PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Olumsuz insanları duymayın...

özlemboz
12-03-2009, 16:08
SAĞIR KURBAĞA

Kurbağalar bir gün yarışma düzenlemiş. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış.Gerçekte seyirciler arasında hiç biri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş.Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''
Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''
Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş;''Bu işi nasıl başardın?'' diye.O anda farkına varmışlar ki; Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Siz de, hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır kalın. Olumsuz düşünen insanları duymayın!…

Stubborn
12-03-2009, 16:19
Bunu daha once okumustum..gerçekten uzerınde dusunulmesı ve ders alınması gereklı..bızde o kurbaga gıbı sagır olmalıyız yerı geldıgındee

ESS
12-03-2009, 16:36
Bu hikaye çok sevdiğim bir hikayedir..
Ve inanarak hep hatırlarım,olumsuz insanlara karşı
sağır olmayı yeğliyorum :)
emeğine sağlık canım çok güzeldi..

PRENSES
12-03-2009, 16:39
Kesinlikle çok güzeldi canım benim duymayın sağır olun duymayın ;)

ZİŞAN
12-03-2009, 17:43
Çok güzel ve anlamlıydı sağol...İnsanların başarısına her zaman engel olan zaten o olumsuz sözler değilmidir...Kim bilir kaçımız o olumsuz sözlerden dolayı hayellerimizi gerçekleştirememişizdir...

özlemboz
12-03-2009, 19:56
Çok güzel ve anlamlıydı sağol...İnsanların başarısına her zaman engel olan zaten o olumsuz sözler değilmidir...Kim bilir kaçımız o olumsuz sözlerden dolayı hayellerimizi gerçekleştirememişizdir...

evet ... henüz bu kadar bilinçli değilken , hayallerimizden vazgeçtiğimiz, korkup kaçtığımız durumlar oldu.. zannettik ki onlar gerçek söylüyor...en büyük çınar bir tohumda gizlidir ve bütün başarılar bir hayalle başlar...

ZİŞAN
12-03-2009, 22:06
evet ... henüz bu kadar bilinçli değilken , hayallerimizden vazgeçtiğimiz, korkup kaçtığımız durumlar oldu.. zannettik ki onlar gerçek söylüyor...en büyük çınar bir tohumda gizlidir ve bütün başarılar bir hayalle başlar...

evet gerçektende öyle bir hayalimizide gerçekleştirmek için en büyük etken bilinçtir...Eğer bende bügün ki biliinçimde olsaydım hayel ettiğim şeyin peşinden mutlaka giderdim...Ama hayatım boyunca bu olamaz şu olamaz gibi laflardan dolayı kalakaldık öylece..

ozlemedl
15-03-2009, 13:08
Çok güzel bir paylaşım gerçekten de ders alınması gerek yaşamımda bende buna çok uyuyorum olumsuz birşey dendiğinde ki hayallerim konusunda çok denir içimden düşüncen umrumda bile değil sonunda görüceksin diyorum ve gülüyorum :)

hayalayaz
15-03-2009, 15:00
insanlara gün gelip yardım etmekten vazgeçtiğimde, bana bunun doğru olup olmadığı yönünde sitem ederler bazen... Bunun nedeni şudur. "ben dertleşmek isteyen değil, değişmek isteyen insanların yanındayım." Bir anlatırım... iki anlatırım... hatta belkide üç.... Ama bakıyorum ki kendisi dünyevi şatlar içinde kaybolmuş "Ama" lar içinde yüzmekte... Bu benide etkiliyor. Bundan sonrası için yapıluıcak en iyi şey sizin gibi düşünmeyen insanların yanından sessizce uzaklaşmaktır. Değişmediğine inandığım ve yanından uzaklaştığım bir kaç insan oldu haliyle... Bunu şimdi değil. Zaman Tamponuı aşıldıkdıktan sonra anlayacaklar.

Ne kadar mı etik... Ama bırakında etiğimi kendim yazabileyim...

"Değişebiliceğine inanıyorum" dediğimde... "ama sen bilmiyosun... benim şartlarım bunlar bunlar... bunlar derler"

Ama berke sürekli soru sormaktan çekinmezler.... :) Ama değişemeyenler genelde şöyle oldu... Dediklerime inandılar...değişmek istediler. sonra anladılarki değişmek için bir doğum sancısı yaşamak lazım. Bedel ödemeye razı olmadılar. Haklı çıkmak için "ama sen bilmiyosun dediler..." Sonra eski yazdığım forumlarda binbir türlü falanca yöntemi uygulamaya çalıştılar... herbirini birer ikişer gün yapıpı yapıp bıraktılar. ben kitaplarımımdada yazdım. Dünyayı değiştirmek şapkadan tavşan çıkarmaya benzemez diyorum. Evet anladığımda malesef yanlarında olamıyorum....

