PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu yazıyı sigarayı bırakmaya karar verdikten sonra okuyun

özlemboz
12-03-2009, 19:39
bu yazıyı sigarayı bırakmaya karar verdikten sonra okuyun..Neden:

karar vermeniz çok önemlidir.önce bir kağıt kalem alın elinize ve sigarayı neden bıraktığınızı, size yararlarını ve zararlarını açık yüreklilikle yazın...zararlarından çok yararlarını yazın..lütfen dürüst olun..sigarayı ne zaman içtiğinizi anımsayın..çok keyif aldığınızda bi sigara yakarsınız.. sıcacık evinizde yağan yağmuru seyrederken..güzel bi yemekten sonra..arabaya bindiğinizde..sabah kalkar kalkmaz..kahvaltıdan sonra.. çok sinirlendiğinizde ..çok sevindiğinizde.. veya öylesi zamanlarda..neyden vazgeçeceğinizi açık açık yazın..

sigarayı bıraktıktan sonra ne gibi olumlu ve olumsuz durumlarla karşılaşacağınızı da yazın...mesela bi arkadaş ortamında , karşılıklı pofur pofur karşılıklı sigara içiyorken, sigarayı bıraktıktan sonra artık ona eşlik edemiyeceksiniz..ama artık leş gibi kül tablası kokmayacaksınız..dişleriniz asla eskisi gibi sapsarı olamaz...sapsarı dişlere mahkum değilsiniz...

sigara olsa çakmak olmaz çakmak olsa sigara olmaz derdinden kurtuluyorsunuz.

.en iyiside aylık sigara masrafınız kadar harcamayı gönül rahatlığıyla kendinize harcayabiliyorsunuz...artık burada sigara içilmez yazılarını haklı buluyorsunuz.. sigaranın zararları anlatıldığında kaçmıyor ,dinliyorsunuz..

çocuk sahibi olmaktan korkmuyorsunuz,çünkü sakat doğma ihtimali düşmüş oluyor...kanser olma hayalleriniz suya düşüyor..

bu olumlu ve olumsuz durumları kendinizce çoğaltabilirsiniz..aman dikkat olumlu olanları daha çok yazın..

Daha sonra internetten sigaranın zararları ve yararları :p ile ilgili yazıları okuyun.. videoları defalarca izleyin..her sigara içtiğinizde ne gibi zararları olduğunu aklınıza kazıyın..

sigarayı bırakacağınıza dair iddalara girebilirsiniz çünkü artık siz sigarayı bırakacağınızdan eminsiniz..

sigarayı bırakmaya karar vereceğiniz bir tarih seçin 1 hafta sonra bi gün olabilir..o güne kadar serbestce içebilirsiniz..

büyük ve çok önemli gün geldiğinde sabah kalkın eczaneye gidin..bir kutu nicotinell bant alın..günde 20 den fazla içiyorsanız en büyük boy olan 30 cmlik bant alın..bu sizin sigaraya olan ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak.. emin olun canınız kesinlikle sigara istemeyecek... sinirlenmeden , çevrenizdekileri kırmadan sigarayı bırakacaksınız.. tedaviniz 3 hafta süreceği için 3 kutu nicotinel bant alın..çünkü artık karar verdiniz...

bantı kullandığınız süreçte el alışkanlıklarınızı değiştirin..mesela Özlem Kuruyemiş den bol bol çekirdek ve karışık kuruyemiş alın..(bende para kazanırım bu arada :p )

mutlaka spor yapın..başlangıçta zorlanacaksınız ama zamanla kendinizi daha sağlıklı hissedeceksiniz...

Dişçiye gidip dişlerinizi temizletin..sapsarı görünüyor çünkü...;)

unutmayın daha önce sigarayı bırakmayı denemeniz ve başarılı olamamanız ,şimdi yapamayacağınız anlamına gelmez...çevrenizdekiler belki inanmayacak size ama siz kendinize inanacaksınız...

en önemli noktalardan birisi de sigarayı bırakmanızı duygusal bir şeye bağlamanız gerekiyor..mesela ben sigarayı bırakırken kendime söz verdim ve eğer sigarayı tekrar içersem kendime , kişiliğime çok büyük ihanet edeceğimi düşünüyorum.. tekrar başlamamamın ve ömrümün sonuna kadar içmeyeceğimi garantiledim..

