PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Imajinatif nefes çalışması

hayalayaz
10-03-2009, 23:44
İmajinatif nefes çalışması

Her türlü ağrı, sancı giderici ve tadavi edici bir çalışma olan imajinatif nefes alma çalışması çok kolay bir çalışma olmasına rağmen yüksek bir dikkat ve yoğun bir konsantrasyon gerektirir.

Çalışmanın amacı “Enerji düşünceyi izler” fizik kuramından yararlanarak, evrensel enerjiyi düşünce yoluyla belli bir konu ya da belli bir bölge üzerine yönlendirerek iyileşmeye olanak sağlamaktır. Nefes aracı edildiğinde etki inanılmaz büyümektedir.

Bu çalışma öncesinde burundan nefes alıp yavaşça sadece ağızdan vermek şeklinde gevşeme çalışması yapılarak fizik beden başta olmak üzere duygu ve düşünce bedenleri üzerinde rahatlama sağlanır.

Sonra gözler kapatılarak içeriye bakmak anlamında derinleşme oluşturularak dış etkilerden arınma ve uzaklaşma sağlanır. Daha sonra çalışmaya geçmek için bedeninizin sorun yaşayan bölgesine hayali bir delik açmanız ve açtığınız delikten hayali nefes alıp vermeye başlamalısınız. Nefes almadan önce ilgili bölge üzerinde açtığınız hayali deliği düşünmeli ve bütün farkındalığınızla bu delikten havayı içinize çekmeye ve bir süre bekledikten sonra aynı hayali delikten nefesi dışarı çıkartmaya çalışmalısınız. Nefes alma, nefes tutma, nefes verme ve nefessiz kalma olarak tanımlayacağımız dört zamanlı nefes alıp verme verme uygulamasını yavaş bir tempoda başlattıktan bir süre sonra nefesi hızlandırarak iki zamanlı nefes alıp verme uygulamasına geçmelisiniz.

Düşüncenizde imajinatif olarak açtığınız delikten yine imajinatif olarak nefes alıp vermeye çalıştığınız bütün süre içinde nefes alış verişlerini sadece burundan nefes alıp burundan nefes vererek yapmalısınız.

Açtığınız delik yara, yanık, kesik içeren bir bölgeniz olabileceği gibi, hasta bir organınınız veya ağrıyan adalenizde olabilir. Bu çalışmaya başladıktan bir süre sonra deliği açtığınız yerde elektriklenmelerle birlikte sıcaklık veya soğukluk hissi duyumsanır. Daha İçeride seyirme ve atma şeklinde hareketlenmeler başlar. Bu hareketlenme siz çalışmayı bıraktıktan sonrada bir süre devam eder.

Bu çalışma

İlgili bölgeden zayıflamak için kullanılabilir.
Çakralar üzerinde teker teker uygulanabilir.
Organlar üzerinde teker teker uygulanabilir
Hormonlar üzerinde teker teker uygulanabilir.
Kırıklar ve çıkıklar üzerinde uygulanabilir.
Felçli bölgeler üzerinde uygulanabilir
Ağrıyan adaleler üzerinde gevşeme için uygulanabilir.
Duru görü için üçüncü göz üzerinde uygulanabilir.
Kuyruk sokumundan kurgulanarak kundalini üzerinde uygulanabilir.
Manyetik şifacılık için el içi ve parmak uçlarındaki enerjiyi artırmak amaçlı kullanılabilir.
Bir örnek

Göbek bölgesinde kabulsuzlük ve direnç koyma sonucu blokajlar oluşur. Enerji akmaz ve aşırı hücre birikimine yani şişmanlamaya yol açar. Bu gereksiz birikimi dağıtmak ve zayıflamak isterseniz tam göbek deliğinizden hayali bir delik açmalı ve açtığınız deliği yine hayali bir boruyla ciğerlerinize bağlamalısınız. Normalde burundan nefes alıp vermenize rağmen hayalinizde göbek deliğinden açtığınız delikten nefes alıp verme devam ettiğinizde bir süre sonra açtığınız delik üzerinde yanma, elektriklenme ve değişik etkileşmelerin başladığının farkına varmaya başlarsınız. Daha derinlerde yani bağırsaklarınızda da hareketlenmeler başlayacaktır. Sindirim zorluğu veya aşırı asit birikimi nedeniyle kolit ve benzeri şikayetleri olanlara son derece faydalı olacak bu çalışma 10 dakika ile sınırlandırılmalıdır.

