim senin sorularına verecek bir cevabım kalmadı..ben bendekileri aktardım,ama soruların artık beni aştı kendini cevabını bulabileceğin kişilerin karşına çıkması için açmalısın demişti:)
tabii o zamanlar bu bana çok saçma gelmişti..benden ve sorularımdan sıkıldığını ve bunu bahane ettiğini düşünmüştüm..ne kadar yanıldığımı seneler sonra anlayabildim..araştırdıkça karşıma hep kişisel gelişim çıkıyordu ve bir sürü farklı konu..daldan dala misali bir oraya bir buraya savruldum..ve sonuç bulamayışım beni daha da üzüyordu..benim istediğim bir dala tutunup oradan tırmanmaktı..ancak hangi dala tutunmalıydım?
herkez sevgiden bahsediyordu ve sevginin sonucu maddiyata dayanıyordu ve bu bende güvensizliğe neden oluyordu..evet,elbette emeğin karşılığı olmalı ancak özveride olmalıydı bunun içinde..çünkü sevgi demek özveride bulunmak demekti bana göre..
çok fazla kitap okuduğumu söyleyemem..çünkü başladığım kitap beni alıp götürmüyorsa yarıya gelmeden bırakacak bir yapım var maalisef..bu yüzden okuduğum kitaplar sayılıdır..ancak bu yolda yürüdüğümü düşünmeye başladığım andan itibaren hemen hemen her saatimi nette araştırma yaparak geçirdim diyebilirim..hatta bir arkadaşımın vasıtasıyla ankara da bulunan tanınmış bir reiki üstadıyla görüşmeye bile gittim..tabi bir çok insanı aracı olarak ortaya koyarak..ofislerine gittiğimde beni sıcacık sevgi yumağı içinde karşılayacağını düşündüm..oysa hiç gülmeyen bir surat ve paradan başka birşey konuşmadığımız biriyle bir kaç saatimi geçirdim ve kalktım..gönlüm daha da kırılmış olarak üstelik..
sanki ben inandıkça hayatta karşıma böylelerini çıkartıyordu..bana sevgiyi ön koşul olarak sunan insanların sevgiden haberi bile yoktu..hoş bende zaten yoktu:)ama kendimi öğrenci olarak gördüğüm için kendime kusur bulmuyordum haliyle..
sonra bir sitede hayalablayla tanıştım..onun sıcacık yazıları içimi ısıtmıştı..hiç görmediğim birini sevmeyi ilk onla öğrendim..ancak önyargılarım içimde patlamaya hazır bir bomba gibide duruyordu..biraz araştırma yaptıktan sonra reikiye uyumlanmaya karar verdim..ve ablama rica ettim..oda kabul etti sağolsun..fakat içim içimi yiyordu,acaba oda sevgiyi maddiyattın arkasına koyanlardan mıydı?bir yerden başlamak zorundaydım ve reikiye merhaba dedim..beklentilerimin aksine maddiyattan çok maneviyata değer veriyordu ablam..çünkü reikiyi ücretini ödemeden verdi bana..sen nasılsa ödersin dedi..bana güveniyordu,hiç tanımadı birine..bu bende fırtına etkisi yarattı..ve hocamı buldum ben! sözünü söyletti bana..benim aradığım böyle biriydi çünkü..sevgisi her zaman öne geçmiş biri..ben o parayı ödemeyebilirdim..güvenilmeyen biri de olabilirdim..ancak o bana güvendi ve beni öğrencisi olarak kabul etti..
kimine göre manasız birşey belki ama benim kişisel gelişimde en önemli noktam bu olaydır..güvenmeyi ve sevmeyi ön koşul olarak hayatıma aldım..gerisininde nasılsa geleceğine inandım ve bana bunları bilmeden yaşatan sevgili hocama teşekkürlerimi sunuyorum..
sonrasındaysa beni hiç bırakmayan,ben bıraksam bile bana sımsıkı sarılan biri oldu hayatımda..
kişisel gelişime nerden başlanmalı diye sorarsanız,ben size;önce iyi bir öğretmen bularak başlamalısınız derim:)
her ne kadar iyi bir öğrenci olamasanızda,öğretmeninizin her zaman arkanızda sizi bekliyor olduğundan emin olmalısınız derim..gerisi zaten sizin inisiyatifinize kalmış bir durumdur..eksik olan yanınız ne ise o doğrultuda yönlendirilirsiniz..ancak önemli olan yönlendiricinizin doğru kişi olmasıdır..ve malum bu yolun bir sonu yoktur..başlamak bir nimettir bana göre..şükredilmesi gereken en önemli nimet..farkındalığı farketmekse ikincisi..gerisi ise yaşadığımız sürece deneyimleyeceğimiz şeylerden alacağımız derslerle ortaya çıkar..kısacası bir kere başladık mı,bitmesini istemediğimiz bir yolun yolcusu olmuş oluyoruz:)
bu arada bu yazdıklarımı okuyan herkezin gönlüne gözlerine sağlık..malum kısadan anlatmam ben anlatmak istediklerimi..herkeze özden sevgilerle..