önceden acaba bi eksiklik duymazmıyım diye tereddütlüydüm

26 Kasım 2008 günü sigarayı bıraktım ve şu an hiç içmemiş gibiyim...

darısı içenlerin ve bırakmaya isteklilerin başına...

sağlıklı kalın...

Özlem Boz

özlemboz
12-03-2009, 19:49
tebrikler..yazımı sonuna kadar okuduğunuza göre sigarayı bırakmaya karar vermişsiniz... hadi bakalım...

bu yazıyı tamamlayabilmek için çok zaman harcadım ve çok işimin arasına sıkıştırdım..sadece gerçekten çok zor olmayan sigarayı bırakmayı, sizinde nasıl yapabileceğinizi anlatmak istedim.. bende sigara satıyorum ama emin olun samimi müşterilerime nasıl bırakabileceğini heyecanla anlatıyorum.. sizinlede paylaşmak istedim umarım yararını görürsünüz..

Stubborn
12-03-2009, 20:13
Son zamanlarda ne kadar çok ıstedıgımı bılıyorsun sıgarayı bırakmayı ama bu aralar bel fıtıgından dolayı amelyat olmama gundemde ve ben bu yuzden strese gırdım dokto bana sakın sıgarayı bırakma bu aralar dedı..ha bu tabıkı bı bahane degıl ama ben cok strese gırdıgmı bılıyor bu amelyat işi dolayısıyla ogun 3 gundur agzıma koymamıstım ve bantsız..yazını okuyorum..ama suan eskısı kadarda içmiyorum onu soyluyım eskıden gunde 1 paket bıterdı ama artık 3 gunde 1 paket bıtırıorum sabah ıceceksın oglen ve aksam 2 adet yada 3 dıyorum kendı kendıme.. ama en ksıa surede bende artık leş gibi kokmaktan kurtulacagım soz;)

özlemboz
12-03-2009, 20:24
canım benim...stressiz kalmayı bekleyince çok bekliyorsun..ben sigarayı bıraktıktan sonra çok ciddi sıkıntılar yaşamıştım biliyorsun ama sigara hiç aklıma gelmedi..demekki gerçekten bırakmışım.. aaaa yazıma eklemeyi unuttum..ben 3 günde bir rüyamda sigara görüyorum..sigara içiyorum ve kendime kzıyorum..bilinçaltından da zamanla atılacaktır umuyorum..

ESS
12-03-2009, 22:53
Bırakmaya karar vermedim ama yazıyıda okudum:D
hepsine katılıyorum yazanların,ama cesaretim yok bırakmaya,ben seviyorum işte...

ZİŞAN
12-03-2009, 23:17
Bırakmaya karar vermedim ama yazıyıda okudum:D
hepsine katılıyorum yazanların,ama cesaretim yok bırakmaya,ben seviyorum işte...

Ablam cesaretlisin bırakırsınız yav ben size güveniyorm bu arada motive ediyorum belki bırakırsınız diye:D

ESS
12-03-2009, 23:28
Bırakırım belki zişan ama ben sigarayı seviyorum,o yüzden bırakmakda istemiyorum

ZİŞAN
12-03-2009, 23:31
Dürtüyor ablam nesini seviyorsunuz şunun.:D

özlemboz
12-03-2009, 23:32
kendimize söylediğimiz en büyük yalan ben seviyorum sigara içmeyi demek... kızdırdım şimdi seni bununda farkındayım..ama gerçek olan tek şey bu işe yaramayan saçma şey bizden çook şey alıp götürüuor..ama işin kötü yanı bi sigara içtiğimizde hemen apar topar hastanenin aciline kaldırmıyorlar bizi..zaman sinsice işliyor ve bir gün geliyor ki , o içmekden zevk aldığımız şey bizi ölümle yüzleştirmiş..sigara içenler bu tarz şeyleri okuyunca kızarlar biliyorum..çünkü bende işime gelmediği için çook kızıyordum..