Bu çalışmaya her gün düzenli olarak devam ederseniz bir ay içinde sonuçlarını gözlemeye başlarsınız.

Mustafa kartal

ESS
11-03-2009, 00:35
İlginç bir konu,tam benlik..
yarın sakin kafayla daha detaylı inceleyeceğim,emeğinize sağlık.

Gülçin Şen
26-05-2009, 16:05
Heh bir güzel konu daha....Hemen çıktısı alınıp dosyalanmalı.
Arkadaşlar bu çalışmayı es geçmeyin derim....

sibel80
27-05-2009, 11:03
cok ilginç bende salim kafayla okuyup yapayım

hayalayaz
27-05-2009, 11:20
sibelciğim hoşgeldin yanımıza, yaparsan iyi olur, çünkü her şeyin başı nefes..kısa zamanda çok şey değişebiliyor hayatımızda doğru nefes aldığımızda, mutlu paylaşımlar dilerim.

gunes
27-05-2009, 11:34
ablacım ben bunu gözümdeki kırışıklıklar için kullanabilirmiyim.

hayalayaz
27-05-2009, 11:50
ablacım ben bunu gözümdeki kırışıklıklar için kullanabilirmiyim.
güneşciğim ben nefes çalışması yapmaya başladığımdan beri vücudum yenileniyor, kırışıklar veya sizde olduğu gibi ince çizgiler gidermi bilmiyorum, ancak nefes çalışmalrını aynı meditasyon gibi hayatımızın bir parçası haline getirirsek olmayacak şey yok, sonuçta nefes çalışmasıyla bedenin yeni hücreler üreterek yenilendiği kanıtlandı.. sonuca bağlanmadan yap bakalım ne olacak. ben sana şunu söyleyebilirim. ben 30 yaşımdan beri, reiki, meditasyon ve nefesi birlikte yapıyorum,( nefes çalışmalarını kitaplardan öğrendim) 45 yaşında menapoza girdim. bende tüm kadınların menapozdan sonra şikayet ettikleri hiç bir şey yok...menapozdan sonra gelenleri biliyorsun burada yazmak istemiyorum..gençlerle sabaha kadar dans edebilirim, hem fiziksel olarak hemde ruhsal olarak kendimi çok genç ve dinç hissediyorum..tüm bunların nedeninin, düzenli reiki ve nefes çalışmaları olduğunu düşünüyorum.

gunes
27-05-2009, 11:56
ablacım cevabın için teşekkür ederim. nefes çalışmasını ben öğrendikten sonra annemede öğretsem iyi olacak galiba :cool enerjik olmanın reiki ve nefes çalışmalarıyla ilgili olduğu kesin bence. bir ablam var onun enerjisine hayran kalırdım. sürekli hareket halinde ve yorulmak bilmiyordu. gayetde neşeli pozitif bir insan. sebebini sorduğumda bana reiki yaptığını söyledi. çevremize baktığımızda aslında bunun örnekleri çok vardır.

sibel80
27-05-2009, 13:16
teşekkür ederim ablacığım hoşbuldum.nefes çalışması öğrenmek için tavsiye edebileceğiniz bir kitap varmı.bende reikiye uyumlanmak istiyorum ama doğuda yaşıyorum.burda master olduğunu sanmıyorum.artık 1 sene sonra batıya gideceğiz orda kısmetse

hayalayaz
27-05-2009, 14:26
teşekkür ederim ablacığım hoşbuldum.nefes çalışması öğrenmek için tavsiye edebileceğiniz bir kitap varmı.bende reikiye uyumlanmak istiyorum ama doğuda yaşıyorum.burda master olduğunu sanmıyorum.artık 1 sene sonra batıya gideceğiz orda kısmetse

ablam ben mustafa kartalın netteki yazılarını takip ediyorum, istersen kitabını al...çünkü internette bile bu kadar çok bilgiyi veren insan kitabınıda çok iyi hazırlmaıştır diye düşünüyorum, reiki için tarih belirlemişsin, bu yüzden sana online seminerde alabilirdin demiyorum, hayırlısı ne zaman ise o zaman olsun..