ziyazenden
23-01-2010, 19:06
Arkadaşlar,
Konuya katılımınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim,
Tüm mesajları okudum, ve çok faydalandım,
Her bir mesaj için kendi yorumlarımı yazmak isterim ama konuyu çok dağıtmamak için direk kendi cevabıma geçiyorum ;

Benim cevabım sizlerden farklı ;

Evet sorumuz neydi ;
" Kişisel gelişime nereden başlamalı ? "

Benim cevabım " kan tahlillerinden " başlanmalı dır ,

Evet bence tam buradan başlanmalı , çünkü ;

Bizler birey olarak bedenlenmiş varlıklarız,
Ve "ruh" ve "beden" den oluşuyoruz,
Oysa kişisel gelişim deyince sadece ruhsal gelişim anlaşılıyor ve sırf ruhsal gelişim çalışmaları yapılıyor ,
Ya bedenlerimiz, ruhlarımızda problem var da, bedenlerimizde yok mu ?
Veya ruhlarımız gelişmeye muhtaç ta, bedenlerimiz değil mi ?

Bence ilk önce bedenlerimizden başlamalıyız, çünkü, sağlam kafa sağlam vucut tabulunur da ondan, veya sağlam olmayan acılar çeken bir vucut ta ruh ne kadar gelişebilir ?

Peki bedenlerimiz sağlam mı ?
Çoğumuzun değil, bendan eminim, çoğu ruhsal sıkıntılar beden kaynaklı,

Size bunu çok spesifik olarak açıklayacağım ;
Cevaplarımızda ortak bir kanaat var, çoğu zaman insanlar depresyon, bunalım dönemlerinde kişisel gelişime yöneliyor diyoruz, peki depresyon, bunalım, ruhsal sıkıntılar nereden kaynaklanıyor ?

İşte cevabı ?

Arkadaşla, toplumda en yaygın aşağıdaki üç hastalığa dikkatlerini çekmek istiyorum ,
1. Tiroid rahaysızlığı
2. Kansızlık, demir eksikliği
3. Gizli şeker ,

Toplumumuzda bu hastalaıkların oranı % 70 cıvarında,
Yani her 10 kişiden 7 si bu 3 hastalıktan birine sahip;
Tamam orta ve ileri yaşlarda bu oran bu civarda, ama geçlerde de nerede ise % 50 daha aşağı değil,

İşin en trajik yani ise, bu hastalıklara sahip olanların yarısı hasta olduklarını bilmiyor, çünkü bu hastalıklar nerede ise ilk 10 yıla yakın bedensel değil, ruhsal belirtiler gösteriyor,

3S yapıyor : stress, sıkıntı , sinir

Ve insanlarımızda düzenli test yapma, check up yapma alışkanlığı olmadığı için, ki yılda bir olmalı, veya doktor korkusundan veya bilinçsizlikten
bu hastalıklarını bilmiyorlar,

Bu rahatsızlığı olan insanlar muthiş, zayıf, kırılgan ve depresif oluyor,
toplumda başarısız oluyorlar, tutunamayanlardan oluyorlar,

Sonra kendilerini suçlayıp, klasik kişisel gelişim metotlarına yöneliyorlar,
Ki kişisel gelişim metotlarının bu insanlara, bu haldelerken verebileceği hayal
kırıklığından başka birşey yok,