ESS
12-03-2009, 23:38
kendimize söylediğimiz en büyük yalan ben seviyorum sigara içmeyi demek... kızdırdım şimdi seni bununda farkındayım..ama gerçek olan tek şey bu işe yaramayan saçma şey bizden çook şey alıp götürüuor..ama işin kötü yanı bi sigara içtiğimizde hemen apar topar hastanenin aciline kaldırmıyorlar bizi..zaman sinsice işliyor ve bir gün geliyor ki , o içmekden zevk aldığımız şey bizi ölümle yüzleştirmiş..sigara içenler bu tarz şeyleri okuyunca kızarlar biliyorum..çünkü bende işime gelmediği için çook kızıyordum..
Kızmadım tabiiki,çünki bende biliyorum yalan olduğunu,
bahanem olduğunu..
ama sigara konusunda iradem çok zayıf,beynime söz geçiremiyorum :(

Stubborn
13-03-2009, 17:24

Katılıyorum her sıgara içtigimde ığğ demeye basladım kendıme artık kokusuna tammulum kalmadı sanırm yakında tamamen bıtcek bıtcekkk:))
ama sabah kahvesı oglen yemegı bıde akşam yegeınde kalabılrı:p;)

ESS
13-03-2009, 17:42
Katılıyorum her sıgara içtigimde ığğ demeye basladım kendıme artık kokusuna tammulum kalmadı sanırm yakında tamamen bıtcek bıtcekkk:))
ama sabah kahvesı oglen yemegı bıde akşam yegeınde kalabılrı:p;)
O zaman işin zor be güzelim..
ya hep ya hiç bence ;)

hayalayaz
13-03-2009, 18:13
belki kaba olacak ama, sigara içmeyenleri en güzel tarif eden cümle olduğu için yazacağım...kızlaaar....( bekara karı boşamak kolay gelirmiş,) siz içmiyorsunuz tabiii ne olcak bırakılır diyorsunuz, sigara ile ilgili tüm yazıları okurum, hatta hipnoza bile girerim, ama sonradan sigaramı tellendirdimmi varyaaaaaa, dünyalar benim olur. bir ara takmıştım ya ben bırakayım bunu diye, saat ikide kriz tuttu, diyorlar ya, sigara krizi vur kaç yapar diye, yok anam babam benim sigara krizi beni kum torbası sandı vuruyorda, vuruyor, baktım kaçmıyor, yaktım bir sigara, bunu kolayca yapabilinceye kadar bir daha dayak yememeye karar verdim, bırakanlara ve hiç içmemiş olanlara saygım sonsuz, ama içenlerede saygı duymak lazım, dünyanın hiç bir yerinde vergisini traka para ödeyen yok, bunu sadece sigara içenler yapıyor, biz olmasak hazine tamtakır olur, ülkeler çöker deeeermişim hepimize saygılı sevgiler

ESS
14-03-2009, 00:32
biz olmasak hazine tamtakır olur, ülkeler çöker deeeermişim hepimize saygılı sevgiler
Tek içme nedenim işte bu...deeermişim :D ..harikasın,teşekkürler :))

ZİŞAN
14-03-2009, 01:06
belki kaba olacak ama, sigara içmeyenleri en güzel tarif eden cümle olduğu için yazacağım...kızlaaar....( bekara karı boşamak kolay gelirmiş,) siz içmiyorsunuz tabiii ne olcak bırakılır diyorsunuz, sigara ile ilgili tüm yazıları okurum, hatta hipnoza bile girerim, ama sonradan sigaramı tellendirdimmi varyaaaaaa, dünyalar benim olur. bir ara takmıştım ya ben bırakayım bunu diye, saat ikide kriz tuttu, diyorlar ya, sigara krizi vur kaç yapar diye, yok anam babam benim sigara krizi beni kum torbası sandı vuruyorda, vuruyor, baktım kaçmıyor, yaktım bir sigara, bunu kolayca yapabilinceye kadar bir daha dayak yememeye karar verdim, bırakanlara ve hiç içmemiş olanlara saygım sonsuz, ama içenlerede saygı duymak lazım, dünyanın hiç bir yerinde vergisini traka para ödeyen yok, bunu sadece sigara içenler yapıyor, biz olmasak hazine tamtakır olur, ülkeler çöker deeeermişim hepimize saygılı sevgiler

ablam harika bir bakış açısı diyecek lafım yok...bizimde içenlere saygımız var...Onların sağlığı için bırakın diyoruz..