sibel80
27-05-2009, 16:16
inşallah en hayırlı bir zamanda olur.online seminerler hakkında çok bilgim olmadığı için öyle tarih belirlemiştim.:73e4317106059nd::73e4317106059nd::7 3e4317106059nd:

Antuza
27-05-2009, 16:55
Biz pazar günü aldık Mustafa Kartalın nefes teknikleri kitabını,gerçekten çok güzel bir kitap...Daha kapsamlı başlamadım ama şöyle bir inceledim ve çok beğendim...Mustafa Kartal'ın kitaplarının çoğunu okumayı istiyorum bende...

Doğru nefes alıp vermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum...Bu tekniğide yapacağım pilates yaptıktan sonra,sonuçlarını paylaşırım en kısa sürede...

sibel80
28-05-2009, 14:00
bende almayı düşünüyorum ama bu alıntıda bahsettiği zayıflama olayı hangi kitabındaysa onu alacam.bilen varmı

Mustang
29-05-2009, 06:39
Bence nefes teknikleri ile başla zaten doğru nefes alamya başlayınca bir çok şeyin değiştiğini göreceksin...

hayalayaz
29-05-2009, 09:12
bende almayı düşünüyorum ama bu alıntıda bahsettiği zayıflama olayı hangi kitabındaysa onu alacam.bilen varmı

ablam
bende mustafa kartalın kitabı yok ama öyle zannediyorum ki, onun kitabında da aynı diğer kitaplarda olduğu gibi önce doğru ve sakinlaştirici nefes çalışması vardır. yani zayıflamak için yapılan çalışmayı bunlardan sonra yaptırır. hepimiz bebekken aldığımız diyafram nefesini almayı unuttuk, kitabı alıncaya kadar şimdi benim sana önereceğim nefesle başla.yanılıyor olabilirim ama internetteki yazılarından okuduğum kadarı ile, mustafa kartal amaç için yapılan nefes çalışmalarında nefesi uzun süre tutturuyor. eğer işe doğru nefes almaya alışmadan önce başlarsak bundan zarar görebiliriz. çünkü nefes hayattır, nefesimizi tuttuğumuz zaman beyinde milyonlarca hücre ölür. bu yüzden işe aldığımız sığ nefes alma alışkanlığını bırakarak başlamalıyız. önce yere yat, ellerini hafifçe karnının üzerine koy, nefes al. nefes alırken karnın şişsin, verirken sönsün. bunu yapabildiğin kadar uzun süre yani 5- 10- 15 dakika yap..alıştıktan sonra en kolay olanı yapmaya başla, daha sonra amaca uygun nefes çalışmaları yaparsın..

burnundan derin bir nefes alarak karnını şişir, nefesini bir kaç saniye tut sonrada ağzından yavaş yavaş ver.. sadece doğru nefes almak bile istenilen sonuca götürüyor.

new_way
29-05-2009, 09:21
burnundan derin bir nefes alarak karnını şişir, nefesini bir kaç dakika tut sonrada ağzından yavaş yavaş ver.. sadece doğru nefes almak bile istenilen sonuca götürüyor.

bir kaç dakika değil saniye olacak değil mi?

hayalayaz
29-05-2009, 12:13
bir kaç dakika değil saniye olacak değil mi?

evet ablam hemen düzelteyim teşekkür ederim ben napmışım ya

semcet
29-05-2009, 13:52
bu konuda oğlumun fizik öğretmedi değişik bir teknik daha eklemiş. enterasan geldi sizle paylaşmak istedim. nefes alırken yumruğunu iyice sıkacakmışsın ama kol kasını değil sadece yumruğunu verirkende aynı yavaşlıkta açacakmışsın. yararı ne bilmiyorum. onlara sınav önce eğzersiz olsun diye yattırmış.

yıldız
17-06-2009, 18:02
teşekkür ederim Vodoo arkideşim...

