PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz.İsa ve Genç - İlahi Aşk

**sirius**
08-12-2009, 21:22
Nakledildiğine göre Hz Isa (AS) bir gün bahçe sulayan bir delikanlı ile karşılaşır Delikanlı Hz Isa'ya «Rabb'inden, sevgisinin zerre ağırlığındaki bir kısmını bana bağışlamasını dile» der Hz Isa ona «sen zerre kadarına dayanamazsın diye karşılık verir Delikanlı«o halde zerre kadarının yarısını versin» der Bunun üzerine Hz Isa onun için «ya Rabb'i bu gence sevginin zerre kadarının yarısını bağışla» diye dua eder ve yoluna devam eder

Epeyce bir müddet sonra Hz Isa'nin (AS) yolu yine oraya düşer, delikanlıyı sorar, «delirdi, dağlara çıktı» derler Hz Isa delikanlıyı kendisine göstermesi için Allah (CC)'a dua eder O sırada delikanlıyı dağlar arasında görür onu gözlerini gök yüzüne dikmiş ve bir kaya üzerinde dimdik ayakta dururken bulur

Hz Isa (AS) delikanlıya selâm verir, selâmını almaz, «ben Isa'yim» diye kendisini tanıtarak delikanlının ilgisini çekmeye çalışırken yüce Allah (CC)'dan kendisine su vahiy gelir: Kalbinde benim sevgimin yarım zerresini taşıyan kimse insanoğlunun sözünü hiç duyar mı? Izzet ve celâlim hakkı için sen onu testere ile ikiye biçsen onun acısını bile duymaz»

Çok sevdiğim bir anekdottur. İlahi aşka, ulaşmanız dileğimle :73e4317106059nd: