PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hipertansiyon

ZİŞAN
12-03-2009, 14:13
Hipertansiyon sık rastlanan hastalıklardandır. Genel kabule göre, 50 yaşın altındakilerde küçük tansiyon (diastolik) ısrarla 9′un, 50 yaş üzerindekilerde 10′un üzerinde ise yüksek tansiyondan söz edilebilir. Hipertansiyonlu hastalara şunlar tavsiye edilir:
[Only Registered Users Can See Links] Kan basıncı bilinmeli ve düzenli takip edilmelidir.
[Only Registered Users Can See Links] Fazla kilolardan kurtulmalıdır.
[Only Registered Users Can See Links] Pişirme ve yeme esnasında fazla tuzdan kaçınmalıdır.
[Only Registered Users Can See Links] Doymuş yağ (margarin, yağlı et) değil, doymamış yağ (zey*tinyağı, soya yağı, ayçiçek yağı) tercih edilmelidir.
[Only Registered Users Can See Links] Sigaradan uzak durmalıdır.
[Only Registered Users Can See Links] Egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmelidir.
[Only Registered Users Can See Links] Süt, peynir ve yoğurdun yağsız olanı tercih edilmelidir.
[Only Registered Users Can See Links] Üzüm, armut, şeftali, kayısı, çilek, portakal, mandalina, nar, elma, erik, kiraz, limon, hurma gibi meyveler ve taze meyve suları alınmalıdır.
[Only Registered Users Can See Links] Günümüzün vazgeçilmez hastalık kaynağı olan strese dikkat edilmelidir. Gereğinde uzmanlardan yardım istenmelidir.
Gerçekten daha öncekine göre hipertansiyonun 20′li 30′lu yaş gruplarında görülmeye başlanması daha çok stresin yaygınlaşmasına bağlanmaktadır. Yoğun iş, geçim zorluğu, ailevî problemler hep risk faktörleridir.
Hipertansiyonlu hastalar, et olarak balık eti ve derisi alınmış tavuk eti seçilmeli, yağlı etlerden uzak durmalıdır.

ESS
12-03-2009, 14:41
Ben hipertansiyonu yendim arkadaşlar,nedeni belli değil ama çok genç yaşta yakalandım bu hastalığa
ama sonunda yendim artık ilaç kullanmıyorum :)

ZİŞAN
12-03-2009, 17:17
Oh çok güzel ablam inşallah bir daha olmaz..

ESS
12-03-2009, 23:00
Oh çok güzel ablam inşallah bir daha olmaz..

Canımsın,inşallah zişan inşallah :)

hayalayaz
14-03-2009, 02:57
Ben hipertansiyonu yendim arkadaşlar,nedeni belli değil ama çok genç yaşta yakalandım bu hastalığa
ama sonunda yendim artık ilaç kullanmıyorum :)

harika bir şey bu, hayatımda ne olursa olsun sağlıklı olduğum için daima şükür ediyorum, sürekli ilaç kullanmak zor bir şey allah sağlıktan ayırmasın.

ESS
14-03-2009, 16:40
harika bir şey bu, hayatımda ne olursa olsun sağlıklı olduğum için daima şükür ediyorum, sürekli ilaç kullanmak zor bir şey allah sağlıktan ayırmasın.

Gerçekten zor Hayalcim,ama ben kurtuldum şükür :)