okudum tüm mesajları...benim nefesle ilgili ciddi sorunum varmış hakketen...söylemesi ayıp benim fazla kilolar önceden tüm vücuda yayılmış durumdayken şimdilerde sadece göbüşüm ve tiksinç pis pazularım canımı sıkıyor! başka yerimde kilo kalmadı şükür, gerdanı bile küçülttüm nasıl yaptıysam, toto hiç kalmadı zaten! bi koca göbüş bir de kendimi bildim bileli bende olan aptal pazularım!

göbüşe delik açtık gibi hayal edip ordan nefes alıp veriyoruz, buraya kadar anladım da, ya veremezsek nefesi, boğulmayalım sonra! göbek deliğinden nefes vermek zor olmaz mı az biraz? bir de pazum da küçülsün diye bir kaç hayali delik de oralara açsam mı?

peki nefes çalışmalarıyla sinirlerimi de kontrol edebiler miyim? bazen çok sabır gerekiyor bana...(bak şu an bile nefessiz oturuom, farkettim!)

Gülçin Şen
17-06-2009, 18:16
Yıldızcığım
(ay bu isimle sana hitap ederken tuhaf oluyorum) ben ideal kilo için denemedim bu çalışmayı aslına bakarsan.

Öfkemi kontrol etmede ve günlük yaşantımda ,tabikii bir de meditasyonda kullanıyorum.Bunu yapmaya başlayınca gerisi kendiliğinden geliyor özel çaba sarfetmeden oturuyor taşlar yerine.Öfke kontrolünde ilaç niyetini görüyor diyebilirim sana....:opt

yıldız
17-06-2009, 20:26
hüff yarım saattir yazdıklarım silinmiş!

bana Mine diyebilirsin şekerim, aslında adım daha uzundur ama bir kısım tanıdıklarım ve yarı akrabalarım bana Mine der...uzununu da diyebilirsin hangisi kolayına gelirse...(soyadım da şeker, ama devamı var çok uzun sorma)

aslında siyahça ismine çok alışmışım, yıldızı ben de garipsiom...ama (*) bundan iyidir tabi! ilk hali buydu çünkü...hihi

neyseciğime;
aslında bilsen beni öfkeli gören insan çok azdır, sabırlıyımdır, e meslek de bunu gerektiriyor, tam bir vur kafasına al lokmasını tipindeyim..ama eğer son raddeye gelmişse, gerçekten öfkelenmişsem beni görme! son söylenecek lafı başta söyleyip tüm bağları koparıom, daha yüzyüze bakacak halimiz kalmıyor hasımla...bir de...şeyy benim pis bir huyum daha var, sinirlenince küfür ediom! :mshareketliifade370:mshareketliifade203 işte bunu kontrol edebilmek istiom...

Gülçin Şen
17-06-2009, 20:34
Şimdi senin nerenden tutupta başlasak bilmiyorumki Minnoş
hihi Şaka kıssss

Yavaş yavaş seni sıkmadan ,boğmadan..
Nefesle başladın zaten meditasyondada varsın.
Arınman için medilerin faydasını göreceksin kendinde ...
Hayal abla el atar merak etme ben şimdi seni fazla yıldırmak istemiyorum.Uhuletle ve suhuletle hallolur .:73e4317106059nd:

Vodonun notusu:msn de hep çevrimdışısın cicim:oys

yıldız
17-06-2009, 20:38
hah bi de msn özürlüyümdür...:mshareketliifade281

boğulmam ben ama burdakileri de kıt anlamamla bayıltır mıyım onu bilemiom işte..

hayalayaz
17-06-2009, 21:48
yıldız imajinatif nefes çalışmasını şimdilik boşver..önce doğru nefes almayı öğren..kendini sıkıntıya sokmadan çalışırsın bu şekilde.

yere yat ellerini hafifçe karnının üzerine koy. nefes alırken karnın şişsin..ellerin karnınla birlikte yukarı hareket eder ve dikkatin ellerinin bulunduğu yere odaklanır..içinden 1-2-3-e kadar say ve nefesini yavşça ver..doğru nefes almayı öğrendikten sonra imajinatif nefes daha kolay gelir..bu çalışmayı aklına geldikçe yap..olurmu ablam..