Rahibe Teressanın söylediği gibi

Beni savaşın olduğu yere değil... barışın ıolduğu yere çağırın...

Bilenin, bilmeyene bilgi borcu varmış.
Ben bu fikre katılıyorum, ama bilgiyi verdiğimiz kişide bu bilgiyi en verimli şekilde kullanma sorumluluğunu üstlenmelidir, bildiklerimizi hayata geçirmek için canhıraş çabalıyoruz, aynı şeyi herkes yapmalı diye düşünüyorum. ben öğrendiğim her şeyi araştırmadan kabul etmeyen bir insanım, fakat, bana yaşamımı güzelleştirebilecek, benim bilincimi geliştirebilecek bir bilgi geldiğinde reddetmeden önce kendi akıl süzgecimden geçiririm, reddetmeden öncede mutlaka denerim. problemi olanı sabırla dinlerim, bilgilerim yettiğince bir şeyler uygulaması için çabalarım, ama o insan benim onun için gösterdiğim çabanın en az dörtte birini, kendisi için göstermiyorsa, bırakırım, zaten kimseyi sırtımızda taşımak gibi bir sorumluluğumuz yok, böyle bir sorumluluk üstlendiğimizde kendi gelişimimizi durdururuz, her birey önce kendisini geliştirme sorumluluğunu taşır, sonra bildiklerini başkalarına öğretme sorumuluğunu kendi tercihine göre üstlenir. bence sen vermeye çalışıp almayanla, daha fazla uğraşmamakla en doğrusunu yapıyorsun, sonuçta bilgini kendine saklamıyorsun, önemli olanda bu. tanıdığımız herkesin aynı bizim gibi çözüm odaklı olmasından mutluluk duyuyorum saygılı sevgiler

Pınar
15-03-2009, 16:16
Karşılıkli diyologlarda, bilginin ne kadar işe yarar olduğundan çok alıcı olan tarafın, bu bilgiyi algılama ve hazmetme kapasitesi önemlidir.:) Yoksa, dünyanın en harika fikrini de verseniz, bir anlamı yoktur.:)Öncelikle, karşınızdaki kişi, kafasını kumdan çıkarıp en azından burnunun ucunda ne var bunu farkedebilir durumda olmalı, öyle değil mi Hayal ablacım?:)

Mustang
15-03-2009, 19:14
Bu aralar yaşadığım bazı olaylar beni çok üzdü yıllarca kendimi kandırılmış gibi hissettim ve kötü oldum Demetin kınalı bebek şarkısını çok severdim üstüne cuk oturdu bu günlerde yaşadıklarımın ve kendimi bu melankolik halden kurtarmam da uzun sürmedi .Bu yaşadığım olay bana kendime güvenmemi ve hayal kurmayı kazandırdı tamda bu sırada iki yıllık gelişim planımı yaptım ve çıktım yola.Bende bu sağır kurbaga hikayesindeki diğer kurbağalar gibi kendime hiç güvenmedim yıllarca .Hep başkalarının anlattığı Serpil oldum ancak artık ne yapmam gerektiğini iyi biliyorum çünki kendimle tanıştım.

özlemboz
17-03-2009, 22:19
Bu aralar yaşadığım bazı olaylar beni çok üzdü yıllarca kendimi kandırılmış gibi hissettim ve kötü oldum Demetin kınalı bebek şarkısını çok severdim üstüne cuk oturdu bu günlerde yaşadıklarımın ve kendimi bu melankolik halden kurtarmam da uzun sürmedi .Bu yaşadığım olay bana kendime güvenmemi ve hayal kurmayı kazandırdı tamda bu sırada iki yıllık gelişim planımı yaptım ve çıktım yola.Bende bu sağır kurbaga hikayesindeki diğer kurbağalar gibi kendime hiç güvenmedim yıllarca .Hep başkalarının anlattığı Serpil oldum ancak artık ne yapmam gerektiğini iyi biliyorum çünki kendimle tanıştım.

mustang abla, insan kendiyle bi tanışsın yeter..derinlere indikçe aslında kendine ne kadar aç olduğunu anlıyorsun ve işte o zaman gerçek bir öz güven kazanabiliyorsun..başkalarının bizim hakkımızda düşündüğü negatif fikirler,bizim bakış açımızla, sadece onların cam tavanlarının ne yükseklikte olduğudur...