Ki bu hastalıklar basit kan tahlilleri ile anlaşılıyor, ya kesin ya da hiç rahatsız olmayacak seviyede basit tedavileri var, korkulacak hastalıklar değiller,

Yani bana gelip bir sıkıntısı olsun veya olmasın " kişisel gelişime nereden başlamalıyım diye soran birine ki herkese tavsiye ediyorum,
önce şu tahlillerine bir bak diyorum,

Ama doktordan direk bu tahliller istenmeli çünkü maalasef bizim doktorlarımızın % 99 unun başta yapılması gerekenn bu tahlilleri yapmak
akıllarına gelmiyor veya eksik yapıyorlar,

Önce beden rahatlatılmalı,

sonra tabii, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme, bunların da kuralı var tabii,

Bence sonra veya paralel olarak ruhsal gelişime başlanmalı ki başlancak bir yeri var bence ,

Bu da " olumlu tavır, yaşam "
Bunun da nasıl gerçekleşeceği konusunda benim bazı görüşlerim var,

Ama bun daha sonra ele alabiliriz,

Herkese iyi akşamlar,
Ziyazenden

isobel
23-01-2010, 19:09
Sağlık her şeyden önemli haklısın, mesela benim depresyonum ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra kalp krizi geçirdim, ama hangisi hangisini tetikledi o belirsiz, doktorlar da karışık bu konuda. Diğer saydığın rahatsızlıklarsa ben de yok, depresyon bence kişinin aşırı hassas olmasından, sorunlarını fazlaca içine atmasından kaynaklanıyor. Biraz da genetik olduğu kesin.

new_way
23-01-2010, 19:20
bende kansızlık yıllardır var. en son kontrollerde (1-2 ay önce) doktor kalsiyum, d vitamini, b vitamini, demir verdi. ve ben 1-2 gün sonra hepsini kullanmayı bıraktım :mshareketliifade268 zor geldi

hülyaa
23-01-2010, 19:42
ben hem katılıyorum,hemde katılmıyorum:)..
elbette sağlık herşeyden önde gelir..ancak eski kalıp düşüncelerimizi değiştirmediğimiz sürece bize ne dr.lar nede ilaçlar fayda eder diye düşünüyorum..iyileşmeyi istemeli ve nasıl iyileşeceğimizi farkedebilmemiz gerek,(doğrusu bunuda kişisel gelişimin içine daldıktan sonra anlayabiliriz ancak)farkındalığı yaşamak gerek..peki bunu bu yola girmeden önce farkedebilmiş miydik?açıkcası ben kendimin bile farkında değildim ki..benim içimde bir ben olduğunu bile çok sonraları anlayabildim..
evet sağlık olmadan başı vücutta tutmak zorlaşır..ancak nereden başlanmalı sorusunun yanıtının kan tahlilleri veya bedensel sorunları bulmayla başlanılması gerektiğini düşünmüyorum..zaten tüm bunların farkında olmak demek kişisel gelişimin içinde olmak demektir..farkındalığı farketmiş,olayların nedenleri üzerinde durmaya çalışmış ve sorunlarına kişisel cevaplar bulmaya çalışan herkez kişisel gelişime bilerek veya bilmeyerek başlamış oluyor..
bana göre önce kendimizi geliştirmenin ne anlama geldiğini bulmamız gerekli..
aynı zamanda katılıyorum da dedim..çünkü sağlıksız hiçbir şeyi tam yapamayacağımızın hepimizde bilincindeyiz..sağlık herşeyin önünde..
özden sevgilerimle:)

hayalayaz
23-01-2010, 20:34
sevgili ziyazenden, benim hayatıma reiki hastalıktan dolayı girdi..1. derecede bedenime şifa verirken, 2 dereceyi aldım ve bu şekilde beden zihin ve ruh şifasını birlikte götürülmesi gerektiğini öğrendim.. burada bir çok arkadaş bunu yapıyor, ama haklısın, kişisel gelişim deyince şifa ile kişisel gelişimi ayrı tuttuğumu fark ettim..aslında haklısın iç içe geçmiş vaziyette birini diğerinden ayırmak mümkün değil..fark etmemi sağladın teşekkür ederim ablam..:red_flower