yıldız
19-06-2009, 17:03
hah tamam aplacım bu daha kolaymış..siteye giremedikçe sinir oldum ben de aklıma geldikçe derin nefes almaya çalışayım dedim, uff nefesimi düzenleyemedim bi türlü! nefes almayı bile beceremiom diye epey bi canım sıkıldı, önce bunu deneyeyim dur...

hayalayaz
19-06-2009, 22:13
yıldızım her ne yapmak istiyorsan onu yaparken kendini mecbur hissedersen, üzerinde baskı yaratır iyi şeylerden uzaklaşırsın.. ben tabiiki senin öğrendiğin her şeyi anında tatbik etmeni isterim/dilerim..ama istediğim bir şey daha var ki o daha önemli. üzerinde baskı hissetmeden öğrendiklerini uygulaman..hiç birimiz maratonda değiliz..bu gün hayatında gösterdiği yegane başarı sigara bırakmak olan biriyle konuştum..bana edalı edalı" hayalciğim sigara bırakman lazım yoksa gelen öğrencilerin reiki öğretmeni olduğuna inanmaz " dedi..bende yok yavrum biz seminerde tellendiriyoruz öğretmenli öğrencili karşılıklı sonrada reikicim bu enerjileri dönüştür diyoruz dedim..bu bayan sigara bırakmasına rağmen kendi sınırları yüzünden senede bir seminer veriyor..ben hiç olmazsa ayda bir..ve çok şükür sadece kendi öğrencilerim geliyor bana... bu yüzden kimin ne yaptığına bakma..yapmak istediğin her şeyde kendi tatlı canına bak...canın neyi yapmak istiyorsa onu yap. bana/ bize soru sorduğunda biz gerekli cevabı veririz onu uygulamak senin paşa gönlüne ve özgür iradene kalmış bir şey... olurmu ablam..sakın kendini bu kadar insan bana yardım etmeye çalışıyor, ben onların emeklerini boşa çıkarıyorum diye düşünme. bu düşünce seni minnet altına sokar..sana koşullu bilgi veren çenesini kaptsın..bilgi kıymetlidir mutlaka kullanılır ama insanın canı ne zaman isterse. kimsenin sana " ben sana bu bilgiyi verdim, hemen uygulamak zorundasın demeye hakkı yok..ben binlerce şey bildiğim halde hiç birini uygulamadan yıllarca yaşadım..kendimden ve halimden bıktığım noktadada bildiğim ne varsa uyguladım ve 40 gün gibi kısa bir sürede çıktım o durumlardan..ama bunu kendim için yaptım kimse için değil sende böyle yap ablam. canın aldığın bilgileri uygulamak istemiyorsa, bilgiyi al ve dağarcığında koru mutlaka bir yer ve zaman gelecek sen onu kıllanacaksın..ben sana şifa gönderiyorum sevgiyle kabul et kuzum.:73e4317106059nd:

yıldız
19-06-2009, 23:29
çok teşekkür ederim...birşey var, bağ gibi...valla şunu okuyan deli diyecek ama ben seni çok önceden başka bir yerlerden tanıyorum sanki be aplam...

hayalayaz
23-06-2009, 20:47
çok teşekkür ederim...birşey var, bağ gibi...valla şunu okuyan deli diyecek ama ben seni çok önceden başka bir yerlerden tanıyorum sanki be aplam...

canım benim hepimiz hemen hemen aynı hayatların değişik versiyonlarını yaşıyoruz..bazen birimiz bir şeyi diğerinden önce yaşamış olduğu için söyleyecek şeylerini diğerine söylesin diye bir araya geliyoruz..tanışıyormuyuz ? kesin bir şey söylemem mümkün değil..ama..aynı lisanı konuştuğumuzu, ve birbirimizi anladığımızı düşünüyorum..iyiki geldin, iyiki yanımızdasın..:73e4317106059nd:

yıldız
23-06-2009, 20:50
ağlattın beni sabah sabah be aplam...sen insanı mütevaziliğinle adam edersin vallayi...

yıldız
04-08-2009, 00:07
haziranda daha zayıfmışım...:(